7.5.13

Μακαρονάδα, έτσι…κι αλλιώς!

Χριστός Ανέστη, φίλες και φίλοι.
Χρόνια Πολλά σε όλους μας...
Πάει πέρασε κι' αυτή η Πασχαλιά.
Τα κεφάλια μέσα και "πάμε" με δύναμη, να δούμε που θα μας οδηγήσουν και οι επόμενοι μήνες...

Τι να σας πω;
Ότι έπιασα κουτάλες και κατσαρόλες και πάλι...
Ε, ναι το έκανα, αλλά πρέπει να σας εξομολογηθώ ότι έγινε με πολύ μεγάλο μέτρο.
Δημιουργίες απλές, που είχαν να κάνουν περισσότερο με τα "θέλω" όλων μας, ειδικά μετά το σουβλιστό αρνί (να ναι καλά ο πεθερός) και τα φουρνιστά λεμονάτα γαρδουμπάκια μου.

Κι όταν εννοώ "θέλω" μιλώ για παράδειγμα, για το "θέλω μακαρόνια" πάει τέλειωσε.
Τα θέλω,  εδώ και τώρα!
Και τ’ αγόρια της παρέας "θέλουν" πλέον, μόνον «μακριά» ο ένας... κι άλλος «μακριά και λεπτά»...
Τα βάζεις κάτω λοιπόν όλα τα δεδομένα …και πράττεις τα δέοντα έτσι ώστε να ξεμπερδεύεις με όλα τα "θέλω".
Ξεχνάς τις πένες, τα κοχυλάκια, τα κοφτά, τα χοντρά, τα έτσι… τα αλλιώς… γιατί αλλιώς τα  τρως μόνη σου :-))



Αλλά αυτό το «αλλιώς» μπορεί να μεταφραστεί και σ’ ένα διαφορετικό «αλλιώς»
Σε μακαρόνια με κιμά που όμως δεν έγιναν με τον παραδοσιακό τρόπο μαγειρέματος!
Έγιναν κάπως αλλιώς, δηλαδή :-))).

Σε μια κατσαρόλα έγινε η όλη προετοιμασία σχεδόν ταυτόχρονα, με τον κιμά σε πρώτο πλάνο και  σε δεύτερο, ένα αντικολλητικό τηγάνι όπου και πήρε μέρος η διαδικασία για τα Αρωματικά Ντοματίνια που τον συνόδευσαν.


Αρωματικά Ντοματίνια
1 κουτάκι φρέσκα μικρά στρογγυλά ντοματίνια, πλυμένα καλά χωρίς τα κοτσανάκια τους και κομμένα στα δύο.
1 κλαράκι φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο,
2-3 κουταλιές ελαιόλαδο,
αλάτι, πιπέρι και τέλος  2,5 κουταλιές σιρόπι βαλσάμικο.
Τα ντοματίνια μπαίνουν στο ελαιόλαδο να «μαραθούν» επίσης για 7-8 λεπτά και ν’ ανακατευτούν με τον βασιλικό, το αλάτι, το πιπέρι και το σιρόπι βαλσάμικο, σαν να θέλαμε να τα "καραμελώσουμε".

Σάλτσα Κιμά
(πάντα ανάλογα με τα άτομα που θα φάνε) εμείς υπολογίζουμε πάντα τα τρία μας.
250 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο,
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
2-3 κλαράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο,
½ κοφτό κουταλάκι ρίγανη,
αλάτι, πιπέρι, σκόνη σκόρδου, λίγη πάπρικα και λίγη κανέλλα σκόνη ή ξυλαράκι.

Σοτάρουμε καλά τα υλικά μας μαζί με τον κιμά περισσότερο χρόνο, ώστε να μαγειρευτούν μέσα στο ελαιόλαδο και με ότι υγρά βγάλουν τα ίδια τα υλικά, ανακατεύοντας συχνά.
Και αφού πια είναι έτοιμος, τον φέρνουμε σε επαφή και αρμονία με τα ντοματίνια και την σαλτσούλα τους, μέσα στο πιάτο μας.


Σερβίρετε πάνω από μακαρονάδα (με μακαρόνια της αρεσκείας σας) και φυσικά με μπόλικο τριμμένο τυράκι πάνω από την σάλτσα ή και σκέτα αν έτσι, τραβά η όρεξή σας!

Υ.Γ. η σάλτσα αυτή μπορεί να γίνει εξαιρετική και με τόνο, αντί για κιμά, μόνον που θα αλλάξουν λιγάκι τα μυριστικά της, αφήνοντας σίγουρα έξω την κανέλα και την πάπρικα και στην θέση τους να βάλετε περισσότερο άνιθο ή φρέσκο μάραθο, που είναι και στην εποχή του.

31 σχόλια:

  1. Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά!!
    Να σου πω μόνο με ντοματάκια πια όχι άλλο κρέας!!
    Καλή δύναμη από αύριο.
    Πολλά φιλιά σε όλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αληθώς!! Ξανθή μου.
      Χρόνια σας Πολλά επίσης και καλώς μας ήλθατε και πάλι.
      Ήδη είμαι από χθες μέσα στο "μαντρί" και πάμε να νοιώσουμε και πάλι τα "μεγαλεία" μας.
      Φιλιά πολλά.

      Διαγραφή
  2. Εδώ μιλάμε για μακαρονάδα. Όχι αστεία!!!!
    Πάντως έχω φάει και εγώ κόλλημα με τα σπαγγέτι τον τελευταίο καιρό και τους καταλαβαίνω τους άνδρες σου!!!

    Πηνελόπη μου αρέσει που έχεις κάνει τη σάλτσα τόσο ρευστή και όχι πηχτή. Τα τοματίνια έδωσαν τόσο γεύση όσο και υγρό στη σάλτσα σου!!!

    Καλή αρχή έκανες μετά την Πάσχα εποχή!!!

    Σε φιλώ πολύ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και σε εμάς αρέσουν τα σπαγγέτι πολύ Χρυσαυγή μου, απλώς τα μικρότερα ήταν μια ευκολία, όσο είμασταν πιο μικροί, για να τα τρώμε μόνοι μας :-)))

      Ο τρόπος παρασκευής της σάλτσας σηκώνει αυτοσχεδιασμούς, και γι' αυτό έγραψα και για τον τόνο, τον οποίο προσωπικά προτίμησα, μιας και δεν ήθελα κι' εγώ κρέας όπως και άλλες φίλες μας.

      Φιλιά πολλά και απο εμένα.

      Διαγραφή
  3. Χρόνια πολλά! Και του χρόνου με υγεία!

    Μια καλή μακαρονάδα είναι το καλύτερο γεύμα μετά το αρνί και τα συμπαραμαρτούντα! Και η μακαροναδα σου Πηνελόπη είναι πολύ καλή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ σε καλή μου Αγγελική.
      Αντεύχομαι με την σειρά μου Χρόνια Πολλά.

      Ήταν η ανάγκη μας μεγάλη για μακαρόνια και καθώς ταυτίσαμε όλοι μας το σχετικό "θέλω" μπήκε σε εφαρμογή η παρασκευή τους.

      Φιλιά πολλά.

      Διαγραφή
  4. Μιαμ μιαμ μιαμ! Και πάνω που άρχισα δίαιτα το έρμο-πτηνό, πας και μου κοτσάρεις ντοματίνια, κιμάδες και σαλτσούλες! Πεινάω, λέμε!

    (χρόνια πολλά!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς ήρθες...Πιγκουϊνε!
      Εσύ πτηνό πράγμα και δίαιτα...δεν γίνεται, δεν "παίζει" που λένεμ :-))
      Αλλά όπως κι' να χει λίγα μακαρονάκια με ντοματίνια, μπορείς να τα "τσιμπίσεις".

      Ωραία ταξίδια είδα, καθώς σε επισκεύθηκα, καλόταξιδος πάντα εύχομαι.

      Διαγραφή
  5. χρονια πολλα πηνελοπη μου. καθυστερημενα αλλα τελος παντων!
    ωραια η μακαροναδα σου, αντε τωρα αποτοξινωση!!! για εμενα μιλαω :)
    καλο σου βραδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρόνια Πολλά και σε σένα Ειρήνη μου.
      Μέχρι της Αναλήψεως μπορούμε να ευχόμαστε καλή μου.
      Όσο για την αποτοξίνωση, όλοι στο πρόγραμμα την έχουμε.
      Καλό βράδυ κι' από εμένα.

      Διαγραφή
  6. Χριστός Ανέστη Πηνελοπη μου! Χρόνια πολλά με υγεία και αγάπη! Εγώ θα πάρω τη μεριδούλα μου μόνο με τα ντοματάκια που δείχνουν γλυκά και ζουμερά. Τον κιμά δεν τον θέλω ακόμα, παράφαγα κρεατικά τις τελευταίες μέρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αληθώς, Αμαλία μου.
      Να την πάρεις καλή μου την μερίδα σου, να την πάρεις, εγώ στο έχω ξαναπεί θα κάνω και delivery κάποια στιγμή :-)))

      Διαγραφή
  7. Αληθώς Ανέστη Πηνελόπη μου!!! Χρόνια πολλά και του χρόνου με υγεία!! Μια μεριδούλα την διαθέτεις!!!! Φαίνεται τόσο λαχταριστή η μακαρονάδα σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρόνια Πολλά Κική μου.
      Κάτι πάρα πάνω από μια μερίδα για σένα, καλή μου :-)
      Αν και μάλλον δεν την έχεις ανάγκη με τα τόσα πανέμορφα που φτιάχνουν τα δικά σου χέρια.
      Χαιρετισμούς πολλούς.

      Διαγραφή
  8. ΑνώνυμοςΜαΐου 08, 2013

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Παραδοσιακή μακαρονάδα με τα όλα της!!!
    Και αρωματική με τα σούπερ ντοματίνια σου!!!
    Σε μισή ωρίτσα θα έιμαι εκει.....

