10.11.10

ΒΡΑΒΕΙΟ...για κάτι ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Μια είδηση που ελάχιστα προβλήθηκε από τα ΜΜΕ, μιας και όλος μας ο κόσμος κινήθηκε γύρω από τις πρόσφατες εκλογές και τα "ηχηρά" μηνύματα που πήραν όλα μα όλα τα κερδισμένα κόμματα με τους υποψηφίους τους.

Μια είδηση αξίας και με ειδικό βάρος που ωστόσο κανείς δεν της απέδωσε, πλην ελαχίστων όπως το Protagan.gr. από όπου και σας την μεταφέρω, την σημασίας που θα της έπρεπε.
Μια είδηση ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ για τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ που έχει τόσο μα τόσο ξεχαστεί με τα όσα ζούμε στην επιφανειακή, κακή, ψυχρή και μίζερη καθημερινότητα που μας προσφέρεται.

Σε τούτα 'δω τα μάρμαρα 
κακιά σκουριά δεν πιάνει, 
μηδέ αλυσίδα στου Ρωμιού
και στ' αγεριού το πόδι

Εδώ το φως εδώ ο γιαλός
χρυσές γαλάζιες γλώσσες
στα βράχια ελάφια πελεκάν
τα σίδερα μασάνε


Γιάννης Ρίτσος

6 σχόλια:

  1. Έχεις απόλυτο δίκιο έκανα ανάρτηση στο προφίλ μου για αυτό και έίχε ένα σχόλιο σε 650 φίλους, αυτό κάτι λέει και για εμάς !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σίγουρα Πόπη μου, αν και όλοι οι φίλοι του FB που μου λες, δεν είναι και τόσο σωστά αξιολογημένοι φίλοι, ώστε να μπορούμε να πούμε ότι είστε (είμαστε) στο ίδιο μήκος και κύματος και νοιώθουν (νοιώθουμ) τα ίδια πράγματα για τα όσα συμβαίνουν γύρω μας. Είναι η διαφορετικότητα βλέπεις που έτσι κι' αλλιώς υπάρχει.
    Όμως το σχόλιο πρέπει να γίνει. Και να όσο μπορούμε πιο δυνατό και ηχηρό (όχι σαν το μήνυμα των εκλογών) μπας και ξυπνήσουμε από τον λήθαργο που μας έχουν επιβάλλει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σήμερα πήγα στο μουσείο εκδρομή με το σχολείο. Όχι ως μαθητής.

    Το μουσείο είναι πάρα πολύ καλή προσπάθεια, αλλα δυστυχώς δεν έχει προβληθεί όσο πρέπει στη χώρα μας. Ακόμα και τώρα που βραβεύτηκε πολλοί το πέρασαν στο ντούκου.

    Έμεινα ευχαριστημένος από αυτά που είδα και άκουσα, αλλά αν θες να είσαι μάγκας οφείλεις να αφιερώσεις τουλάχιστον 2 ώρες για να το χορτάσεις. Για να μην πω 3. Και μετά αν γουστάρεις πίνεις και το καφεδάκι σου στο μουσείο με θέα την Ακρόπολη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Kanthare, σαφώς κι' ένα τέτοιο μουσείο, δεν το έχεις "εξαντλήσει" μέσα σε μια άντε δύο ώρες.
    Το ίδιο ισχύει και για το παλαιό Αρχαιολογικό Μουσείο, αλλά και για πολλά άλλα που αξίζουν την επίσκεψή μας.

    Θυμάμαι στο Μουσείο της Περγάμου, η παρουσίαση του Ελληνικού Τομέα, μέσα από τα μαγνητόφωνα είχε διάρκεια 38-40 λεπτά. Φαντάσου λοιπόν πόσο χρόνο χρειάζεται για να δεις αναλυτικά τα αντίστοιχα της Ακροπόλεως, εάν θέλουμε να ξέρουμε που πάμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ...Αντίθετα, πόσο προβλήθηκε η ανυπαρξία ελληνικού Πανεπιστήμιου από τα 200 της λίστας των Times...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ευάγγελε, το θέμα είναι καυτό πάντα. Και δυστυχώς τα ΜΜΕ πάντα πράττουν σύμφωνα με τις "κατευθύνσεις" που δέχονται.
    Γι' αυτό όταν εμείς οι ανώνυμοι συγγραφείς bloggers μπορούμε να λέμε πράγματα, να τα λέμε κι' ας φαίνονται για τους άλλους μικρά και ασήμαντα. Μπορεί τελικά κάτι να μείνει :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή