24.9.19

Ροδακινόπιτες φάκελλοι, οι τελευταίες καλοκαιρινές νότες

Ο καιρός βροχερός και σε προϊδεάζει για το τι θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα.
Θέλει να σε βάλει με το έτσι θέλω σε κλίμα φθινοπωρινό!
Το μόνο που δεν αντέχω πια, επειδή μεγαλώνω δυστυχώς, είναι αυτή η συνεχής υγρασία που μου δημιουργεί αίσθημα αναπνευστικής δυσφορίας.
Όσο πιο υγρός ο καιρός, τόσο πιο βουλωμένη η δική μου μύτη...
Όμως σε πείσμα του, θα κρατήσω τις καλοκαιρινές μου ημέρες ακόμη!
Θα βάλω χρυσαφένιο φρούτο και μπόλικο άρωμα βανίλιας στο γλυκάκι μου και θα αναγκάσω την μύτη μου να "ξεβουλώσει" :-)

Οι σκέψεις ενός βροχερού και σχετικά ήρεμου, φθινοπωρινού απογεύματος...

Ατομικές Ροδακινόπιτες φάκελλοι


Υλικά για 4 άτομα
1 φύλλο σφολιάτας βουτύρου,
2 μεγάλα ροδάκινα (από τα τελευταία του φετινού καλοκαιριού)
1 κουταλιά σούπας σταφίδες μαύρες,
1 κουταλιά σούπας cranberries χωρίς ζάχαρη,
1 κουταλιά νιφάδες καρύδας,
1 κουταλιά σούπας κοφτή ζάχαρη on stevia (ή κανονική)
1/2 κοφτό κουταλάκι βανίλια κρυσταλλική,
4 μικρά κομματάκια βούτυρο αγελάδος,
λίγο γάλα για το άλειμμα της σφολιάτας καθώς και λίγο σουσάμι για το πασπάλισμα
νιφάδες καρύδας και μέλι για το σερβίρισμα.


Το φύλλο της σφολιάτας ξεπάγωνε και εγώ έπλυνα, καθάρισα, και έκοψα σε μικρούς κύβους τα ροδάκινά μου.
Μέσα σ' ένα πιάτο τα πασπάλισα με την ζάχαρη, την βανίλια και τα ανακάτεψα με τις σταφίδες και τα crarberries.
Στην συνέχεια έκοψα την σφολιάτα σε τέσσερα μεγάλα κομμάτια.
Πάνω σε κάθε κομμάτι έβαλα από 2 κουταλιές καλές από το μείγμα των φρούτων σχηματίζοντας ένα "βουναλάκι".


Στην κορυφή του, έβαλα το κομματάκι το βούτυρο καθώς και μερικές νιφάδες καρύδας.

Με τα δάχτυλα έφερα τις τέσσερεις άκρες (για το κάθε κομμάτι σφολιάτας) και τις ένωσα στο κέντρο σχηματίζοντας έναν τετράγωνο φάκελλο.


Έβρεξα με ελάχιστο νεράκι τις ενώσεις για να κολλήσουν και μετέφερα τα "φακελλάκια" στο ταψί μου που ήταν στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.


Άλειψα την επιφάνεια τους με το γάλα που το έριξα μέσα στο ίδιο πιάτο που είχα τα κομμένα φρούτα για ν' ανακατευτεί με το ζουμάκι τους και πασπάλισα σουσάμι.

Ψήσιμο σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, μέχρι που ρόδισαν καλά και μοσχοβόλησε η κουζίνα άρωμα βανίλιας και μελωμένου ροδάκινου (ω, ναι μύριζε υπέροχα...) μετά από 18-20 λεπτά.


Έτοιμες! Σερβίρισμα καθώς είναι ακόμη ζεστές με λίγο μέλι (ελαφρά μ' ένα κουταλάκι το ράντισα από πάνω) και νιφάδες καρύδας.
Δύναμη σε όλους μας εύχομαι και τούτο το φθινόπωρο.

6 σχόλια:

  1. Πολύ ωραίες!Ελαφρύ και πανεύκολο γλυκάκι για άμεση αντιμετώπιση της υπογλυκαιμίας! :)
    Το φθινόπωρο δε με πειράζει αλλά η υγρασία και η βροχή και με πειράζουν και με εκνευρίζουν. Δύναμη και υγεία σε όλους μας εύχομαι κι εγώ, με θετική ενέργεια όσο μπορούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι ακριβώς Σκοτεινουλα μου. Γλυκάκι γρήγορο και άκρως αρωματικό για τάσεις υπογλυκαιμίας και κανακεματος του εαυτού μας. Η υγρασία είναι "σκότωμα" αλλά ας ελπίσουμε ότι: οτι δεν μας σκοτώνει μας κάνει πιο δυνατούς 😐😐. Καλημέρες.

      Διαγραφή
  2. Aυτά τα γρήγορα γλυκάκια με φρούτα ειναι τέλεια!!
    Κρατάμε λίγο καλοκαίρι ακόμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ίδιο πιστεύω κι εγώ για τα φρουτενια γλυκά. Καλημέρα και καλό σας Σαββατοκύριακο.

      Διαγραφή