4.3.10

Φάτε νησιά... και για επιδόρπιο να έχετε έτοιμη μια μερίδα ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ

Δεν μπορώ να μην το γράψω.... γιατί αν με πιάσετε απο την μύτη θα ΣΚΑΣΩ!

Αναδημοσίευση κάνω αυτού που μόλις διάβασα: Να πουλήσει νησιά για να πληρώσει το χρέος της καλούν την Ελλάδα Γερμανοί βουλευτές
«Το ελληνικό κράτος πρέπει να σταματήσει τη συμμετοχή του σε επιχειρήσεις και να πουλήσει κτηματική περιουσία, όπως για παράδειγμα ακατοίκητα νησιά», δήλωσε στην εφημερίδα ο βουλευτής του Κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών Φρανκ Σέφλερ.

Επίσης, ο βουλευτής της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης Μάρκο Βάντερβιτς δήλωσε ότι «εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση και άρα και η Γερμανία βοηθήσει οικονομικά την Ελλάδα, αυτή θα πρέπει να δώσει εγγυήσεις σε αντάλλαγμα. Λίγα νησιά μπορούν να κάνουν τη δουλειά».

Εχει δρόμο πολύ το πράγμα όπως φαίνεται ... και Εθνική κυριαρχία την άλλη της όψης φυσικά!
Αυτήν δηλαδή, που χρόνια πολλά έχουν στην πίσω πλευρά του μυαλού τους οι σημερινοί μας εταίροι και σύμμαχοι.
Γιατί πράγμα μιλάνε τελικά;
Και εμείς τι έχουμε να πούμε και να απαντήσουμε;
Πραγματικά έχει χαθεί κάθε μέτρο...

Δήλωσαν και προτιμήσεις... η Κέρκυρα τους κάνει!
Μήπως να τους δώσουμε μαζί και τα υπόλοιπα Επτάνησα καθώς και την μισή νότια Πελοπόννησο που έτσι κι' αλλιώς πολλοί συμπατριώτες τους έχουν επιλέξει ως δεύτερη (ή και πρώτη κατοικία)...

27 σχόλια:

