Οι γρήγορες και νόστιμες συνταγές μου έχουν γίνει «έμμονη» ιδέα και γι’ αυτό θα σας γράψω ένα όμορφο πιάτο που είναι πολύ γευστικό (τουλάχιστον για τα δικά μου δεδομένα), με το οποίο ξεπερνώ τις κρίσεις «πανικού» που με πιάνουν όταν ο χρόνος με πιέζει!
Και ΝΑΙ, δεν είναι μακαρόνια :-))
Μιλάω για τα φιλέτα πέρκας με μανιτάρια (που κατά προτίμηση θα ήθελα να είναι πλευρώτους)
Υλικά που θα χρειαστείτε:
4 μεγαλούτσικα φιλέτα πέρκας,
½ κιλού μανιτάρια πλευρώτους,
1 κουταλιά σούπας δεντρολίβανο,
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες,
1/2 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο,
2 μέτριες ντομάτες χωρίς την φλούδα και τους σπόρους επίσης ψιλοκομμένες.
Λίγη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και λίγη γλυκιά πάπρικα.
1 ποτηράκι κρασιού καλό ξύδι από κόκκινο κρασί, ή βαλσάμικο.
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα.
Ξεπλένετε τα φιλέτα πέρκας και τα αφήνετε να στραγγίσουν τα νερά τους.
Βάζετε το λάδι να ζεσταθεί και μέσα ρίχνετε το κρεμμυδάκι και το σκόρδο ψιλοκομμένα.
Αφήνετε λίγο να γυαλίσουν και μετά ρίχνετε την ντομάτα και την ζάχαρη, καθώς και τα μανιτάρια που τα έχετε προηγουμένως καθαρίσει, ξεχωρίσει. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και τα αφήνετε να τηγανιστούν για 5-6 λεπτάκια όλα μαζί.
Αμέσως μετά ρίχνετε το δεντρολίβανο, τοποθετείτε ανάμεσα τα φιλέτα της πέρκας, ρίχνετε και το ξυδάκι και αφήνετε το φαγητό να βράσει για άλλα 5-6 λεπτά, και να απορροφηθούν τα υγρά του.
Την συνταγή την έχω γράψει και στο παρελθόν, στο H.F.L. αλλά την θυμήθηκα ξανά την Δευτέρα που μας πέρασε και ήταν μια από τις δυσκολότερες μέρες των τελευταίων μηνών. Το μεσημεριανό-απογευματινό-βραδυνό φαγητό μας έγινε με υλικά που πήρα την τελευταία στιγμή από το SM.
Να πάει και να μην ξανάρθει...
Ελπίζω ο Αϊ Βασίλης να μην μου φέρει, άλλη τέτοια μέρα με την νέα χρονιά. Δεν θα την αντέξω.
Και βρέχει συνέχεια... να πω, πως δεν το αντέχω ούτε και αυτό!
Χάθηκε πια... ένα κρύο, ένα χιόνι... κάτι πολύ τσουχτερό τέλος πάντων, να παγώσουν μύτες και μάτια. Να έρθει με κάποιον τρόπο το μυαλό να πάρει τις "ψυχρές" ανάσες του.
Ωραίο φαίνεται...
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια τον καιρό μήν ανησυχείς...Απ' ότι λένε κι εδώ, Χριστούγεννα με βροχές θα έχει και η ΝΖ...
Penelope σε βλέπω λίγο πεσμένη, ελπίζω να σου πάνε όλα καλά και να φτιάξει σύντομα η κατάσταση και η διάθεση ακολούθως! Το φαγάκι σου φαίνεται πολύ νόστιμο και πάλι, θα το δοκιμάσω για να ξεφύγω από την κλασσική πέρκα με λεμόνι και μουστάρδα που συνήθως κάνω και -ομολογουμένως- την εχω βαρεθεί! Καλή και χαμογελαστή συνέχεια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλπίζω ότι σε αποσχολεί να φτιάξει και μαζί να φτιάξει και η διάθεση σου! Το φαγάκι σου τέλειο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα Artanis, βροχές και Χριστούγεννα δεν είναι ότι καλύτερο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚρύο ΝΑΙ, ΧΙΟΝΙ ΝΑΙ, αλλά όχι βροχή, ευτυχώς που τις τελευταίες δύο μέρες βελτιώθηκαν κάπως τα πράγματα εδώ.
Χαιρετισμούς πολλούς.
Αμαλία μου,
ΑπάντησηΔιαγραφήη πίεση "ήταν" όντως εδώ! τις προηγούμενες μέρες... μείναμε λίγοι μέσα στο γραφείο και μετά έπρεπε να γίνει "ανασύνταξη" δομών
Αμαλία η συνταγή νομίζω πως θα σας αρέσει γιατί ξεφεύγει από τα κλασσικά όπως λες και εσύ...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα εύχομαι.
Big Mama,
ΑπάντησηΔιαγραφήγια πράγματα που παιρνούν από το χέρι μου κα μπορώ να τα φτιάξω με κάποιο τρόπο δεν στεναχωριέμαι πια.
Αλλά όταν οι αποφάσισεις αφορούν καταστάσεις τρίτων και επαγγελματικού περιεχομένου δεν είναι πάντα εύκολο. Τέλος πάντων αισιοδοξούμε για τα καλύτερα ...
Το φαγάκι αυτό είναι από τα νόστιμα και "χαριτωμένα" όπως τα λέω εγώ.
Καλημέρες και καλό ΣΚ.
Πηνελόπη μου, πιεσμένη αλλά απο γεύση το φαγάκι σου σκίζει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι εγω ψάχνω διάφορες εκδοχές μαγειρέματος ψαριού για να τρώνε και οι δικοί μου, οπότε το δικό σου θα δοκιμαστεί.
Ασε που και εμεις λόγω πίεσης χρόνου τρώμε μεσημεριανο-βραδυνό χιχιχιχιχχι
Φιλάκια πολλά :)))
Ότι καλύτερο μπορώ Αμαλία μου :-))
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι άμα έχω και χρόνο...κάνω παπάδες που λένε!
Καλό μεσημέρι εύχομαι.
Xρόνια σου πολλά, καλά να περάσεις...Φιλιά πολλα...
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ σε Αρτανις.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕύχομαι και εσεις να περάσετε όμορφα και αγαπημένα (έστω και χωρις χιόνια), αν και όπως λένε και στην Αθήνα τα Χριστούγεννα με ήλιο θα είναι...
Καλά Χριστούγεννα.
kala xristuiena kai xronia polla
ΑπάντησηΔιαγραφήΕύχομαι Καλή χρονιά με υγεία, χαρά κι ευτυχία, με πολύ αγάπη και πολλά και καλά μαγειρέματα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠηνελόπη καλή χρονιά με υγεία και πάντα χαρές από δω και πέρα.
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλή χρονιά με υγεία, ευτυχία και πολλές χαρές
ΑπάντησηΔιαγραφήΠηνελόπη μου χαίρομαι που η πίεση δεν σου χαλάει την μαγειρική αισθητική. Καλή ιδέα γιατί η πέρκα μας αρέσει κι απ την άλλη έχω μόνο 2 νόστιμες εκδοχές. Τώρα γίνονται τρείς και σ ευχαριστώ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλά να περνάς κι ο καινούργιος χρόνος να είναι δημιουργικός και για τους τρεις σας. Πάντα με υγεία να είστε χαρούμενοι.
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑναδημοσίευση από τα λόγια της Αμαλίας για τούτην την συνταγή:
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ/Η Amelie είπε...
"Κάτι άσχετο με την παρούσα συνταγή: χθες έκανα την πέρκα που είχες δώσει κάποια στιγμή και έγινε νοστιμότατη! Μάλλον έβαλα λίγο παραπάνω ξύδι από όσο έπρεπε αλλά κατά τα άλλα βγήκε πολύ ωραίο το ψαράκι! Μία συνταγή που θα υιοθετήσω!"
Ιούνιος 08, 2010