Τα τελευταία πασχαλινά κόκκινα αυγουλάκια με "σώσανε" για γρήγορο φαγητό σε μια ώρα δύσκολη μετά την επιστροφή μου από τη δουλειά. Είχανε συμβάλλει και οι λουκανικόπιττες των κυριών: Ζαμπίας, Πέπης και Χρυσαυγής, που "παίζουν" καιρό τώρα μπάλα μέσα στις οθόνες μας και είπα να κάνω κι' εγώ τα δικά μου, καθώς ακόμη τις περιμένω να αποφασίσουν, πότε θα κάνουν εκείνον τον διαγωνισμό-πάρτυ που θα μαγειρέψουν η κάθε μια, την δική της :-)))).
Γίνανε λοιπόν τ' αυγουλάκια, πίτες-στρούντελ, παρέα με κάποια ακόμη υλικά και μια ωραία πράσινη σαλάτα. Φάγαμε μια χαρά για απόγευμα κα για βράδι. Οπότε δώστε τους λίγη προσοχή εάν θέλετε κάτι γευστικό και γρήγορο, αξιοποιώντας και υλικά που ίσως ήδη έχετε μέσα στο ψυγείο σας.
Γίνανε λοιπόν τ' αυγουλάκια, πίτες-στρούντελ, παρέα με κάποια ακόμη υλικά και μια ωραία πράσινη σαλάτα. Φάγαμε μια χαρά για απόγευμα κα για βράδι. Οπότε δώστε τους λίγη προσοχή εάν θέλετε κάτι γευστικό και γρήγορο, αξιοποιώντας και υλικά που ίσως ήδη έχετε μέσα στο ψυγείο σας.
Για 2 ρολά θα χρειαστείτε:
1 φύλλο σφολιάτας, εκτός και είστε χρυσοχέρες ή χρυσοχέρηδες και φτιάχνετε δική σας σπιτική σφολιάτα.
3 κόκκινα αυγά,
8 φέτες μπέϊκον,
2 μακριές μεγάλες κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης,
150 γραμ. μαλακό τυρί, τύπου: ένταμ ή γκούντα ή ελληνικό κασέρι.
1 κοφτό κουταλάκι πάπρικα καπνιστή
και 1/2 κοφτό κουταλάκι μαύρο πιπέρι.
Πλένετε και καθαρίζετε τις πιπεριές. Αφαιρείτε τους σπόρους και τις κόβετε σε μεγάλα τετράγωνα (όσο το δυνατόν) κομμάτια. Τις σοτάρετε σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο, μέχρι να μαλακώσει η σάρκα τους, και από τις δύο πλευρές.
Στο ίδιο τηγάνι θα σοτάρετε το μπέϊκον να ροδίσει ελαφρώς.
Απλώνετε το φύλλο της σφολιάτας και το ανοίγετε ελαφρώς με τα χέρια ή μ' ένα ρολάκι.
Το χωρίζετε σε δύο ίσα μέρη και ξεκινάτε την σύνθεση.
Στρώνετε κάτω τις πιπεριές. Από πάνω βάζετε ανά δύο (ζευγαράκι) τις λωρίδες του μπεϊκον - τέσσερεις σε κάθε φύλλο. Κόβετε τα βρασμένα αυγά κόκκινα αυγά, αφού τα καθαρίσετε, μέσα στον αυγοκόφτη (για όσους δεν με κατάλαβαν ας δούν εδώ, πιο εργαλείο εννοώ).
Βάζετε τα αυγά πάνω από το μπεϊκον.
Πασπαλίζετε με την πάπρικα και το πιπέρι και στη συνέχεια στρώνετε το τυρί που προηγουμένως έχετε τρίψει στο χοντρό του τρίφτη σας.
Γυρίζετε τις άκρες του κάθε κομματιού σφολιάτας προς τα μέσα, ενώ μπορείτε και να τα πλέξετε., Πατάτε να ενωθούν καλά δημιουργώντας ρολό και πράττετε τα δέοντα.
Βάζετε τα στρούντελ μέσα σε ταψί στρωμένο με χαρτί φούρνου και με την ένωση προς τα κάτω.
Τα αλοίφετε με ελάχιστο γάλα και πασπαλίζετε με άσπρο παπαρουνόσπορο (ας είναι καλά οι ευγενικοί χορηγοί :-)) γι' αυτόν τον τελευταίο) χαράσσετε ελαφρώς την επιφάνεια με κάθετες γραμμές, ώστε να βοηθηθεί στο ψήσιμο... μην κοιτάτε που εμένα μου έσκασε η σφολιάτα...ξεχάστηκα.
Ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180-190 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια τους.
Κλείνετε τον φούρνο, αφήνετε να σταθούν λίγο και είστε έτοιμοι για κατανάλωση.
Καλό Σαββατοκύριακο και καλές - προσεκτικές Επιλογές!
και 1/2 κοφτό κουταλάκι μαύρο πιπέρι.
Πλένετε και καθαρίζετε τις πιπεριές. Αφαιρείτε τους σπόρους και τις κόβετε σε μεγάλα τετράγωνα (όσο το δυνατόν) κομμάτια. Τις σοτάρετε σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο, μέχρι να μαλακώσει η σάρκα τους, και από τις δύο πλευρές.
Στο ίδιο τηγάνι θα σοτάρετε το μπέϊκον να ροδίσει ελαφρώς.
Απλώνετε το φύλλο της σφολιάτας και το ανοίγετε ελαφρώς με τα χέρια ή μ' ένα ρολάκι.
Το χωρίζετε σε δύο ίσα μέρη και ξεκινάτε την σύνθεση.
Στρώνετε κάτω τις πιπεριές. Από πάνω βάζετε ανά δύο (ζευγαράκι) τις λωρίδες του μπεϊκον - τέσσερεις σε κάθε φύλλο. Κόβετε τα βρασμένα αυγά κόκκινα αυγά, αφού τα καθαρίσετε, μέσα στον αυγοκόφτη (για όσους δεν με κατάλαβαν ας δούν εδώ, πιο εργαλείο εννοώ).
Βάζετε τα αυγά πάνω από το μπεϊκον.
Πασπαλίζετε με την πάπρικα και το πιπέρι και στη συνέχεια στρώνετε το τυρί που προηγουμένως έχετε τρίψει στο χοντρό του τρίφτη σας.
Γυρίζετε τις άκρες του κάθε κομματιού σφολιάτας προς τα μέσα, ενώ μπορείτε και να τα πλέξετε., Πατάτε να ενωθούν καλά δημιουργώντας ρολό και πράττετε τα δέοντα.
Βάζετε τα στρούντελ μέσα σε ταψί στρωμένο με χαρτί φούρνου και με την ένωση προς τα κάτω.
Τα αλοίφετε με ελάχιστο γάλα και πασπαλίζετε με άσπρο παπαρουνόσπορο (ας είναι καλά οι ευγενικοί χορηγοί :-)) γι' αυτόν τον τελευταίο) χαράσσετε ελαφρώς την επιφάνεια με κάθετες γραμμές, ώστε να βοηθηθεί στο ψήσιμο... μην κοιτάτε που εμένα μου έσκασε η σφολιάτα...ξεχάστηκα.
Ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180-190 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια τους.
Κλείνετε τον φούρνο, αφήνετε να σταθούν λίγο και είστε έτοιμοι για κατανάλωση.
Καλό Σαββατοκύριακο και καλές - προσεκτικές Επιλογές!
Φαίνεται πολύ λαχταριστή η πιτούλα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι πολύ εύκολη στην εκτέλεση!
Αυτό το καλές επιλογές πολύ μου άρεσε, μήπως να μαζευτούμε να φάμε αυτοσχέδια να πιούμε και μετά να αποφασίσουμε, λέω εγώ τώρα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠηνελόπη μου φέτος τα πασχαλινά αυγά τα τρώνε τα κλωσσόπουλα οπότε δεν περισσεύουν αλλά οι ιδέες για ανακύκλωση φαγητών πολύ μου αρέσουν!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα 'σαι καλά Αναστασία μου. Είναι όντως πολύ νόστιμη και πανεύκολη στην εκτέλεση...αρκεί να έχεις τα υλικά και προχωράς χωρίς φόβο και πάθος!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώς Ξανθή μου :-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΕμείς άλλωστε πάντα μεσημέρι πηγαίνουμε για ψήφο...και είμαστε και δίπλα στο σπίτι μας.
Επιλογές καλή μου... Επιλογές είναι όλα, αν θέλουμε να δούμε να "κινείται" κάτι :-)
Αν το σκεφτείτε ... μιλάμε και στο τηλέφωνο.
Α, το κάνεις κι' εσύ Λίλα μου. Ταϊζεις τα πουλιά...αυγά! Το βλέπω καθημερινά τούτο το έργο, και μου μοιάζει λίγο με "κανιβαλισμό"! Να τρώει το πουλί-- το αυγό από το οποίο θα έβγαινε ίσως ένα άλλο πουλί.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑνακύκλωση υλικών, γιατί τίποτε δεν πετάμε...
Κάθε φαγητό που έχει σχέση με σφολιάτα γίνεται το αγαπημένο της οικογένειας...Μου άρεσε,Πηνελόπη,το φαγητό σου...Όσο για προσεκτικές επιλογές...αν μπορείς εσύ να βρεις άκρη μέσα στο αλαλούμ που ζούμε,όπου κανείς δεν ξέρει ποιος είναι ποιος...ειδοποίησέ με...Πολλά φιλιά...
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν έχω φτιάξει ποτέ κάτι παρόμοιο. Ενδιαφέρον!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάντως κι εγώ δεν πετάω τίποτα, πάντα φτιάχνω κάτι από περισσεύματα και το αποτέλεσμα πάντα είναι τέλειο!
Όστρια μου, η σφολιάτα είναι ένας πολύ ωραίος και πρακτικός τρόπος για να κάνεις όμορφα πράγματα (μικρά ή μεγάλα). Ειδικά αν το καταναλώσεις και άμεσα είναι όλα λαχταριστά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι προσεκτικές επιλογές μπορούν να γίνουν αν "απομακρινθούμε" από την πολιτική σκηνή των 30 τελευταίων ετών (ταπεινή μου πάντα άποψη).
Υπάρχουν κόμματα μικρότερα με ενδιαφέρουσες προσωπικότητες και με ανθρώπους που μπορούν να δραστηριοποιηθούν...ενδεικτικά να αναφέρω τους Οικολόγους (τρια διαφορετικά κόμματα) αλλά και την Δημιουργία Ξανά (για ψάξτε και βρείτε το site τους), μια "ειδοποίηση" έκανα απλώς.
Χαιρετισμούς και σε εσάς.
Μάγδα μου, ελπίζω ότι έχεις αναρρώσει πλήρως τώρα πια, είναι εύκολο και νόστιμο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν βάλεις δε, την φαντασία (που σίγουρα διαθέτεις) να κάνει παιχνίδι, θα έχεις εκπληκτικά αποτελέσματα, ότι υλικά κι' αν χρησιμοποιήσεις.
Πολλούς χαιρετισμούς.
Ναι, επιτέλους ανάρρωσα. Με ταλαιπώρησε το άτιμο το κρύωμα! Ευχαριστώ, Πηνελόπη :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπειδή πάει καιρός και έχω ξεχάσει τι έφαγα,
ΑπάντησηΔιαγραφήεπειδή η δική σου, στρουντέλια εκδοχή, με με τα βραστά αυγά και το λευκό παπαρουνόσπορο μ΄αρέσει πολύ...
θα επιφορτιστείς να το ξαναφτιάξεις και να με κεράσεις μια μπυρίτσα!:)
Φιλάκια και καλή ξεκούραση!
Ζ.
* υ.γ. ΄Φχαριστώ για την αναφορά στην "Κουζίνα" μου!
Πηνελόπη μου είναι τόσο λαχταριστή που με βάζεις στα μεράκια απόψε!!!Τέλεια , μπράβο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά καλό Σ/Κ!!
Φαγητό εξπρές που τρώγεται ακόμα πιο εξπρές!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν ήξερα ότι παίζει διαγωνισμός-πάρτυ με θέμα την περιβόητη λουκανικόπιτα!!
Τέλεια, θα φάμε και από τα χεράκια των 3 και θα αποφασίσουμε (ότι και οι 3 είναι απίθανες)!
Φιλιά Πηνελόπη μου, καλό σαββατοκύριακο!
Πολύ καλή ιδεα για τη χρησιμοποίηση των αυγών!
ΑπάντησηΔιαγραφήAx afti i loukanikopita ......!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήs' efxaristo gia tin anafora sto blog mou!!!
Filia!
Μια χαρακτηριστκή, δική σου εκδοχή της υπέροχης λουκανικόπιτας της Ζαμπίας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπειδή λατρεύουμε τα αβγουλάκια καταχωρείται.
Φιλιά πολλά.
Δεν είναι ανάγκη να είναι πασχαλινα τα αυγουλακια ..χιχι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραιότατο το αυγο-στρουντελ.
ΦΙλιά
Ωραία ιδέα! Και εύκολο και χορταστικό! Καλό ΣΚ:)
ΑπάντησηΔιαγραφήευκολη λυση για ενα ωραιο γευμα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα, Πηνελόπη μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία η ιδέα σου, ακόμα και χωρίς την ανακύκλωση. Τα φρέσκα αυγά πειράζουν;
Όσο για τις εκλογές, είμαι πολύυυυυυ μακριά!
Φιλάκια!
ΥΓ. Πολύ μου άρεσε η πρόταση της Ζαμπίας!
Πραγματικά μένω με την ιδέα σου..υπέροχη..θα το φτιάξω στα σίγουρα, σήμερα θα φτιάξω μανιταρόπιτα στο ίδιο στυλ..την λάτρεύει η κόρη μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι σκασμένη που είναι πάλι λαχταριστή δείχνει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
Πολύ ωραἰο το Στρούντελ σου Πηνελόπη!! Μπορεί να κάτσει άνετα σε ένα μπουφέ σε ένα παιδικό πάρτυ!!! Τέλειο!!! Και εύχομαι από Δευτέρα να έχουμε γλιτώσει από τους κάφρους που μας κυβερνάνε!!! Καλό Σ/Κ και καλό βόλι!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό το φαγητό πραγματικά κατατάσσεται στις επίσημες λιχουδιές...Καλό ΣΚ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ νόστιμο για μένα αφού έχει αυγουλάκια που τα λατρεύω. Τώρα θυμήθηκα ότι έχω ένα πακέτο σφολιάτας στο ψυγείο, τρέχωωωωωω!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά.
Μμμμ! Πηνελόπη μου τέλεια η πιτούλα και γρήγορη και νοστιμότατη. Θα εφαρμοστεί συντόμως!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟτι πρέπει για ξαφνικές πείνες Πηνελόπη μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΖαμπία μου καλή εγώ θα το φτιάξω, αλλά θα βγάλω τον εαυτό μου εκτός "συναγωνισμού" στο υπό διοργάνωση πάρτυ λουκανικόπιτας :-))
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλές καλησπέρες και καλά ξεκινήματα από Δευτέρας :-))
Ευχαριστώ σε πολύ Ελένη μου. Ελπίζω τα "μεράκια" να καλύφθηκαν με αυγό στρούντελ ή κάτι άλλο όμορφα από τα δικά σου χεράκια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕρμιόνη μου δεν "παίζει"... αλλά προσπαθώ απεγνωσμένα κατά πως φαίνεται να τις "βάλω" στα αίματα, για να επωφεληθούμε όλοι μας!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλος του ΣΚ και σε αναμονή αποτελεσμάτων!
Σ΄ευχαριστώ πολύ Κική μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήPepi μου, τα ωραία πρέπει να λέγονται και να διαβάζονται!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά σου και καλή εβδομάδα εύχομαι.
Καλημέρα Στέλλα μου, διαβάζουμε - συγκρατούμε πράγματα που μας αρέσουν και προχωρούμε στις δημιουργίες που μας αρέσουν και με υλικά που διαθέτουμε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτή είναι η "δράση" της μεγάλης μας μπλοκοπαρέας :-))
Σαφώς και όχι καλή μου Marion.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπλώς ήταν τα τελευταία διαθέσιμα. Απο κει και πέρα βράζεις κανονικά και προχωράς στην σύνθεση :-))
Πολλές καλημέρες και καλή εβδομάδα μετεκλογική.
Ναι Μαρία μου, εύκολο, γρήγορα και χορταστικό :-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή σου μέρα.
Ειρήνη, χρόνια πολλά και για την γιορτή σου, έστω και λιγάκι καθυστερημένα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτά τα γρήγορα σπιτικά γεύματα είναι για να μας λύνουν τα χέρια, όταν ο χρόνος δεν μας επιτρέπει πολλά πολλά.
Καλημέρα Ελένη μου και καλή εβδομάδα (οι σειρήνες των εκλογών είναι εδώ πάντως...) Η πρόταση της Ζαμπίας "παίζει" πάντα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλα εσύ με το καλό στα πάτρια και κάτι θα κάνω κι' εγώ για τις μπυρίτσες :-))
Και η μανιταροπιτά σου Αχτίδα μου, μούρλια θα είναι. Την επόμενη φορά που θα θελήσεις κάτι ανάλογο, πας στην δοκιμή των αυγοστρούντελ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρες πολλές.
Κωνσταντίνα μου, επί σκοπού έβαλα την σκασμένη, για να αποφύγετε το λάθος :-)) H νοστιμιά ωστόσο παραμένει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή σου εβδομάδα εύχομαι.
Νίκο μου καλημέρα...δεν ξέρω αγαπητέ μου φίλε κατά πόσο έπιασε η ευχή σου... αλλά θεωρώ πως είμαστε στην "αρχή" του παγόβουνου :-)))
ΑπάντησηΔιαγραφήΜια χαρά κερασματάκι για μπουφέ έχεις απόλυτο δίκιο και με το σχήμα του εξυπηρετεί και στο κόψιμο και στο σερβίρισμα.
Εχεις και εσύ καλή μου Σοφία επίσημες λιχουδιές! Μπράβο σου, έτσι για να μην αισθάνομαι "μοναξιά" σε προτιμήσεις και τάσεις :-)))
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλές καλημέρες εκεί που είσαι.
Αν βρήκες την σφολιάτα στο ψυγείο σου Μαρία μου, λογικά τώρα πια την έχεις φτιάξει και την έχετε φάει, με το καλό στα επόμενα λοιπόν :-)))
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτα ωραία... λέμε, ΝΑΙ
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτα μοιραία ... λέμε, ΝΑΙ
Στα λαχταριστούλια ... λέμε, ΝΑΙ!
Παραφράζοντας τον αγαπημένο μου Λουκιανό,καλή μου Κική.
Καλή σου εβδομάδα φίλη μου.
Έτσι ακριβώς καλή μου Eri, ειδικά σε απογευματινές ώρες που μετά την κούραση της μέρας δεν υπάρχει ούτε η διάθεση αλλά ούτε και ο χρόνος για δυσκολότερες ρετσέτες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρες πολλές φίλη μου.
Ανακύκλωση!!!! Εύκολο και νόστιμο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια
Μανουσίνα μου καλή "ανακυκλώνουμε" και "οικονομούμε" γιατί πρέπει να είμαστε περισσότερο προσεκτικοί με τα εξοδά μας :-))) Εχω την αίσθηση πως όλες οι καλό-νοικοκυρές τα ίδια πράττουμε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαιρετισμούς πολλούς.
Και αξιοποίησα τα αυγουλακια μου και το αποτέλεσμα θεϊκό! Την ανακάλυψα χτες τη συνταγή σου και είναι πραγματικά πανεύκολη και πεντανοστιμη! (Με παπρικα γλυκιά και σουσάμι, γιατί αυτά ειχα!!!)
ΑπάντησηΔιαγραφή