16.10.19

Λευκός κορμός Καρύδας

Μπορεί ο καιρός να μην βοηθά για άσπρα τοπία και χιόνια (τουλάχιστον εδώ στα μέρη μας) αλλά ένα λευκό γλυκό με άρωμα εξωτικό και γεύση εντυπωσιακή είναι ότι πρέπει για την εποχή!

Αφορμή για την όλη σύνθεση, στάθηκαν τα τσιπς καρύδας που είχα αγοράσει πρόσφατα και ήταν ακόμη αρκετά.
Αλλά η καρύδα είναι ένα ιδιαίτερο υλικό (με λάτρεις και μη λάτρεις) και πρέπει να της κάνεις όμορφο ταίριασμα.
Δείτε λοιπόν πως σκέφτηκα τούτο το ταίριασμα εγώ, σε μια ώρα δύσκολη ομολογουμένως καθώς "ταξίδευα" με το μετρό.
Λευκός κορμός Καρύδας


Υλικά για μια μακρόστενη φόρμα κέικ
12 μπισκότα πτι μπερ (σε χοντρο-σπασμένα κομμάτια),
1 κουτάκι (μεταλλικό) φυτική σαντιγί (καλά παγωμένο)
2 πλάκες λευκής σοκολάτας 125 γραμ. η κάθε μια,
1 κουτάκι κρέμα καρύδας 165 γραμ.
1 φλιτζάνι με τσιπς καρύδας 80 γραμ.
1/2 φακελάκι ζελέ με άρωμα ανανά,
1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό,
1 σφηνάκι λικέρ μαστίχας,
50-60 γραμ. ανάλατα ωμά και ολόκληρα φιστίκια Αιγίνης.

Σε μια μέτρια κατσαρόλα έβαλα την κρέμα καρύδας να ζεσταίνεται και έσπασα μέσα τις πλάκες λευκής σοκολάτας.
Σε πολύ μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και ανακατεύοντας συνεχώς με μια μαρίζ. Κατέβασα από την φωτιά και άφησα να κρυώνει.

Σ' ένα βαθύ μπολ έβαλα την καλά παγωμένη φυτική σαντιγί (στην ουσία την είχα 2 μέρες στην συντήρηση μέχρι να καταπιαστώ με το γλυκό) και μαζί με το λικέρ μαστίχας χτύπησα με το μίξερ χειρός για 7-8 λεπτά μέχρι να αφρατέψει.


Σε ζεστό νερό έλιωσα το μισό από το φακελάκι με το ζελέ ανανά και ανακάτεψα καλά.

Μέσα στο μπολ με την φυτική σαντιγί έριξα σταδιακά το μείγμα κρέμας-σοκολάτας, ανακατεύοντας με το μίξερ σιγά-σιγά και κατόπιν πρόσθεσα και το ζελέ ανανά.

Τελευταίες προσθήκες μέσα στο μείγμα τα τσιπς καρύδας, τα σπασμένα μπισκότα και τα ολόκληρα φιστίκια.  Καλό ανακάτεμα με την μαρίζ για να ενωθούν και τα τελευταία υλικά μου.

Έστρωσα μια μακρόστενη φόρμα κέικ με δύο μεγάλα φύλλα μεμβράνης τροφίμων ώστε να καλυφθεί καλά, αλλά να εξέχουν και από τα πλαϊνά (για το μετέπειτα τύλιγμα) έβαλα μέσα το μείγμα μου και έστρωσα καλά προς όλες τις πλευρές.
Κάλυψα με την περίσσια μεμβράνη και το πάνω μέρος και την άφησα στο ψυγείο (στην συντήρηση όχι κατάψυξη) για 24 ώρες.


Μια αφράτη, στερεή (χάρη στο λίγο ζελέ) μυρωδάτη απολαυστική λευκή οπτασία!!
Δοκιμάστε την και ελπίζω να σας εκπλήξει ευχάριστα. 

10 σχόλια:

  1. Μμμμμμ τέλειος ο λευκός σου κορμός!! Φωτεινός και εορταστικός και αναμφισβήτητα γευστικός, σίγουρα χρήζει δοκιμής!!
    Φιλιαααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Μαρία μου.
      Να κάνεις την δοκιμή σου και ελπίζω το αποτέλεσμα της να με δικαιώσει 🙂
      Χαιρετισμούς πολλούς.

      Διαγραφή
  2. Εχω απογοητευθει για τα σχολια που δεν ερχονται και προσπαθω παλι.καρυδα να ειναι και οπως ναναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην μου απογοητεύεσαι Λίτσα. Ήρθε το μήνυμα πολύ καθαρά. Αφού καρύδα να ναι ... δοκιμάσε και θα ευχαριστηθείς πιστεύω με την γεύση. Καλό απόγευμα.

      Διαγραφή
  3. Wow, εξαιρετικό ταίριασμα γεύσεων! Καρύδα, μαστίχα, ανανάς και λευκή σοκολάτα από πάνω λες και δεν ήταν αρκετά τα προηγούμενα. Μου άνοιξε η όρεξη για γλυκό αμαρτωλό κι είμαι και σε διατροφή. Βλέπεις το φτωχό βίγκαν ρυζογαλάκι μου τι να κάνει.. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δοκίμασε όταν πια θα στο επιτρέπει η διατροφή σου Έφη μου. Πραγματικά το ταιριαστό των υλικών είναι ευχάριστη έκπληξη. Χαιρετισμούς σου στέλνω

      Διαγραφή
  4. Πολυ ωραίος, αλλα εγω δε θα βαλω καρυδα, γιατι δυστυχως δεν μου αρεσει.
    Καλο Σαββατοκυριακο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αριάδνη μου κορμός Καρύδας, χωρίς καρύδα διν γίνεται. Αν τον κάνεις άσπρο σκέφτομαι ως εναλλακτική, μπόλικο χοντροκομμένο άσπρο αμύγδαλο και λικέρ πικραμυγδαλο. Ωραίο μου φαίνεται...

      Διαγραφή
  5. Εγώ Πηνελόπη μου ανήκω στους λάτρεις της καρύδας και είμαι σίγουρη ότι θα ξετρελλαινόμουνα με τη γεύση αυτού του γλυκού! Δείχνει καταπληκτικό! Δυστυχώς μία ειδική διατροφή που ακολουθώ εδώ και 4 μήνες για λόγους υγείας δεν μου επιτρέπει σε αυτή τη φάση (και για αρκετο καιρό ακόμα) να το επιχειρήσω αλλά...επιφυλάσσομαι, την αποθηκεύω για μελλοντική χρήση! Πάλι είχες έμπνευση!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ελπίζω το θέμα υγείας να αντιμετωπίστει σύντομα και με θετικά αποτελέσματα Αμαλία μου.Κράτα την για το μέλλον και ίσως εκεί προς τις γιορτές (μέσα στο κλίμα των ημερών) να την γευτείς. Τους χαιρετισμούς μου και πολλές ευχές για τα καλύτερα πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή