Μέσα σε ελάχιστες μέρες (με μικρή διαφορά ημέρας δημοσίευσης, δηλαδή...) διάβασα σε φιλικά blogs: για ελαφριά mousse σοκολάτας με γιαούρτι, για γαλλική μους σοκολάτας, για ατομικά σοκολατένια cheecake, στην Αμαλία, στη Πέπη και στην Ερμιόνη μας αντίστοιχα.
Σπάτε τα μπισκότα στο multi. Τ’ ανακατεύετε με το λιωμένο βούτυρο και την βανίλια.
Σε φόρμα με αποσπώμενο πάτο, στρώνετε χαρτί ψησίματος και από πάνω μοντάρετε το μείγμα μπισκότου-βουτύρου, να γίνει ένας ωραίος μπισκοτένιος πάτος.
Καπάκι ήρθε και αμυδαλωτή κρέμα για κρέπες, της Χρυσαυγής (που μας ξελύγωσε δε, με την αναμονή από το ένα post στο άλλο...). Κι' όλες μαζί τούτες οι κυράδες, μου έδωσαν και "κατάλαβα" καθώς προσπαθούσα η έρμη η λιχούδα, να "μανικουλάρω" την λιγούρα μου.
Όπως φυσικά, καταλαβαίνετε μου έδωσαν και την αφορμή, για μια άλλη σύνθεση, καθώς το "πειραματικό εργαστήρι" εντός μου, δεν σταματά ποτέ να εργάζεται... κάνοντας ενίοτε και διπλοβάρδιες!
Όπως φυσικά, καταλαβαίνετε μου έδωσαν και την αφορμή, για μια άλλη σύνθεση, καθώς το "πειραματικό εργαστήρι" εντός μου, δεν σταματά ποτέ να εργάζεται... κάνοντας ενίοτε και διπλοβάρδιες!
Τι φταίω εγώ που κάθομαι και σας διαβάζω όλες;
Και μετά δεν ξέρω τι να πρωτο-φτιάξω…
Και μετά δεν ξέρω τι να πρωτο-φτιάξω…
Σας βάζω λοιπόν όλες μαζί κάτω, με τυπωμένες τις σελίδες εμπρός μου.
Ναι μάλιστα - έτσι εμπεδώνω τα πράγματα εγώ καλύτερα. Με χαρτί και μολύβι.
Και μετά του δίνω και καταλαβαίνει!!
Ναι μάλιστα - έτσι εμπεδώνω τα πράγματα εγώ καλύτερα. Με χαρτί και μολύβι.
Και μετά του δίνω και καταλαβαίνει!!
Το γλυκάκι αφιερωμένο εξαιρετικά σε όλες σας, κυρίες μου :-)))
Cheecake με κρέμα γιαουρτιού σοκολάτας και επικάλυψη αμυγδαλόκρεμας
(την "δαχτυλιά" που λείπει από την συγκεκριμένη φωτογραφία, δεν θα αποκαλύψω, ποιος την έκλεψε...)
Για την βάση
1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ, βουτύρου ή βανίλιας (όχι κανέλας εδώ)
4 κουταλιές βούτυρο λιωμένο,
και λίγη κρυσταλλική βανίλια.
Για την κρέμα σοκολάτας
150 γραμ. κουβερτούρα,
3 κουταλιές από ρόφημα σοκολάτας,
300 γραμ. τυρί κρέμα,
120 γραμ. γιαούρτι στραγγιστό (2 % λιπαρά)
2 κουταλιές ζάχαρη,
120 γραμ. κρέμα γάλακτος,
χυμό από ένα μέτριο πορτοκάλι και το ξύσμα του,
1/3 φακελάκι ζελέ ανανά ή λεμόνι.
Για την επικάλυψη αμυγδαλόκρεμας
200 γραμ. λευκής σοκολάτας,
80 γραμ. κρέμα γάλακτος,
70 γραμ. μάρζιπαν (marzipan)
2 κουταλιές σούπας λικέρ πικραμύδαλο, ή κονιάκ.
Σε φόρμα με αποσπώμενο πάτο, στρώνετε χαρτί ψησίματος και από πάνω μοντάρετε το μείγμα μπισκότου-βουτύρου, να γίνει ένας ωραίος μπισκοτένιος πάτος.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 6-7 λεπτά και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.
Προσθέτετε και το ρόφημα σοκολάτας και ανακατεύετε να ενωθούν τα υλικά.
Χτυπάτε μέσα σε βαθύ μπολ το τυρί κρέμα, το γιαούρτι, τη ζάχαρη και το ξύσμα του πορτοκαλιού. Ζεσταίνετε τον χυμό του πορτοκαλιού και μέσα διαλύετε το ζελέ.
Το μείγμα το ρίχνετε μέσα στη κρέμα γιαουρτιού και ενσωματώνετε με μια σπάτουλα και το σοκολατένιο μείγμα.
Στρώνετε πάνω από το μπισκότο και το βάζετε να σταθεί στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου ώστε να σφίξει.
Όταν κοντεύει το 2ωρο να τελειώσει ετοιμάζετε και την επικάλυψη αμυγδαλόκρεμας.
Βάζετε την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί.
Προσθέτετε την σπασμένη σε κομματάκια άσπρη σοκολάτα καθώς και το μάρζιπαν κομμένο σε μικρά κομματάκια.
Τελευταίο μπαίνει στο μείγμα το λικέρ ή το κονιάκ.
Ανακατεύετε πάντα καλά με μια ξύλινη κουτάλα, ώστε να γίνει το μείγμα λείο.
Προσθέτετε την σπασμένη σε κομματάκια άσπρη σοκολάτα καθώς και το μάρζιπαν κομμένο σε μικρά κομματάκια.
Τελευταίο μπαίνει στο μείγμα το λικέρ ή το κονιάκ.
Ανακατεύετε πάντα καλά με μια ξύλινη κουτάλα, ώστε να γίνει το μείγμα λείο.
Το στρώνετε πάνω από την σοκαλατένια βάση και διακοσμείτε με φιλέ αμυγδάλου ή λεπτοκομμένα αμύγδαλα με την φλούδα.
Αφήνετε και πάλι για μια ώρα στο ψυγείο να παγώσει.
Για την περίπτωση που διαθέτετε κάποια έξτρα διακοσμητικά στοιχεία, όπως μικρά σοκολατένια διακοσμητικά ή ζελέ διακόσμησης, κάνετε τα δικά σας τερτίπια.
Τα δικά μου σαφώς φαίνονται στις φωτογραφίες.
Τα δικά μου σαφώς φαίνονται στις φωτογραφίες.
Καλή σας απόλαυση…
Όσες για τις κυρίες που μου έδωσαν την αφορμή, σαφώς και δικαιούνται μεγάλο κομμάτι :-))) με την επόμενη εκτέλεση, γιατί αυτό πάει πέρασε... παρέα με το περασμένο Σαββατοκύριακο.
Εξαιρετικό, Πηνελόπη μου! Αν ήρθα πρώτη, δεν δικαιούμαι ένα μικρό κομματάκι; Μου έκλεισε πολύ πονηρά το μάτι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια.
Πρώτη ήρθες Ελένη μου!
ΔιαγραφήΚαι καθώς σου έκλεισε πονηρά το μάτι, το γλυκάκι, να σου στείλω το κομματάκι που δικαιούσε με την πρώτη δυνατή ευκαιρία :-)))
Ένα γλύκισμα τετραπλού κτυπήματος και τετραπλής απόλαυσης!Σαν να λέμε τέσσερα γλυκά σε ένα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠηνελόπη τι έκανες?Επέλεξες μάλλον τα στοιχεία που σου άρεσαν σε κάθε γλυκό και έφτιαξες την απόλυτη γεύση!Πολύ εμπνευσμένη η εκτέλεση με συστατικά που όλοι λατρεύουν και σύνθεση που όλοι ζηλεύουν!!!
Φυσικά περιττό είναι να πω ότι η μοιρασιά μάλλον άδικη είναι...
Σε φιλώ πολύ πολύ!
"Χτυπώ τετραπλά" και "φεύγω αθόρυβα" Φωτεινή μου :-) αφήνοντας τις φωτογραφίες να δουλεύουν για λογαριασμό μου.
ΔιαγραφήΚαλό απόγευμα και πολλούς χαιρετισμούς, αγαπητή μου.
Σοκολάτα μία και μοναδική, σε οποιαδήποτε μορφή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειο γλύκισμα!
Τις έβαλες όλες κάτω, Πηνελόπη! (Τις συνταγές εννοώ!!!!)