  1. Άρα Αγγελική μου, δεν είχα μόνον εγώ αυτό το συναίσθημα...όταν είδα το άρθρο να ανοίγει μπρος!
    Ευτυχώς Θέε μου.
    Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πριν το διαβάσω το άκουσα στις πρωινές ειδήσεις στο ραδιόφωνο και μάλιστα με σχολιασμό ότι αυτό ήταν ένα παλιό σχέδιο της Ελληνικής "κυβέρνησης" πριν 30 χρόνια αλλά δεν προχώρησε.
    Μήπως τους έχουμε δώσει από παλιά αυτή την εντύπωση;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στην ουσία θα συμφωνήσω μαζί σας αλλά όταν μία χώρα αναγκάζεται να βγει στη ζητιανιά ανά την Ευρώπη, λογικό είναι ότι καταλήγει όμηρος των δανειστών της! Εθνική κυριαρχία δεν υφίσταται πλέον και δυστυχώς ακόμα δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει και νομίζουμε ότι είμαστε σε ίση θέση με τους υπόλοιπους ευρωπαίους. Αν η χώρα δεν προχωρήσει σε συνολικές μεταρρυθμίσεις το μέλλον μας θα είναι ίσως αυτό που περιγράφεται στο συγκεκριμένο άρθρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν είναι δυνατόν! Καλά, έχουμε πολλά να ακούσουμε ακόμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αμαλία μου, δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα.
    Η Εθνική Κυριαρχία δεν έχει να κάνει με το ξεπούλημα εδαφών. Δεδομένου ότι στα ίδια οικονικά προβλήματα είναι και άλλες χώρες της Ενωσης, τόσο του Νότου που είναι άλλωστε γνωστό όσο και του Βορρά. Αλλά δεν νομίζω πως θα έβγαινε Γερμανός βουλευτής να πει σε Εγγλέζο υπουργό...θα πάρετε δάνειο, αλλα σκεφτείτε μήπως πρέπει να δώσετε μέρος της Σκοτίας (άλλο που δεν θα ήθελαν οι εκεί κάτοικοι). Το κάνω πολύ απλό το παράδειγμα... αλλά είναι ακριβώς έτσι. Ή θα έδιναν οι Ισπανοί την Μαγιόρκα, όπως αναφέρεται και στο άρθρο.
    Προς Θεού. Τα θέματα συνόρων και τόπων δεν θα ήταν με τίποτε και για κανέναν δανεισμό διαπραγματεύσιμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ξανθή μου, από τα πρόσφατα παλιά έχουμε δώσει πολλές εντυπώσεις. Αλλά έχουμε δώσει και πάρα μα πάρα πολλές από τα πολύ παλία που έχουν αφήσει ιστορία! Το θέμα είναι ότι αυτήν την ιστορία πια την έχουμε βάλει και την διαπραγματευόμαστε με τον καθένα που θέλει να "πατήσει" πόδι στην μια ή την άλλη έξοδο της χώρας. Απο Θράκη μέχρι Κύπρο και από Κύπρο μέχρι Κέρκυρα! Με αντάλλαγμα όμως το εξωτερικό δανεισμό της χώρας :-)) μόνον σαν ανέκδοτο θα έπρεπει να το λέμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το θέμα είναι ότι ακούμε και θα ακούσουμε κι' άλλα big mama. Αλλά τα μόνο ίσως που μας "πονάνε" είναι αυτά που αναφέρονται στην καθημερινή μας επιβίωση και το έλλειμα της τσέπης μας. Γιατί αυτό καλώς ή κακώς το νοιώθουμε πιο καλά στο "πετσί" μας.
    Τα άλλα μας φαίνονται "θεωρητικά" και βάλε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Penelope μπορεί όντως να είναι και άλλες χώρες σε δεινή οικονομική κατάσταση αλλά υπάρχουν διαφορές από τη δική μας περίπτωση καθώς πρόκειται για χώρες που έχουν και έσοδα (παράγουν προϊόντα και έχουν βιομηχανία) ενώ εμείς έχουμε μόνο έξοδα και μηδενικές προοπτικές ανάπτυξης. Επιπλέον, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί το γεγονός ότι η αξιοπιστία μας στο εξωτερικό είναι κλονισμένη και δίκαια μάλιστα. Δεν υποστηρίζω φυσικά με κανένα τρόπο την επαναδιαπραγμάτευση συνόρων και εδαφών αλλά κάποια στιγμή και υπό το βάρος της κατάστασης, δεν θα πρέπει ως άτομα αλλά και ως κράτος να αναγνωρίσουμε τις ευθύνες μας και να σοβαρευτούμε? Εγώ αυτή τη στιγμή θίγομαι άμεσα από τα νέα μέτρα και δεν με πειράζει τόσο αυτό αλλά το ότι αισθάνομαι ότι υφίσταμαι μεγάλη αδικία από τη στιγμή που καλούμαι να πληρώσω τα σπασμένα δεκαετιών, ενώ οι προνομιούχοι ουδόλως θίγονται. Επιπλέον δεν βλέπω καμία εξαγγελία διαρθρωτικών αλλαγών που θα με έπειθαν ότι τουλάχιστον το μέλλον θα είναι καλύτερο. Ίσως αυτό είναι και το πάτημα των ευρωπαίων έναντι ημών, ότι βλέπουν πως η κατάσταση δεν αντιμετωπίζεται σοβαρά αλλά σπασμωδικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ααααα ρε .... τουφέκισμα που θέλουν !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ειναι αρρωστοι οι ανθρωποι...σοβαρα τωρα δεν πανε καθολου καλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η οικονομική κρίση μας αφορά όλους αλλά ευθυνόμαστε και όλοι ως λαός γι αυτήν. Κανείς Έλληνας δεν δέχεται να δουλέψει για όσο πληρώνεται και οι περισσότεροι βρίσκουν τρόπους να παρακάμπτουν την εφορία και δεν νοείται Ελληναράς που να μην λαδώνει για να κάνει τη δουλειά του εύκολα και γρήγορα.
    Αν αλλάξουμε λίγο την νοοτροπία μας και σκεφτούμε μια φορά το γενικό καλό και όχι την πάρτη μας νομίζω οτι θα πάμε καλά και θα ξεπεράσουμε την κρίση.
    Τώρα το να πουλήσουμε την Κέρκυρα το βρίσκω τραβηγμένο αλλά προσωπικά γνωρίζω οτι τα καλύτερα οικόπεδα και κτήματα στην επικράτεια ούτως ή άλλως σε ξένους έχουν περάσει γιατί τα αγόρασαν από Ελληναράδες που το παίζουν κι έξυπνοι σήμερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. To άκουσα στις ειδήσεις και φρικάρισα. ΄Οταν όμως πηγαίνουμε και παρακαλάμε για δανεικά(και μάλλον αγύριστα) επόμενο είναι να μας πιάνουν τον κ...Την αξιοπρέπειά μας σαν Ευρωπαίοι την έχουμε χάσει εδώ και πολύ καιρό και δεν το έχουμε καταλάβει. Πόσα σκάνδαλα έχουν βγει στην φόρα κατά καιρούς? ΄Ολα αυτά καλούμαστε να πληρώσουμε εμείς ο λαός, που πάντα μας έδιναν ψίχουλα για να μας κλείνουν τα μάτια, και αυτοί κατασπαταλούσαν το δημόσιο χρήμα. Αν το καλοσκεφτείτε, αφού θα μας δανείσουν δεν πρέπει να πάρουν κάτι σε αντάλλαγμα?Κάτι δεν πρέπει να αφήσουμε "αμανάτι"?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Και πού ΄σαι παιδί; Πιάσε μια μερίδα Δελφούς γύρο! Γκρρρρρρρρρρρρρρρ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Είναι απίστευτα αυτά που ακούμε το τελευταίο διάστημα. Αλλά εχουμε δώσει το δικαίωμα σε αυτούς να το κάνουν. Δηλαδή, αυτοί που εχουν φάει τα λεφτά του κράτους τόσα χρόνια - τα δικά μας λεφτά - τους εχουν δώσει αυτό το δικαίωμα. Και τωρα ο απλός λαός πληρωνει τα σπασμένα.
    Ελπίζω μονο να βαλουμε μυαλό και το πάθημα να γινει μάθημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πηνελόπη,δεν είστε η μόνη που αγανακτεί.Εκείνο που εξοργίζει περισσότερο είναι η χλιαρή έως ύποπτη αντίδραση από την δική μας πλευρά.
    Συγκεκριμένα η απάντηση που έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών είναι: «Ακουσα επίσης τη συμβουλή ότι πρέπει να πουλήσουμε την Ακρόπολη. Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για τέτοιες προτάσεις», λέει ο Δ.Δρούτσας!!!!!!!!
    Λες και το όλο θέμα είναι το τάιμινγκ και όχι η ουσία!Αλλά και ο πρωθυπουργός όταν ρωτήθηκε το μόνο που είπε είναι ότι αγαπάμε τα ελληνικά νησιά.
    Ανησυχώ όχι τόσο για τα μέτρα που δεν ικανοποιούν το κοινό περί δικαίου αίσθημα,άλλος τα πήρε άλλος πληρώνει,ΑΛΛΑ που δυστυχώς χάσαμε την αξιοπρέπειά μας!
    Όχι Πηνελόπη δεν είστε μόνη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μια ερίδα Ακρόπολη για του (λεμε τώρα) κυρίους...Με πατάτες ή σαλάτα;
    Βρε άντε από ΄κει...
    (Όχι εσύ, αυτοί...)
    σε φιλώ, καλημέρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Το γεγονός ότι καταφέραμε (με τους άρχοντες που εκλέγουμε ως λαός εδώ και πολλά χρόνια) να γίνουμε ουραγός της Ευρωπαϊκής Ένωσης που με τόσο κόπο (και ίσως και παρά την θέληση κάποιων) γίναμε μέλη της είναι ένα θέμα που θέλει πολύ ανάλυση και αρκετό "μελάνι" να χυθεί στα πληκτρολόγιά μας απαντώντας ο ένας στον άλλο.

    Το ζήτημα είναι ότι με τίποτε μα με τίποτε, προσωπικά δεν μπορώ να δεχτώ πως θα με κοιτούν με μισό «μάτι» ο Γερμανός, ο Γάλλος, ο Εγγλέζος όταν θα φτάσω στην χώρα του ταξιδεύοντας, για κάποιον λόγο. Και το άκουσα από χείλη φίλων ότι αυτό συνέβει στα πρόσφατα ταξίδια τους. Είναι το λιγότερο για γέλια μια τέτοια αντίδραση.
    Για να δούμε λοιπόν θα αντιμετωπίσουμε εμείς, αυτούς τους εταίρους (τους λίγους ίσως) που θα φτάσουν στην χώρα μας για τις όποιες διακοπές τους! Και βεβαίως τους ξένους που έχουν αγοράσει στρέμματα και σπίτια σε τούτη την πολύπαθη χώρα και την έχουν για κατοικίας τους αρκετούς μήνες τον χρόνο, με πολλά όνειρα για την εδώ διαμονή τους.
    Πάντως μην επαναπαυόμαστε ως Έλληνες στις «δάφνες» μας. Πρέπει να δείξουμε για μια ακόμη φορά ότι οι δάφνες αυτές μας ανήκουν μιας και κατακτήθηκαν με αίμα πολύ και θυσίες.

