Στη δουλειά μου συχνά χρησιμοποιούμε την έκφραση «delete cookies» προκειμένου να βοηθήσουμε
με τον τρόπο αυτόν κάποιους που το έχουν ανάγκη…
Όσοι γνωρίζετε καλά "τα" των υπολογιστών και την πλοήγηση στο Internet, καταλαβαίνετε τι θέλω
να πω :-)
Όμως τα cookies που θα σας προτείνω πιο κάτω, δεν είναι για «delete» αλλά για «do them & eat» κατά βούληση!
Cookies Σοκολάτας με κουκουνάρι και άρωμα πορτοκαλιού
Υλικά που θα σας χρειαστούν:
350-400 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
350-400 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
80 γραμ. βούτυρο αγελάδος (ή μαργαρίνη)
250 γραμ σοκολάτα κουβερτούρα,
150 γραμ. ζάχαρη άσπρη ή μαύρη,
2 μέτρια αυγά,
1 φακελάκι βανίλια με άρωμα πορτοκαλιού,
ξύσμα από ένα μεγάλο πορτοκάλι,
2 κοφτά κουταλάκια μπεϊκιν πάουντερ,
30-40 γραμ. κουκουνάρι ή φουντούκι αλεσμένο (προαιρετικά, αν δεν έχετε διαθέσμιμα)
1 κούπα ζάχαρη άχνη.
Καβουρδίζετε ελαφρώς το κουκουνάρι σε αντικολλητικό τηγάνι το
αφήνετε να κρυώσει και το αλέθετε ελαφρώς στο multi.
Λιώνετε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο μέσα σ’ ένα
κατσαρολάκι σε μέτρια, προς το χαμηλό, θερμοκρασία.
Σε μπολ βάζετε τη ζάχαρη μαζί με το ξύσμα του πορτοκαλιού.
Τα ανακατεύετε και αφήνετε να σταθούν για λίγο. Στη συνέχεια ρίχνετε τα αυγά
και χτυπάτε μέχρι να ασπρίσει το μείγμα και κατόπιν προσθέτετε το μείγμα σοκολάτας-βούτυρου
και συνεχίζετε μέχρι να ενωθούν.
Έχετε ανακατέψει το αλεύρι, με το μπεϊκιν πάουντερ, το αλεσμένο
κουκουνάρι ή φουντούκι και την αρωματική βανίλια. Τα ενσωματώνετε σταδιακά μέσα στο προηγούμενο
μείγμα μέχρι να πάρετε μια εύπλαστη (σαν πλαστελίνη) ζύμη.
Με την βοήθεια ενός μικρού κουταλιού παίρνετε ζύμη και την
πλάθετε σε μπαλάκια.
Την ζύμη την ρολλάρετε μέσα στην άχνη και κάθε μπαλάκι το
βάζετε σε ταψί φούρνου που προηγουμένως έχετε καλύψει με χαρτί ψησίματος.
Αυτή η μέθοδος με τη "θωράκιση" από ζάχαρη άχνη έχει εξαιρετικά αποτελέσματα στην υφή που αποκτά το μπισκοτάκι. Τελευταίως, την είχα δει σε post της Δήμητρας (με τα μανιτάρια της) και την θυμήθηκα κι' εγώ εκ' νέου.
Αυτή η μέθοδος με τη "θωράκιση" από ζάχαρη άχνη έχει εξαιρετικά αποτελέσματα στην υφή που αποκτά το μπισκοτάκι. Τελευταίως, την είχα δει σε post της Δήμητρας (με τα μανιτάρια της) και την θυμήθηκα κι' εγώ εκ' νέου.
Αφήνετε απόσταση μεταξύ τους 3-4 εκατοστά γιατί θα φουσκώσουν
και με την ανάποδη πλευρά του κουταλιού πατάτε ελαφρώς τα μπαλάκια να γίνουν ελάχιστα
πλακέ.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 8-10 λεπτά στους 170-180
βαθμούς με αέρα, προσοχή να μην παραψηθούν και στεγνώσουν πολύ.
Η πιο πάνω ποσότητα θα σας δώσει 3 ταψιά φούρνου (κάπου 40-45 κομμάτια).
Καλοφάγωτα.
Καλημέρα Πηνελόπη!!! Υπέροχα τα cookies σου!! Η ζάχαρη άχνη δίνει ωραίο καραμελωμένο αποτέλεσμα στα cookies. Και με το κουκουνάρι τέλειος συνδυασμός!! Καλή συνέχεια!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου αρέσουν πολύ τα 'κρακελέ' μπισκοτάκια σου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαντάζομαι θα είναι και εξαιρετικά γευστικά με το κουκουνάρι {πώς σου' ρθε;} και το πορτοκαλάκι.
Φιλιά πολλά.
Μπισκοτολιχουδιές πρωί-πρωί;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή αρχή...καλημέρα!!!
Άκρως αρωματικά!! τα μπισκοτάκια, ελπίζω να καταφέρω να τα φτιάξω, δεν έχω συνέλθει ακόμη βλέπεις.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά
Πηνελόπη μου δεν έχω καμία αμφιβολία ότι τα μπισκότα αυτά είναι υπέροχα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίδα σοκολάτα, είδα πορτοκάλι, είδα εμφάνιση που σκίζει!
Το κουκουνάρι πολύ πρωτότυπη προσθήκη, αλλά για να είμαι ειλικρινής θα τα προτιμήσω με το τριμμένο φουντούκι!
Φιλιά!
Καλημέρα,Πηνελόπη...Να είσαι σίγουρη πως και δεν θα τα σβήσουμε και θα τα φάμε τα μπισκοτάκια σου..Πολλά φιλιά...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλώς τον Νίκο. Σ' ευχαριστώ πολύ. Ανταλλάσσουμε; 2 Μπισκοτάκια - για 1 κομμάτι πίτσα;
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτελλίτσα μου ήρθε, επειδή μου αρέσει ιδιαίτερα το κουκουνάρι και είχα ένα σακουλάκι που περίσσευε μέρες τώρα...
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι πολύ ωραίο και αρωματικό μέσα στα μπισκότα.
Να 'σαι καλά βρε Μαρινάκι μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα και σε σένα ή καλύτερα καλό απόγευμα τώρα πια...
Μαρία μου σιγά-σιγά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΆλλωστε εσύ τώρα είσαι γεμάτη από εικόνες, αρώματα και χρώματα μιας άλλης "πατρίδας". Όλα στην ώρα τους.
Ερμιόνη μου, καθώς έχεις και μια "ειδικότητα" στα μπισκότα σίγουρα οι καλές οι κουβέντες μετρούν υπέρ μου :-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΛοιπόν κάνε και μια δοκιμή με το κουκουναράκι είναι άλλη αίσθηση, όχι ότι το φουντούκι πάει πίσω δηλαδή :-)))
Γειά σου καλή μου Όστρια. Γίνονται πολύ εύκολα και τρώγονται ακόμη ευκολότερα!! Άσε που αρέσαν σε μικρούς και μεγάλους το ίδιο :-))
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαίνονται πολύ ωραία! Και μόνο που έχουν σοκολάτα και πορτοκάλι φτάνει!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν έχω λόγια, τι υπέροχος συνδιασμός ειναι αυτός πάλι!! Υπέροχα Πηνελόπη μου, θα τα φτιάξω σήμερα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠόσο αλεύρι Πηνελόπη?
ΑπάντησηΔιαγραφήils sont à croquer ces cookies
ΑπάντησηΔιαγραφήbonne journée
Τέλεια φαίνονται!!! Μπαίνουν στο αρχείο με τις "προσεχώς" συνταγές!!! Καλό βράδυ να έχεις!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι μπορώ να σε βεβαιώσω Βάσω πως είναι και ωραία :-), όχι μόνον φαίνονται.
ΑπάντησηΔιαγραφήΈρη είχες δίκιο. Ο δαίμων του τυπογραφείου το έφαγε το υλικό! Επανόρθωσα όμως όσο πιο σύντομα μπορούσα 350 - 400 γραμμάρια αλεύρι θα σου χρειαστούν για τα συγκεκριμένα υλικά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή επιτυχία αν τα φτιάξεις φίλη μου.
Γέλασα πολύ με την εισαγωγή σου Πηνελόπη περί cookies...
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό το κόλπο με τη ζάχαρη πολύ χρήσιμο. Δεν το γνώριζα. Το κουκουνάρι επίσης πρώτη φορά το συναντώ σε ζαχαροπλαστική κατ΄αυτό τον τρόπο.
Υπέροχα από κάθε άποψη τα μαλακά μπισκοτάκια σου. Το πορτοκάλι κάνει φοβερό πάντρεμα με τη σοκολάτα!
Ψηφίζω ΝΑΙ!
Πηνελόπη μου για ακόμη μια φορά ζωγράφισες!!!!Υπέροχα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!!!
