9.6.09

Φρουτοσαλάτα Εποχής με Χαλβά Μαστίχας

Είπαμε πως οι γρήγορες συνταγές είναι πια κάτι που ψάχνω με «πάθος» τον τελευταίο καιρό. Γρήγορες συνταγές όχι μόνον για κύρια πιάτα και φαγητό, αλλά και για συνοδευτικό επιδόρπιο ή γλυκό.
Έτσι κάπως λοιπόν προέκυψε το ποτηράκι τούτο! Και λέω ποτηράκι, γιατί σε ποτήρι σωλήνα τα έβαλα (για να τα παρουσιάσω πιο εύκολα και γρήγορα), αν και εσείς φωτογραφία δεν θα δείτε σε τούτο το post.

Χρησιμοποίησα λοιπόν:
10 κεράσια,
10 φράουλες,
2 μέτριες μπανάνες (όχι πολύ ώριμες)
3 μεγαλούτσικα κομμάτια χαλβά με γεύση μαστίχας
καθώς και λίγο ξύσμα πορτοκαλιού.
Τον χυμό από το πορτοκάλι μαζί με 2 κουταλιές λικέρ βύσσινο.
Και τέλος, λίγη κανέλλα τριμμένη, αέρινη σαν πούδρα.

Έπλυνα καλά τα φρούτα μου, τα έκοψα σε κομμάτια κεράσια (χωρίς τα κουκούτσια), φράουλες, τις δύο μπανάνες σε ροδέλες. Έτριψα με το χέρι τα κομμάτια του χαλβά.
Το ξύσμα του πορτοκαλιού το έβγαλα μ’ ένα τρυφτάκι, πριν στύψω το πορτοκάλι, όπου τον χυμό του τον ανακάτεψα με το λικέρ βύσσινο.
Σε ποτήρια κολονάτα έβαλα λίγο τριμμένο χαλβά στον πάτο του ποτηριού, πρώτη στρώση φρούτου: κεράσια, λίγο χαλβά, πασπάλισα με κανέλα, δεύτερη στρώση φρούτου: φράουλες, χαλβά-κανέλα. Τρίτη στρώση φρούτου: ροδέλες μπανάνας, τελείωσα με χαλβά όπου τον «έλουσα» με πορτοκαλό-λικέρ. Τα άφησα λίγο στο ψυγείο να παγώσουν και να έρθουν σε μια «ισορροπία» τα χρώματα και τα αρώματα και ήταν έτοιμο για κατανάλωση, το επιδόρπιό μας.

2 σχόλια:

  1. Πολύ ιδιαίτερο το επιδόρπιο σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ηταν όντως Ξανθή μου, τα φρούτα υπήρχαν άφθονα και αξιοποιήσαμε και ένα κουτάκι χαλβά που μας είχε ξεμείνει!!!
    Οι γεύσεις και τα αρώματα ταιριαξαν μεταξύ τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή