7.2.19

Επιδόρπιο ποτηριού με άρωμα εσπεριδοειδών

Η σκέψη έτρεχε με ταχύτητα σε ένα αεράτο cheececake, αλλά μετά σκέφτηκα θα μου μείνει και θα το "τραβάω" για μέρες κάτι που δεν ήθελα, καθώς τ' αγόρια μου δεν τα έχουν πολύ καλά με τ' "άσπρα" γλυκά.

Από την άλλη, ήθελα κάτι ανάλαφρο και γρήγορο στην προετοιμασία, με υλικά που ήδη είχα, γιατί έξω έβρεχε και δεν ήμουν να τρέχω πάλι σε SM μέσα στην εβδομάδα...

Να διευκολύνω την ζωή μου έπρεπε κι' ήθελα όντως ένα ελαφρύ επιδόρπιο, οπότε μην σας τα πολυλογώ το cheececake μετατράπηκε σε γλυκιά εκδοχή ποτηριού...

Επιδόρπιο - cheececake σε ποτήρι με άρωμα εσπεριδοειδών


Υλικά για 4 ποτήρια
6-7 μπισκότα βρώμης με κανέλα
(ή τύπου digistive) χοντροτριμμένα,
5 κουταλιές σούπας γιαούρτι
στραγγιστό (πλήρες ή με λίγα λιπαρά)
1 ποτηράκι κρασιού γεμάτο κρέμα γάλακτος για ζαχαροπλαστική,
250 γραμ. τυρί κρέμα,
2 κουταλιές ζάχαρη άχνη,
2 κουταλάκια πάστα βανίλιας (ή 1/3 βανίλια κρυσταλλική)
8-10 κουταλάκια μαρμελάδα μανταρίνι-κουμ κουάτ σπιτική (ή μια παρόμοια μαρμελάδα εσπεριδοειδών) και για έξτρα ντεκόρ: μαρεγκάκια ολόκληρα ή και σπασμένα κατά την φάση του σερβιρίσματος.


Μέσα σ' ένα μπολ χτύπησα το τυρί κρέμα μαζί με το γιαούρτι, την κρέμα γάλακτος, την άχνη και την πάστα βανίλιας, μέχρι που έγινε το μείγμα ομοιογενές και ανάλαφρο.
Το άφησα στο ψυγείο για 20 περίπου λεπτά να παγώσει.


Έσπασα τα μπισκότα ελαφρώς στο multi (όχι να γίνουν σκόνη όμως).
Σε κάθε ποτηράκι έβαλα στην βάση μια κουταλιά της σούπας μπισκότα.
Από πάνω μια κουταλίτσας μαρμελάδα μανταρίνι-κουμ κουάτ.
Στη συνέχεια 2 κουταλιές σούπας κρέμα.
Ξανά μπισκότα.  Ξανά κρέμα. Ξανά μαρμελάδα μέχρι να τελειώσει η κρέμα μου και στην επιφάνεια  μια καλή κουταλιά μαρμελάδα.


Άφησα τα ποτηράκια μου στο ψυγείο για 2 ώρες και όταν ήρθε η ώρα να σερβίρω στόλισα το κέντρο τους, πάνω στην μαρμελάδα, μ' ένα μαρεγκάκι. Πίεσα ελαφρά να κάτσει καλά... και έτοιμο!


Επιδόρπιο με ποικιλία αρωμάτων και ελκυστική εμφάνιση, ότι πρέπει μετά από ένα γεύμα με τα αγαπημένα σας πρόσωπα και τους φίλους σας.

8 σχόλια:

  1. Αυτά τα ατομικά γλυκάκια είναι τα καλύτερα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι είναι όντως Ξανθή!
      Γιατί δεν χρειάζεται να "τραβάς" ένα γλυκό για μέρες και έχεις την γλύκα όποτε τελικά την θες :-)

      Διαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Και είναι! Γιατί γίνεται γρήγορα και με υλικά απλά χωρίς ιδιαίτερη επιβάρυνση θα έλεγα Νατάσσα.

      Διαγραφή
  3. Ευκολάκια και ό,τι πρέπει για κέρασμα, ακόμα κι αν είναι να κεράσεις μόνο εσένα! :) Αυτή η μαρμελάδα μανταρίνι - κουμ κουάτ πρέπει να τα απογειώνει πάντως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η μαρμελάδα κάνει πραγματικά την διαφορά Σκοτεινούλα μου. Περικλείει εντός της τόσα αρώματα και ταυτόχρονα δίνει χωνευτική νότα μετά από ένα καλό γεύμα παρέα με το γιαουρτάκι.

      Διαγραφή
  4. νόστιμα φαίνονται. Καλώς σε βρήκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς ήρθες αγαπητή μου.
      Είναι νόστιμα και γίνονται πολύ εύκολα, οπότε και σε προτρέπω να τα δοκιμάσεις.

      Διαγραφή