Μου αρέσει πάρα πολύ ο τίτλος της ανάρτησης! :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχω την εντύπωση πως αυτά τα κουλουράκια λέγονται crinkles και πρέπει να είναι αμερικάνικης προέλευσης. Τέλεια φαίνονται!! Μου αρέσει πολύ που έβαλες κουκουνάρι!
Καλή μου Πηνελόπη πόσο μακριά είναι το ...κοντινότερο ταχυδρομείο;;;; ή μήπως με courrier;;;;; ή μήπως να πεταχτώ μέχρι εκεί;;;;; Πάντως ένα είναι σίγουρο ότι πρέπει να έχω επειγόντως 2,3,4 μπισκοτάκια γιατί...λιποθυμάω!!!!! Τα λάτρεψα με το κουκουνάρι που επίσης λατρεύω και μάλιστα με συνδυασμό πορτοκαλιού -σοκολάτας!!!!!!!!!!!!!!! Καλό βράδυ!
ΑπάντησηΔιαγραφήOui ma chère Fimère :-) bonne journée au toi.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλές δοκιμές καλή μου Taelia :-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή σου μέρα.
Καλημέρα Χρυσαυγή μου, η δουλειά μου καλώς ή κακώς έχει χρόνια τώρα πολλά τέτοια "ωραία".
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο κουκουνάρι στην ζαχαροπλαστική έχει μεγάλη "αξία" Καραμελωμένα κουκουνάρια πάνω από κρέμα πορτοκαλιού σε τάρτα! Εξαιρετικά.
Κουκουράρια ζαχαρομένα ως κάλυψη σε αμυγδαλωτά (υπάρχουν σε πολύ φημισμένο ζαχαροπλαστείο του Κέντρου). Παρέα με σοκολάτα κάνουν τέλεια σοκολατάκια...και άλλα πολλά σίγουρα.
Πραγματικά αξίζει τον κόπο μια δοκιμή :-)) Πολλές καλημέρες.
Σ΄ευχαριστώ πολύ Ελένη μου. Τα φάγαμε και πάμε γι' άλλα κάποια στιγμή σύντομα :-))
ΑπάντησηΔιαγραφήΑκριβώς Μάγδα μου, στην ευρύτερη "οικογένεια" των crinkles ανήκουν. Και λέω "οικογένεια" γιατί οι παραλλαγές τους είναι φυσικά αρκετές.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο κουκουνάρι εδώ κάνει την διαφορά παρέα με το ξύσμα το πορτοκαλιού, από το απλό κλασσικό σοκολατένιο!
Όχι πολύ μακρια Κική μου. 5 λεπτά με το μετρό!! Γράψε μου βρε διεύθυνση και θα σου στείλω :-))
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλλιώς να πάρω το τραίνο για Θεσσαλονίκη και να κάνω αυτοπαράδοση για να απολαύσω κι' εγώ μια βολτούλα που έχω χρόνια να σας έρθω!
Πολλές καλημέρες καλή μου.
Τι όμορφα!
ΑπάντησηΔιαγραφήLast but not least, ήρθα να πάρω τα απομεινάρια, όχι μιας μέρας αλλά της φοβερής ιδέας!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτα τα cookies δεν σβήνονται με τίποτα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήXάρμα οφθαλμών, αν τα καταφέρω θα τα φτιάξω. Γειά στα χέρια σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα, Πηνελόπη μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήCookies άκουσα και ήρθα, έστω και αργά!
Πολύ ωραία υλικά αλλά και αρωματικά. Ερώτηση: το κουκουνάρι στο ψήσιμο μήπως μαλάκωσε;
Φιλάκια, καλό βράδυ!
Καλημέρα Πόπη μου, βγήκαν χαριτωμένα όντως :-))
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπομεινάρια Λίλα μου, δεν...
ΑπάντησηΔιαγραφήΙδέα φυσικά και μπορείς να πάρεις και να πράξεις κι' εσύ τα δέοντα!
Τρώγονται και εξαφανίζονται όμως Μανουσίνα μου :-))
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα καλή μου.
Σ' ευχαριστώ πολύ Σοφία.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα τα φτιάξεις καλή μου. Γίνονται πολύ εύκολα και γρήγορα.
Καλημέρα τώρα πια από μένα Ελένη μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
Όχι δεν πιστεύω ότι μαλάκωσε το κουκουνάρι με το ψήσιμο, άλλωστε δεν είναι και ιδιαίτερα σκληρό.
Χαιρετισμούς πολλούς.