27.4.13

Σιρτζίρτζουλα ...

... Θα μπορούσε να είναι η λέξη που χαρακτήριζε την κουζίνα μου και τις δημιουργίες της, το τελευταίο μήνα.
 Η Κεφαλονίτισσα γιαγιά μου Πηνελόπη, την έλεγε συχνά...και αυτό φυσικά θα έλεγε και για μένα, αν ήταν από μια μεριά να  με βλέπει, καθώς προσπαθούσα να συνδυάσω διαθέσιμα υλικά και χρόνο.
Η άλλη μου γιαγιά,  η Ευτυχία (άρα δύο επιλογές θα είχα τελικά ως προς το όνομά μου, όπως καταλαβαίνετε...) με ρίζες από την Πάργα αλλά γέννημα θρέμμα Πλακιώτισσα και μετά Εξαρχειώτισσα, θα έλεγε:  ότι μπορείς κάνε ... με τα χρήματα που έχεις!
Αυτή βλέπετε,  είχε 8 στόματα να θρέψει, συν κάποιους που είχαν ανάγκη ένα πιάτο φαϊ, σε πολύ δύσκολα πολεμικά και μεταπολεμικά χρόνια.
Άρα μάλλον την ευχή τους έχω τελικά, αφού τα κατάφερα και "επιβιώσαμε" και τούτο το πολύ δύσκολο και "πιεσμένο" διάστημα" :-)))

Τα Σιρτζίρτζουλα όμως μην νομίσετε ότι δεν υπάρχουν!!!
Φυσικά και υπάρχουν ...και να τα!


Είναι ένα μικρό και εύκολο σνακ Κεφαλλονίτικης προέλευσης και φτιάχνετε παραδοσιακά με ελάχιστα υλικά, αυτά που τους βρίσκονταν δηλαδή, για να έχει η πιτσιρικαρία ένα υγιεινό σνακ για κολατσιό. Αλευράκι, αλατάκι, λαδάκι και κρασί (άσπρο ή κόκκινο) και μετά άχνη και κανέλλα.
Προσωπικά, όπως πάντα σχεδόν, έδωσα την δική μου αρωματική πινελιά και χροιά.
Τους έβαλα μέλι, τους έβαλα βανίλια, τα ράντισα με ανθόνερο και τα έκανα πιο εορταστικά!

Για ένα πιάτο μεγάλο, χρειάστηκα:
350-400 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
1/3 κοφτό κουταλάκι αλάτι,
1/3 κοφτό κουταλάκι βανίλια κρυσταλλική,
3 κουταλάκια μέλι,
150 γραμ. καλό ελαιόλαδο,
1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
και λάδι για τηγάνισμα (ελιάς ή καλαμποκιού)
.

Σε μπολ έβαλα το αλεύρι, το λάδι, το αλάτι, τη βανίλια και το μέλι, ανακάτεψα για να έχω ένα μείγμα με την μορφή της άμμου και σταδιακά πρόσθετα λίγο-λίγο το κόκκινο κρασί.
Πήρα μια ζύμη μέτρια σε ελαστικότητα.
Την άφησα να σταθεί μισή ώρα και μετά έπλασα μπαστουνάκια που έκοψα με το μαχαίρι διαγώνια σε μικρά "κουτσουράκια". Δεν τα θέλουμε πολύ μεγάλα, γιατί θα πάμε μετά για τηγάνισμα.
Τα θέλουμε ελαφρώς τραγανά και όχι "ψωμένια".

Τηγάνισα  σε καυτό λάδι, λίγα-λίγα.
Γύρισα και από την άλλη πλευρά να ροδίσουν και μετά τα έβαλα σε πιάτα στρωμένο με χαρτί κουζίνας, για να στραγγίξει το περίσσιο λάδι.
Όπως ήταν ζεστά τα ράντισα με ανθόνερο, κάθε φορά, κάθε τηγανιά.
Μπήκαν σε πιατελίτσα και από δίπλα μαρμελάδα φράουλας εποχής, που πρόλαβα κι΄ έφτιαξα τις προηγούμενες μέρες.
Kαι η λιωμένη σάλτσα σοκολάτας ταιριάζει εξίσου ωραία, επίσης.
Τέλειο οικογενειακό πρωϊνό για το σημερινό Σάββατο του Λαζάρου.
Χρόνια Πολλά σε όσους γιορτάζουν και με το καλό στην Ανάσταση του Κυρίου.

Υ.Γ. Ευχαριστίες και πάλι σε όσους με σκέφτηκαν αυτόν τον καιρό, και πρωτίστως στις
αγαπημένες μου:  Μάρθα, Ζαμπία, Ξανθή και Αμαλία (άντε να δω, εσένα πότε θα σε δω απo  κοντά...) για την σκέψη τους αλλά και την προσωπική τους επικοινωνία.

40 σχόλια:

  1. Αφού πρόλαβες να βάλεις και ανάρτηση θα επιβιώσεις!!
    Καλά βλέπω τον τίτλο και λέω καλέ τι είναι αυτό που λέει η φιλενάδα!!!
    Ελπίζω αυτή η βδομάδα να είναι πιο χαλαρή και να κάνεις Πάσχα ήρεμο. Α!!! έμαθα κι εγώ να το χρησιμοποιώ!!!
    Πολλά φιλιά και καλά να περάσετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μεγειά σας, Ξανθή μου!!!
    Καλά διαβάσματα...και αφού τα κατάφερα και έχει φτάσει το 70% στους αποδέκτες τους, πρέπει να αισθάνομαι ευτυχής!
    Απέδειξα για άλλη μια φορά ότι "αντέχω" στα δύσκολα :-)))
    Φιλιά πολλά. Να περάσετε όμορφα στο ταξίδι σας. Και μακάρι να ήμουν μαζί σας ...
    Καλή Ανάσταση σε όλους σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα Πηνελόπη μου!
    Μου έλειψες.Δεν ξέρω τι ήταν αυτό που σε κράτησε για λίγο διάστημα μακριά μας,αλλά ελπίζω αν ήταν δυσάρεστο να πέρασε και αν ήταν ευχάριστο να επαναληφτεί!
    Ο χαρακτηριστικός τίτλος της τελευταίας δημιουργίας σου αντιπροσωπεύει λίγο ή πολύ την ζωή των περισσοτέρων ελληνικών σπιτιών σήμερα!Εσύ το έκανες δημιουργία.Και είναι όμορφο να έχεις το χάρισμα να δημιουργείς εν μέσω καταστάσεων που πολλές φορές θυμίζουν σαρωτική θύελλα.Η ευρηματικότητα όταν χορταίνει και ταυτόχρονα είναι και νόστιμη ,τότε η ικανοποίηση είναι μεγάλη!
    Καλό Σαββατοκύριακο φίλη μου!Στέλνω πολλά πολλά φιλιά..να είσαι πάντα καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Φωτεινή μου.
      Επαγγελματική πίεση πολλαπλών επιπέδων και με πολλές ώρες κάθε ημέρα και ΣΚ επίσης, ήταν ο λόγος απουσίας μου.
      Δεν έχουμε ξεμπερδέψει βέβαια, αλλά κάπου μπαίνουμε σ' έναν ρυθμό σιγά-σιγά.
      "Σιρτζούρτζουλα" μια λέξη που στην τοπική λαλιά των Κεφαλλονιτών έχει διάφορες ερμηνείες. Ε, όποια κι' αν λάβεις υπόψη σου μέσα στο "πνεύμα" μου θα είσαι καλή μου :-))
      Καλό υπόλοιπο ΣΚ και με το καλό στην Ανάσταση.

