Χωρίς πολλά - πολλά λόγια, και επειδή από το προηγούμενο post οι πίτες ήταν αυτές που μας κάνουν συνέχεια να λιγουρευόμαστε... είπα να καταπιαστώ με πίτα κατά την ενεργή επάνοδο στην κουζίνα μου!
Είναι και η δεδομένη αγάπη που τους έχω άλλωστε, οπότε σήμερα έχω μια "τσαχπίνικη" παρουσίαση πίτας, που την οφείλουμε στην Μαρίνα από το blog Il laboratorio di mm και που ήρθε ο καιρός να σας την θυμίσω, καθώς τώρα την θυμήθηκα κι' εγώ ανατρέχοντας και πάλι στο blog της Μαρίνας, για περισσότερες λεπτομέρειες.
Η δική μου εσωτερική σύνθεση έγινε με:
μαλακά τυριά: γκούντα, πικάντικο κασέρι και φέτα σε αναλογία 2/3 προς ένα.
1/2 φλιτζάνι γιαούρτι,
δύο μεγάλα αυγά,
μοσχοκάρυδο τριμμένο και πιπέρι περίπου μισό κοφτό κουταλάκι του γλυκού
και τέλος δύο κουταλιές απαλή σε γεύση μουστάρδα, και όχι με τα υλικά που περιγράφει η Μαρίνα στην λαχταριστή της κιμαδόπιτα με λάχανο, λόγω εποχής.
Για την επικάλυψη, χτύπησα ένα αυγό, μαζί με δύο κουταλιές γάλα εβαπορέ και μια κουταλιά ελαιόλαδο.
Αυτό που μετράει ωστόσο, είναι η όμορφη "φάτσα" της πίτας που κάνει και την έκπληξη σ' ένα φιλικό τραπέζι.
Δοκιμάστε την με την μέθοδο που μας περιγράφει η Μαρίνα και βεβαίως με μια γέμιση της αρεσκείας σας ή των υλικών που σας βρίσκονται.
Το μόνο που θα πρέπει να προσέξετε είναι να μην είναι πολύ υδαρής η γέμισή, γιατί θα σας δυσκολέψει πολύ στο κόψιμο για την αρχική σύνθεση της πίτας, καθώς και το πόσο "πλαγιαστά" θα βάλετε τα κομμένα κομμάτια το ένα δίπλα στο άλλο, μέσα στο ταψί σας, ανάλογα το αποτέλεσμα που επιθυμείτε να έχετε στην εμφάνιση, μιας και το κάθε κομμάτι μπορεί να σερβιριστεί σχεδόν αυτόνομα.
Καλή σας απόλαυση και καλή εβδομάδα σε όλους.
Ευχαριστούμε σε, Μαρίνα!
Είναι και η δεδομένη αγάπη που τους έχω άλλωστε, οπότε σήμερα έχω μια "τσαχπίνικη" παρουσίαση πίτας, που την οφείλουμε στην Μαρίνα από το blog Il laboratorio di mm και που ήρθε ο καιρός να σας την θυμίσω, καθώς τώρα την θυμήθηκα κι' εγώ ανατρέχοντας και πάλι στο blog της Μαρίνας, για περισσότερες λεπτομέρειες.
Η δική μου εσωτερική σύνθεση έγινε με:
μαλακά τυριά: γκούντα, πικάντικο κασέρι και φέτα σε αναλογία 2/3 προς ένα.
1/2 φλιτζάνι γιαούρτι,
δύο μεγάλα αυγά,
μοσχοκάρυδο τριμμένο και πιπέρι περίπου μισό κοφτό κουταλάκι του γλυκού
και τέλος δύο κουταλιές απαλή σε γεύση μουστάρδα, και όχι με τα υλικά που περιγράφει η Μαρίνα στην λαχταριστή της κιμαδόπιτα με λάχανο, λόγω εποχής.
Για την επικάλυψη, χτύπησα ένα αυγό, μαζί με δύο κουταλιές γάλα εβαπορέ και μια κουταλιά ελαιόλαδο.
Αυτό που μετράει ωστόσο, είναι η όμορφη "φάτσα" της πίτας που κάνει και την έκπληξη σ' ένα φιλικό τραπέζι.
Δοκιμάστε την με την μέθοδο που μας περιγράφει η Μαρίνα και βεβαίως με μια γέμιση της αρεσκείας σας ή των υλικών που σας βρίσκονται.
Το μόνο που θα πρέπει να προσέξετε είναι να μην είναι πολύ υδαρής η γέμισή, γιατί θα σας δυσκολέψει πολύ στο κόψιμο για την αρχική σύνθεση της πίτας, καθώς και το πόσο "πλαγιαστά" θα βάλετε τα κομμένα κομμάτια το ένα δίπλα στο άλλο, μέσα στο ταψί σας, ανάλογα το αποτέλεσμα που επιθυμείτε να έχετε στην εμφάνιση, μιας και το κάθε κομμάτι μπορεί να σερβιριστεί σχεδόν αυτόνομα.
Καλή σας απόλαυση και καλή εβδομάδα σε όλους.
Ευχαριστούμε σε, Μαρίνα!
Τι όμορφη και..λιμπιστική τυρόπιτα..λατρεύω τις τυρόπιτες και τις χορτόπιτες...μα ο άνδρας μου αγαπά τη κιμαδόπιτα και συνήθως κάνει τέτοια γιατί εγώ πάνω από ένα κομμάτι σπάνια τρώω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή μου Αχτίδα, τόσα και τόσα τον έχεις "πείσει" να κάνει για χάρη σου, ο αγαπημένος κύριος Δημήτρης, δεν τον έχεις καταφέρει να σου φτιάχνει πιο συχνά τυρόπιτες;
ΔιαγραφήΜε έκπληξη το διαβάζω αυτό!
Θα το γράψω παράπονα...και θα τον κάνω να σου ετοιμάσει σύντομα τυροπιτούλα όπως την επιθυμείς.
Χαιρετισμούς πολλούς και στους δυό σας.
Πολύ θα ήθελα κομματάκι, Πηνελόπη μου, έτσι γεμάτι νοστιμιά και τσαχπινιά που τη βλέπω! Λατρεύω τις τυρόπιτες, ως γνωστόν!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛοσο για την πίτα της Μαρίνας ομολογώ ότι την είχα χάσει!
Ευχαριστώ πολύ κι εσένα και τη Μαρίνα!
Φιλιά πολλά!
Να σε τρατάρω Ελένη μου!
ΔιαγραφήΚόπιασε.
Αμ κι εγώ την ίδια αγάπη τους έχω και τις σκαρώνω κάθε φορά που θέλω να παρηγορηθώ ή να γευτώ τυράκι ψημένο για να "έρθω στα ίσα" μου.
Χαιρετισμούς πολλούς και φιλιά επίσης.
Τις δημιουργίες της Μαρίνας τις αγαπώ πολύ.Την γνωρίζω προσωπικά και ξέρω τι θησαυρούς κρύβει στο σεντούκι των μαγειρικων της ταλέντων.Ξεχώρισα όμως και τους θησαυρούς του χαρακτήρα της και αυτοί είναι νομίζω πολυτιμότεροι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤηννσυγκεκριμένη πίτα ,που στα μάταια μου μοιάζει με ακριβό ψηφιδωτό τέχνης ,την είχα σταμπάρει...φυσικά μας πρόλαβες γλυκιά Πηνελόπη,όπως συνήθως κάνεις!Με την κλασική αγαπημένη γέμιση της διαχρονικής αξίας και το αστείρευτο μεράκι σου,μας την παρουσιάζεις,με τον γνωστό δελεαστικό τρόπο σου και αναπροσαρμόζεις τις γευστικές μας απαιτήσεις.Υπέροχη από κάθε άποψη!Ζτο λέει μία Φλωρινίωτισσα που ξέρει να εκτιμά και να τιμά με κάθε τρόπο τις πίτες.Διάβασα για την επίσκεψης σου στα πάτρια εδάφη και χάρηκα πολύ!Τα αγαπώ πολύ και χαίρομαι να τα βλέπω και με τα μάτια του επισκέπτη.Ελπίζω πως στην επόμενη φορά θα συναντηθούμε...
Καλή επάνοδο με δύναμη και ας έχουμε ελπιδοφόρα προσμονή για κάθε καλό!
Καλησπέρα αγαπητή μου Φωτεινή.
ΔιαγραφήΤην Μαρίνα την διαβάζω όσο πιο συχνά μπορώ και πραγματικά πάντα κάτι νέο μαθαίνω από τα όσα μοιράζεται μαζί μας.
Η εκτίμησή σου προς αυτή είναι εμφανής και πιστεύω πως έχει απόλυτο δίκιο.
Στην Φλώρινα φτάσαμε και πολύ το χαρήκαμε πραγματικά. Το επόμενο ταξίδι που θα κάνουμε προς τα βόρεια θα το βάλω σε ανάρτηση, πριν το κάνουμε για να κλείσω ραντεβού με όσες φίλες από εκεί θα ήθελα να συναντήσω :-))
Καλώς σας βρήκα και πάλι όλες και όλους και καλό βράδυ να έχουμε.
O τίτλος που διάλεξες εύστοχος!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤσαχπίνα. Δεν μπορεί να χαρακτηριστεί καλύτερα αυτή η πιτα που συνθέταιται από μικρά ρολάκια με γέμιση. Εντυπωσιακή στο μοντάρισμα αλλά και πεντανόστιμη όσον αφορά στη γέμιση που διάλεξες. Μαλακά τυριά!!!!!! Τι καλύτερο!!!!!!!!!!!!
Εκανες την τέλεια παραλλαγή!!
Μπράβο και στις δυό σας κυρίες μου!!!!
Φιλια!
Καλησπέρα Χρυσαυγή μου.
ΔιαγραφήΛογοπαίγνιο που πέτυχε όμως να μας αποδώσει την εικόνα :-) τούτης της πιτούλας.
Πραγματικά εξαιρετική έγινε και όχι για να παινέψω τον εαυτό μου, να την δοκιμάσεις χωρίς επιφυλάξεις.
Χαιρετισμούς πολλούς.
Τέλεια και η Μαρίνα διδάξασα και εσύ νονά μου!!!Άξιες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάντα άξιες να είμαστε όλες μας, βαφτιστηράκι μου :-)))
ΔιαγραφήΆξιες και υγιείς για να πράττουμε αυτά που αγαπάμε.
Φιλιά πολλά, όπου κι' αν βρίσκεσαι τούτες τις μέρες.
Ευχαριστω πολυ Πηνελοπη μου! Πολυ ωραια η εκδοχη τυροπιτα, θα το πιστεψεις οτι αυτες τις μερες μου εχει κολλησει να φτιαξω μια τυροπιτα??? Για την ωρα κερνιεμαι απο την δικια σου, γιατι δεν μπορω να αντισταθω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστω επισης και την γλυκεια μας Φωτεινη για τα πολυ κολακευτικα της λογια!
Πολλα φιλια!
Ειλικρινής έπαινος είναι Μαρίνα μου και όχι κολακεία.Να είστε καλά και οι δύο,να μας προσφέρετε ακάματα τις γνώσεις σας,το μεράκι και το αστείρευτο κέφι σας!
ΔιαγραφήΝόστιμη μοναδικά πρέπει να έγινε Πηνελόπη μου η τσαχίνα τυρόπιτα αλλά και πολύ εμφανίσιμη... πράγματι αξιόλογη παρουσία για οποιοδήποτε τραπέζι!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!
Η "αποδοχή" της εμφάνισής της ήταν πραγματικά άξια θαυμασμού από όλους μας Κική μου. Και η γεύση της φυσικά δεν πήγαινε πίσω :-)))
ΔιαγραφήΚαλημέρα εύχομαι.
