5.10.16

Με τόνο καπνιστό, λιαστή ντομάτα, πομοντόρια και πιπεριά...

Πείνα έπεσε στην "φυλή" και χρόνος για πολλά-πολλά δεν υπήρχε...
Τέτοιες στιγμές αυτό που σώζει την "μαγείρισσα" είναι το ζυμαρικό και πιστεύω πως οι περισσότερες οικιακές μαγείρισσες θα συμφωνήσετε μαζί μου.
Μια σάλτσα λοιπόν θαύμα, έκανε το θαύμα της κι' ένα πακέτο πενάκι ήρθε και ολοκλήρωσε την εικόνα!

Μακαρονάδα με τόνο καπνιστό, λιαστή ντομάτα, πομοντόρια και πιπεριά


Υλικά για 4 άτομα:
7-8 κομμάτια λιαστής ντομάτας αποξηραμένης,
4-5 πομοντόρια καθαρισμένα από την φλούδα τους,
1 μέτρια πιπεριά πράσινη σε καρεδάκια,
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομένο,
6-7 φύλλα φρέσκο βασιλικό,
1 μεγάλη κονσέρβα καπνιστού τόνου,
αλάτι, πιπέρι από 1/2 κοφτό κουταλάκι,
1/2 κοφτό κουταλάκι πάπρικα γλυκιά,
3 κουταλιές ελαιόλαδο.
2 κουταλιές χλιαρό νερό.


Μέσα σ' ένα μπολ έβαλα τις λιαστές ντομάτες μαζί με το νερό και τις άφησα να σταθούν για όση ώρα έκανα τις υπόλοιπες ενέργειες για την προετοιμασία της σάλτσας.

Έπλυνα τα πομοντόρια και τα καθάρισα από την φλούδα, κάτι που έγινε εύκολα, καθώς ήταν αρκετά ώριμα.
Τα έκοψα κομματάκια και τα έβαλα στο multi μαζί με τα φύλλα βασιλικού καθώς και τα κομμάτια λιαστής ντομάτας πρσθέτοντας και λίγο από το νερό που μούλιαζαν. Άλεσα μέχρι που έγιναν ενιαίος πολτός.


Κατόπιν έκοψα το κρεμμύδι και την πιπεριά σε κομματάκια.
Σε βαθύ κατσαρολάκι έβαλα το λάδι και το κρεμμύδι για να σοταριστεί και στην συνέχεια πρόσθεσα την κομμένη πιπεριά και την πάπρικα.
Μια πρώτη βράση και κατόπιν μέσα στην κατσαρόλα μπήκε ο πολτός ντομάτας-βασιλικού, αλάτι και πιπέρι, βράσιμο για 7-8 λεπτά. Προσθήκη του τόνου, χωρίς το νερό του και καλό ανακάτεμα.
Μαγείρεμα για 3-4 λεπτά ακόμη και έτοιμη η σάλτσα για την μακαρονάδα.


Τα δικά μας μακαρόνια ήταν πενάκια. Σερβιρίστηκαν σε μετρίως βαθιά πιάτα, με τυράκι τριμμένο, σάλτσα τόνου και λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού για την ομορφιά του πράγματος :-)
Εσείς διαλέγετε ότι σας αρέσει και ότι σας βρίσκετε την ώρα που θα καταπιαστείτε με τούτο το φαγάκι.
Καλή σας απόλαυση.

14 σχόλια:

  1. Από τα πιο εύκολα και νόστιμα, με έχει βγάλει ασπροπρόσωπη πολλές φορές αυτή σάλτσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι κι εγώ την μακαρονάδα επιστρατεύω σε έλλειψη χρόνου, η σάλτσα σου βέβαια υπέροχη και κάνει την διαφορά!!
    Φιλιά πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω πως όλες μας έτσι ακριβώς κάνουμε Μαρία μου.
      Φιλιά πολλά κι' από εμένα.

      Διαγραφή
  3. Μα δεν είναι τέλειος αυτός ο τόνος!!!!
    Σούπερ μακαρονάδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από τα καλύτερα προϊόντα σε κονσέρβα, Πέπη μου!!

      Διαγραφή
  4. Νοστιμότατη μακαρονάδα... τέλεια!!! Την λατρεύω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ να δεις καλή μου Κική (αλλά κρύβε λόγια που λένε...)
      Χαιρετισμούς.

      Διαγραφή
  5. Ο καπνιστός τόνος είναι μεγάλη λατρεία,ε, αν συνδυαστεί και με τα ζυμαρικά που είναι σταθερή αξία...είναι φυσικό να προκύπτει πεντανόστιμο πιάτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεγάλη λατρεία για τους μεγάλους Αμαλία μου. Στους μικρούς δεν "παίζει" αυτό το έργο. Προτιμούν τα μακαρόνια μόνον με τυρί, προκειμένου να μην έχουν "επαφή" με το ψάρι... Άστα σου λέω :-))

      Διαγραφή
  6. To καλύτερο φαγητό Πηνελόπη..και χορταστικο ;)
    Ο καπνιστός τόνος είναι πιο νόστιμος & σίγουρα έγινε πεντανόστιμη η σάλτσα.

    Ετσι είναι και η ''φυλή'' χαρούμενη ;)

    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπα οι μικροί της "φυλής" Μάριον, ούτε σε καπνιστό τόνο δεν μασάνε...
      Όμως η σάλτσα αυτή είναι εξαιρετική και κάποια στιγμή πιστεύω πως θα το καταλάβουν.
      Τα φιλιά μου και καλό υπόλοιπο Κυριακής.

      Διαγραφή
  7. Λαχταριστό πιατο, δεν μπορεις να φας μονο ενα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε, στο ένα (αλλά γεματούτσικο για να λέμε και την αλήθεια) σταματάω Αριάδνη μου :-))

      Διαγραφή