1.9.18

Κέρασμα φθινοπωρινό και εορταστικό ... Ροδακινόπιτες

Αρχή του μήνα Σεπτέμβρη, αρχή του φθινοπώρου αλλά και της Ινδίκτου σήμερα.
Σε πολλές περιπτώσεις και καταστάσεις της μέχρι τώρα πορείας μου, γινόταν μια νέα αρχή σχεδόν πάντα τον μήνα Σεπτέμβρη, επαγγελματικά (πολλές φορές άλλαξα δουλειά και αντικείμενο μέσα στον Σεπτέμβρη) και προσωπικά (έγγαμος βίος αλλά και νέα περιοχή κατοικίας).  Ελπίζω λοιπόν και φέτος ο Σεπτέμβρης να φέρει κάτι καλύτερο, από ότι οι προηγούμενοι μήνες του 2018 (που τελικά δεν κατάφερα να καλοπιάσω... όπως πίστευα στην αρχή του).

Χρόνια Πολλά σε όλες τις εορτάζουσες της 1ης Σεπτεμβρίου και φυσικά με το καλό όλοι μας πίσω στις όποιες υποχρεώσεις της καθημερινότητας μας, με Υγεία και χωρίς άλλες απώλειες.

Καλή σχολική χρονιά σε μαθητές και εκπαιδευτικούς και καλά "μυαλά" σε αυτούς που τα χρειάζονται περισσότερο (πολιτικούς και παρατρεχάμενους αυτών...).

Για να γλυκάνουμε τον Σεπτέμβρη μας κερασματάκι απλό αλλά επίκαιρο, όσο ακόμη κρατούν τα ροδάκινα.

Ατομικές ροδακινόπιτες



Υλικά για 4 κομμάτια
1 φύλλο σφολιάτας,
2 φλιτζάνια γιαούρτι στραγγιστό (2% λιπαρά στην περίπτωσή μου)
2 κουταλιές μαρμελάδα ροδάκινο (ή βερίκοκο) σπιτική κατά προτίμηση,
1 κουταλάκι πάστα βανίλιας ή εσσάνς,
1 παστέλι αμυγδάλου αλεσμένο (ή φυστίκι Αιγίνης),
1 μεγάλο ροδάκινο ή νεκταρίνι κομμένο σε στρογγυλές φέτες.

Επιπλέον:
Λίγο λιωμένο βούτυρο αγελάδος (1,5 κουταλάκι περίπου) για άλειμμα της σφολιάτας.
1 κουταλάκι καστανή ζάχαρη


Η διαδικασία είναι πανεύκολη.  Άφησα την σφολιάτα να ξεπαγώσει αλλά όχι να ζεσταθεί πολύ (περίπου μία ώρα εκτός κατάψυξης) για να μπορεί να κοπεί σε τέσσερα ίσα μέρη, χωρίς να κολλάει.

Σ΄ ένα μπολ ανακάτεψα το γιαούρτι, τη μαρμελάδα, την πάστα βανίλιας και το αλεσμένο αμύγδαλο.
Μ' ένα κουτάλι έβαλα στο κέντρο της κάθε σφολιάτας δύο κουταλιές από το μείγμα και επάνω τοποθέτησα φέτες από το ροδάκινο.

Έκλεισα διαγώνια τις άκρες δημιουργώντας "φάκελο" άλειψα με το λιωμένο βούτυρο και πασπάλισα την καστανή ζάχαρη.



Ψήσιμο σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς με αέρα για 15-18 λεπτά μέχρι που είχαν φουσκώσει και ροδίσει.

Τις έβγαλα από τον φούρνο και μετά από λίγη ώρα ήταν έτοιμες προς κατανάλωση.
Δοκιμάστε τις, αν θέλετε να γλυκαθείτε με κάτι ελαφρύ και αρωματικό.

Καλό φθινόπωρο. 

7 σχόλια:

  1. Καλό μήνα με μουσικη !!!! http://www.e-radio.gr/Radio-Point-Internet-Radio-i62/live

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εύκολο και νόστιμο το κέρασμα σου Πηνελόπη μου! Χρόνια σου πολλά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Μαρία μου για τις ευχές σου.
      Καλό Φθινόπωρο εύχομαι.

      Διαγραφή
  3. Καλή σχολική χρονιά και καλή δύναμη σε όλους μας! Ελπίζω κάθε νέο ξεκίνημα να έχει θετική έκβαση. Ωραίο κι εύκολο το φρουτογλυκάκι, είναι κάτι σαν "πειραγμένη" πάστα φλόρα έτσι όπως το βλέπω. Έξυπνη η προσθήκη του τριμμένου παστελιού!
    Καλημέρα και καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό φθινόπωρο και σ' εσένα Σκοτεινούλα μου. Όσο για τα παστέλια, παντός ξηρού καρπού είναι από τα πιο αγαπημένα μου σνακ, οπότε τους βρίσκω συχνά και άλλες χρήσεις :-). Γλυκάκι για κάθε ώρα της ημέρας θα έλεγα, καθώς πάει τέλεια και σε πρωϊνό αλλά και σε απογευματινό καφεδάκι.

      Διαγραφή
  4. Καλό μήνα Πηνελόπη! Εύχομαι και αυτός ο Σεπτέμβρης να σου φέρει κάποια από αυτά που επιθυμείς! Καλή αρχή στις σχολικές μας δραστηριότητες και καλή δύναμη στα παιδιά αλλά και στους γονείς (που μάλλον τη χρειάζονται περισσότερο!). Ωραίο το γλυκό σου, νόστιμο και φρουτένιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό Φθινόπωρο και σ' εσάς Αμαλία μου. Δύναμη σ' εσένα και καλή πρόοδο στην Ν. σου.
      Γλυκάκι εύκολο και με πολλές δυνατότητες προσαρμογής αν τα φρούτα είναι αρωματικά και ζουμερά.
      Καλό υπόλοιπο Κυριακής εύχομαι.

      Διαγραφή