Όταν κάποια πράγματα ξεμένουν μέσα στο ψυγείο ή τα ντουλάπια μου, βάζω ένα στοίχημα με τον εαυτό μου, να μην τα πετάξω και να καταφέρω να τα αξιοποιήσω.
Και επειδή πραγματικά είμαι της λογικής, να μην πατάμε φαγητό, φροντίζω να "σώζω" και να αξιοποιώ κάθε υλικό. Έτσι λοιπόν τούτη την φορά, προσπάθησα να "σώσω" το ταπεράκι της ταραμοσαλάτας :-) που είχε ξεμείνει από την Καθαρά Δευτέρα.
Για δείτε το μεταμορφωμένο!
Μιλάμε δηλαδή, για Κέϊκ Ταραμοσαλάτας, το οποίο φυσικά είναι νηστίσιμο, αλλά και όσοι δεν νηστεύουν θα το βρουν ενδιαφέρον, νομίζω.
Έγινε χωρίς ιδιαίτερο κόπο, με τα ακόλουθα υλικά:
500 γραμ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του,
1,5 κουταλάκι μπεϊκιν πάουντερ,
3/4 ποτηριού ελαιόλαδο,
2 κούπες (τσαγιού), σπιτική ετοιμασμένη ταραμοσαλάτα (όχι σκέτο ταραμά),
15 ελιές πράσινες και μαύρες, χωρίς το κουκούτσι,
2 πορτοκάλια μεγάλα, χυμό και ξύσμα
1 μεγάλη πιπεριά Φλωρίνης Ψητή από βάζο,
1 κουταλάκι ρίγανη,
3-4 κλωναράκια φρέσκο σέλινο,
λίγο φρεσκο-τριμμένο πιπέρι και λίγο κουρκουμά.
Ξεπλένετε τις ελιές από την άλμη τους, αφαιρείτε το κουκούτσι (ή παίρνετε έτοιμες κομμένες χωρίς κουκούτσι) και τις κόβετε σε ροδελίτσες.
Στραγγίζετε την ψητή πιπεριά από τα υγρά της και την κόβετε σε μικρά καρεδάκια.
Ψιλοκόβετε επίσης και τα κλωναράκια του σέλινου.
Πλένετε καλά τα πορτοκάλια και παίρνετε αρχικά το ξύσμα και μετά τον χυμό τους.
Σε βαθύ μπολ βάζετε την μισή ποσότητα ελαιόλαδου μαζί με την ταραμοσαλάτα, τις κομμένες ελιές, τη πιπεριά, το σέλινο, τη ρίγανη και το ξύσμα.
Ανακατεύετε καλά με τον αυγοδάρτη να ενωθούν τα υλικά.
Ρίχνετε το μπεϊκιν πάουντερ, το μισό αλεύρι, τον χυμό και ανακατεύετε και πάλι.
Τέλος στο μείγμα βάζετε το πιπέρι και τον κουρκουμά ενσωματώνετε το υπόλοιπο αλεύρι εναλλάξ με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Το μείγμα θα είναι αρκετά σφιχτό. Αλλά μην προσθέσετε κάτι άλλο.
Λαδώνετε καλά και αλευρώνετε μια κλασσική φόρμα του κεϊκ και βάζετε μέσα το μείγμα. Απλώνετε καλά με την βοήθεια ενός κουταλιού και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για τα 10 πρώτα λεπτά στους 190-200 βαθμούς και μετά χαμηλώνετε την θερμοκρασία στους 180 και ψήνετε για 25-30 λεπτά ακόμη μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια και το μαχαιράκι που θα βυθίσετε μέσα να βγαίνει στεγνό.
Κλείνετε τον φούρνο και αφήνετε το κεϊκ να κρυώσει για 20 λεπτά.
Ξεφορμάρετε και σερβίρετε.
Ήταν το βραδινό μας και θα είναι και το δεκατιανό μας για αύριο.
Εξαιρετικό και πραγματικά ήμουν περίεργη αν το πείραμα θα πετύχει :-)) και αυτή τη φορά.
Υ.Γ. δεν χρησιμοποιούμε καθόλου αλάτι, επειδή η ταραμοσαλάτα είναι ήδη αλμυρή.
Και επειδή πραγματικά είμαι της λογικής, να μην πατάμε φαγητό, φροντίζω να "σώζω" και να αξιοποιώ κάθε υλικό. Έτσι λοιπόν τούτη την φορά, προσπάθησα να "σώσω" το ταπεράκι της ταραμοσαλάτας :-) που είχε ξεμείνει από την Καθαρά Δευτέρα.
Για δείτε το μεταμορφωμένο!
Μιλάμε δηλαδή, για Κέϊκ Ταραμοσαλάτας, το οποίο φυσικά είναι νηστίσιμο, αλλά και όσοι δεν νηστεύουν θα το βρουν ενδιαφέρον, νομίζω.
Έγινε χωρίς ιδιαίτερο κόπο, με τα ακόλουθα υλικά:
500 γραμ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του,
1,5 κουταλάκι μπεϊκιν πάουντερ,
3/4 ποτηριού ελαιόλαδο,
2 κούπες (τσαγιού), σπιτική ετοιμασμένη ταραμοσαλάτα (όχι σκέτο ταραμά),
15 ελιές πράσινες και μαύρες, χωρίς το κουκούτσι,
2 πορτοκάλια μεγάλα, χυμό και ξύσμα
1 μεγάλη πιπεριά Φλωρίνης Ψητή από βάζο,
1 κουταλάκι ρίγανη,
3-4 κλωναράκια φρέσκο σέλινο,
λίγο φρεσκο-τριμμένο πιπέρι και λίγο κουρκουμά.
Ξεπλένετε τις ελιές από την άλμη τους, αφαιρείτε το κουκούτσι (ή παίρνετε έτοιμες κομμένες χωρίς κουκούτσι) και τις κόβετε σε ροδελίτσες.
Στραγγίζετε την ψητή πιπεριά από τα υγρά της και την κόβετε σε μικρά καρεδάκια.
Ψιλοκόβετε επίσης και τα κλωναράκια του σέλινου.
Πλένετε καλά τα πορτοκάλια και παίρνετε αρχικά το ξύσμα και μετά τον χυμό τους.
Σε βαθύ μπολ βάζετε την μισή ποσότητα ελαιόλαδου μαζί με την ταραμοσαλάτα, τις κομμένες ελιές, τη πιπεριά, το σέλινο, τη ρίγανη και το ξύσμα.
Ανακατεύετε καλά με τον αυγοδάρτη να ενωθούν τα υλικά.
Ρίχνετε το μπεϊκιν πάουντερ, το μισό αλεύρι, τον χυμό και ανακατεύετε και πάλι.
Τέλος στο μείγμα βάζετε το πιπέρι και τον κουρκουμά ενσωματώνετε το υπόλοιπο αλεύρι εναλλάξ με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Το μείγμα θα είναι αρκετά σφιχτό. Αλλά μην προσθέσετε κάτι άλλο.
Λαδώνετε καλά και αλευρώνετε μια κλασσική φόρμα του κεϊκ και βάζετε μέσα το μείγμα. Απλώνετε καλά με την βοήθεια ενός κουταλιού και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για τα 10 πρώτα λεπτά στους 190-200 βαθμούς και μετά χαμηλώνετε την θερμοκρασία στους 180 και ψήνετε για 25-30 λεπτά ακόμη μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια και το μαχαιράκι που θα βυθίσετε μέσα να βγαίνει στεγνό.
Κλείνετε τον φούρνο και αφήνετε το κεϊκ να κρυώσει για 20 λεπτά.
Ξεφορμάρετε και σερβίρετε.
Ήταν το βραδινό μας και θα είναι και το δεκατιανό μας για αύριο.
Εξαιρετικό και πραγματικά ήμουν περίεργη αν το πείραμα θα πετύχει :-)) και αυτή τη φορά.
Υ.Γ. δεν χρησιμοποιούμε καθόλου αλάτι, επειδή η ταραμοσαλάτα είναι ήδη αλμυρή.
Αυτό κι αν ήταν πείραμα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦοβερη συνταγή και εγώ θα προσέθετα και μια νότα μη νηστίσιμου μέσα, έτσι για το καλό!!
Για το αλάτι έχεις δίκιο. Και η ταραμοσαλάτα είναι αλμυρή και οι ελιές είναι πικάντικες.
Μπράβο σου Πηνελόπη. Φαίνεται εξαιρετικό!
Καλημέρα Χρυσαυγή μου, καλά τα πάω τελικά ως "χημικός", τελικά τα εφηβικά μου όνειρα γίνονται πραγματικότητα τώρα πια στην κουζίνα :-)))
ΔιαγραφήΕ, την νότα του μη νηστίσιμου (αφού δεν νηστεύετε) σαφώς και να την βάλεις, αλλά εδώ έβαζα στοίχημα για το πως θα είναι ένα κεϊκ χωρίς αυγά, τυριά, γάλα...και με υλικά που από την φύση τους ήταν "βαριά" για το φούσκωμα.
Φιλιά πολλά.
Πόσα θες να μας τρελάνεις!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤαραμοσαλάτα δεν έμεινε αλλά λίγος ταραμάς υπάρχει.
Ένα "καφάσι" μπύρες :-)))
ΔιαγραφήΈ, κάνε τον ταραμά ταραμοσαλάτα, Ξανθή μου ... και βουρ μετά για το κεϊκ!
Καλημέρες πολλές και καλό ΣΚ να έχετε.
Μου αρεσουν αυτου του ειδους τα πειραματα!Ο συνδυασμος των υλικων ειναι πολυ ωραιος και πολυ θα ηθελα να το δοκιμασω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαρίνα μου τα υλικά είναι εύκολο να υπάρχουν, ίσως όχι η ταραμοσαλάτα, αλλά για μια μικρή ποστότητα ο χρόνος παρασκευής της δεν είναι πολύς. Οπότε εάν έχεις διάθεση, δοκιμάζεις και μας λες την άποψή σου.
ΔιαγραφήΌσοι δοκίμασαν μέχρι στιγμής, είπαν καλά λόγια.
Τι να πως ρε Πηνελόπη; Εκεί που λέμε πως τα είδαμε όλα, εκεί μας ξαναφοράς τα γυαλιά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαρθούλα μου, προσωπικά πάντα περιμένω κι' άλλα...
ΔιαγραφήΌχι απαραίτητα από εμένα, αφού η δημιουργική τάση χαρακτηρίζει πολλούς ανθρώπους γύρω μας.
Διάθεση καλή χρειαζόμαστε, άντε και λίγη "πείνα" :-))) γιατί την ώρα που πεινώ, σκαρφίζομαι τα πειράματά μου.
Φιλιά πολλά και μια αγκαλιά.
Καλά! Μετά από αυτό όλα μπορώ να τα περιμένω! Ο ορισμός της δημιουργικότητας!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγγελικούλα ζάχαρη...Αγγελικούλα μέλι... εγώ απλώς κάνω ότι σκαρφιστώ και αν το "πείραμα" πετύχει το μοιράζομαι μαζί σας.
ΔιαγραφήΤο αποτυχημένο, το τρώμε μεν ... το "θάβω" δε :-)))
Φιλιά πολλά και καλημέρες σου στέλνω.
Μπράβο για την εφευρετικότητα σου !
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπό γεύση μπορώ να φανταστώ ... κι από εμφάνιση βλέπω!
Εύγε και πάλι εύγε!!!
Σοφάκι μου, η έκπληξη ήταν και δική μου, πραγματικά :-))
ΔιαγραφήΑξίζει ωστόσο μια προσπάθεια για δοκιμή.
Καλημέρα εύχομαι και καλό ΣΚ εκεί στο νησί σας.
Δεν το συζητώ! Απίθανη η σύλληψη, υπέροχη και η εκτέλεση! Πηνελόπη θα το δοκιμάσω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα Σοφία μου.
ΔιαγραφήΤο μόνο που έχω να πω, είναι ότι αν με τιμήσεις με την εμπιστοσύνη δοκιμής, πιστεύω πως δεν θα σε απογοητεύσω :-)
Φιλιά πολλά και καλημέρες.
Δεν θα το πιστευα αν δεν το εβλεπα ,ενδιαφερουσα προταση,ωραίο φαίνεται,καλό βράδυ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜια φωτογραφία = χίλιες λέξεις, Νέλη μου.
ΔιαγραφήΟπότε ευχαριστούμε θερμά την τεχνολογία που μας προσφέρει αυτή την δυνατότητα :-)))
Καλό ΣΚ σου εύχομαι.
Τα πιο νόστιμα "βγαίνουν" από το μυαλό μας!!! Φαντασία να υπάρχει και όρεξη...!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυμφωνώ απολύτως Μαρίνα, με τον δισπόστατο μουσακά-παστίστιο σου, έκανες ακριβώς το ίδιο :-)))
ΔιαγραφήΧαιρετισμούς και καλό ΣΚ.
Πάρα πολύ νόστιμη και πρωτότυπη πρόταση! Δεν το είχα ποτέ σκεφτεί αυτό το κέικ και μάλιστα είναι τέλεια ιδέα και για το τραπέζι της Καθαρής Δευτέρας!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤώρα που το λες Αμαλία,δεν έχει άδικο. Μια χαρά θα έστεκε στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας, ως παρουσία.
ΔιαγραφήΚαλό απόγευμα και καλό ΣΚ.
Ma eisai apistefti!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈτσι λες, καλή μου Peps;
ΔιαγραφήΜπα...δεν νομίζω :-))
Καλό Σαββατοκύριακο.
Αλχημίστρια Πηνελόπη μου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι ωραία έκπληξη ήταν αυτή!Όταν η φαντασία συναντά την ευρηματικότητα και λίγα απλά υλικά που δεν θέλουν να πάρουν τον δρόμο του κάδου ,έχουμε αυτά τα αποτελέσματα!!!
Πόσες φορές αναζητούμε στην περίοδο της νηστείας κάποιο αλμυρό σνακ?
Πόσες φορές δεν αναρωτηθήκαμε ,γιατί να είμαστε στη δυσάρεστη θέση να πετάμε διάφορα τρόφιμα που δεν καταφέραμε να τα αξιοποιήσουμε ?
Να λοιπόν που για μια ακόμα φορά μας δίνεις χρήσιμες και το κυριώτερο νόστιμες λύσεις για να ανακυκλώσουμε τα τρόφιμά μας.
Εύγε Πηνελόπη, γιατί η φαντασία σου προχωρά μπροστά και με γοργούς ρυθμούς θα έλεγα!!!
Φιλιά πολλά,πολλά.
Ευχαριστώ σε Φωτεινή μου για τον "τίτλο" αλλά και τα πολύ ευγενικά σου σχόλια.
ΔιαγραφήΕλπίζω ότι κάποια από όσα γράφονται εδώ μέσα, να σας δίνουν ιδέες προς εφαρμογή και να αρέσουν τελικά και ως γεύσεις.
Καλό ΣΚ αγαπητή φίλη.
Ε, αυτό πάλι είναι από τα άγραφα! Δεν το περίμενα! Είσαι μάγισσα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣΣΣΣΣ Βαγγελιώ μου, κρύβε λόγια!
ΔιαγραφήΒρε κυρά μου, άμα ζούσα στο Μεσαίωνα, με τέτοια που κάνω... θα ήμουν σίγουρα για την πυρά :-))
Σ' ευχαριστώ πολύ για την θετική σου άποψη.
Καλό ΣΚ σου εύχομαι ολόψυχα.
Αφράτο και λαχταριστό φαίνεται.
ΑπάντησηΔιαγραφή'Ο,τι πρέπει για... νηστεία και προσευχή!
Καλό Σαββατοκύριακο, Πηνελόπη!
Αφράτο σας τους παλιούς μισθούς μας καλέ μου Ευάγγελε :-)))
ΔιαγραφήΚαι νόστιμο, σαν την ζωή μας με όλα τα "ωραία" της, έστω κι' αν δεν της το αναγνωρίζουμε συχνά.
Για νηστεία και προσευχή... ούτε λόγος!
Καλό Σαββατοκύριακο και σ' εσάς εύχομαι.
Τι ιδιαίτερη σύλληψη είναι αυτό Πηνελόπη μου!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔιάβαζα ξανά και ξανά τα υλικά για να πιστέψω αυτά που βλέπουν τα ματάκια μου!!!!
Εύγε!!!!!!!!
Ελπίζω να σε έπεισαν οι εικόνες Silena, μιας και είναι πέρα για πέρα αληθινές και να σου εγγυηθώ πως και η γεύση ήταν πραγματικά πολύ καλή.
ΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, συντέκνισσα.
Καλό Σαββατοκύριακο εύχομαι.
Τι νέα βόμβα ήταν αυτό που μου ΄σκασες συντέκνισσα!!!!!!
ΔιαγραφήΈπρεπε να το είχα φανταστεί!!! …κάτι οι μαραθόπιτες, κάτι οι Κρητικές φιλενάδες, κάτι το φρέσκο χταποδάκι…
Μ΄ έπιασες στον ύπνο φιλενάδα! Αλλά πολυυυυύ το χάρηκα!!!!!!
Να ΄σαι καλά! Καλό βράδυ!
Φιλιά πολλά, Silena μου!!!
ΔιαγραφήΣ' "αγαπώ" σαν να σε "ξέρω" :-)))
Τι να πω, Πηνελόπη είσαι απίστευτα ευρηματική! Σκέτη η ταραμοσαλάτα δε με τρελαίνει και τόσο αλλά μεταμορφωμένη σε κέικ -με πορτοκάλι αλλά και λαχανικά!- θα την τσάκιζα σίγουρα, χε χε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣούπερ ορεκτικό και για δεκατιανό μαζί με ένα δυνατό τσάι και για σνακ μαζί με μπυρίτσα!
Καλό Π/Σ/Κ!
Μαζί σου σε όλους τους προτεινόμενους συνδυασμούς Σκοτεινούλα μου.
ΔιαγραφήΤο βραδάκι ήπιαμε και εμείς μπυρίτσα, και το πρωί στο γραφείο το είχα παρέα με το καφεδάκι μου μέχρι και τις 2.00 μ.μ. μπορώ να σου πω.
Χαιρετισμούς πολλούς και καλό Π/Σ/Κ κι' από εμένα.
Εντάξει Πηνελόπη δεν παίζεσαι!! Πώς τα καταφέρνεις πάντα και αξιοποιείς υλικά και φαγητά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο σου που έκανες τέτοια φανταστική μεταμόρφωση στην ταραμοσαλάτα!!
Φιλιά πολλά!
Δεν ξέρω βρε Ερμιόνη μου.
ΔιαγραφήΑπλώς σκέφτομαι...και πράττω πάντα... σύμφωνα με τα διαθέσιμα και προσεύχομαι ίσως, στον Άγιο Εφρόσυνο, να μην είναι για πέταμα το τελικό αποτέλεσμα :-))
Πολλές-πολλές καλημέρες και φιλιά.
Γεια σου Πηνελόπη μου, ακόμη και για πρωινό θα το έτρωγα το κεκάκι σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά, ευχαριστώ πολύ για τα περαστικά <3
Καλό Σαββατοκύριακο!
Σαφώς και για πρωϊνό μια χαρά θα ήταν καλή μου Eri.
ΔιαγραφήΕλπίζω τώρα που σας γράφω, να είστε ήδη καλύτερα.
Χαιρετισμούς πολλούς.
Πηνελόπη μου, τι ωραίο κεκάκι; Μου άνοιξε την όρεξη-όχι πως έχω κάποιο πρόβλημα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίσαι αναπανάληπτη! Μόνο εσύ θα μπορούσες να αξιοποιήσεις έτσι νόστιμα την ταραμοσαλάτα!
Φτιάχνω κι εγώ ένα αλμυρό κέικ με ταραμά, όχι ταραμοσαλάτα! Γίνεται νόστιμο.
Καλό σου απόγευμα.
Φιλάκια πολλά.
Ε, τότε Ελένη μου καλή, περιμένω να σε διαβάσω σύντομα με οδηγίες για την χρήση ταραμά μέσα σε κεϊκ :-)))
ΔιαγραφήΆντε με το καλό να το δοκιμάσουμε κι' αυτό.
Φιλιά πολλά και καλή Εβδομάδα εύχομαι.
Πηνελόπη μου τι έφτιαξες πάλι;;;Δε το πιστεύω!Είναι φοβερό, πολλά μπράβο ειλικρινά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτείλε και κανένα κομμάτι το λιγουρεύτηκα!!!
Φιλιά!
Αχ, κρίμα που είστε οι περισσότερες τόσο μακριά βρε Ελένη μου.
ΔιαγραφήΑλλιώς σίγουρ θα βρίσκαμε "φόρμουλα" για να δοκιμάζουμε η μία της δημιουργίες της άλλης πιο άμεσα :-)))
Φιλιά πολλά κι' από εμένα.
Πηνελόπη μου, σιγά που δεν θα κέρδιζες το στοίχημα! Αφού είσαι θεά! Σε συγχαίρω και για την ιδέα και για την άψογη εκτέλεση! Λιγουρετικότατο το κέικ σου και άκρως εθιστικό! Παίρνω κομμάτι, υποκλίνομαι στο μεγαλείο σου και αποχωρώ μέχρι την επόμενη φορά που θα με ξεσηκώσεις με τις νοστιμιές σου...
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά!!!
Τι να σου πω βρε Αναστασία μου, κοκκίνησα ...
ΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ θερμά για τα τόσο καλά σου λόγια.
Παίρνεις κομμάτι και διπλό μάλιστα καλή μου :-)))
Φιλιά κι' απ' εμένα και καλή εβδομάδα εύχομαι.
Ένα σου λέω,πήγα και πήρα ταραμά για να το φτιάξω αύριο,να σου πω..φιλιά,Όλγα
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλά,Πηνελόπη,δεν υπάρχει τέτοιο κέικ,ε!Το έκανα σήμερα το μεσημέρι και το απόγευμα που ήρθαν τα κουμπαριά(όπου νήστευαν κι δυό) φάγανε και έφυγαν με την συνταγή ανά χείρας!Μέχρι και τα πιτσιρίκια έφαγαν και ξετρελλάθηκαν..
ΔιαγραφήΝα σου πω μόνο πως ξέχασα να βάλω ξύσμα και δεν είχα κουρκουμά.Αλλά το κέικ καθιερώθηκε για να γίνεται στις νηστείες στάνταρ.Φιλιά πολλά και ευχαριστώ από καρδιάς :)..πάντα τέτοια!Όλγα
Γειά σου βρε Όλγα μου!
ΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα σου εύχομαι ολόψυχα και για μια ακόμη φορά σ' ευχαριστώ πάρα πολύ για την τιμή και την εμπιστοσύνη που μου δείχνεις.
Όσο για τις παραλείψεις, δεν χάθηκε ο κόσμος, αν και το ξύσμα το πορτοκαλιού, θα χάριζε αρκετά στην γεύση. Δοκίμασέ το την επόμενη φορά. Ο κουρκουμάς απλώς προσδίδει χρώμα :-))
Χαιρετισμούς πολλούς και φιλιά. Kι' ένα μεγάλο για κάθε πιτσιρίκι, που είναι ο μεγάλος κριτής κάθε φορά :-))
Καταπληκτική η ιδέα σου Πηνελόπη μου, το κέικ δείχνει απίθανο! Δυστυχώς ποτέ δε μας μένει ταραμοσαλάτα, έχω όμως ταραμά και το βάζω στη σειρά για να φτιαχτεί..Καλό Σ/Κ, ΧΟ
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα και καλή Εβδομάδα Χαρά.
ΔιαγραφήΕμείς πάλι αντίθετα... Πάντα μας μένει ταρομασαλάτα γιατί σχεδόν φτιάχνουμε σε όλα τα συγγενικά σπίτια και πρέπει να την αξιοποιήσουμε...
Ε, εδώ λοιπόν τα καταφέραμε πιστεύω :-)))
Χαιρετισμούς πολλούς.
Καταπληκτικά επιτυχημένο το πείραμά σου Πηνελόπη μου!! Ωραιότατο και πολύ λαχταριστό δείχνει το κέικ με τον ταραμά... θα το φτιάξω συντομότατα!!! -:)))
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!
Να μην πω την λέξη "ανεπιφύλακτα" Κική μου, γιατί θα είναι σαν να ευλογώ τα γένια μου :-)), αλλά κάνε μια δοκιμή. Έχω την αίσθηση ότι θα σας αρέσει.
ΔιαγραφήΦιλιά πολλά.
Τι λες τώρα,καλά ε ούτε που θα το φανταζόμουν οτι μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπο περιέργια με την πρώτη ευκαιρία θα το φτιάξω.Να είσαι καλά Πηνελόπη μου καλό μεσημέρι!!!!
Καλημέρα Ροδάνθη μου.
ΔιαγραφήΤι να σου πω καλή μου, ελπίζω μόνον η περιέργειά σου, να με δικαιώσει.
Φιλιά πολλά καλή "λευτεριά"!
che bel piatto gustoso ! Buona domenica Penelope !
ΑπάντησηΔιαγραφήLa ringrazio molto, amica :-))
ΔιαγραφήUn salato e mediterraneo cake!
Buona settimana Chiara.
Τα έχουμε ξαναπεί!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜόνο οι δικές σου αλχημείες έχουν τέτοιο οπτικό αλλά φαντάζομαι και γευστικό αποτέλεσμα!
Φιλάκια!
O "αλχημιστής" στην κουζίνα σας!
ΔιαγραφήΘα αλλάξω το όνομα του blog βρε Στέλλα, με όσα μου γράφετε :-))
Νομίζω πραγματικά ότι τούτη τη φορά, ξέφυγα λιγάκι από τα γνωστά.
Καλημέρες πολλές και φιλιά.