    Χρόνια πολλά Πηνελόπη μου!!!
    Καλή σου μέρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακόμη δεν έφτασες βρε Πέπη μου;
      Άντε κοπέλα μου, αργείς και δεν θα μείνει τίποτε τελικά :-)))

      Χρόνια Πολλά και σε σένα καλή μου.
      Φιλιά πολλά και καλό βράδυ τώρα πια από εμένα... με καθυστέρηση 24ώρου.

      Διαγραφή
  10. Χρόνια πολλά Πηνελόπη μου!
    Πολύ λαχταριστή η μακαρονάδα σου!
    Προς το παρόν θα την τιμήσω με τόνο που πρότεινες!!!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Silena μου.
      Χριστός Ανέστη.

      Ε, και εγώ με τόνο την γεύτηκα, οι άνδρες την προτίμησαν με κιμά.
      Και ο τόνος εξίσου ωραίος έγινε καθώς ελαφρώς την μαγείρεψα κι' αυτήν την σάλτσα.

      Φιλιά πολλά και χαιρετισμούς συντέκνισσα.

      Διαγραφή
  11. Εσύ πρέπει να κάνεις..χωριό με τον άνδρα μου..το πρώτο που έκανε χθες ήταν μακαρονάδα...αυτό επιθύμησε λεει!Χρόνια πολλά και με υγεία του χρόνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό ξαναπές το, καλή μου Αχτίδα.

      Χρόνια Πολλά και για την γιορτή σου, κι' από εδώ.

      Μες στην καρδιά μου τον έχω τον κύριο Δημήτρη με τα τόσα καλά που φτιάχνουν τα χεράκια του.
      Χρόνια Πολλά σε όλους σας.

      Διαγραφή
  12. Χριστός Ανέστη, Χρόνια Πολλά!
    Πολύ ωραία η μακαρονάδα σου και εγώ όπως η Ξανθή μόνο με τα αρωματικά ντοματίνια θα την έτρωγα ευχαρίστως! Ο τόνος είναι πολύ ωραία ιδέα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αληθώς Μαρία μου.
      Χρόνια Πολλά και σε σένα.
      Με τα καραμελωμένα ντοματίνια και ωραίο τυράκι πασπαλισμένη, σκέτο όνειρο θα είναι αν την φτιάξεις. Συμφωνώ απολύτως.

      Διαγραφή
  13. Χρόνια Πολλά Πηνελόπη μου, Χριστός Ανέστη!!
    Μακαρόνια και εμείς αποζητήσαμε μετά την κρεατοφαγία των ημερών!
    Καλά, τι φοβερή η σάλτσα έτσι όπως την έφτιαξες! Πολύ διαφορετική, πολύ κομψή και ιδιαίτερη!
    Πολύ μου αρέσει το remake που έκανες σε ένα τόσο αγαπημένο φαγάκι!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αληθώς Ανέστη, Ερμιόνη μου.
      Και δικαίως τα αποζητήσατε καλή μου. Τα μακαρόνια είναι αγαπημένα για μικρούς και μεγάλους.
      Για να μην σου πω, ότι στους δικούς μας μικρούς, οικογενειακώς, είναι και το μόνο φαγητό που τρώγεται χωρίς αντιρρήσεις :-)))
      Φιλιά πολλά σας στέλνω επίσης.

      Διαγραφή
  14. Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά, Πηνελόπη μου!
    Αν και σήμερα έφτιαξα μακαρονάδα με κρέας θα σερβιριστώ από τη δικιά σου μόνο με ντοματάκια! Το πιάτο σου φαίνεται υπέροχο!
    Καλή δύναμη πάλι!
    Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αληθώς, καλή μου Ελένη.
      Είδες τελικά η μακαρονάδα ήταν άκρως απαραίτητη, όπως φάνηκε, για να βρει το στομάχι μας την ισορροπία του, μετά τις μέρες που πέρασαν :-))
      Φιλιά πολλά κι' απ' εμένα και σε ευχαριστώ ιδιαιτέρως για την ευχή σου, ως προς την ΔΥΝΑΜΗ.

      Διαγραφή
  15. Χρόνια πολλά και καλά!!!
    Και εμένα μακαρονάδα μου ζήτησαν μετά την αρνοφαγία!!! Συνεννοημένα είναι όλα μεταξύ τους άραγε;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρόνια Πολλά, Μαρίνα μου.

      Είναι ο μόνιμος πόθος όλων των παιδιών καλή μου, γι' αυτό δεν πρέπει μάλλον να μας εκπλήσει κάτι τέτοιο :-))) "Γλυστράνε" και πιο εύκολα στο στομαχάκι τους.

      Χαιρετισμούς πολλούς.

      Διαγραφή
  16. Χρόνια Πολλά Πηνελόπη!

    Στις μακαρονάδες λέμε ναι και ετούτη εδώ πληροί τις προϋποθέσεις για να είναι με κεφαλαία το ΝΑΙ!

    Φιλάκια σας πολλά μεταπασχαλινά!
    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Επίσης Ζαμπία μου.
    Με Υγεία πάνω απ' όλα.

    Καλά, το ότι λέμε ΝΑΙ στις μακαρονάδες, είναι κάτι περισσότερο από σίγουρο θα έλεγα :-))

    Φιλιά πολλά και σ' εσάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή