11.11.10

Σερραϊκά Προϊόντα

Στον εκθεσιακό χώρο του Μετρό στο Σύνταγμα (για όσους δεν το έχουν ακούσει και ενδιαφέρονται) γίνεται έκθεση με προϊόντα από τις Σέρρες. Πήγα να την δω χθες το απόγευμα και την βρήκα ελαφρώς πιο πλούσια σε διαφορετικά είδη, από αυτήν των Μεσσηνιακών προϊόντων, που είχε γίνει στον ίδιο χώρο πριν λίγο καιρό.
Ίσως γιατί είχε και πράγματα που στην Μεσσηνία δεν έχουμε :-(
Ε, δεν μπορεί να τα έχουμε και όλα.

Προσωπικά αγόρασα 2 πακέτα φύλλο Σερραϊκό (8 φύλλα - το πακέτο - 4 Euros) που είναι κρουστό σαν να έχει ανοιχτεί με το χέρι στο σπίτι, κατάλληλο για όλες τις αλμυρές πίτες (και για γλυκές αλλά όχι συροπιαστά, όπως είπαν οι πωλητές του). Επίσης αγόρασα και βουβαλίσιο καβρουμά. Σκέφτομαι να τον κάνω με σάλτσα ντομάτας για μακαρόνια. Θα σας πω όταν τον φτιάξω, πάντως για το φύλλο έχω να σας πω τα καλύτερα, μιας και η τυρόπιττα που έκανα χθες το βράδυ έγινε τραγανή και υπέροχη.

Κάντε μια επίσκεψη αν βρεθείτε στον χώρο.
Αξίζει τον κόπο.
Καλό απόγευμα εύχομαι.

13 σχόλια:

  1. Μπράβο βρε Πηνελόπη που μας ενημερώνεις για τόσο όμορφα πράγματα!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είχα πάει στην προηγούμενη, δυστυχώς τώρα δεν προλαβαίνω γιατί φεύγουμε.
    Τότε λοιπόν είχα δει ωραία πράγματα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά που το είπες γιατί δεν είχα ακούσει κάτι και θα με ενδιέφερε πολύ!
    Ευχαριστούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πραγματικά το φύλλο είναι άπαιχτο.Στην αρχή ενθουσιάστηκα , έχει υφή χειροποίητου και τιμή προς 4 ευρώ/συσκευασία των 8 φύλλων, όσο για τη σπανακόπιτα έγινε εκπληκτική.
    Μέχρι που διάβασα στη συσκευασία οτι περιέχει συντηρητικό (σορβικό κάλλιο).Και αποφάσισα να μάθω να ανοίγω το δικό μου φύλλο, δεν πάει άλλο.
    Οι καβουρμάδες σχετικά ακριβοί και σίγουρα δεν είναι το πιό υγιεινό έδεσμα..
    Γενικά οι τιμές ήταν τσιμπημένες.Βρήκα ένα συμπαθητικό λικέρ φουντούκι προς 6 ευρώ το μπουκαλάκι των 350 ml και ένα εξίσου μικρό μπουκαλάκι λικέρ μαστίχας προς 7 ευρώ!
    Θέλω να πώ, μήπως τελικά το έχουν παραξηλώσει όλοι αυτοί οι παραγωγοί "παραδοσιακών" προϊόντων??
    Σε απευθείας πώληση-όπως αυτή στην αίθουσα του μετρό-δεν θα έπρεπε να μας πουλάνε τα προίόντα τους φθηνότερα, όταν δεν υπάρχει το κέρδος του μεσάζοντα / χονδρέμπορου /λιανεμπόρου/?

    Λ.Σ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ενώ γενικά μ' αρέσει που ζω στην επαρχία, υπάρχουν κάποιες φορές που σας ζηλεύω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Aααα ωραία πράγματα! Μερσί για την ενημέρωση
    Φιλιά
    Καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ωραία!! Πες περισσότερα για την τυρόπιτα, με μπεσαμέλ ή όχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλημέρα,
    Πόπη μου, η ενημέρωση είναι ωραίο πράγμα, έτσι δεν είναι; Ειδικά όταν μιλάμε για θέματα που έχουν να κάνουν με κάποια από τα ενδιαφεροντά μας :-))

    Ξανθή, καλό ταξίδι εύχομαι. Είχε όντως κάποιπα ωραία πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εφη, ναι δεν υπήρξε αρκετή προβολή κι' εγώ τυχαία το είδα στο FB απο την φίλη Νένα και έτσι πήγα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Λ.Σ. σίγουρα έχεις δίκιο ως προς την χρήση κάποιων συστατικών. Αλλά πράγματα του εμπορίου είναι μάλλον αδύνατον να μην τα "περιέχουν"
    Το να μάθεις να ανοίγεις φύλλο δεν είναι δύσκολο, ειδικά με την μέθοδο του "ήλιου" που κάνουν στην Μακεδονία πολύ.
    Απλώς το έτοιμο φύλλο είναι μια λύση όταν θέλεις κάτι πιο γρήγορα.

    Οι τιμές δυστυχώς έχουν ξεφύγει...αυτό το είπα κι' εγώ σ' έναν απο τους παραγωγούς εκεί. Γι' αυτό και ελάχιστα πια αγοράζω προϊόντα όπως πχ γλυκά κουταλιού, μαρμαλάδες, κουλουράκια. Μόνον σε περίπτωση που εγώ δεν μπορώ να βρω το συγκεκριμένο ας πούμε φρούτο. Φτιάχνω μόνη μου όταν θέλω κάτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Vita μου, ορισμένες φορές έχεις δίκιο να ζηλεύεις :-) Άλλα έχεις άλλα τυχερά που εμείς οι "πρωτευουσιάνοι" δυσκολευόμαστε πολύ. Που να πάω να βρω φρέσκο μάραθο με τις αγκαλιές στην εποχή του καλή μου, αν δεν είμαι στην ύπαιθρο χώρα; Για πες μου που;
    Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αστεράκι μου, η πληροφορία πάντα πρέπει να μοιράζεται, γιατί μπορεί να ενδιαφέρει και άλλους :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κατερίνα μου η τυρόπιτα ήταν χωρίς μπεσαμέλ, αλλά πολύ "αφράτη" με το περιεχόμενο της.
    Έτριψα με το πιρούνι κάπου 400 γραμμάρια. Στην συνέχεια πρόσθεσα, ένα γιαούρτι, 2 αυγά (δίκροκκα που μας έχουν δωρίσει, δηλαδή 4 μέτρια), 1 μικρό πακέτο τυρί Φιλαδέλφεια, 1 μέτριο φλυτζάνι τσαγιού ρεγκάτο ανακατεμένο με μυζήθρα, μισό ποτήρι γάλα φρέσκο, μοσχοκάρυδο τριμμένο, πιπέρι μαύρο τριμμένο, 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα ήπια σε γεύση, δυόσμο ξερό κάτι παραπάνω από ένα κουταλάκι γλυκού γεμάτο. Τα ανακάτεψα όλα μαζί καλά μ' ένα πιρούνι και έτοιμη η γέμιση.
    Δοκίμασε την... Είναι πολύ νόστιμη και γίνεται πολύ-πολύ γρήγορα.
    Φιλιά πολλά. Και δεν έχω ξεχάσει αυτό που έχουμε συζητήσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή