Φαίνεται πως μπαίνουμε πια για τα καλά στην τελική ευθεία ή καλύτερα στην μεγάλη προ Χριστουγέννων εποχή, καθώς έχει επιμηκυνθεί πια ο χρόνος της προετοιμασίας, σχεδόν ένα μήνα νωρίτερα οι στολισμοί και οι πρώτες εκδηλώσεις.
Και είναι η προσμονή και η αναμονή που μετράει... και που βοηθά στο να φτιάχνει η διάθεση όσων τουλάχιστον αγαπούν αυτές τις εορταστικές μέρες του χρόνου.
Για μένα, όσο μεγαλώνω, τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα και προφανώς φταίει το γεγονός ότι δεν είμαι πια παιδί (ή το παιδί κάποιων που να είναι εν' ζωή - για να με κάνουν να νοιώθω παιδί...).
Αλλά από την άλλη, έχω ένα παιδί που λατρεύει τα Χριστούγεννα και τα περιμένει με μεγάλη αγαλλίαση, οπότε θέλοντας και μη "μπαίνω" κι' εγώ συμπαραστάτης στα συναισθήματά του αυτά και κάνω ότι καλύτερο μπορώ, δεδομένων των καταστάσεων. Ολοκλήρωσα τον στολισμό του σπιτιού και καθώς το έκανα, είπα ότι πρέπει και να "μυρίσουν" Χριστούγεννα!!
Και ιδού λοιπόν, η πρώτη Χριστουγεννιατική λιχουδιά για μικρούς και μεγάλους, που έγινε σε συνδυασμό με το δεύτερο τεστ για τα φετινά μας μελομακάρονα, καθώς το πρώτο έχει προηγηθεί κάπου 10 ημέρες πριν.
Ελπίζω να σας αρέσει και να την δοκιμάσετε.
Γλυκές Βαρκούλες Γεμιστές (και το βαρκούλες όπως καταλαβαίνετε έχει και τον νονό του...)
Για την ζύμη χρησιμοποίησα:
500 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
2 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι χονδρό,
1/2 κουταλάκι μπεϊκιν πάουντερ,
1 μεγάλο αυγό,
ξύσμα από ένα λεμόνι,
ξύσμα και χυμό από ένα πορτοκάλι,
3 κουταλιές ζάχαρη (ή στέβια εάν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ζάχαρη)
1/4 κοφτό κουταλάκι βανίλια κρυσταλλική,
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο,
2 κουταλιές βούτυρο γάλακτος λιωμένο (προσδίδει ιδιαίτερο άρωμα και υφή στην ζύμη)
2-3 κουταλάκια κονιάκ (το κονιάκ ήταν αυτό στο οποία είχα μουλιάσει τα gozi berries που χρησιμοποίησα στην γέμιση που περιγράφω πιο κάτω).
Σε βαθιά λεκάνη έβαλα όλα μου τα υλικά (πλην του αλευριού και του σιμιγδαλιού) ανακάτεψα καλά να ενωθούν και στην συνέχεια ενσωμάτωσα σταδιακά το αλεύρι, το σιμιγδάλι και το μπεϊκιν πάουντερ. Ζύμωσα μέχρι που πήρα μια ωραία ζύμη ελαφρώς ελαστική.
Την άφησα να ξεκουραστεί για μισή ώρα και στο ενδιάμεσο ετοίμασα την γέμιση για τις βαρκούλες μου.
Για την γέμιση τώρα:
αρχικά είχα βάλει 2 κουταλιές σούπας, gozi berries, να μουσκεύουν σε κονιάκ για ένα 2ωρο. Πριν καν ξεκινήσω δηλαδή για τα υπόλοιπα (εάν δεν έχετε gozi berries χρησιμοποιήστε ελληνικές σταφίδες ή granberries με την ίδια ωστόσο διαδικασία. Να πιουν κονιάκ και να μαλακώσουν).
Κατόπιν άλεσα στο multi 4-5 μανταρίνια γλυκό κουταλιού χωρίς το σιρόπι τους (μπορείτε να βάλετε πορτοκάλι, μανταρίνι ή περγαμόντο γιατί έχουν ιδανικό άρωμα για τούτο το γλυκάκι).
Άλεσα επίσης και 1/2 κούπας αμύγδαλο άψητο.
Και τέλος, 3 κουταλιές μαρμελάδα βερίκοκο΄.
Όλα μαζί ενώθηκαν σε μια πολύ αρωματική "πάστα" για την γέμιση.
Οπότε και μπήκα στο έργο της δημιουργίας. Τόση ζύμη όσο ένα μεγάλο καρύδι.
Την άνοιξα στην χούφτα μου, έβαλα 1,5 κουταλάκι του γλυκού γέμιση, έκλεισα και έδωσα με το χέρι το σχήμα της βαρκούλας. Συνέχισα μέχρι που τελείωσαν όλα τα υλικά μου.
Σε αντικολλητικά ταψιά στρωμένο με χαρτί ψησίματος έβαλα τις βαρκούλες μου και φούρνισα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, με αέρα, για 15 περίπου λεπτά μέχρι η ζύμη να αποκτήσει ελκυστικό ρόδινο χρώμα και η μυρωδιά του γλυκού να "σπάει" μύτες. Ταυτόχρονα έψησα έτσι και τα δύο ταψιά που ετοιμάστηκαν.
Βγήκαν από τον φούρνο τις ψέκασα με ανθόνερο και άλλες πασπάλισα με άχνη και άλλες τις άφησα σκέτες.
Μια δοκιμή ενδεχομένως να σας κάνει να τις αγαπήσετε, όσο όλοι όσες τις δοκίμασαν, αφήστε που ζύμη τους θυμίζει λιγάκι παραδοσιακό κουραμπιέ :-))
Και είναι η προσμονή και η αναμονή που μετράει... και που βοηθά στο να φτιάχνει η διάθεση όσων τουλάχιστον αγαπούν αυτές τις εορταστικές μέρες του χρόνου.
Για μένα, όσο μεγαλώνω, τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα και προφανώς φταίει το γεγονός ότι δεν είμαι πια παιδί (ή το παιδί κάποιων που να είναι εν' ζωή - για να με κάνουν να νοιώθω παιδί...).
Αλλά από την άλλη, έχω ένα παιδί που λατρεύει τα Χριστούγεννα και τα περιμένει με μεγάλη αγαλλίαση, οπότε θέλοντας και μη "μπαίνω" κι' εγώ συμπαραστάτης στα συναισθήματά του αυτά και κάνω ότι καλύτερο μπορώ, δεδομένων των καταστάσεων. Ολοκλήρωσα τον στολισμό του σπιτιού και καθώς το έκανα, είπα ότι πρέπει και να "μυρίσουν" Χριστούγεννα!!
Και ιδού λοιπόν, η πρώτη Χριστουγεννιατική λιχουδιά για μικρούς και μεγάλους, που έγινε σε συνδυασμό με το δεύτερο τεστ για τα φετινά μας μελομακάρονα, καθώς το πρώτο έχει προηγηθεί κάπου 10 ημέρες πριν.
Ελπίζω να σας αρέσει και να την δοκιμάσετε.
Γλυκές Βαρκούλες Γεμιστές (και το βαρκούλες όπως καταλαβαίνετε έχει και τον νονό του...)
Για την ζύμη χρησιμοποίησα:
500 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
2 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι χονδρό,
1/2 κουταλάκι μπεϊκιν πάουντερ,
1 μεγάλο αυγό,
ξύσμα από ένα λεμόνι,
ξύσμα και χυμό από ένα πορτοκάλι,
3 κουταλιές ζάχαρη (ή στέβια εάν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ζάχαρη)
1/4 κοφτό κουταλάκι βανίλια κρυσταλλική,
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο,
2 κουταλιές βούτυρο γάλακτος λιωμένο (προσδίδει ιδιαίτερο άρωμα και υφή στην ζύμη)
2-3 κουταλάκια κονιάκ (το κονιάκ ήταν αυτό στο οποία είχα μουλιάσει τα gozi berries που χρησιμοποίησα στην γέμιση που περιγράφω πιο κάτω).
Σε βαθιά λεκάνη έβαλα όλα μου τα υλικά (πλην του αλευριού και του σιμιγδαλιού) ανακάτεψα καλά να ενωθούν και στην συνέχεια ενσωμάτωσα σταδιακά το αλεύρι, το σιμιγδάλι και το μπεϊκιν πάουντερ. Ζύμωσα μέχρι που πήρα μια ωραία ζύμη ελαφρώς ελαστική.
Την άφησα να ξεκουραστεί για μισή ώρα και στο ενδιάμεσο ετοίμασα την γέμιση για τις βαρκούλες μου.
Για την γέμιση τώρα:
αρχικά είχα βάλει 2 κουταλιές σούπας, gozi berries, να μουσκεύουν σε κονιάκ για ένα 2ωρο. Πριν καν ξεκινήσω δηλαδή για τα υπόλοιπα (εάν δεν έχετε gozi berries χρησιμοποιήστε ελληνικές σταφίδες ή granberries με την ίδια ωστόσο διαδικασία. Να πιουν κονιάκ και να μαλακώσουν).
Κατόπιν άλεσα στο multi 4-5 μανταρίνια γλυκό κουταλιού χωρίς το σιρόπι τους (μπορείτε να βάλετε πορτοκάλι, μανταρίνι ή περγαμόντο γιατί έχουν ιδανικό άρωμα για τούτο το γλυκάκι).
Άλεσα επίσης και 1/2 κούπας αμύγδαλο άψητο.
Και τέλος, 3 κουταλιές μαρμελάδα βερίκοκο΄.
Όλα μαζί ενώθηκαν σε μια πολύ αρωματική "πάστα" για την γέμιση.
Οπότε και μπήκα στο έργο της δημιουργίας. Τόση ζύμη όσο ένα μεγάλο καρύδι.
Την άνοιξα στην χούφτα μου, έβαλα 1,5 κουταλάκι του γλυκού γέμιση, έκλεισα και έδωσα με το χέρι το σχήμα της βαρκούλας. Συνέχισα μέχρι που τελείωσαν όλα τα υλικά μου.
Σε αντικολλητικά ταψιά στρωμένο με χαρτί ψησίματος έβαλα τις βαρκούλες μου και φούρνισα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, με αέρα, για 15 περίπου λεπτά μέχρι η ζύμη να αποκτήσει ελκυστικό ρόδινο χρώμα και η μυρωδιά του γλυκού να "σπάει" μύτες. Ταυτόχρονα έψησα έτσι και τα δύο ταψιά που ετοιμάστηκαν.
Βγήκαν από τον φούρνο τις ψέκασα με ανθόνερο και άλλες πασπάλισα με άχνη και άλλες τις άφησα σκέτες.
Μια δοκιμή ενδεχομένως να σας κάνει να τις αγαπήσετε, όσο όλοι όσες τις δοκίμασαν, αφήστε που ζύμη τους θυμίζει λιγάκι παραδοσιακό κουραμπιέ :-))
Πηνελόπη εμείς τα μελομακάρονα αρχίσαμε να τα τιμούμε! Χριστουγεννιάτικα ακόμα -δε λέω- δεν το αισθανόμαστε, αλλά τα γλυκάκια της εποχής είναι μούρλια! Είμαι βέβαιος ότι και η συνταγή που προτείνεις θα ενθουσιάσει τους θαυμαστές της σελίδας σου! Και μόνο που τα βλέπεις με την πασπαλισμένη άχνη είναι σαν να μυρίζεις και το ανθόνερο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε το καλό να μας έρθουν οι γιορτές και φέτος!
Καλησπέρα καλέ μου Ευάγγελε.
ΔιαγραφήΜπαίνουμε στο κλίμα των φετινών Χριστουγέννων με αρώματα και ζάχαρη άχνη :-)) γιατί είναι ίσως από τα λίγα πράγματα ακόμη που δεν πληρώνουμε φόρο στον φόρο, και πάνω στον φόρο...φόρο!!!
Να είστε όλοι σας καλά μέσα στην οικογένειά σου εύχομαι.
Λέω να φτιάξω κάποια γλυκά να πάρουμε μαζί μας λες να δοκιμάσω βαρκούλες. Σε σκέψη για μετά 10 μέρες προς το παρόν δεν ξέρω τι μου γίνεται.Φιλιά και καλά Χριστούγεννα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΆμα είναι να γλυκάνεις τα ξενιτεμένα σου παιδιά, να τα φτιάξεις Ξανθή μου.
ΔιαγραφήΑν και νομίζω πως κι' εκεί που με το καλό θα πάτε, θα έχουν φτιάξει εκείνα ωραία πράγματα για να σας υποδεχτούν.
Τα φιλιά μου και από εδώ...
Οι υπέροχες βαρκούλες Πηνελόπη μου αρμενίζουν στο λογισμό μου και με ξεσήκωσαν!!!! Ιδιαίτερα η γέμιση με το απίστευτο άρωμα του μανταρινιού με ξετρέλανε!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜόλις προχθές παρέλαβα το laptop!!!!! Μεγάλη αναμονή !!!!!!
Πολλά φιλάκια!!!
Καλώς την!
ΔιαγραφήΆντε με το καλό Silena μου, γιατί νομίζω πως αρκετά μας έλειψες!
Αρωματικές και με γεύση που συναρπάζει οι 'βαρκούλες" και νομίζω πως θα άξιζε τον κόπο μια δοκιμή τους.
Φιλιά πολλά και σιγά-σιγά Χριστουγεννιάτικα, καθώς βλέπω πως λίγο-λίγο τα γιορτινά φώτα στην πόλη μου (τουλάχιστον) να πολλαπλασιάζονται.
Γεμιστό μπισκότο με κουραμπιεδοζύμη! Ό,τι καλύτερο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ γέμιση με τα goji berries πρέπει να ήταν πολύ ιδιαίτερη, έχω δοκιμάσει κι εγώ αυτά τα κόκκινα μικρά φρουτάκια για τα οποία τόσος λόγος γίνεται και μπορώ να πω πως το πορτοκάλι/μανταρίνι και το κονιάκ σίγουρα θα τους ταίριαξε ιδανικά.
Αυτή η μόδα όπου αρχίζουμε να μιλάμε και να ετοιμαζόμαστε για τα Χριστούγεννα από τα μέσα του Νοέμβρη νομίζω πως τα τελευταία χρόνια συμβαίνει. Αλλά αν κάποιοι χαίρονται μ' αυτό, γιατί όχι?
Καλό μήνα από σήμερα Σκοτεινή μου Σεφ!
ΔιαγραφήΟ Δεκέμβρης ήρθε πια για να μείνει παρέα μας 31 ημέρες και να δούμε τι τελικά θα μας φέρει μέσα σ' αυτό το διάστημα που τόσες προσδοκίες κρύβει,,, κάθε χρόνο.
Έχεις δίκιο τα gozy "έδεσαν" πολύ ωραία με τα εσπεριδοειδή, αυτή άλλωστε ήταν και η αρχική μου σκέψη, που τελικά δικαιώθηκε από το τελικό μυρωδάτο αποτέλεσμα.
Να σε φιλέψω δεν έχω...αλλά με την επόμενη παραγωγή...θα το οργανώσω το delivery που θα μου πάει :-)))
Καλό βράδυ εύχομαι και καλή εβδομάδα από αύριο.
Μακάρι αυτές οι ταξιδιάρικες βαρκούλες να αρμενίσουν τα όνειρά μας και να βοηθήσουν τις μάλλον χλιαρές διαθέσεις μας σχετικά με τις φετινές γιορτές να αναθερμανθούν.Πιστεύω ότι το παληκάρι σου τις χάρηκε και όχι άδικα!Οι μυρωδιές μένουν στη μνήμη και είναι σπουδαίο για τον ενήλικα να φέρνει στο μυαλό του αργότερα, όμορφες αναμνήσεις από το γαργάλημα μιας λαχταριστής ευωδίας ενός γλυκού που ψήνεται.
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχες οι χριστουγεννιάτικες βαρκούλες Πηνελόπη μου!!!Συγκινούμαι από την αλώβητη και αγνή χαρά των παιδιών που ενθουσιάζονται από τις γλυκιές διαδικασίες που συμβαίνουν στα νοικοκυρεμένα σπίτια.
Φιλιά πολλά,πολλά καλή μου Πηνελόπη!!!!!
Έτσι όπως τα λες καλή μου Φωτεινή!
ΔιαγραφήΧλιαρές (έως ελαφρώς παγωμένες) οι διαθέσεις και οι σκέψεις όλων μας! Αλλά όταν υπάρχουν μικρά παιδιά γύρω μας, προσπαθούμε κάπως να τις "καλουπώσουμε" και να τις "καλαφατίσουμε" με βαρκούλες ζαχαρένιες και γλυκιές.
Σε φιλώ και εύχομαι πάντα να καταφέρνουμε όλοι μας να αντλούμε δύναμη μέσα από τον ενθουσιασμό και τις προσδοκίες των παιδιών μας.
Καλό βράδυ και καλό μήνα Δεκέμβρη εύχομαι.
Μπήκες για τα καλα στο πνεύμα των γιορτών ε? Ο,τι πρέπει οι βαρκούλες, γεμάτες αρώματα εορταστικά και χειμωνιάτικα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΒαρκούλες για να "αρμενίσουμε" Αμαλία μου... γιατί είναι το μόνο που μας σώζει τελικά!
ΔιαγραφήΚαλό βράδυ και καλή εβδομάδα εύχομαι από αύριο.
Όπως έχω πει πολλές φορές Πηνελόπη μου, ειλικρινά θαυμάζω την ευρηματικότητα και την πρωτοτυπία σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε άφησες άφωνη για ακόμα μια φορά! Φιλιά πολλά!
Ευχαριστώ σε Ερμιόνη μου καλή!
ΔιαγραφήΚάποιες φορές τα τόσο καλά λόγια όλων σας, με κάνουν να "κοκκινίζω" κι' ας μην έχετε την δυνατότητα να με δείτε...
Φιλιά πολλά σας στέλνω και εύχομαι τα καλύτερα για τον φετινό Δεκέμβρη σε σένα και την οικογένειά σου.
Αρχίσατε τα Χριστουγεννιάτικα! Και του χρόνου λοιπόν!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραίες οι βαρκούλες :)
Τι να κάνουμε Μαρία μου;
ΔιαγραφήΕίναι οι "απαιτήσεις" του πλήθους τέτοιες :-)) κι' αφού ολοκληρώσαμε τον εσωτερικό διάκοσμο...μπήκαμε και στην κουζίνα για να το καταλάβουμε καλύτερα, το γεγονός!
Καλό βράδυ και καλό μήνα σου εύχομαι.
Όταν έχεις παιδιά στο σπίτι η μαγεία των Χριστουγέννων έρχεται νωρίς! Ευτυχώς! Να μου φιλήσεις τον νονό! Βαρκούλες με αρώματα και κουραμπιεδοζύμη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια
Πόσο δίκιο έχεις Αγγελική μου!
ΔιαγραφήΚι εμείς ως παιδιά (που τότε δεν στολίζονταν τα σπίτια τόσο νωρίς) περιμέναμε τα πρώτα γλυκά των Χριστουγέννων με μεγάλη αγωνία ...γιατί έτσι νοιώθαμε ότι κάπου εκεί γύρω ήταν και Αϊ Βασίλης :-)))
Θυμάμαι πως κάθε βράδυ πριν κοιμηθώ τραγούδα μόνη μου
το Ω, Έλατο, Ω, Έλατο, σε μια προσπάθεια...για κάτι πιο "μαγικό" μέσα στην νύχτα!
Παιδί...και άλλα έβλεπα και ήλπιζα τότε.
Φιλιά πολλά κι' από εμάς. Με το καλό στον φετινό Δεκέμβρη σε όποια μέρη κι' αν σε συναντήσει :-))
Ευκαιρία να ξεχαστούμε κι εμείς Πηνελόπη μου με τα Χριστουγεννα και τα παιδιά μας βοηθάνε σ αυτό.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι βαρκούλες σου υπέροχες και νόστιμες. Μυρισαν Χριστούγεννα λοιπόν
Φιλιά
Ακριβώς καλή μου Marion.
ΔιαγραφήΜια ευκαιρία να "ξεχαστούμε" να βγούμε λίγο από το "γκρίζο" που μας περιβάλλει και να πούμε πως κάπως θα τα καταφέρουμε και φέτος!
Αν δε, έχουμε την δυνατότητα να βοηθήσουμε και μερικούς ακόμη συνανθρώπους με κάποιον τρόπο, σαφώς το νόημα των Χριστουγέννων θα είναι πιο "συμπληρωμένο".
Χαιρετισμούς πολλούς-πολλούς και καλό μήνα.
Θεσπέσια συνταγή, αρώματα και γεύσεις για μικρά αλλά και για μεγάλα παιδιά!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι ωραίες οι γεμιστές βαρκούλες σου! Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου κάθε Χριστούγεννα να νιώθεις παιδί και να έχεις διάθεση να φτιάχνεις καλούδια και να στολίζεις το σπίτι σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ πολύ Νοτούλα μου.
ΔιαγραφήΑντεύχομαι για ότι πιο όμορφο πάντα τέτοιες μέρες, σ' εσένα και την οικογένειά σου.
Καλό Δεκέμβρη εύχομαι.
Αυτές οι βαρκούλες έγιναν καταπληκτικές!!!! Αχ Πηνελόπη μου τα Χριστούγεννα είναι για να νιώθουμε παιδιά και να ξεχνάμε τα υπόλοιπα!!! Όλο άρωμα και νοστιμιά οι βαρκούλες ...μήπως πιάνουν λιμάνι και στη Θεσσαλονίκη;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΛέω να τις στείλω και στο λιμάνι Θεσσαλονίκης, Κική μου!!
ΔιαγραφήΔίκιο έχεις, οι μέρες είναι τέτοιες που και όταν τα χρόνια περνούν από πάνω μας, σαν το νερό, εκείνες καταφέρνουν κάπως να μας μεταφέρουν πίσω στην παιδική μας ηλικία.
looks delicious ! have a nice weekend !
ΑπάντησηΔιαγραφήThank you so much dear Chiara.
ΔιαγραφήHave a nice week, you too.
Πηνελόπη μου,όταν κάνεις τέτοια τεστ, φώναζε με να σε βοηθάω... στο φάγωμα!!! ☺ Υπέροχες οι βαρκούλες σου και σίγουρα πολύ αρωματικές! Εύχομαι οι γιορτές που έρχονται να έχουν τη γλύκα τους...
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια πολλά!!!
Τώρα που σε γνώρισα...σε εντάσσω με μεγάλη χαρά, επισήμως στην ομάδα "πειραματόζωων" που "διαθέτω" καλή μου Αναστασία. Άσε που είμαι σίγουρη πως εσύ θα είσαι και από τους πιο καλούς κριτές μου.
ΔιαγραφήΑντεύχομαι, να είναι και για σένα τούτες οι γιορτές γλυκές και όμορφες, με τη χαρά και την αγάπη που όλοι μας επιθυμούμε να μας περιβάλλουν.
Καλό μήνα εύχομαι.
Τη ..κλεβω τη συνταγή..είναι κάτι σαν τα μεθυσμένα;Καλό μήνα φίλη μου με υγεία και άπειρες δημιουργίες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα την κλέψεις Αχτίδα μου! Έχεις το απόλυτο ελεύθερο :-)
ΔιαγραφήΠραγματικά μοιάζουν λίγο με τα μεθυσμένα, αλλά εγώ και τούτη τη φορά έκανα τα "δικά" μου σύμφωνα με τα διαθέσιμα υλικά, αλλά και το άρωμα που είχα μέσα στην σκέψη ως προσδοκία.
Καλό και γλυκό μήνα σας εύχομαι, εκεί στην όμορφη Θεσσαλονίκη (που άκουσα πως ο Δήμαρχος φέτος δεν μπορεί ή δεν θέλει...) να την φωταγωγήσει, λόγω έλλειψης χρημάτων στα ταμεία του Δήμου.
Κρίμα θα είναι, γιατί και τα εορταστικά φωτάκια κάπως θα "βελτίωναν" την πεσμένη διάθεση όλων μας.
Φιλιά πολλά σου στέλνω.
είναι τέλεια!!! πιστευω και το λουκούμι θα τους πήγαινε μεσα οπως τα μεθυσμένα!
ΑπάντησηΔιαγραφή