Βλέπω Πηνελόπη μου ότι επέστρεψες ανανεωμένη και είσαι αποφασισμένη με τις τσαχπινιές σου να εξακολουθείς να μας καταπλήττεις!!!! Πολλά συγχαρτήρια σε σένα και στη Μαρίνα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίπα να κάνω "εντυπωσιακή" επάνοδο Silena μου, έτσι για να ξεκινήσουμε με θετικές εντυπώσεις την νέα σαιζόν :-)))
ΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Φαντάζομαι και η Μαρίνα επίσης.
Καλημέρα να έχεις.
kalimera sas kyria pinelopi!!poli tha ithela tora komati apo tin tsaxpiniki pita sas!!fenete exeretiki!!!ida oti perasate poli orees diakopes!!kai ego perasa orea stin patrida mas!!kali sinexeia kali mou!!ta xeretismata mou stelno!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΒασιλική μου σ' ευχαριστώ πολύ.
ΔιαγραφήΕίσαι μακριά καλή μου, αλλιώς θα σου έστελνα ένα ταψάκι μόνον για σένα.
Και στις επόμενες διακοπές σου στην πατρίδα λοιπόν και ακόμη ωραιότερα να περάσεις.
Καλή συνέχεια στις εκεί δραστηριότητες σου, εύχομαι.
Πόσο μ' αρέσουν οι τσαχπινιές...!!! Όταν δε είναι και τυρένιες, εκεί να δεις! Έχω δοκιμάσει συνταγές της Μαρίνας και ήταν καταπληκτικές, όπως φαίνεται και η τυρόπιτά σου! Γεια στα χέρια σου Πηνελόπη μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό απόγευμα να έχεις!
Ευχαριστώ πολύ συνονόματη.
ΔιαγραφήΠραγματικά η φίλη Μαρίνα έχει πάρα πολλά όμορφα πράγματα παρουσιάσει στο Blog της και η αναφορά στο συγκεκριμένο, νομίζω πως αξίζει ιδιαίτερα.
Χαιρετισμούς πολλούς
Ετσι όπως τη βλέπω τώρα μου κρέμεται το σαγόνι! Γειά στα χέρια σου Πηνελόπη και βέβαια και της Μαρίνας μας! :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι εγώ κάπως έτσι την έπαθα Έφη μου, όταν πρωτοείδα την συνταγή της Μαρίνας.
ΔιαγραφήΣε καταλαβαίνω απολύτως λοιπόν.
Καλό μεσημέρι εύχομαι.
Φαντασμαγορική πρόταση για τυρόπιτα..εδώ μένεις άφωνος μπροστά σε τέτοια υπέροχη συνταγή..συγχαρητήρια Πηνελόπη μου και σε σένα και στη Μαρίνα και καλή συνέχεια στις δημιουργίες σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστούμε σε καλή μου φίλη και οι δύο. Μ
ΔιαγραφήΜιλώ εξ' ονόματος και της Μαρίνας καθώς οι αναφορές στην ίδια και την αρχική συνταγή, είναι συνεχείς και σαφώς πρέπει να της αποδώσουμε αυτό που της αξίζει.
Καλό απόγευμα εύχομαι.
δε θελει ουτε αλευρι ουτε καποιο ετοιμο φυλλο?
ΑπάντησηΔιαγραφήΘάνο καλό απόγευμα,
ΔιαγραφήΑν ανατρέξεις στην αρχική συνταγή (όπου υπάρχει και το link) αναφέρει την χρήση 6 φύλλων για πίτα.
Έκρινα πως με τον τρόπο που παρουσιάστηκε εδώ η συνταγή, ότι προηγουμένως θα άξιζε να διαβάσετε τα υλικά που αναφέρει η Μαρίνα, και μετά να δείτε την δική μου προσαρμογή που έγινε με τυριά κατ' αποκλειστικότητα.
Άρα σαφώς και έχει χρήση φύλλου η πίτα. Δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά αγαπητέ μου φίλε :-)
Καλό απόγευμα και καλή επιτυχία αν την προσπαθήσεις.