Το κοτόπουλο προσωπικά το συμπαθώ ιδιαίτερα, γιατί μου δίνει την δυνατότητα να κάνω αρκετά πειράματα μαζί του σε σχέση με την γεύση του.
Τούτη λοιπόν την Κυριακή τα έτοιμα κομμένα μπούτια κοτόπουλου που είχα, θέλησα να τα κάνω «κάπως».Αυτό το κάπως μεταφράστηκε σε μπουτάκια κοτόπουλου στο φούρνο με σάλτσα γιαουρτιού και όχι μόνον θα έλεγα, μιας και η σάλτσα είναι που κάνει την διαφορά.
Λοιπόν αφού έπλυνα καλά τα μπουτάκια μου (μιλάμε για ολόκληρο το μηρό πάντα) τα έβαλα στο ταψί μου με ψιλοκομμένο κρεμμύδι (1 μέτριο κρεμμύδι) καθώς και φρέσκια ντομάτα κομμένη (2 ντομάτες μέτριες επίσης σε μέγεθος) σε κομματάκια χωρίς τους σπόρους και τα υγρά τους. Τα αλάτισα και τα «έλουσα» στην κυριολεξία με την ακόλουθη σάλτσα:
½ ποτηριού γάλα εβαπορέ,
½ ποτηριού ντομάτα σάλτσα,
1/3 ποτηριού ελαιόλαδο,
2 ποτήρια νερό χλιαρό,
χυμό από ένα πορτοκάλι,
πιπέρι,
κάρυ,
μοσχοκάρυδο τριμμένο,
ρίγανη,
σκόρδο σε σκόνη.
Τα αρωματικά είναι θέμα διάθεσης και γούστου θα έλεγα, αλλά ταίριαξαν ιδιαίτερα με το σύνολό μου. Όλα τα υλικά της σάλτσας τα ανακάτεψα καλά ώστε να έχω ένα ομοιογενές αποτέλεσμα και την έβαλα πάνω στα μπουτάκια. Έψησα σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 Βαθμούς περίπου για μία ώρα και 10 λεπτά.Αποτέλεσμα, ένα πολύ γευστικό κοτόπουλο με πολύ ωραία σάλτσα που συνόδευσε ωραία το άσπρο πιλάφι μας.
Απλώς από καιρό σε καιρό, θα πρέπει να γυρίζετε μέσα στο ταψί σας τα κομμάτια κοτόπουλου για να ψηθεί ομοιόμορφα και να παίρνει τα αρώματα της σάλτσας αλλά και να ανακατεύετε λίγο την σάλτσα μιας και έχει την ιδιαιτερότητα να πήζει σχετικά γρήγορα.
Πολύ πρωτότυπη σαλάτα,μου αρέσουν κάτι τέτοιες, σήμερα έκανα μια με σιτάρι , μαιντανό, φρέσκο κρεμμύδι, κρεμμύδι ξερό, λεμόνι, λάδι.Απλή μα ..την άρεσαν όλοι.
ΑπάντησηΔιαγραφήμου αρεσε ιδιαιτερα ο συνδυασμος των υλικων της σαλτσας! μηπως περισσεψε κανα κομματακι;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα Αχτίδα,
ΑπάντησηΔιαγραφήήταν πολύ καλή ως ιδέα τούτη η σάλτσα. Άρεσε από τον πιο μικρό μέχρι τον πιο μεγάλο στο Κυριακάτικο τραπέζι μας.
Αλλά και η δική σου, διαβάζεται πολύ ενδιαφέρουσα. Το σιτάρι πως το έβαλες; Αλεσμένο; Για πες μας αν θέλεις περισσότερα.
Αγαπητέ Παναθήναιε, όντως περίσσεψε κοτοπουλάκι με σαλτσούλα και λέω να το καταναλώσουμε σήμερις παρέα με πατάτες (σαν τηγανιτές) στον φούρνο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚοπιάστε.
Πηνελόπη μου, σε βλέπω ελαφρά επηρεασμένη από Ινδική κουζίνα! Η πρότασή σου έχει έναν αέρα από κοτόπουλο Κόρμα, με την ιδιαίτερη σφραγίδα σου πάντα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠρέπει να είναι πεντανόστιμο!
Άκρως πρωτότυπη συνταγή και θα την φτιάξω γιατί μου αρέσουν οι καινοτομίες από συναδέλφους.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην καλημέρα μου!
ΠΟλύ ενδιαφέρουσα εκδοχή κοτόπουλου...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα από ΝΖ...
Βρε Αγγελικούλα μου ούτε που το σκέφτηκα... Ινδική ε; Πρέπει να αρχίσω να την ψάχνω λίγο. Αλλά που χρόνος βρε καλή μου, για περισσότερο διάβασμα και αναζητήσεις;
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπητέ Navarino-s σας ευχαριστώ. Νομίζω πως θα σας αρέσει αν την δοκιμάστε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε το ιστορικό Ναυρίνο αλήθεια ποιά η σχέση σας;
Artanis μας, νομίζω πως θα σου αρέσει αν την δοκιμάσεις και θα βρεις φαντάζομαι όλα τα υλικά για την δημιουργία της εκεί στην μακρινή N.Z.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρες.
Η σάλτσα σου πολύ πρωτότυπη! Τα υλικά πραγματικά θα κάνουν τη διαφορά! Θα το δοκιμάσω γιατί είμαι σίγουρη ότι θα μου αρέσει πολύ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου αρέσει πολύ το γιαούρτι μαγειρεμένο με κοτόπουλο και η σάλτσα σου είναι πρωτότυπη...θα την δοκιμάσω ίδια ή με μικρές αλλαγές.
ΑπάντησηΔιαγραφήBig Mama, θέλω να πιστεύω ότι θα σου αρέσει. Αν την φτιάξεις τελικά, γράψε μας τις εντυπώσεις σου γιατί τελικά είναι καλό να ξέρουμε ότι αυτά που δημιουργούμε έχουν "ανταπόκριση" και σ' άλλους ουρανίσκους.
ΑπάντησηΔιαγραφήΌχι μόνον στον δικό μας.
Pandora, δεν ξέρω αν είναι πρωτότυπη, η φίλη Αγγελική Ν. έγραψε πως μοιάζει πολύ με την ινδική εκδοχή του κοτόπουλου Κόρμα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάντως εμείς την βρήκαμε πολύ γευστική.
Ελπίζω να σου αρέσει, αν την φτιάξεις τελικά.