Καλέ μου Ευάγγελε, σωστά τα λες!
ΔιαγραφήΤις συνταγές των φιλενάδων, θεωρώ ότι τίμησα με τον καλύτερο τρόπο :-))
Καλό απόγευμα, λάτρη της σοκολάτας (και όχι του πορτοκαλιού).
Πηνελόπη με τσάκισες λέμε....ειδικά με το πάνω πάνω αφού τη λευκή σοκολάτα τη θεωρώ το καλύτερο γλυκό που υπάρχει!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν είχα βρε Λίλα μου τέτοια "πρόθεση" ;-)))
ΔιαγραφήΕγώ πάλι την λευκή σοκολάτα δεν την θεωρώ γλυκό...αλλά περισσότερο στοιχείο "διακόσμησης" πάνω ή μέσα σ' ένα γλυκό.
Καλημέρες πολλές.
Πω πω Πηνελόπη! Τέλεια δείχνει. Φαντάζομαι και στη γεύση θα είναι τέλεια όπως συμπεραίνω από τα υλικά.Κι εγώ δεν θα έβαζα κανέλα. Θα κάλυπτε τα υπόλοιπα εξαιρετικά και λεπτεπίλεπτα αρώματα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΒαγγελιώ μου χαίρομαι που συμφωνείς με την "θέση" μου να μην βάλω κανέλα στο μπισκότο. Είναι για μένα σαφές, ότι εδώ το άρωμα της βανίλιας είχε την νότα που επιθυμούσα.
ΔιαγραφήΦιλιά πολλά & καλημέρες.
Λιώμα μ' έκανες.....
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα σαι καλά Πηνελόπη μου!!!
Υπέροχο το γλυκάκι σου!!!
Σ'ευχαριστώ πάαααααρα πολύ!!!!!!!!!!!!!!
Α, εσύ ήσουν αυτό το "λιώμα" μέσα στο πιάτο μου, βρε Peps!
ΔιαγραφήΚι' έλεγα κι' εγώ...μα πότε έφτιαξα πουρέ; Αφού σπάνια τον τρώνε μέσα σε τούτο το σπίτι :-)))
Και κάθε φορά που σας διαβάζω όλες, μου ανοίγετε νέους ορίζοντες, είναι βέβαιο.
Φιλιά πολλά κοπέλα μου.
Έλα βρε Πηνελοπάκι με συγκίνησες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι που βοήθησα με τον τρόπο μου να φτιάξεις πάλι ένα αριστούργημα!!
Μας συνδυάσες όλες υπέροχα!!
Φιλιά πολλά!
ΥΓ. Περιμένω την κομματάρα μου ε;
Αυτή ήταν άλλωστε η πρόθεσή μου!!
ΔιαγραφήΝα σας συγκινήσω...και να με λυπάστε κάθε φορά...που κάνετε τέτοιες αναρτήσεις, Ερμιόνη μου.
Και πριν τις βγάλετε καν στον αέρα, να αισθάνεστε έτσι μια "ενοχή" ώστε να μου στέλνετε κομματάκι προς δοκιμή :-))
Πονηρός ο "βλάχος" δηλαδή :-)))
Σε πειράζω...
Φιλιά πολλά, σε όλα τα μουτράκια.
Με ξελίγωσες...
ΑπάντησηΔιαγραφή"Αυτό" θα το θεωρήσει Τιμή μου, αγαπητή μου Μανουσίνα.
ΔιαγραφήΦοβερή έμπνευση!Πηνελόπη τα κατάφερες και πάλι...μας ξελίγωσες!!!Λυπήσου μας!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!
Άμα στείλεις μια πιατέλα ζεστά τυροπιτάκια, Ελένη μου, μπορεί και να σας "λυπηθώ" κι εγώ με την σειρά μου :-)))
ΔιαγραφήΚαλημέρα, καλή μου.
Ένα κουαρτέτο λοιπόν με μαέστρο την Πηνελόπη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜας έβαλες κάτω, μας τσάκισες, μας αποδόμησες και έφτιαξες την δικιά σου απόλυτη γεύση!
Μόνο εσύ Πηνελόπη μπορείς να τα κάνεις αυτά και με τόση επιτυχία. Ετσι που να μην φαντάζουν άστοχα και μπερδεμένα, αλλά απόλυτα δεμένα μεταξύ τους σε ένα σούπερ γλυκό!