      Διαγραφή
  4. εχεις γιαγια απο την κεφαλονια! μολις ανεβασα την κρεατοπιτα!
    πηνελοπη μου, για να ειμαι ειλικρινης δεν προσεξα οτι απουσιασες καθοτι και εγω περα απο τις αναρτησεις δεν ειχα χρονο για τιποτε αλλο, λογω δουλειας, αλλα ευτυχως απο το τελος του μηνα αρχιζω να χαλαρωνω λιγο.
    για να δω εαν εχεις την κρεατοπιτιτα!! :)
    φιλακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς την Ειρήνη, την συμπάσχουσα!
      Δεν πειράζει βρε Ειρήνη, που δεν κατάλαβες την απουσία μου, σημαίνει πως και με την ελάχιστη παρουσία μου, καλύπτω όλες τις φάσεις ετούτου το blog, και αυτό είναι καλό τελικά :-))

      Κρεατόπιτα Κεφαλλονίτικη έχω γράψει παλιά, τον πρώτο καιρό που έτρεχε το Blog και δεν έχει φωτογραφία. Κάποια στιγμή θα πρέπει να κάνω μία και να βάλω και φωτογραφία έτσι για πιο ολοκληρωμένη εικόνα.

      Καλό υπόλοιπο στο Σαββατοκύριακό σας εύχομαι.

      Διαγραφή
  5. Argises alla emfanistikes me oreo mezedaki!!!!

    Kalimera Penelope!!!!
    Kisses!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο έχω ξαναπεί Peps μου. Κάποιες φορές μπορεί ν' αργώ, αλλά ποτέ δεν ξεχνώ. Όχι ότι τα θυμάμαι κι' όλα βέβαια :-O) η ηλικία βλέπεις έχει αρχίσει να "βαραίνει" με την ύπαρξή της, το μυαλό μου.

      Φιλιά πολλά και χαιρετισμούς.

      Διαγραφή
  6. Α, δεν πίστευα στα μάτια μου μόλις τώρα που είδα ότι έγραψες! Γιούπι! Penelope the Survivor! Ελπίζω να πέρασε το πιο δύσκολο κομμάτι της δουλειάς σου και να είσαστε κάπως πιο ήρεμοι τις προσεχείς ημέρες. Θα πάτε κάπου το Πάσχα? Η συνταγή εύκολη και χρήσιμη για πολυάσχολες καταστάσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς την Αμαλία μου!
      Από το στόμα σου και στου καλού Θεού το αυτί καλή μου :-)))

      Όχι το φετινό Πάσχα θα είναι απολύτως εντός των τοιχών της πόλης. Βλέπεις οι μέρες μπορεί να ευνοούν τις αποδράσεις, αλλά εγώ θέλω να ξεκουράσω το μυαλό και τ' αυτιά μου και αισθάνομαι πως δεν είμαι σε θέση να ετοιμάζω βαλίτσες, όσο κι' αν το επιθυμώ.

      Το καλοκαίρι πια...

      Φιλιά πολλά και όποτε θες μιλάμε και από το mail μου. Καλή Κυριακή.

      Διαγραφή
  7. Πηνελόπη μου καλή, πρώτη φορά άκουσα γι' αυτό το γλυκάκι, να είσαι καλά!
    Και σήμερα σε σκεφτόμουν, γιατί μου είχες λείψει!
    Χαίρομαι που είσαι καλά, αν και μου φαίνεσαι λίγο κουρασμένη.
    Στείλε προς τα εδώ πιατάκι για δοκιμή! Θα με υποχρεώσεις!
    Καλό απόγευμα.
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου καλή μου Ελένη.

      Γλυκάκι δεν το λες, όταν το ετοιμάσεις με τον απλό παραδοσιακό τρόπο. Μάλλον σαν τραγανό άγλυκο μπισκοτάκι θα το έλεγες. Απλώς εγώ το έκανα γλυκό και τραγανό και αρωματικό προσαρμόζοντάς το στα γούστα μας.
      Πριν λίγο τα δοκίμασα και με μελάκι από πάνω. Δένει κι' αυτό εξίσου όμορφα.
      Να σου στείλω, να σου στείλω :-))

      Κουρασμένη...όσο δεν μπορείς να φανταστείς!!!
      Θα περάσει όμως κι' αυτό σιγά-σιγά.

      Φιλιά πολλά και καλή αυριανή σας εύχομαι.

      Διαγραφή
  8. Σιρτζούρτζουλα, μιρτζούρτζουλα δεν ξέρω πώς τα λέω η γιαγιά Πηνελόπη, αλλά η δικιά μας η Πηνελόπη τα λέει μια χαρά, τα κάνει μια χαρά και επιβιώνει στα δύσκολα μια χαρά. Κι εμείς είμαστε μια χαρά που την έχουμε πάλι μαζί μας!!! Φιλιά και να ξεκλέβεις όσο μπορείς μισή ωρίστα για τον εαυτό σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπημένο μου "βαφτιστηράκι" καλησπέρα!
      Ήρθε και Πάσχα και πρέπει να σου πάρω λαμπαδίτσα και παπουτσάκια, αλλά πρέπει να μου στείλεις νέα αντρέσσα, ώστε να μπορέσω να στα "ντελιβερίσω"
      :-)))

      Μισές ωρίτσες...ανάσες...και πάλι το κεφάλι μέσα στο νερό, για να τα καταφέρουμε. Το κάνω όσο μπορώ και δύναμαι!!

      Τα σιρτζίρτζουλα να ξέρεις ότι είναι τόσο νόστιμα (ειδικά σ' αυτήν την εκδοχή τους) πουν αν δεν "πατώσεις" το πιάτο δεν σταματάς εύκολα.

      Φιλιά πολλά-πολλά και η ΛΑΜΠΡΗ σου, να είναι πιο Λαμπρή!!

      Διαγραφή
  9. Κ εγώ δεν ξέρω να τα προφέρω αλλά φαίνονται τραγανά και νόστιμα Πηνελόπη μου!
    Φιλιά πολλά κ αν δεν τα πούμε μέχρι τότε καλή Ανάσταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ σε Έρη μου.
      Αντεύχομαι τα καλύτερα και σ' εσάς για το φετεινό Πάσχα.
      Όσο για τις "άγνωστες" λέξεις, ας είναι καλά οι ντοπιολαλιές της πατρίδας μας.
      Χαιρετισμούς πολλούς.

      Διαγραφή
  10. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πηνελόπη πολύ ωραία η συνταγή σου, απλή και νόστιμη , τι το καλύτερο δηλαδή!
    Σου εύχομαι καλά ξεμπερδέματα και να περάσεις καλά με την οικογένεια τις γιορτές !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ σε Σοφία μου. Πάντα τα απλά είναι και νόστιμα. Ειδικά δε, αν έχει πέσει και "πείνα" σου φαίνονται Θεϊκά :-))
      Καλό Πάσχα και σ' εσάς.

      Διαγραφή
  12. Η αλήθεια είναι ότι η απουσία σου +μου έγινε αντιληπτή, αλλά διαπιστώνω με χαρά ότι είχε να κάνει μόνο με επαγγελματικές υποχρεώσεις, οπότε ηρεμώ, στις μέρες μας η εργασία είναι δώρο Θεού, Πηνελόπη μου!

    Συγχαρητήρια για την πρωτότυπη συνταγή σου, που μας θύμισε πώς οι παλιότεροι ήξεραν με απλά υλικά και πολύ φαντασία όχι μόνο να ξεγελάνε τους περιορισμένους ή ανύπαρκτους πόρους, αλλά και να δημιουργούν εύγευστα και λαχταριστά γλυκά!

    Και του χρόνου τέτοια μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα αγαπητέ μου Ευάγγελε.
      Έτσι όπως τα γράφεις ... για το Δώρο Θεού εννοώ, δεν έχεις καθόλου άδικο. Αλλά από την άλλη όταν οι πολλές ώρες εργασίας, είναι αποτέλεσμα "κακού" προγραμματισμού (στην κυριολεξία) όσο κι' αν δουλέψει κανείς, δεν μπορεί να καλύψει εύκολα τα κενά.

      Οι παλιές μαγείρισσες ήταν ΣΟΦΕΣ αγαπητέ μου φίλε. Και κατά την άποψή μου αυτήν την σοφία πρέπει να την τιμούμε και σήμερα, αν θέλουμε η ρίζα μας να είναι γερή και σε βάθος.

      Τα καλύτερα εύχομαι, από βάθος καρδιάς, για την φετεινή Ανάσταση και πάνω απ' όλα Υγεία.

      Διαγραφή
  13. Ελπίζω τα πράγματα να ηρεμήσουν γρήγορα και να περάσεις ένα όμορφο Πάσχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ας το ελπίσουμε...Μαρία μου.
      Καλο Πάσχα και σε εσένα εύχομαι.

      Διαγραφή
  14. Έλα να κάνουμε παρέα Πηνελόπη μου... κάπως έτσι είμαι κι εγώ... τρέχω πανικόβλητη κι ό,τι κάνω το κάνω στο "φτερό" που λέμε!!!
    Απίστευτος τίτλος... διάβαζα και δεν καταλάβαινα τί έλεγες φιλενάδα!
    Πάντως τα γλυκάκια σου είναι υπέροχα και νοστιμότατα αν κρίνω από τη συνταγή!!!
    Φιλιά!
    Καλό Πάσχα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ Κικίτσα μου θα έρθω να σου κάνω παρέα για να μοιραστούμε την τρεχάλα μας, αλλά να μοιραστούμε και κανένα από αυτά τα λαχταριστά τσουρεκάκια σου έτσι;
      Χαιρετισμούς Πολλούς και ευχές για ένα πιο "ξεκούραστο" Πάσχα καλή μου.

      Διαγραφή
  15. Δεν έχω ξανακούσει κάτι παρόμοιο Πηνελόπη μου, αλλά φαίνονται πολύ λαχταριστά και με υλικά που υπάρχουν κάθε στιγμή!!! Παρόλο που τα τηγάνισες δε δείχνουν ίχνος λιπαρότητας!!!
    Στην ίδια φάση είμαι κι εγώ, τρέχω και δεν προλαβαίνω!!!!
    Πολλά φιλιά και αν δεν τα ξαναπούμε ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς μου τη, την συντέκνισσα!
      Εσύ έχεις ακούσει άλλες λέξεις Silena μου, που και για μένα όταν τις πρωτο-ακουσα από τα χείλη Κρητικών ήσαν παντελώς άγνωστες!
      Μοιραζόμαστε λοιπόν συνταγές και γνώσεις.

      Καλά ξεμπερδέματα και σε σένα φίλη μου. Αν και όταν ο άνθρωπος το έχει μέσα του το "τρέξιμο" εύκολα δεν ξεμπεδεύει :-)))

      Φιλιά πολλά και ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ.

      Διαγραφή
  16. Πάντα χαίρομαι να διαβάζω συνταγές με ιστορία και παράδοση! Δεν τα γνώριζα αυτά τα τραγανά μπισκοτάκια αλλά μου άρεσαν με όλη την απλότητα τους!
    Οι πινελιές σου νομίζω ότι ήταν καίριες, τους έκανες πολύ καλή αναβάθμιση!
    Στο μεταξύ από τις φώτο ούτε που το κατάλαβα ότι είναι τηγανητά, εντυπωσιακό!
    Χαίρομαι που είσαι καλά!
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαι η Πηνελόπη! Και είμαι Καλά!!
      Σ' ευχαριστώ Ερμιόνη μου...είμαι καλά, προσπαθώ να είμαι δυνατή και ν' αντέχω...
      Αυτά τα μπισκοτάκια που λες, και με τις σχετικές προσθήκες τους, να ξέρεις πως τρώγονται μετά μανίας, όπως οι ξηροί καρποί και τα πατατάκια.
      Περνάς δίπλα από το πιάτο, παίρνεις ένα. Μετά από λίγο ξαναπερνάς...παίρνεις κι' άλλο! Και πάει λέγοντας.

      Φιλιά πολλά και περαστικά στα μπεμπούδια σου σύντομα.

      Διαγραφή
  17. ΠΟλυ ωραια φαινονται και η συνοδευτικη μαρμελαδα θα τους δώσει παραπάνω πόντους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τόσο η μαρμαλέδα, όσο και η λιωμένη σοκολάτα, αλλά και το καλό μέλι είναι εξαιρετική συνοδεία για τούτα τα τραγανά μπισκοτάκια Beauty Follower!
      Κάνε μια δοκιμή, νομίζω πως αξίζουν τον ελάχιστο κόπο τους.
      Καλημέρες πολλές.

      Διαγραφή
  18. Είμαι τόσο πνιγμένη και τόσο βιαστική στις βόλτες μου που "χάνω πράγματα". Ελπίζω να είναι όλα καλά, αν κάτι στράβωνε! Φιλιά και πολλές ευχές για καλή Ανάσταση και όμορφο Πάσχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το "πνιγμένη" να μην το λες Βαγγελιώ μου, γιατί στο σπίτι του "κρεμασμένου" δεν μιλάνε για σχοινί :-)))

      Κάποια στιγμή θα ισιώσουν και πάλι τα πράγματα, μέχρι τότε θα είμαστε στις επάλξεις και θα προσπαθήσουμε να ξεκουραστούμε το επόμενο 4ήμερο.

      Καλή Ανάσταση και σε σένα καλή μου.

      Διαγραφή
  19. Γλυκιά μου Πηνελόπη, παρά το τρέξιμο μπόρεσες και έβαλες ανάρτηση που όχι μόνο εμπλούτισε το λεξιλόγιό μου (καλέ, πρώτη φορά την ακούω αυτή τη λέξη!) αλλά μου άνοιξε και την όρεξη! Τι ωραία μπισκοτάκια! Τραγανά και χωρίς λαδίλα! Και με τη μαρμελάδα συντροφιά φαίνονται ακόμη πιο λαχταριστά!
    Πολλά φιλάκια! Και λιγότερο τρέξιμο... ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς την Αναστασία!
      Έκανα ότι καλύτερο μπορούσα για να σας δώσω μια νέα πληροφορία, με ρίζα όμως στην εποχιακή παράδοση της μιας πατρίδας μου.
      Ελπίζω ότι τα κατάφερα :-))

      Σου εύχομαι ότι καλύτερο για την φετεινή Ανάσταση, και Χρόνια Πολλά αν γιορτάζεις το όνομα σου τούτη την εποχή και όχι τον Δεκέμβρη.

      Καλό Πάσχα.

      Διαγραφή
  20. Παιχνιδιαρικο όνομα έχει το γλυκάκι σου,και πρέπει να έχει και ωραια γεύση,μπράβο εφευρετικη Πηνελόπη,καλο Πάσχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όνομα πραγματικό Νέλη μου, στην διάλεκτο του νησιού της γιαγιάς μου.
      Τέτοιες μέρες, πάντα θυμάμαι τις δημιουργίες και των δύο, καθώς προσπαθούσαν να μας "γλυκάνουν" και να μας χορτάσουν, μέχρι να έρθει η ώρα να φάμε κάτι που όλα τα πιτσιρίκια ποθούσαμε. Μυρωδάτα τσουρέκια και το Πασχαλινό μας αυγό.

      Καλή Ανάσταση σε σένα και την οικογένειά σου, εύχομαι ολόψυχα.

      Διαγραφή
  21. Πέρασα να ευχηθώ καλό Πάσχα Πηνελόπη μου!!! Να περάσετε καλά και να ξεκουραστείτε!!!
    Φιλιά! -:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ σε Κική μου.
      Αντεύχομαι τόσο για Καλή Ανάσταση όσο και για την ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ.
      Φιλιά πολλά.

      Διαγραφή
  22. Εύχομαι από καρδιάς, η Ανάσταση του Θεανθρώπου να γεμίσει την καρδιά σου με αγάπη και γαλήνη!! Καλό Πάσχα σε σένα και τους δικούς σου ανθρώπους!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή