Η φίλη μας η Ξανθή μας έχει «στείλει τελείως» με τα μαγειρέματα
της στο BBQ, αχ-βαχ!!!
Εμείς πάλι μεγάλη βεράντα που να έχει χώρο για τέτοιο σύστημα
δεν έχουμε…
Έχουμε ταράτσα, βεβαίως, αλλά μέχρι να φτάσω στο σημείο να
την φτιάξω όπως θα την ήθελα…θα πρέπει να έχω φτάσει και σε κατάλληλη ηλικία
για σύνταξη.
Ζήσε Μαύρε μου να φας τριφύλλι δηλαδή…
Οπότε ότι κάνουμε, το κάνουμε πια αυτοσχεδιάζοντας, με «τα» της
ηλεκτρικής μας κουζίνας.
Το τελευταίο ψήσιμο πανσέτας, έγινε με «εναλλακτικό» λοιπόν BBQ και
γι’ αυτό και σκέφτηκα να σας το περιγράψω.
Σε μεγάλο και βαθύ ταψί φούρνου, στρώνετε μια χαρτί
αντικολλητικό. Πάνω από το χαρτί στρώνετε αλουμινόχαρτο και πάνω από αυτά βάζετε
σχάρα με ποδαράκια (είμαι τυχερή διαθέτει τέτοια η μαντεμένια γάστρα μου
– που σπάνια χρησιμοποιώ).
Και πάνω στην σχάρα βάζετε ότι καλό θέλετε να ψήσετε!
Σημαντικό να έχετε κάνει μια καλή προετοιμασία του κάθε πράγματος
που θέλετε να ψήσετε, (κρεατικό ή ψάρι).
Προσωπικά διέθετα 7-8 ωραία κομμάτια χοιρινής πανσέτας.
Αφού την καθάρισα καλά με βρεγμένο χαρτί, ετοίμασα μια «πάστα»
από τα ακόλουθα υλικά: 3 κουταλιές μουστάρδα, 2 κουταλιές Worcestershire shauce, 1 κουταλιά ξερό θυμάρι,
2 κουταλάκια μέλι.
Τα ανακάτεψα καλά και με αυτή τη «πάστα» άλειψα τις πανσέτες
και από τις δύο πλευρές.
Τις έβαλα πάνω στην σχάρα (μέσα στο ταψί) και τις έβαλα στο ψυγείο μέχρι την ώρα που θα ήθελα να τις ψήσω. Όταν έφτασε αυτή η ώρα τις αλάτισα και μπήκαν στον φούρνο με την ένδειξη αέρας και γκρίλ στους 200 βαθμούς. Τις γύρισα κατά την διάρκεια ψησίματος 2 φορές και έγιναν ξεροψημένες και ζουμερές συνάμα, έχοντας αφήσει τελείως τα περιττά τους λίπη μέσα στο ταψί.
Τις έβαλα πάνω στην σχάρα (μέσα στο ταψί) και τις έβαλα στο ψυγείο μέχρι την ώρα που θα ήθελα να τις ψήσω. Όταν έφτασε αυτή η ώρα τις αλάτισα και μπήκαν στον φούρνο με την ένδειξη αέρας και γκρίλ στους 200 βαθμούς. Τις γύρισα κατά την διάρκεια ψησίματος 2 φορές και έγιναν ξεροψημένες και ζουμερές συνάμα, έχοντας αφήσει τελείως τα περιττά τους λίπη μέσα στο ταψί.
Απολαυστικές, παρέα με σαλατούλα, αλλά και ψημένο ψωμάκι.
Σημαντικό: τα στρωμένα χαρτιά, απλώς πετάχτηκαν και
το ταψί μου δεν είχε ανάγκη από πολύ τρίψιμο όπως συνήθως συμβαίνει με τα ψητά.
Ενώ το αλουμινόχαρτο βοήθησε με τον τρόπο του στο να γίνει το ψήσιμο πιο τραγανό.
Ωραία ιδέα Πηνελόπη...Την έχω στα υπ' όψιν...Καλό Σ/Κ...
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία ιδέα Πηνελόπη...Την έχω στα υπ' όψιν...Καλό Σ/Κ...
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε πόλη και διαμέρισμα πολυκατοικίας αυτοσχέδιο BBQ γιατί για άλλο δεν μας παίρνει :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι η ωραία πικάντικη σαλτσούλα είμαι σίγουρη ότι θα έκανε το θαύμα της στις πανσέτες!
Καλό υπόλοιπο Σ/Κ λοιπόν!
ευρηματικο!και αγαπω πολύ παντσετα...
ΑπάντησηΔιαγραφήΩωωω! Το σημερινό μου φαγάκι θα γινόταν πολύ καλύτερο με την ιδέα σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜια χαρά αυτοσχεδιάσατε λοιπόν! Τρελαίνομαι για Worcestershire shauce! Θα δένει τέλεια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλά από την τηλεφωνική περιγραφή περίμενα να το δω και σε φωτό!!Χαχαχα
ΑπάντησηΔιαγραφήΜόλις γύρισα από τη βόλτα, αν θέλεις για βόλτα στο Ζάππειο και να πάρεις κάτι της Στέλλας πήγαινε αλλιώς δεν...Καλό Σ/Κ
Έξυπνη ιδέα για όποιον δεν διαθέτει BBQ!! Και τα κρέατα πρέπει αν γίνονται νοστιμότατα!! Καλό βράδυ να έχεις!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠηνελόπη μου, έτσι ψήνω κι εγώ στην Αθήνα σε ταψάκι αλλά βάζω και λίγο νερό μέσα, οπότε οι μπριζόλες ψήνονται καλά. Το ταψάκι μετά καθαρίζετςι πολύ εύκολα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου όμως άρεσε πολύ όπως τις προετοίμασες, πολύ ωραία πρόταση. Θα πρέπει να έγιναν πολύ νόστιμες.
Πολλές καλησπέρες και καλό Σ/Κ!
Πηνελόπη μου πολύ καλή ιδέα!!!Η σαλτσούλα πρέπει να ήταν καταπληκτική!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!
Έξυπνη ιδέα...βέβαια η εικόνα της πανσετούλας...έκλεψε την παράσταση!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠω, πω...και μια μπυρίτσα δίπλα, όνειρο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπάρχουν να ξέρεις μικρά αλουμινένια μιας χρήσεως με έτοιμα τα κάρβουνα μέσα για να ψήνεις.Εγώ και ο Δημήτρης τα αγοράζουμε συχνά καθότι..σουρτουκάκια σε βουνά και λαγκάδια!
ΑπάντησηΔιαγραφήOrea idea!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχη ιδέα Πηνελόπη μου... τέλεια και πεντανόστιμη!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΆμα έχεις δημιουργική σκέψη βρίσκεις λύσεις! Η επιτυχία όμως είναι σίγουρη!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο Πηνελόπη μου!
Σ' ευχαριστώ πολύ Όστριά μου, αντεύχομαι για μια καλή εβδομάδα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΈτσι όπως τα λες Σκοτεινούλα μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚάνουμε ότι μπορούμε με τα υπάρχοντα και τις συνθήκες που διαθέτουμε...
Πολλές καλημέρες και καλή εβδομάδα να έχεις :-)
Cookitsa μου, σαν τον άντρα μου κι εσύ. Οι πανσέτες είναι από τα αγαπημένα του κρεατικά, αν και σε μικρές τώρα πια ποσότητες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλήμερες.
Την επόμενη φορά Βαγγελιώ μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ "πάστα" δίνει άλλη γεύση στο κρέας και όσο περισσότερη ώρα την αφήσεις τόσο καλύτερα αποτελέσματα θα έχεις τελικά.
Καλή σου εβδομάδα εύχομαι.
Βέρα μου καλήμερα, αν συνδυάσεις την worcestershire shauce με διάφορα μπαχαρικά και μέλι...έχεις εκπληκτικές σάλτσες και σύμφωνα πάντα με τις προτιμήσεις του καθενός.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα Ξανθή μου...ε, δεν είχα δίκιο! Τελικά το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό, αλλά δεν πρόλαβα να φωτογραφήσω το ξεροψημένο πια αποτέλεσμα :-))
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ θερμά Taelia. Πραγματικά το "μαρινάρισμα" με τέτοιες "πάστες" δίνει γεύση στο κάθε κρεατικό.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑνάλογα με το τι έχεις να ψήσεις, μπορείς να αυτοσχεδιάσεις και ως προς την σύνθεση της "πάστας".
Καλή εβδομάδα σου εύχομαι.
Ελένη μου καλή έχεις δίκιο. Κι' εγώ έτσι έχω ψήσει πολλές φορές. Αλλά τώρα τα πράγματα ήταν σαφώς ακόμη πιο άνετα ως προς το τελικό αποτέλεσμα και το καθάρισμα του ταψιού, ενώ το αλουμινόχαρτο καθώς θερμαίνεται "ανταλλακτά" και θερμότητα για το ψήσιμο το κρέατος.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλές πολλές καλήμερες και καλή εβδομάδα σου εύχομαι.
Το άλλειμα Ελένη μου δίνει στο κρέας γεύση. Όπως και το μαρινάρισμα όταν το κάνεις. Είναι μια πρόταση δοκιμής :-)) αν έχεις διάθεση και όρεξη να το κάνεις την επόμενη φορά που θα ψήσεις.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρες πολλές.
Κατερίνα μου έτσι έπρεπε! Αφού η πανσετούλα ήταν και η "πρωταγωνίστριά" μας :-))
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή σου μέρα καλή μου.
Εμείς Μάρθα μου με λίγο κρασάκι συνοδεύσαμε αλλά και η παγωμένη μπύρα τους πάει χάρμα :-)))
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρες... εκεί στα μακρινά τα μέρη!
Ε, αυτό με τα έτοιμα ταψάκια με κάρβουνα δεν το ήξερα βρε Αχτίδα μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαθαίνω σιγά-σιγά.
Αλλά προφανώς είναι για εξωτερικό χώρο, όχι μέσα σε φούρνο, ε;
Άμου σου άρεσε Pepi μου...ξέρω πως κάποια στιγμή θα εφαρμοστεί :-))
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα καλή μου.
Να σαι καλά Κική μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΉταν όντως πετυχημένος ο όλος συνδυασμός :-))
Εύχομαι όλα να πήγανα καλά με την επέμβαση της μητέρας σου. Ταχεία ανάρρωση να έχει.
Πολλές πολλές καλημέρες.
Όταν να λες εσύ για δημιουργικές σκέψεις Αγγελική μου, είναι άκρως κολακευτικό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι να κάνω, άμα έχω "ξελυγωθεί" με τα όσα διαβάζω...προσπαθώ κι' εγώ με τα δικά μου μέσα :-))
Πολλά φιλιά και εκεί στην άλλη μεριά του Ατλαντικού.
Μιαμ μιαμ...
ΑπάντησηΔιαγραφή:)))
καλημερα
Γειά σου βρε Coulitsa μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα καλή μου, σου άνοιξα την όρεξη ε;
Μμμ... κάτι μου λέει ότι αυτές οι πανσέτες έγιναν θεϊκές! Τις περιποιήθηκες πολύ καλά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία η ιδέα σου για αυτοσχέδιο bbq! Εμένα βέβαια με έπεισε η φίλη μας η Ξανθή και αγόρασα την ψησταριά που είχα βάλει στο μάτι εδώ και καιρό!
Φιλιά!
Α, τι καλά Ερμιόνη μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟπότε τώρα θα περιμένω εσένα και την Ξανθή με αναρτήσεις επί του "πρακτέου" όσο πιο συχνά γίνεται :-)
Καλή Εβδομάδα και πάλι Χρόνια σας Πολλά.