12.12.19

Γλυκές προτάσεις ...με αναδρομές στις παλιές σελίδες και σκέψεις

Ομολογώ πως φέτος δεν έχω καθόλου καταπιαστεί με σκέψεις για γλυκά Χριστουγέννων.

Πρόσφατο τραπέζωμα στο σπίτι μας, λόγω γενεθλίων, είχε σαν αφορμή να ετοιμάσω καρυδάτο μπακλαβά με μέλι, αλλά κι' ένα ελαφρύ γλυκό ψυγείου με σφολιατίνια και φράουλες κομπόστα που είχα κονσερβοποιήσει και αποθηκεύσει από το καλοκαίρι.

Έτσι τώρα, φτάνοντας ίσως προς την τελική ευθεία για την αγορά υλικών, μπαίνω στην λογική να "ψάχνομαι" για το τι τελικά θα φτιάξω και όλο "ξεφυλλίζω" τις παλιές μου αναρτήσεις.

Είπα λοιπόν να τις ξανά-θυμίσω και σε όσους μπαίνουν στην λογική να με διαβάζουν για λίγο, τούτο το διάστημα, καθώς πολλά συμβαίνουν και ο χρόνος πιέζει χωρίς έλεος, όλους μας.

Για δείτε λοιπόν, τον πρόσφατο Λευκό Κορμό Καρύδας, την παλαιότερη  Κυδωνόπιτα των Χριστουγέννων,  αλλά και τις Φωλιές Κάστανου που είναι πάντα επίκαιρο υλικό τέτοιες ημέρες.

Για την Πρωτοχρονιά ίσως μια γιορτινή Γεμιστή Πλεξούδα να κλέψει την παράσταση στο τραπέζι με τους φίλους και τους αγαπημένους και ένα ελαφρύ επιδόρπιο με Άρωμα Μαστίχας και κομπόστα αποξηραμένων φρούτων μπορεί να δροσίσει και να αλλάξει την γεύση στον ουρανίσκο, μετά από ένα πιο βαρύ γεύμα.

Όπως και να ΄χει, προτάσεις υπάρχουν αρκετές κάτω από την ετικέτα με την επωνυμία "Χριστουγεννιάτικα", αλλά και πάρα πολλές σε αγαπημένα φιλικά blogs και φυσικά σε όλο τον ευρύ φανταστικό κόσμο της γεύσης του διαδικτύου, εσείς μένει να διαλέξετε!

Εκείνο που έχει όμως αξία, είναι να αποφασίσουμε να περάσουμε όμορφα και καλά, παρέα με αυτούς που εμείς θα επιλέξουμε να είμαστε αντάμα στο τραπέζι και στο σπιτικό μας. 

Γιατί η αλήθεια είναι, ότι οι μέρες περιέχουν και λίγο "καταναγκασμό" εντός τους... κι αυτό δυστυχώς δεν είναι κάτι που προσωπικά αντέχω πια.
Μεγαλώνω βλέπετε και η φιλοσοφία μου αλλάζει.

Σας εύχομαι καλά ψαξίματα και "φωτίστε" με και εμένα με καμιά καλή ιδέα.

6 σχόλια:

  1. Πηνελόπη μου πολύ σε καταλαβαίνω...ο καταναγκασμός πλέον δεν είναι ανεκτός ούτε από εμένα, μεγαλώνω και αλλάζω! Έπραξες άριστα που δμοσίευσες αυτές τις προτάσεις, ξαναθυμήθηκα αυτή την αρωμταική κρέμα μαστίχας με την κομπόστα, πάνω που έψαχνα κάποιο ελαφρύ επιδόρπιο για ένα γιορτινό τραπέζωμα που ετοιμάζω! Ας ευχηθούμε να έχουμε όλοι καλές, ήρεμες και αγαπησιάρικες γιορτές!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμείς οι δύο, έχουμε αρκετά κοινά χαρακτηριστικά, Αμαλία μου. Το έχω καταλάβει από την μακρόχρονη διαδικτυακή μας παρέα. Κρίμα που δεν έχουμε καταφέρει να βρεθούμε περισσότερο κια από κοντά.
      Στην κρέμα μαστίχας δίνω πολλούς πόντους και θα την φτιάξω ίσως κι εγώ.
      Τώρα μόλις ολοκλήρωσα μια νέα παραλλαγή του κορμού καρύδας για το Σαββατοκύριακο.
      Τα φιλιά μου και τις ευχές μου.

      Διαγραφή
  2. Καλημερα, τι ωραία πραγματα ξαναθυμηθηκαμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που κάτι απ' όλα τα πιο πάνω μπορεί να σου αρέσει και να το δοκιμάσεις Αριάδνη. Καλό Σαββατοκύριακο εύχομαι.

      Διαγραφή
  3. Η ετικέτα "Χριστουγεννιάτικα" δε μου λέει και πολλά, σημασία έχει η διάθεση και το αποτέλεσμα φυσικά και οτιδήποτε γίνεται γιορτινό! Εννοείται πως θα τα δοκίμαζα ΟΛΑ! Αλλά η κρέμα μαστίχας μου έκανε ένα κλικ παραπάνω ομολογώ. Καλή συνέχεια και νόστιμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απλά υπέροχα τα δεντράκια σου και φαίνονται γευστικότατα

    ΑπάντησηΔιαγραφή