13.11.09

Απόλαυση σοκολάτας σε όλα τα επίπεδα

Εγκαινιάζοντας την νέα φόρμα σιλικόνης για τάρτες, με την ιδέα αγοράς της οποίας καιρό φλερτάριζα, είπα να φτιάξω κάτι απολύτως αμαρτωλό. Το πιο αμαρτωλό γλυκό που μου ερχόταν εκείνη την στιγμή στο μυαλό, με τα υλικά που είχα στη διάθεσή μου ήταν η τάρτα σοκολάτας.

Έχω και μια αδυναμία στις τάρτες γενικά, οπότε και ξεκίνησα χωρίς άλλη ιδιαίτερη σκέψη. Απλώς ήθελα κάπως να την κάνω διαφορετική…και το διαφορετικό μου προέκυψε στην ζύμη της τάρτας. Την έκανα σοκολατένια.

Η βασική ζύμη για γλυκές τάρτες είναι λίγο πολύ γνωστή σε όσους, βούτυρο, ζάχαρη, λίγο αλάτι, ένα αυγό, ξηροί καρποί αλεσμένοι (όχι απαραίτητα), αλεύρι. Σ’ αυτήν την εκδοχή πρόσθεσα 3 κουταλιές σκόνη σοκολάτας (για ρόφημα) και επειδή έχει ήδη ζάχαρη, μείωσα την ποσότητα ζάχαρης που έβαλα αρχικά στην ζύμη. Το βούτυρο μισό – μισό με λάδι καθώς και λίγη βανίλια κρυσταλλική για περισσότερο άρωμα και λίγο κρύο γάλα (αντί για νερό) που με βοήθησε στο πλάσιμο της ζύμης. Η ζύμη ετοιμάστηκε και μπήκε για μια ώρα στο ψυγείο.

Στην συνέχεια την έστρωσα στην φόρμα σιλικόνης και έψησα (σκεπασμένη με όσπρια πάνω σε λαδόχαρτο). Την έβγαλα από τον φούρνο και την άφησα να κρυώσει. Μοσχομύριζε και είχε φυσικά σοκολατένιο χρώμα.

Στο διάστημα που η τάρτα κρύωνε, ετοίμασα την γέμιση σοκολάτας για την οποία χρειάστηκα : 1 κουτί κρέμα γάλακτος φυτική πολύ καλά παγωμένη, 1 μικρό πακετάκι τυρί κρέμα, 1 κούπα ζάχαρη άχνη, 2, 5 πλάκες κουβερτούρα λιωμένη μαζί με 3 κουταλιές βούτυρο που έλιωσα στο φούρνο μικροκυμάτων.
Τριμμένο καραμελωμένο φουντούκι και σοκολατοσταγόνες για ντεκόρ.

Χτύπησα την κρέμα γάλακτος μαζί με την άχνη έτσι ώστε να πάρω μια πλούσια σαντιγύ και στα μισά του χτυπήματος έβαλα και το τυρί κρέμα. Στην συνέχεια έριξα μέσα στην κρέμα, την λιωμένη σοκολάτα / με το βούτυρο και ένωσα απαλά με μια πλαστική κουτάλα.

Τοποθέτησα την γέμιση πάνω στην ψημένη τάρτα και την άφησα στο ψυγείο για 3 ώρες περίπου. Λίγο πριν το σερβίρισμα την στόλισα με σταγόνες σοκολάτας και καραμελωμένο τριμμένο φουντούκι. Απόλαυση σοκολάτας σε όλα τα επίπεδα.

14 σχόλια:

  1. Μήπως να έρθω από τη γειτονιά σου να με κεράσεις ένα κομματάκι, το ζήλεψα εγώ που δεν τρώω γλυκά.Εξαιρετικό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι λες τώρα παιδί μου? Και είναι και δύσκολη ώρα βραδυάτικα. Η ΤΆΡΤΑ ΣΟΥ ΠΆΕΙ ΓΙΑ ΆΜΕΣΗ ΔΟΚΙΜΉ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλή μου κυρία κάτι μας πιάνει Νοέμβρη μήνα με τη σοκολάτα.. Έρχεσθε και σεις και μας εξιτάρετε με τις..σιλικόνες σας! Και τα καραμελωμένα φουντούκια σας! Δεν μας σκέφτεσθε, τις chocoholic, δεν μας σκέφτεσθε...
    Ας πάω να φτιάξω νηστήσιμες καριόκες και muffins σοκολάτας για την γιορτή του Αι-Φιλίππου, να ησυχάσω το λογισμό μου... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα πρέπει να είναι πολύ λαχταριστή! Μπράβο! Καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αχ και είχα όλη τη μέρα πονοκέφαλό και θα ήθελα τώρα ένα κομματάκιιιιιι...
    Τί πειρασμός που είναι το ποστ σου ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η χαρά της σοκολάτας! Και ότι έλεγα να αρχίσω δίαιτα για να έχω περιθώριο για την Χριστουγεννιάτικη Γαλοπούλα... Θα φυλάξω την συνταγή για τότε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλησπέρα σας! Το πρώτο σχόλιο που γράφω σ' αυτό το blog έχει να κάνει με γλυκό που έχει περισσότερο άρωμα σοκολάτας και λιγότερο βανίλιας:) Και οι 2 γεύσεις βέβαια, είναι εξίσου αγαπημένες! Καλοφάγωτο και καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλημέρα και καλή Εβδομάδα, καθυστερημένη απάντηση προς όλες μιας και το Σαββατοκύριακο συνδυάστηκε με εκδρομή και μια οικογενειακή βάφτιση.

    Ξανθή μου, κερνά όποτε θες.
    Αυτή νομίζω πως είναι μια τάρτα πολύ λαχταριστή και όχι ιδιαίτερα γλυκειά. Πραγματικά θα σου αρέσει αν την δοκιμάσεις.

    Λίλα, για τους γλυκατζήδες σαν εμένα όλες οι ώρες καλή μου είναι "δύσκολες". Χρειάζεται πολύ πειθαρχία για να μην φας πολλά κομμάτια μιας τέτοιας τάρτας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κατερίνα μου, γλυκειά.
    Εγώ σας εξιτάρω; Εσύ με τις καριόκες σου και τα maffinakia σου δεν....
    Θα μας γράψεις την συνταγή για τις καριόκες;

    Big Mama, νοστιμότατη βγήκε. Είχα έναν "φόβο" για την πρώτη χρήση της σιλικονούχας φόρμας, αλλά τα κατάφερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η χαρά της σοκολάτας Αγγελικούλα μου, δεν λες τίποτε... Που να ακούσεις το κανακάρη μου να
    φωνάζει :μαμά σοκολάτα! Πω-πω-πω...
    Έχει "μυηθεί" από νωρίς στα μυστικά της :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Artanis, τώρα πια νομίζω πως θα έχει περάσει ο πονοκέφαλός σου, περαστικά πάντως εύχομαι. Αν την δοκιμάσεις, νομίζω πως θα αρέσει στις κόρες :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Dear Dark Chef, καλώς μας βρήκες.
    Όπως τα λες είναι. Dark - very Dark chocolate....τούτη την φορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλημέρα,
    Η συνταγή σου φαινεται υπεροχη!!!
    Με την πρωτη ευκαιρια θα δοκιμασω κι εγω να φτιαξω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλώς ήρθες anikolatou, όταν με το καλό την φτιάξεις τούτην την συνταγή να μας γράψεις αν σου άρεσε, γιατί πρέπει να έχουμε και μια άλλη άποψη εκτός από την δική μας. Να μην "ευλογούμε δηλαδή μόνοι μας τα γένια μας"
    Καλή σου μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή