Έτσι λοιπόν προσαρμόζεσαι στα δεδομένα που έχεις και προχωράς.
Το είδα να μου συμβαίνει από προχθές και τελικά, αν θέλεις όλα μπορείς να τα αξιοποιήσεις μέσα στην κουζίνα (αυτό το πίστευα πάντα και τώρα πια είμαι και απολύτως σίγουρη πως γίνεται και στην πράξη).
Τα βραστά μέρη που σουρώνονται μόνον για να φάει κάποιος του ζουμάκι τους, έγιναν πολύ ωραίες σαλάτες όταν μιλάμε για λαχανικά και πατάτες, για τους υπολοίπους.
Τα κρεατικά (πέρα από το ότι τρώγονται και από τους άλλους ως βραστά) μπορούν να μετατραπούν εύκολα σε προσθήκη (κοτόπουλο βραστό) μέσα στην πράσινη σαλάτα, σε ομελέτα (ας είναι καλά το Αστέρι) σε μπουκίτσες πανέ για να φάει και ο πιο μικρός, ακόμη και σε τηγανιτό πιάτο με μικρή προετοιμασία.
Το μοσχάρι πάλι, με ξυδάκι και λαδάκι είναι από μόνο του ωραίο μεζεδάκι και ελαφρύ για να χάσουν και οι άλλοι της παρέας κανένα κιλό.
Το ψαράκι το ίδιο. ΒΡΑΣΤΟ για μένα είναι ότι πρέπει με σαλατούλα από κολοκυθάκια, καροτάκια και βλίτα.
Και τέλος οι γαρίδες και τα μύδια που μας δίνουν ωραιότατο ζουμάκι, γυρίζουν μετά σε εξαιρετικό ριζότο ή μακαρόνια κοφτά που αρέσουν σε όλους.
Μέχρι και καβούρια βραστά σκέφτηκα να κάνω…αλλά είπα να κρατηθώ. Γιατί που χρόνος μετά για να τα απολαύσω όπως θα τους έπρεπε.
Τέλος, μέχρι και τα όσπρια μας επετράπησαν σουρωμένα (αυτό πάλι δεν το περίμενα, μιας και θεωρώ πως το ζουμάκι τους μαζί με τα μυρωδικά του θα ήταν βαρύ για το νέο στομάχι).
Όλοι ικανοποιημένοι λοιπόν…Και για έναν περίεργο τρόπο, όλα μου φάνηκαν πολύ πιο εύκολα απ’ όσο τα περίμενα. Το ωραιότερο δε, ότι με μικρές ποσότητες νοιώσαμε όλοι χορτασμένοι και ικανοποιημένοι.
:-))
Μπράβο σου προσαρμόστηκες αμέσως στα νέα δεδομένα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή συνέχεια και καλό αποτέλεσμα!!
Χα,χα Ξανθή μου τελικά απέδειξα στον εαυτό μου για μια ακόμη φορά ότι είμαι παντώς καιρού!!
ΑπάντησηΔιαγραφή10 κιλά σε 5 μέρες (αρχικά) ο ένας και 2 εγώ (από το τρέξιμο και το λίγο φαγητό, ας είναι καλά και η ζέστη που σε κάνει να μην θέλεις να φας παρά μονάχα να πιεις).
Σ' ευχαριστώ πολύ.
Όπως πάντα πρακτική! Τα όσπρια στραγγισμένα γίνονται και πολύ ωραία σαλάτα, πχ οι φακές ταιριάζουν ωραία με πράσινα λαχανικά και μία ελαφριά βινεγκρέτ! Τα ρεβύθια τα έφτιαχνα πολύ συχνά σαλάτα παλιά: αφού τα βράσουμε και τα σουρώσουμε ψιλοκόβουμε πιπεριές πολύχρωμες, ντομάτα σε κύβους, πράσινο κρεμμυδάκι και περιχύνουμε με λαδόξυδο, νοστιμότατα γίνονται. Και φυσικά αν πολτοποιηθούν γίνονται και ωραίο ρεβυθοκεφτέδες (και ψητοί στο φούρνο, όχι κατ΄ανάγκη τηγανητοί). Φαντασία να υπάρχει και όλα γίνονται!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑμαλία έχεις δίκιο. Κι' εμένα μου αρέσουν ιδιαίτερα οι φακές σαλάτα (και με μπόλικο φρέσκο μαϊντανό και με λίγο ρυζάκι) είναι πλήρες και χορταστικό πιάτο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπλώς δεν φανταζόμουν ότι το ζουμί από τα όσπρια μπορεί να το φάει κάποιος που έχει κάνει μια επέμβαση στομάχου, όπως αυτή του συζήγου....
Kαλα μην προβληματιζεσαι για τα καβουρια, φτιαξτα και τα "περιποιουμε" εγώ χα χα. Καλο κουραγιο και καλή επιτυχία σε ολους!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣΤΑΥΡΟΥΛΑ Μ
Επ! Καλώς την...ωστέ βάζεις υποψηφιότητα για καβουροφαγεία!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕντάξει, αρκεί να μου πεις πότε μπορείς κι' εγώ θα τα ετοιμάσω Σταυρούλα μου.
Σ' ευχαριστώ πολύ...και ακόμη αντέχω.
Eίναι ωραίο να περοσαρμόζεσαι στις ανάγκες της φαμίλιας και τα δεδομένα της στιγμής! Το έπαθα εγώ φέτος που φυτέψαμε κάτι κολοκυθιές όπως κάθε χρόνο και δεν ξέρω τι να κάνω τα κολοκύθια! Μέχρι κέικ έφτιαξα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠεραστικά σας !!!!!!! Σιδερένιος!!!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά πολλά γλυκά φιλιά!
Έτσι είναι Λίλα μου, αλλά και τι ωραίο πράγμα να έχεις την δική σου παραγωγή στον δικό σου χώρο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠέρσι είχα κι' εγώ κάτι λίγα...αλλά φέτος ούτε χρόνος, ούτε και κατάλληλες συνθήκες υπήρξαν για φυτέματα. Κάτι πιπεριές και ντοματιές στην ταράτσα της Αθήνας μόνον.
Κέϊκ κολοκυθιού αλμυρό έτσι;
Αστέρι μου σ' ευχαριστώ πολύ...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι μην νομίσεις ότι έχω ξεχάσει το καφεδάκι εκείνο που λέγαμε.
Απλώς έμπλεξα πολύ τελευταίως, απο την ερχόμενη εβδομάδα θα έχουμε έρθει στα "ίσα" μας ελπίζω.
Και θα το πιούμε σίγουρα.
Ωραία θα περιμένω, όποτε μπορείς :))
ΑπάντησηΔιαγραφήΠηνελόπη μου βλέπω ότι προσαρμόστηκες γρήγορα.Ο σύζυγος αλήθεια τι λέει για το φαγητό που τρώει τώρα; Από μια γνωστή που έκανε την ίδια επέμβαση ξέρω ότι ζορίστηκε στην αρχή. Ελπίζω όχι ο σύζυγος.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή συνέχεια εύχομαι.
Καλό βράδυ.
Μπράβο για την απόφαση της επέμβασης. Δίνω φορούμ στήριξης για άτομα που έχουν κάνει επέμβαση βαριατρικής σε περίπτωση που το χρειαστείτε!
ΑπάντησηΔιαγραφήwww.netpower.gr/pareaki
http://daktylios.gr/forum/
Το ήξερα πως μπορείς να κάνεις φαγητό με τα πάντα, το έχουμε ξαναπεί:) Τόσες ιδέες και όλα πεντανόστιμα! Μπράβο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠεραστικά του και καλή συνέχεια!
Έγινε η Καλή Αρχή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό είναι το πιο σημαντικό!
Το φθινόπωρο δεν θα σας αναγνωρίζουμε αμφότερους αν συνεχίσετε με τέτοιους ρυθμούς!
Θα πρέπει να οργανώσετε πάρτυ που τα δώρα θα περιορίζονται αποκλειστικά σε ρούχα, για την νέα γκαρνταρόμπα.
Αστεράκι μου, θα γίνει... Ι promise that!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛίνα μου καλημέρα, είναι αλήθεια πως σαν άτομο γενικώς προσαρμόζομαι εύκολα... Και πάντα προσπαθώ να βοηθώ με λογική και ουσία την κάθε κατάσταστη. Έτσι κι' εδώ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλλά ακόμη δεν μιλάμε για φαγητό (στο γαστρικό μανίκι) το πρώτο 10ημερο έχει μόνον υγρά και ζωμό φιλτραρισμένο πλήρως από ότι στερεό :-))
Ανώνυμε σ' ευχαριστώ πολύ, θα το μεταφέρω στον άμεσα ενδιαφερόμενο. Καλή σου μέρα.
ΑπάντησηΔιαγραφήBig Mama, σ' ευχαριστώ θέρμα. Κάνω ότι μπορώ και ότι προλαβαίνω που λένε... δεδομένων πάντα των συνθηκών που επικρατούν.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔιαφορετικά πως να τα βγάλει κανείς πέρα;
Χα,χα... ναι βρε Junita. Ενα πάρτι θα μας σώσει!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν και να ξέρεις πως από στοκ ρούχων υπάρχει επάρκεια από το παρελθόν! Ντουλάπες να δουν τα μάτια σου :-)) Και είχα φτάσει στο αμην να αρχίζω να τα πετώ!
Καλημέρες.
Εχει κι αυτή η μαγειρική καμιά φορά τη χάρη της (λέμε τώρα, να παρηγορηθούμε)...
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι, αμέ...άμα είσαι λίγο "δημιουργικός" ως προς την αξιοποίηση των βραστών συστατικών σε ωραίες σαλάτες, μια χαρά την βγάζεις Κικίτσα και μ' αυτήν :-))
ΑπάντησηΔιαγραφήΧθεσινό χιτ, ένα παραγινομένο ροδάκινο χτυπήθηκε στο multi με μπαλσάμικο, μια μικρή κουταλιά λάδι και λίγο γιαούρτι καθώς και ψιλοκομμένο μαϊντανό και έγινε ντρέσσινγκ για σαλάτα με πράσινη λόλα,καλαμπόκι, τριμμένο καρότο.
Πολύ νόστιμο σου λέω :-)))