    Από την άλλη σταματήστε να χαλάτε χρήματα σε πράγματα ανούσια και προκλητικά.
    Σάλος, έχει γίνει με τα DVD καλλιτεχνίζουσας περσόνας το τελευταίο 3ήμερο. Δεν είναι λογικά πράγματα αυτά ρε παιδιά...δεν είναι... πώς να το κάνουμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ρούλα με βρίσκεται απόλυτα σύμφωνη. Αλλά έχω την αίσθηση πως είμαστε τελικά λίγοι αυτοί που σκεφτόμαστε έτσι... Και λυπάμαι πραγματικά και βαθειά γι' αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αγαπητή anikolatou... αυτό το αίσθημα του ότι είσαι είναι πια αργά για να αντιδράσουμε (πρέπει με κάθε τρόπο να το αποβάλουμε από μέσα μας) γιατί θα μας πάει ακόμη πιο βαθειά στο πάτο.
    Μην σταματάτε με κανέναν τρόπο να αντιδράτε στα όσο τρελλά μας βάζουν να ζούμε. Η ζωή του Ελληνα πάντα είχε αξία και ήθος μέσα της. Μην αφήσουμε κανέναν να την ευτελίζει πια. Απο εμάς εξαρτάται. Το πιστεύω ακράδαντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αρτανις μου, ίσως εκεί στην Ν.Ζ. τα αισθήματα να μην είναι τέτοια...αλλά αυτά της Ευρώπης τον τελευταίο καιρό, πρέπει με κάθε τρόπο να τα "πολεμίσουμε".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Erifili μου ο μέσος Έλληνας πρέπει να καταφέρει με τον τρόπο του και την ψήφο του (αν θες) να ζητήσει την τιμωρια αυτών των σκανδάλων. Και βέβαια να πάψει να συμμετέχει στο "life style" που τον έμαθα τα τελευταία 30 χρόνια. Δεν λέμε να μείνει πίσω, αλλά λέμε να φέρει και πάλι το μέτρο και το φιλότιμο στην καθημερινότητά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Λίλα μου, η αλλαγή της νοοτροπίας και της επαναφοράς των αξιών είναι πραγματικά το ζητούμενο. Γι' αυτό και πρέπει να ξεκινήσουμε με πολύ πείσμα και δύναμη από τους μικρότερους μέχρι τους μεγαλύτερους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Asteri μου & Pansofix μου δυστυχώς τα ανθελληνικά αισθήματα βρήκαν έδαφος πια αρκετό. Δώσαμε και εμείς το έναυσμα κι' αν δεν προσπαθήσουμε πολυ δεν θα καταφέρουμε να ανατρέψουμε τα δεδομένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Κίκιτσα μου είναι πολλά τα "οικόπεδα φιλέτο" που θα ήθελαν κομμάτι, αυτό είναι σίγουρο καλή μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Σε τέτοιες περιπτώσεις ένα είναι το αντίδοτο, ο Εθνικός Ύμνος (στροφή 12 μάλιστα, σαν να ζούμε το σήμερα..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Katerina μου, έχεις δίκιο. Ο ΕΘΝΙΚΟΣ μας ύμνος είναι αντίδοτο και υψώνει το ηθικό πραγματικά. Ειδικά αν "νοιώθεις" αυά που λέει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή