27.5.09

Κούραση και μενού της εβδομάδας


Η αλήθεια είναι ότι η κούραση με έχει καταβάλει.
Έχω φτάσει στο σημείο να απέχω σταθερά από την κουζίνα μου, τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα (μπορεί και τρεις καμιά φορά) έτσι ώστε τον χρόνο που καταναλώνω σε μαγείρεμα να τον διαθέτω σε κάποια άλλη δουλειά του σπιτιού ή σε κάποια προσπάθεια ψυχαγωγίας του Θοδωρή (με παιχνίδι, κούνιες, παιδική χαρά, βόλτες και χαζολόγημα στα μαγαζιά για να μαθαίνει πράγματα, κηπουρική μιας και ανακάλυψε το χώμα, και ότι άλλο μας προκύψει).
Μέσα λοιπόν από αυτήν την διαδικασία σκέφτομαι και αναζητώ λύσεις για πιάτα εύκολα και γρήγορα, που να μπορούν ωστόσο να καταναλωθούν απ’ όλα τα μέλη της οικογένειας. Τον, 22 μηνών, Θοδωρή που πρέπει να μάθει όλες τις γεύσεις.
Tον πατέρα του που ενώ ξέρει όλες τις γεύσεις... τρώει συγκεκριμένες με ευχαρίστηση και άλλες μόνον μετά από ανάγκη και πίεση καμμια φορά!
Και τέλος, εμένα (την μάνα του Θοδωρή) που τρώω σχεδόν τα πάντα αλλά τα θέλω να έχουν γαργαλιστικό άρωμα (γι’ αυτό και δεν αποχωρίζομαι με τίποτε τα μπαχαρικά μου) και να μην επαναλαμβάνονται συχνά, γιατί τα βαριέμαι ως φαγητά.
Έτσι μέσα σε τέτοιες σκέψεις... πρέπει και σήμερα να κάνω το μενού της επόμενης εβδομάδας, αρχής γενομένης από την Κυριακή (για να μας περισσέψει και φαγητό για μέρα μέσα στην εβδομάδα, είπαμε.... απέχω τουλάχιστον δύο).
Τι θα κατεβάσει η κούτρα μου λοιπόν;
Αντε να με δω;
Κι' αν έχετε κάποια καλή ιδέα, για γράφτε την.

4 σχόλια:

  1. Αυτό το μόνιμο πρόβλημα των εργαζομένων μαμάδων. Τι να σου πω εσύ είσαι θεά ΄στη μαγειρική. Σίγουρα όμως, μια και τρώτε κρέας, φτιάξε κάπως κάποιο, φάτε τη μια μέρα, κρύψτο για 2 μέρες και ξαναβγάλτο με αλλο συνοδευτικό. Φτιάξε πίτες ΄και κατάψυξέ τες. Τι να λέμε τώρα εμείς σ εσένα! Κουράγιο γιατί έχεις ανηφόρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι εργαζόμενες μαμάδες έχουν τα προβλήματά τους!
    Εμένα με βοήθησε πολύ μια λίστα φαγητών γρήγορων που άρεσε σε όλους μας και ανέτρεχα σε αυτή κάθε φορά που σταματούσε το μυαλό μου και δεν είχα απάντηση στο ερώτημα "τι θα φάμε σήμερα, μαμά?".
    Με την ίδια λίστα ψώνιζα και τα απαραίτητα της βδομάδας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με καταλαβαίνετε και χαίρομαι γι' αυτό καλές μου. Ε! όχι και Θεά, βρε Νένα μου, προσπάθειες απλές κάνω για να υπάρχει μια σωστή διατροφή, αλλά με γεύση, γιατί τα προκατασκευασμένα και τα ετοιματζίδικα μου είναι αδύνατον ακόμη και να τα μυρίσω (!) που λένε μέσα στο σπίτι. Γι' αυτό και όταν τρώμε έξω, φροντίζω να "λένε" κάτι οι επιλογές μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η λίστα είναι που σώζει Αγγελική μου. Ετσι κάπως κάνω κι' εγώ, για να μπορώ να προγραμματίζω και τα ψώνια μου στην λαϊκή και το SM. Οι εποχές δεν επιτρέπουν σπατάλες αλλά και ο χρόνος είναι χρήμα και πολυτέλεια στην περίπτωσή μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή