26.4.16

Κερί... Μυρωμένο Αεράκι... και Μεγάλη των Παθών Εβδομάδα





Αυτό το κερί που άναψα
περαστικός από τον οίκο Σου,
δεν είναι η προσευχή μου
για να Σε φτάσει εκεί ψηλά
δεν είναι οι παρακλήσεις μου
ούτε βεβαίως καμιά ελπίδα
που εναπέθεσα σε Σένα.
Η καθαρότητα της ύλης του
δε συμβολίζει το ακηλίδωτο
της πρόθεσής μου
και η μαλακή υφή του
καθόλου δεν υπόσχεται
την εύπλαστη μεταστροφή μου
στη μετάνοια
όπως οι αλληγορίες εγγράματων πιστών Σου
ξέρουν να τυλίγουν.
Μπορεί να μοιάζει μ’ όλα τ’ άλλα
όμως αυτό
ανάφτηκε για να Σου πει
πως ευτυχώς
στέκομαι εδώ αβοήθητος
και πως ακόμα
όσο μπορώ θα λάμπω.

Γιάννης Βαρβέρης 
(ποιητική συλλογή: Ο άνθρωπος μόνος - Εκδόσεις Κέδρος)

Με το πιο πάνω ποίημα θέλω να ευχηθώ ολόψυχα, η Μεγάλη Εβδομάδα των Παθών να οδηγήσει τις ψυχές και τις καρδιές όλων, σε μια πραγματική και ουσιαστική Ανάσταση με το λαμπρό φως της Ελπίδας (της όποιας ελπίδας τρέφει και μεγαλώνει μέσα στον καθένα μας) πάντα οδηγό.

Καλή Ανάσταση φίλες και φίλοι αναγνώστες.

3.4.16

666 ...και ο Θεός βοηθός!

666 (!!) Τι αριθμός κι' αυτός :-))

Ένας αριθμός που σύμφωνα με την Αποκάλυψη του Ιωάννη, είναι ο "Αριθμός του Θηρίου" και είναι συνυφασμένος σχεδόν με όλες τις αμαρτίες του κόσμου, ενώ κατά  καιρούς έχει "σηκώσει" θύελλα αντιδράσεων για το πως πρέπει να αντιμετωπιστεί και να υπολογιστεί.

Έχουν γίνει άπειρες μελέτες και διατριβές, για το τι αντιπροσώπευε στους παλαιότερους πολιτισμούς, καθώς και τι υποδείκνυε για το μέλλον της ανθρωπότητας.

Σύμφωνα, με τον αγαπημένο (για εμένα) Αρκά είναι απλώς η "Στρογγυλοποίηση"!


Όμως αν τον δούμε από την άποψη των μαθηματικών που μάθαμε στο σχολείο... 
Είναι ένας ωραίος φυσικός αριθμός που βρίσκεται μετά από το 665 και πριν από το 667 και είναι καθόλα μα καθ' όλα "τέλειος" αφού, ως τέλειος άρτιος διαιρείται ακριβώς με το 2 και δίνει ως αποτέλεσμα έναν εξίσου ωραίο αριθμό, το 333!!!

Τι να σας πω, περισσότερο για να ενδιαφερθείτε για τούτον τον αριθμό;
Δεν ξέρω...
Πέρα από το γεγονός ότι τούτο το blog, με το άρωμα της βανίλιας, έφτασε αισίως τις 666 αναρτήσεις και έχει σχεδόν 8 χρόνια ζωής (παρά έναν μήνα...) καθώς ξεκίνησα να γράφω τον Μάιο του 2009.

Αισθάνομαι πραγματικά, πως ο κύκλος έχει σχεδόν ολοκληρωθεί (άντε να του μένει κάτι λίγο ακόμη) και πάει σιγά-σιγά να κλείσει.

Ο χρόνος που πέρασα συντροφιά με το blog, με έκανε σίγουρα καλύτερη μαγείρισσα, είναι πέρα για πέρα βέβαιο :-))

Στις 666 αυτές αναρτήσεις (και στα 8 χρόνια προσωπικού Blogging γιατί υπήρχαν και προηγούμενα με ομαδικές προσπάθειες) πρέπει να πω, πως:
Μαγείρεψα πολλά.
Πειραματίστηκα με υλικά αταίριστα.
Αξιοποίησα υπολείμματα που ενδεχομένως θα πέταγα.
Πήγα επισκέψεις σε μαγαζιά που είχαν ενδιαφέρον.
Έγραψα για οδοιπορικά που μέσα τους έκρυβαν μαγικές εικόνες φαγητών και γλυκών.
Δοκίμασα συνταγές  άλλων που με γοήτευσαν  με το που τις διάβασα (ως τακτικός αναγνώστης πολλών φιλικών blogs).
Αγόρασα πρωτότυπα και μοναδικά προϊόντα ελληνικά αλλά και ξένα.
΄Εκανα τους αγαπημένους μου ανθρώπους "πειραματόζωα" (τι έχω ακούσει κατά καιρούς δεν λέγεται...).
Μοίρασα φαγητά, μεζεδάκια και γλυκά σε φίλους και γνωστούς (κάνοντας και προσωπικό delivery ενίοτε...).
Τάισα αλλαδαπούς και Έλληνες...
Μαγείρεψα στην δική μου κουζίνα, αλλά και σε κουζίνες φίλων, που αλληλοτραπεζωθήκαμε.... και  πάντα θα πιστεύω ότι το καλό φαγητό είναι αυτό που "φέρνει" τους ανθρώπους κοντά, γιατί έχει γίνει με αγάπη. Και η ΑΓΑΠΗ είναι το μόνο που ΜΕΝΕΙ ΤΕΛΙΚΑ!!

666 αναρτήσεις που άφησαν και μερικά παραπανήσια κιλά, μην νομίσετε πως δεν είχαν δηλαδή και το τίμημά τους :-))
Ας τις γιορτάσω λοιπόν μαζί σας, ευχαριστώντας σας για τα σχόλια που γράψατε, για τις δοκιμές που κάνατε (όσες και όσοι τις κάνατε).
Για το ότι μου δώσατε μεγάλη χαρά, με το ότι μπήκατε στον κόπο να με διαβάσετε, όλο αυτό το διάστημα.
Και τέλος, για τις ευκαιρίες που είχα να γνωρίσω προσωπικά (με αφορμή τούτο το blog) αρκετούς από τους συνοδοιπόρους Bloggers στον μοσχομυριστό κόσμο της κουζίνας.

Σας ευχαριστώ.
Εύχομαι σε όλες και όλους: ΥΓΕΙΑ, ΔΥΝΑΜΗ, ΚΟΥΡΑΓΙΟ και ΑΓΑΠΗ.

Υ.Γ. Μικρό (ή μεγαλύτερο) διάλειμμα για να πάρω ανάσες Ανοιξιάτικες, καθώς οι κήποι μοσχοβολούν. 
Θα επανέρχομαι με ότι νεώτερο ...αφού θα θεωρώ πως αξίζει να το μοιραστώ μαζί σας και θα έχει κάτι σημαντικό να προσφέρει και στις δικές σας γευστικές δοκιμές.
Καλή εβδομάδα