Εγώ για το 1/4 που μου αναλογεί σε ευχαριστώ από καρδιάς!!
Φιλιά πολλα!!
Θα με δεις ως "αρχαιότερο" μαέστρο που πήρε όλους τους καλούς "μουσικούς" και έκανε την "τελική πρόβα", Χρυσαυγή μου!!!
ΔιαγραφήΤι φταίω βρε συυυυυυυυ!!!!
Που όλα θέλω να τα δοκιμάζω, αλλά δεν έχω και τόσες πολλές ευκαιρίες. Αλλιώς κάθε μέρα θα ήμουν μέσα στην κουζίνα :-)))
To 1/4 βεβαίως και σου αναλογεί, χωρίς καμμία αμφιβολία!
Καλημέρες πολλές.
Αχ, δεν αντέχω... Θέλω κι εγώ μεγάλο κομμάτι την επόμενη φορά που θα το φτιάξεις!!! Φαίνεται εκπληκτικό! Νομίζω ότι τα κορίτσια σου έδωσαν την έμπνευση κι εσύ, ως μαστόρισσα της κουζίνας, έκανες το θαύμα σου -για άλλη μια φορά! Μπράβο, Πηνελόπη μου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλάκια και καλό βράδυ!
Βρε συ Αναστασία, τι τίτλους τιμής, μου αποδίδεις ;-)
ΔιαγραφήΜε το μεράκι του "λιχούδη" έγινε και αυτό συνήθως είναι το βασικό μου κριτήριο για να προχωρήσω να φτιάξω κάτι.
Φιλιά κι' από εμένα.
Καλό μεσημέρι τώρα πια.
Φαίνεται υπέροχο.Θα κρατήσω τη συνταγή.Φιλάκια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα την κρατήσεις και να προσπαθήσεις να την κάνεις, γιατί είναι σαφώς πιο εύκολή απ' όσο ενδεχομένως διαβάζεται, Κορδονέτο μου.
Διαγραφή"Οι Τέσσερις εποχές" της Πηνελόπης και αυτή, που μου αρέσει περισσότερο είναι της Άνοιξης!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜας έπλεξες όμορφες, διαλεχτές επιλογές από όλα τα τοπ γλυκίσματα των κυριών.
Απλά τέλεια!
Κάπως αργοπορημένα κατέφθασα και δεν ελπίζω σε κομμάτι...
snif :(
Z.
Ο Βιβάλντι κι' η αφεντιά μου, συνοδοιπόροι!!!
ΔιαγραφήΤι να σου πω βρε Ζαμπία μου, λες;
Kαθώς η Άνοιξη σαφώς μας έχει κυκλώσει και μας φτιάχνει πάρα πολύ την διάθεση, όλα μοιάζουν ομορφότερα και γευστικότερα.
Άργησες...άργησες...και πάει το φάγαμε όλο το έδεσμα ;-)
Αλλά μην μου κλαις, κάτι θα γίνει την επόμενη φορά.
Καλημέρες πολλές.
Ωραίο και νόστιμο,πωπω τι μου κανεις βραδιάτικα ,φανταζομαι για να αρχισατε να το τρωτε απο την φωτογραφση τώρα δε θα εχει μεινει ψιχουλακι,καλό βράδυ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕ, το κλέφτικο δαχτυλάκι, ήθελε να δοκιμάσει τι ήταν αυτό το "άσπρο" και δεν το πρόλαβα με τίποτε, Neli μου.
ΔιαγραφήΗ αλήθεια είναι ότι σε εμένα και την γιαγιά μας άρεσε πολύ περισσότερο, οι υπόλοιποι είπαν : Ωραίο είναι.
Εκπληκτικά νόστιμο πρέπει να έγινε το γλυκό σου Πηνελόπη μου... με ξελίγωσες τη γυναίκα!!! Ωραιότατος ο συνδυασμός αρωμάτων και γεύσεων!!! Φοβερό!!! -:))
ΑπάντησηΔιαγραφήΕνώ εσύ μας "άφησες" στα "συγκαλά" μας Κική μου, με τους μπακλαβάδες και τις αμυγδαλοσουσαμόπιτες!
ΔιαγραφήΩραίο έγινε, ειδικά σε φάση που η γεύση της σοκολάτας είναι το "ζητούμενο".
Καλό μεσημέρι εύχομαι.
Ναι, καλά. εντάξει τώρα που ήθελες εσύ έμπνευση! Εσύ παιδί μου είσαι η έμπνευση αυτοπροσώπως! Η ειδική του επιτυχημένου αυτεσχεδιασμού! Πολύ-πολύ ωραίο το γλυκό σου, πρωτότυπο και αναμφίβολα γευστικό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕάν δεν έχω όμως την "αφορμή" σε τι αυτοσχεδιασμούς να προχωρήσω Αμαλία μου;
ΔιαγραφήΚι' εδώ "έπεσαν" βροχή οι αφορμές!!!
Καλό απόγευμα σου εύχομαι.
Υπέροχο το γλυκό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυγχαρητήρια και σε εσένα και στα κορίτσια με τις ωραίες ιδέες σας!!!
Ευχαριστούμε σε καλή μου Notoula.
ΔιαγραφήΌλες μας νομίζω ότι κάνουμε πάντα, ωραία πράγματα για τους αγαπημένους μας αλλά και για τα δικά μας γούστα.
Χαιρετισμούς πολλούς.
η κρεμα σοκολατας...μμμμμ....πολύ με λιγουρεψε....
ΑπάντησηΔιαγραφήΕ, πάντα τέτοια "αποτελέσματα" έχει μια κρέμα σοκολάτας Cookitsa μου :-)))
ΔιαγραφήΚαλημέρα εύχομαι.
Πω πω, συνδυασμός που σκοτώνει, οι κυρίες στις ιδέες των οποίων βασίστηκε το φοβερό αυτό γλυκό πρέπει να αισθάνονται υπερήφανες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραίο αυτό με το ζελέ στην κρέμα, αν βάλουμε ζελέ μπανάνα ή κεράσι/φράουλα θα γίνεται φαντάζομαι επίσης φοβερή και αρωματική η σοκολατόκρεμα!
Οι πράσινες σταγονίτσες της διακόσμησης είναι ψιλοκομμένα ζελεδάκια?
Καλημέρα, το γλυκό αυτό είναι εντελώς γιορταστικό!
Καλημέρα Σκοτεινούλα μου.
Διαγραφή"Μυστικό όπλο": μισό φακελάκι ζελέ διαλυμμένο σε μισό φλιτζάνι νερό ή χυμό της ίδιας γεύσης αν γίνεται (αλλιώς ότι μας βρίσκεται...) για να επιτυχθεί πιο ωραίο πάγωμα της κρέμας ενος cheesecake ψυγείου. Συν το ότι δίνει έξτρα άρωμα.
Οι πράσινες σταγονίτσες είναι από διακοσμητικό ζελέ για τούρτες που πωλείται σε μικρά σωληνάρια και βοηθά στο να γράψεις, ή να κάνεις σχεδιακια. Μου βρισκόταν από την Πρωτοχρονιά που έκανα ντεκόρ στην βασιλόπιτα και είπα να "παίξω" λιγάκι μαζί του.
Ήταν συνοδευτικό στο Αποκριάτικο γεύμα της περασμένης Κυριακής, γι' αυτό και το κάναμε πιο "τσαχπίνικο".
Φιλιά πολλά και χαιρετισμούς.
Τι ωραίο γλυκάκι Πηνελόπη.
ΑπάντησηΔιαγραφήκαι απο εμφάνιση σκίζει.
Ετσι κι εγώ το παθαινω, διαβάζω και δεν ξερω τι να πρωτοφτιάξω.
Πάντως δημιούργησες ένα πολύ ωραίο γλυκό.
Φιλιά
Οι βόλτες στην μεγάλη γειτονιά των food bloggers, καλή μου Μarion, έχει την ίδια πιστεύω επίδραση σε όλους μας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι σαφώς αυτό είναι ένα ακόμη από τα χαρακτηριστικά που μας "ενώνει" η τάση να θέλουμε να δοκιμάζουμε, δηλαδή.
Φιλιά πολλά κι' απο εμένα.
E,ρε τι χάνω να απουσιάζω!!!Ούτε ψίχουλο δεν απόμεινε! Άσε το τι δαχτυλιές βουτήξανε μέσα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχ, και να 'ξερες πως λίγες μέρες πριν...θα είχες την ευκαιρία να κερδίσεις σίγουρα ένα ψιχουλάκι, ή μια δαχτυλιά :-)) Μάρθα μου.
Διαγραφή