7.7.15

Και η τούρτα του Ιουλίου

Με τούρτα σας άφησα τον Ιούνιο...με τούρτα σας ξαναβρίσκω τον Ιούλιο, έτσι για να δω τι κάνετε και πως μου είστε.
Πάνε κι' τούτα τα γεννέθλια...
Το πως μεγαλώνουν οι μικροί...και πως "μικραίνουν" οι μεγάλοι, είναι η μοναδική αδιαπραγμάτευτη αλήθεια της ζωής όλων μας!

Τούρτα για "οργισμένους" σκεϊτερς... 
Και όσο αντέξουν ακόμη τα πατίνια τους :-)) με την φόρα που έχουν πάρει!!!


 
Για ένα μεγάλο τετράγωνο τσέρκι ή πυρέξ (όπως το δικό μου) αναλυτικά χρησιμοποίησα:
2 μεγάλα πακέτα μπισκότα τύπου σαβαγιάρ,
500 γραμ. φυτική σαντιγύ,
2 κουτάκια τυρί μασκαρπόνε,
450 γραμ. μαρμελάδα φράουλα κατά προτίμηση σπιτική,
1/2 φακελάκι ζελέ με γεύση φράουλα,
1/2 φλυτζάνι ζεστό νερό,
1/2 κοφτό κουταλάκι κρυσταλλική βανίλια,
150 γραμ. πραλίνα φουντουκιού,
2 φλιτζάνια γάλα φρέσκο,
1/2 φλιτζάνι σιρόπι γρεναδίνης.


Για το ντεκόρ: πουράκια σοκολάτας, μπισκότα βάφλας, ζαχαρωτές βρώσιμες mini πράσινες πέρλες, βοτσαλάκια με σοκολάτα και σαφώς μερικά χαριτωμένα παιχνίδια από το μεγάλο στοκ του κατόχου και εορτάζοντος!

Αρχικά χτύπησα το μασκαρπόνε μαζί με την βανίλια να αφρατέψει και μετά πρόσθεσα την σαντιγύ και συνέχισα το χτύπημα για 4-5 λεπτά ακόμη.
Συνέχισα με την προσθήκη της μαρμελάδας φράουλας σταδιακά μέσα στο μείγμα τυριού-κρέμας και ως τελευταίο υλικό ενσωμάτωσα το ζελέ φράουλας που είχα διαλύσει μέσα στο ζεστό νερό.

Έβαλα το μπολ με την κρέμα στο ψυγείο για 35 λεπτά ώστε να σφίξει λίγο για να μπορέσω να την χρησιμοποιήσω πιο άνετα μετά.

Επόμενο βήμα ήταν η ανάμειξη της γρεναδίνης με το γάλα.
Αυτό χρησιμοποιήθηκε, ώστε να βρέχω ελαφρώς τα σαβαγιάρ μου. Δεν χρειάζονται παρά ένα γρήγορο βάπτισμα μέσα στο υγρό.

Πρώτη στρώση μπισκότα. Δεύτερη στρώση κρέμα φράουλας. Τρίτη στρώση πάλι μπισκότα και μετά πάλι κρέμα φράουλας.  Κράτησα περίπου δύο φλιτζάνια κρέμας, που την ανάμειξα με τη πραλίνα φουντουκιού ώστε να γίνει ο σοκολατένιος δρόμος για τα σκεϊτς, όταν πια θα πήγαινα προς την φάση του ντεκόρ.

Το πυρέξ μου στο ψυγείο για πάγωμα δύο ώρες περίπου και μετά η ώρα της φαντασίας!
Σοκολατένιος δρόμος, ξύλινα λοφάκια (βάφλες), καυσόξυλα (πουράκια) γρασιδάκι (πράσινες πέρλες) πέτρες (σοκολατένια βοτσαλάκια) και τα σχετικά σκέϊτς με τους κατόχους τους... έτοιμα για τους αγώνες και κουταλοδρομίες!


Χρόνια σου Πολλά και πάντα γλυκά να είναι ΟΛΑ γύρω σου παλικάρι μου.

Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού σε όλους μας και να κρατάτε για "άμυνα" σε όσα μας συμβαίνουν, τις ωραίες στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

12 σχόλια:

  1. Χρόνια Πολλά!! Ας ελπίσουμε σε ένα καλύτερο κόσμο για τους νέους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Ξανθή.

      Πάντα η ελπίδα μας κρατά...

      Διαγραφή
  2. Χιλιόχρονος να ειναι Πηνελόπη μου.
    Γερός και δυνατός και να τον καμαρώνετε.

    Ωραια τούρτα!!!

    Να περνάτε καλά

    Φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ σε πολύ Marion.

      Ελπίζω να είναι πάντα γερός και να μεγαλώνοντας να "κατακτήσει" όσα εκείνος θα επιθυμεί.

      Φιλιά πολλά και χαιρετισμούς.

      Διαγραφή
  3. Χρόνια πολλά, καλά και χαρούμενα! Να τον χαίρεσαι! Η τούρτα είναι υπέροχη, πολύ παραστατική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ σε Αμαλία μου.

      Αντεύχομαι και σ' εσάς αφού είδα και να υπάρχει μια γλυκιά βαλίτσα σ' αναμονή....

      Χαιρετισμούς πολλούς.

      Διαγραφή
  4. Να σου ζήσει, εύχομαι τα καλύτερα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Nα σας ζήσει να τον καμαρώσετε όπως επιθυμεί!
    Η τούρτα σου καλοκαιρινή και πανέμορφη!
    Να περνάτε καλά!!
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χρόνια πολλά Πηνελόπη μου!!!! Χρόνια πολλά και καλά! Να είναι γεμάτος υγεία, χαρά και τύχη!!!! Η τούρτα πανέμορφη κι όσο από νοστιμιά... είμαι σίγουρη ότι έχει άφθονη!!! Και του χρόνου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πανεμορφη τουρτα!
    Χρονια πολλά και καλά!

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καθυστερημένα χρόνια του πολλά Πηνελόπη μου! Να είναι πάντα καλά και ευτυχισμένος!
    Ωραία τουρτα...υπερπαραγωγή ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή