Απλά πως η κούρασή μου είναι αρκετή.
Το τρέξιμό μου περισσότερο (ναι δεν είναι πρωτότυπο πολλοί από σας το βιώνουν τούτες τις μέρες όπως σας διαβάζω…και δεν ξέρω τι φταίει, μιας και με τα άστρα δεν ασχολούμαι).
Αλλά και το κλίμα και ο καιρός χάλια!!
Σαν να έχει πέσει βαριά η σκιά των σύννεφων επάνω μας, δεν νομίζετε;
Τέλος πάντων κάτι πρέπει να κάνουμε για να αντιδράσουμε.
Κάτι δημιουργικό…και έτσι ξανάπιασα χθες τις κατσαρόλες μου.
Κάτι δημιουργικό…και έτσι ξανάπιασα χθες τις κατσαρόλες μου.
«Ενάμιση» τα άτομα στο σπίτι, τι να μαγειρέψεις τώρα;
Μέχρι και το καρπούζι που έκοψα την Κυριακή μια βδομάδα θα το τρώω και είναι ωραίο και ψιλόφλουδο!
Ξεπάγωσα λοιπόν δύο ωραίες μπιζολίτσες χοιρινές. Αλλά το πιάτο δεν ήθελα να είναι κρέας (δεν του έχω αδυναμία το έχουμε ξαναπεί) γι’ αυτό το αποφάσισα να είναι πατάτες με κρέας και όχι κρέας με πατάτες, αν με καταλαβαίνετε :-))
Πήρα 3 μεγάλες πατάτες τις καθάρισα, τις έπλυνα κατά τα γνωστά και τις έκοψα κυδωνάτες. Σε βαθύ τηγάνι έβαλα τις μπριζόλες να τις ροδίσω, αφού προηγουμένως τις είχα μαρινάρει για μια ώρα σε κρασί, λάδι, και χυμό από μισό λεμόνι.
Στο ίδιο τηγάνι έβαλα τις πατάτες με την μαρινάδα, που εμπλουτίστηκε στην συνέχεια με δύο κουταλιές μουστάρδας, φρεσκό-τριμμένο πιπέρι 3 ειδών, μισό ποτήρι νερού χυμό ροδάκινο (από μπουκάλι), μισό ποτηράκι κρασιού σόγια σος και ελάχιστο νεράκι. Τα άφησα να σιγοβράζουν όλα τα υλικά μαζί για περίπου μία ώρα και 15 λεπτά, ανακατεύοντας από καιρό σε καιρό και γυρίζοντας δυό-τρεις φορές τις μπιζόλες μου.
Προς το τέλος έριξα αλάτι και λίγο πιπεράκι ακόμη.
Προς το τέλος έριξα αλάτι και λίγο πιπεράκι ακόμη.
Το αποτέλεσμα ήταν μια ωραία σάλτσα μυρωδάτη για τις πολύ ωραίες πατάτες.
Κρέας φάγαμε λίγο εγώ και ο κανακάρης μου. Ότι έμεινε το έφαγε ο σκύλος του γείτονά μας (που τον έχουμε πάρει υπό την προστασία μας, εδώ και δύο χρόνια πετώντας του ότι μπορούμε για να τον διατηρήσουμε στη ζωή).
Οι πατατούλες ήταν τέλειες.
Μπορείτε να τις κάνετε και χωρίς κρέας, ίσως χρησιμοποιώντας λίγο ζωμό εάν έχετε, και σας αρέσουν τέτοιου είδους πειράματα!
Η αλήθεια είναι πως το λιγουρεύτηκα το πιάτο σου χεχεχε
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλιά
Χα,χα, Αστεράκι με τα τόσα που φτιάχνεις ... λιγουρέτικες τις πατατούλες μου;
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάντως πλάκα-πλάκα, να τις δοκιμάσεις είναι πολύ γευστικές.
Καλημέρες.
καλέ μη ταΐζεις το σκύλο εγώ εδώ είμαι, σκυλάκι κι εγώ.χαχαχα
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλπίζω όλα να πηγαίνουν καλά και να ξαναμπήτε στους ρυθμούς σας!
Πολλά φιλιά.
Ξανθή μου, το λυπάμαι πολύ το φουκαριάκο το κοκεράκι. Το έχουν παρατημένο στην ταράτσα χρόνια τώρα και έχει αποδείξει ότι "αντέχει" ακόμη. Με κρύα, με ζέστες, με χιόνια με βροχές.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑνοίγω κάθε πρωί τα στόρια, και με το που με ακούει τρέχει στα κάγκελα...
Αλλά άμα είναι να θέλεις και εσύ μπριζολίτσες με "ροδακινένιες" πατάτες, θα στις φτιάξω καλή μου για να ρθεις να φάμε, όταν με το καλό μπούμε στα "ίσα" μας και πάλι.
Είχαμε μια επιπλοκή, και επιστρέψαμε στο νοσοκομείο, την Δευτέρα...
Κι εγώ δεν είμαι φαν του κρέατος αλλά τις πατατούλες θα τις δοκιμάσω σίγουρα, τις λιγουρεύτηκα! Εύχομαι η επιπλοκή να έχει ήδη ξεπεραστεί και να είσαστε όλοι καλά!
ΑπάντησηΔιαγραφήπολύ ωραία ιδέα,
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλή ευκολία μέχρι να βρείτε τους ρυθμούς σας
Με χυμό ροδάκινο; Μιαμ! Όλοι στο τρέξιμο Πηνελόπη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίσαι καλός άνθρωπος, να το ξέρεις αυτό...(ο γείτονας θέλει κρέμασμα)
ΑπάντησηΔιαγραφήΕνδιαφέρουσα ιδέα ο συνδυασμός της πατάτας με το άρωμα και τη γεύση του ροδάκινου! Και επίκαιρο λόγω εποχής!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλιά! Καλό Σ/Κ!
Καλημέρα Αμαλία μου, η επιπλοκή δείχνει να έχει ξεπεραστεί. Αλλά όταν καείς στον χυλό φυσάς και το γιαούρτι. Είχαμε και κάτι άλλες τεχνικές δυσκολίες οπότε ας ελπίσουμε ότι σήμερα θα τα καταφέρουμε να φύγουμε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι πατατούλες να το ξέρεις ότι θα σου αρέσουν, τόσο σίγουρη είμαι για το αποτέλεσμα :-))
Είναι όντως ωραία η ιδέα με το χυμό Γαστερόπληξ μου. Ελπίζω κι' εγώ σύντομα σε επαναφορά των ρυθμών... γιατί και τόση "δυναμική" ούτε εγώ που είμαι αρκετά δυναμική, δεν την αντέχω :-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚίκιτσα σε νοιώθω και το ξέρεις. Εύχομαι τα καλύτερα και για σας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ χυμός κάνει την "αλλαγή" στην συνταγή, αλλά και τα υπόλοιπα υλικά βοηθούν πολύ.
Artanis μου σ' ευχαριστώ πολύ. Κοκκίνησα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλλά τούτο το πλασματάκι είναι πιο άτυχο και απο τα αδέσποτα, γιατί εκείνα τουλάχιστον έχουν την ελευθερία του δρόμου. Αυτό είναι "φυλακισμένο" στα τετραγωνικά μιας ταράτζας!
Dark Shef, είναι όντως ένας πολύ ωραίος συνδυασμός.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟπως και ωραίος ήταν αυτός που έκανα για το ντρέσσινγκ της σαλάτας μου προχθές.Ένα παραγινομένο ροδάκινο χτυπήθηκε στο multi με μπαλσάμικο, μια μικρή κουταλιά λάδ,λίγο γιαούρτι καθώς και ψιλοκομμένο μαϊντανό. Όλα μαζί έγιναν ντρέσσινγκ για σαλάτα με πράσινη λόλα,καλαμπόκι και τριμμένο καρότο. Δοκίμασέ το...
Οι πατάτες μου αρέσουν πολύ και οι δικές σου φαίνονται νοστιμότατες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλπίζω όλα να είναι τώρα καλά και να γυρίσατε σπίτι σας!
Big Mama είναι όντως πολύ νόστιμη εκδοχή για πιάτο με πατάτες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλπίζουμε σήμερα να γίνει η επιστροφή... θα ξέρουμε το μεσημερο-απογευματάκι.
Καλό ΣΚ εύχομαι.
παράξενος αλλά ενδιαφέρων πειραματισμός..ναι..φαντάζομαι η πατάτα η κυδωνάτη θα δένει με το χυμό του ροδάκινου..και το χοιρινό προσφέρεται γενικά για τέτοιους συνδιασμούς..
ΑπάντησηΔιαγραφήτη καλημέρα μου
SpIrToKoYto τόσο το χοιρινό ταιριάζει όντως πολύ καλά με "γλυκές" γεύσεις, αλλά και οι πατάτες σηκώνουν πολλούς αυτοσχεδιασμούς.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή σου μέρα και καλή εβδομάδα.
Πατάτες με χυμό ροδάκινου όχι, δεν έχω ξαναφάει και ομολογώ ότι άκούγεται πρωτότυπο.Επειδή συμπαθώ τις παράξενες γεύσεις, θα το δοκιμάσω και θα σου πω.
ΑπάντησηΔιαγραφήErifili, πατάτες με πορτοκάλι (χυμό και ξύσμα) καθώς και θυμάρι έχεις φάει ποτέ; Κάπως ανάλογο είναι και το αποτέλεσμα με τον χυμό του ροδάκινου που έχει έτσι μια γλυκειά και μια ελαφριά ξυνή γεύση ταυτόχρονα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝομίζω πως θα σου αρέσουν, αν όπως λες αρέσκεσαι στα "περίεργα".