12.4.10

Μια πολύ ωραία εμπειρία...

Χριστός Ανέστη!

Σας ευχαριστώ όλες θερμά για τις ευχές σας στο προηγούμενο post μου. Οι μέρες πέρασαν θα έλεγα ήρεμα και χαλαρά. Το πικρό εκείνο συναίσθημα το είχα κάπως καμουφλάρει, ...αλλά σ' αυτό με βοήθησε και  μια πολύ ωραία εμπειρία!
Το πρώτο μας μακρινό ταξίδι με το παιδί.


Ταξίδι στην Βαρκελώνη!
Πέντε ημέρες απόλυτης χαλάρωσης (για μένα) και ας είχε αρκετό περπάτημα, που άλλωστε προσωπικά λατρεύω.
Ήταν μια από τις ωραιότερες φάσεις της ζωής μου τα τελευταία 3,5 χρόνια!
Ο Θ. τα έβγαλε πέρα μια χαρά κι' ας είχε προηγηθεί μια εβδομάδα πριν μικροπεριπέτεια με πυρετούς και κρυώματα. Γύρισε πίσω κουρασμένος αλλά όλως περιέργως πολύ ακμαίος. Είδε πράγματα που συζητά καθημερινά από την μέρα της επιστροφής και γεμάτος με δώρα από μας και τους φίλους που είχαμε παρέα.
Τι άλλο μπορεί να θέλει ένα παιδάκι (αλλά κι' ένας μεγάλος);


Γεροί λοιπόν να είμαστε και να το επαναλάβουμε όταν οι συνθήκες μας το επιτρέψουν. 
Τα κεφάλια μέσα και άντε πάλι στα καθημερινά μας...


Εκείνο πάντως που προσωπικά μου έμεινε από αυτό το ταξίδι, είναι η άνεση στους δρόμους για την πρόσβαση με το καροτσάκι... Ράμπες και φάρδος σχεδόν παντού. Βρύσες και κρουνοί να πιείς νεράκι και να ξαπωστάσεις. Πλατείες με παγκάκια για να χαλαρώσεις. Και δεν σας μιλώ μόνον για τα τουριστικά μέρη, αλλά και τις συνοικίες που ζούν οι ίδιοι οι Καταλανοί. Η Αθήνα μας είναι πολύ μακριά από κάτι τέτοιο.... Γιατί όμως ρε γ........!



Ανθρωποί σοβαροί και με σύννεση ήταν οι ντόπιοι, αυτήν την εντύπωση σου έδιναν με το καλημέρα. Κι' αυτό τουλάχιστον προσωπικά μου αρέσει πολύ. Δεν υπήρξε κάτι στην συμπεριφορά τους που να με κάνει να ξανασκεφτώ ότι "κάτι" δεν είναι ωραίο εδώ που ήρθα!

Άσε, που αν εξαιρέσεις το ιστορικό κέντρο της πόλης (που είναι εύλογο, μιας και όλα είναι πολύ παλιά) ο αέρας και η θέα της θάλασσας σε κάνει να νοιώθεις ότι είσαι σε "καλοκαιρινές" διακοπές.
Με το καλό και στα επόμενα λοιπόν φίλες και φίλοι.

16 σχόλια:

  1. Χρόνια πολλά!
    Χαίρομαι που περάσατε τόσο όμορφα! Η Βαρκελώνη πρέπει να είναι μια πολύ όμορφη πόλη! Να είστε καλά να ξαναπάτε, εκεί η όπου αλλού θέλετε!
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ! Καλά να είσαστε να πάτε και άλλο ταξιδάκι σύντομα! Κι εμείς λέμε να αποτολμήσουμε το πρώτο μας ευρωπαϊκό ταξίδι με τη μικρή μέσα στο Μάιο, οπότε πήρα θάρρος από τις θετικές σου εντυπώσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλώς σας βρήκαμε Big Mama. Hταν πράγματικά πολύ όμορφα. Πρέπει να πω ότι όλες αυτές τις μέρες δεν σκέφτηκα σχεδόν τίποτε δυσάρεστο. Ισως το γεγονός των νέων οπτικών και των νέων πραγμάτων να βοήθησε σ' αυτό. Οταν ένα βράδυ ανοίξαμε τηλεόραση και έπεσα πάνω σε γερμανικό κανάλι που έλεγε για τα οικονομικά της χώρας μας...η κίνηση μου ήταν απλή. Εκλεισα την TV.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αμαλία μου και σε σας ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.
    Με το καλό να το αποτολμήσετε, απλώς ως συμβουλή να επιλέξετε μια πόλη με άνεση κίνησης...και όχι πολλές μεταφορές σε διαφορετικούς προορισμούς ή ξεναγήσεις. Βοηθά πολύ το ελεύθερο πρόγραμμα και το περπάτημα με το καροτσάκι για να μην κουράζεται το παιδί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καλη βδομαδα!!! και βλεποντας φωτογραφιες απο βαρκελωνη πως να μην ειναι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χρόνια Πολλά!!!
    Δεν έχω πάει αλλά από την κόρη μου και κάποιους φίλους έχω τα καλύτερα λόγια λες κι έχω πάει η ίδια.
    Τι διαφορά!! μπορείς να περπατήσεις χωρίς να δυσανασχετείς!!
    Ενώ εδώ λες γιατί βγήκα ρε γ....
    Και σε άλλα ταξίδια με υγεία!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χρόνια πολλά.
    Χαίρομαι που περάσατε ωραία. Και εγώ έχω ακούσει τα καλύτερα για την Βαρκελώνη.
    Και στο επόμενο λοιπόν με το καλό.
    Καλή εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ω! Τολμήσαμε μακρινό ταξιδάκι με το παιδί; Μπράβο! Καλή αρχη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Pansofix, οι φωτογραφίες είναι ενδεικτικές και από κινητό... αυτές με την ψηφιακή αλλά και την συμβατική μηχανή που εγώ προτιμώ, αναμένονται...
    Καλή σου μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ξανθή μου σ' ευχαριστώ πολύ, Χρόνια Πολλά και σε σας όλους.
    Αυτές οι διαφορές είναι που με "σκοτώνουν" εμένα προσωπικά, ενώ ζούμε σε μια πραγματικά όμορφη χώρα.
    Και δεν γίνεται και τίποτε για να αλλάξουν τα πράγματα...τα έργα των Ολυμπιακών αγώνων (εξαιρόντας το Metro) απλά έμειναν χωρίς καμμιά αξιόλογη αξιοποίηση τους και απλώς μας καταχρέωσαν σαν χώρα! Εκεί τα εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Λίνα Χρόνια Πολλά και σε σας.
    Όντως ήταν πολύ όμορφα, τουλάχιστον για τα δεδομένα που εγώ είχα και σε σχέση με κάποιες άλλες μεγάλες πόλεις του εξωτερικού (αλλά και του εσωτερικού που έχω δει). Η άνεση στην μετακίνηση ήταν αυτό που πραγματικά μέτρησε για μένα.
    Καλή μέρα σου εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κικίτσα ναι τα καταφέραμε!
    Αντε και τώρα που κάναμε την αρχή όλο και πιο συχνά θα το προσπαθούμε.
    Φιλιά πολλά και σύντομα θα έχεις μια μικρή έκπληξη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πολύ όμορφη η εκδρομή σας!! Ζήλεψα λιγάκι :)
    Ακόμα πιο όμορφες οι εμπειρίες και οι εικόνες που φέρατε μαζί σας στην επιστροφή. Είναι από τους προορισμούς που κάθε χρόνο βάζω στη λίστα :)
    Όσο για την Αθήνα και το ιστορικό της κέντρο, έχει πάψει προ πολλού να είναι "μας" :(
    Φιλιά
    Καλημέρα Πηνελόπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλημέρα Γιώργο,
    και μεις είχαμε 3 χρόνια να ταξιδεύψουμε στο εξωτερικό, με το παιδί μωρό δεν παίρνεις εύκολα τέτοια απόφαση. Όμως αυτήν την φορά τα μέτρησα όλα και είδα πως θα τα καταφέρναμε...και πραγματικά τα καταφέραμε!
    Σου εύχομαι σύντομα να το πραγματοποιήσεις το ταξίδι προς την Βαρκελώνη. Αξίζει τον κόπο. Το ταξιωτικό γραφείο που πήγαμε είχε πολύ καλή τιμή (και το τονίζω αυτό γιατί σήμερα το οικονομικό είναι σημαντικό).

    Η Αθήνα μας, όντως πια δεν είναι μας, όπως το γράφεις. Τις μέρες του Πάσχα οι βόλτες μας στις παλιές συνοικίες της αγοράς (αλλά και της περιοχής που μεγάλωσα) μου το έκαναν πια απολύτως σαφές. Δεν νομίζω πως υπάρχει γυρισμός στο θέμα αυτό....
    Χαιρετισμούς Πηνελόπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλή Αρχή στην ξενάγηση του Θ. ανά τον κόσμο! Ξεκινήσατε με ένα από τους πιο δυνατούς Ευρωπαϊκούς προορισμούς, η Βαρκελώνη αποτελεί εγγύηση για όμορφες στιγμές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Σ' ευχαριστούμε πολύ Juanita μου. Ελπίζουμε και σε μελλοντικές παρόμοιες εμπειρίες και με τόσο καλό τρόπο.
    Εσύ σίγουρα ξέρεις αρκετά για την Ισπανία, οπότε μπορείς και να κρίνεις.
    Καλή σου μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή