Ζυμαρικά που συνδύασαν γεύσεις νησιώτικες και θαλασσινές από δύο διαφορετικά μέρη, ήταν το πιάτο της χθεσινής μέρας.
Από το πρόσφατο ταξίδι μας στην Βαρκελώνη, εκείνες οι γεύσεις που επέλεξα να φέρω στην Ελλάδα ήταν τα πικάντικα μύδια σε κονσέρβα, οι πλούσιες και «παχιές» σε γεύση σοκολάτες γάλακτος με αμύγδαλα και μπράντυ, κάποια μπαστούνια αλλαντικών καθώς και οι σαρδέλες σε αλάτι επιλογή του καλού μου.
Μια κοπέλα, μαθήτρια του, είχε την ευγενή καλοσύνη να του κάνει δώρο ένα μεγάλο κεφάλι χλωρής μυζήθρας από την Νάξο, τόπο καταγωγής της και καθώς την παρέλαβα επίσης την προηγούμενη εβδομάδα την είχα μέσα στο ψυγείο να με κοιτά και να μου κλείνει το μάτι ζητώντας μου αξιοποίηση. Πως μπορείς να της αντισταθείς;
Την κάνεις τυροπιτούλα με όλα τα σχετικά της….
Όμως ήταν αρκετή και περίσσεψε…
Έτσι λοιπόν ήρθε να κάνει έναν πολύ καλό συνδυασμό με κοκκινιστή σάλτσα μυδιών Ισπανίας.
Σε μικρή κατσαρόλα μπήκε λάδι μαζί με σάλτσα ντομάτας, προστέθηκε αλάτι, μια πρέζα ζάχαρη, μισό κουταλάκι σκόνη σκόρδου, μισό κουταλάκι αποξηραμένος βασιλικός καθώς και λίγος ψιλοκομμένος μαϊντανός για περισσότερο πράσινο. Τέλος λίγη γλυκιά πάπρικα μαζί με νεράκι. Όταν τα υλικά άρχισαν να βράζουν προστέθηκαν τα μύδια κονσέρβας που ήταν ήδη σε λάδι με πικάντικα μπαχαρικά. Πήραν όλα μαζί μια καλή βράση. Χαμηλώσα την φωτιά και με τα χέρια έτριψα μέσα στην σάλτσα ένα καλούτσικο κομμάτι νωπής μυζήθρας.
Το αφήσα λίγο χυλώσει και έτοιμη το συνοδευτικό για ζυμαρικά μας.
Το αφήσα λίγο χυλώσει και έτοιμη το συνοδευτικό για ζυμαρικά μας.
Νόστιμο, γρήγορο και χορταστικό πιάτο που έφερε κοντά την Νάξο με την Βαρκελώνη.
Μικρός ο κόσμος μας, ότι κι’ αν λέμε…
Πολύ ωραίο πιάτο :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα φτιαχτεί κάποια στιγμή για τον σύζυγο γιατί δεν τα τρώω τα μύδια.
Φιλιά
Καλό απόγευμα
Άμα κάποιος έχει μεράκι παντρεύει όλα τα φαγητά του κόσμου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠόσο θα ήθελα αυτά τα μύδια!!!
οσο διαβαζα προοδευτικα τη συνταγη ενιωθα στο στομα μου κατι ανεξηγητο ...οταν τελειωσα με το διαβασμα της συνταγης ετρεξα απευθειας στην κουζινα και εφαγα ενα κομματι γραβιερα γιατι δεν αντεχα ηταν τοσο ζωντανο αυτο που διαβαζα που δε γινοταν να μη φαω κατι που εχει σχεση με τυρι!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήAsteri μου ήταν πολύ ωραίο το αποτέλεσμα με την βοήθεια του "χυλωμένου" τυριού μέσα στην σάλτσα τα μύδια δεν έκαναν πολύ έντονη την παρουσία τους, για να σε φοβίζουν.
ΑπάντησηΔιαγραφήΈτσι τουλάχιστον πιστεύω...
Καλή σου μέρα καλή μου
Ξανθούλα μου σ' ευχαριστώ για τα καλά τα λόγια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚάνω ότι μπορώ καλύτερο...κρίμα που δεν έχω άλλα για να σου στείλω... αλλά θα τα κάνω με δικά μας πια.
Χα,χα,χα Pansofix μου να 'ξερες πόσες φορές το έχω πάθει εγώ αυτό διαβάζοντας τα διάφορα φιλικά blogs!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι άμα είσαι σπίτι κάτι γίνεται, άμα είσαι στην δουλειά σφίγγεις τα δόντια και κάνεις υπομονή, ξεσπώντας στην κουζίνα σου άμα τι επιστροφή στον οίκο του σπιτιού σου :-))
Καλή σου μέρα.
Και χωρίς μύδια, η σαλτσούλα για ζυμαρικά θα είναι υπέροχη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕριφύλλη σίγουρα νόστιμη θα ήταν, αλλά τα μύδια έδωσαν τον δικό τους τόνο καλή μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΌπως άλλωστε σε κάθε ρετσέτα που συμμετέχουν διάφορα υλικά.
Καλή σου μέρα.
Μου αρέσει που το ψάχνεις το πράγμα και κάνεις ωραίες παραλλαγές! Πρέπει να είναι πολύ νόστιμο το φαγάκι σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌσο μπορώ ...όσο μπορώ dear Big Mama!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓιατί ομολογώ πως δεν μπορώ να γεύομαι τα ίδια πράγματα συχνά και έτσι τα "πειράματα" με συνοδεύουν κάθε φορά που πιάνω κουτάλα και κατσαρόλα :-))