Το "βασίλειό" μου για ένα γλυκό!
Τέτοιο πράγμα σκεφτόμουν κι' αισθανόμουν... μετά από επίσκεψη στην γιατρέσα του σκυλιού μας, την περιπλάνησή μας στους κάπως πιο πράσινους δρόμους βορείου προαστίου καθώς και μια καλή πεζοπορία και χάζεμα στα εμπορικά του μαγαζιά.
Πήραμε τελικά κάποια "αγοραστά", αλλά αφού φτάσαμε πια στην βάση μας.
Όμως ομολογώ πως δεν με "ικανοποίησαν" όχι ότι δεν είχαν πολύ καλή γεύση, αλλά να, δεν ήταν αυτό που ήθελα.
Να το έχω φτιάξει δηλαδή με τα χεράκια μου και να το απολαύσω με την ησυχία μου, κάνοντας σαφώς και την αυτοκριτική μου για το τι είχα κάνει ή δεν είχα κάνει σωστά στην εκτέλεση της ιδέας μου.
Έτσι, αφού είχε για τα καλά βραδιάσει... πέρασα σε μια εκτέλεση γρήγορη, με εύκολα υλικά και με τελικό αποτέλεσμα που άρεσε σε όλους μας, όλως δε ιδιαιτέρως στον μεγάλο άνδρα του σπιτιού που τα "τσάκισε" στην κυριολεξία και ζήτησε και επανέκδοση, η οποία επίσης πραγματοποιήθηκε!
Για 8-10 κομμάτια.
1 μεγάλο φύλλο σφολιάτας 750 γραμ. (η δική μου αγορασμένη από εργαστήριο) ή διαφορετικά 2 κλασσικού πακέτου εμπορίου.
2 φλιτζάνια (τσαγιού) μαρμελάδα φράουλα σπιτική, με προσπάθεια να έχει και λίγο κομμάτια φρούτου μέσα, για πιο "μεστό" αποτέλεσμα στη γεύση, όπως τουλάχιστον εγώ διαπίστωσα στην "επανέκδοση".
1,5 φλιτζάνι αλεσμένο ανάλατο φυστίκια Αιγίνης ανακατεμένο με 1/4 κουταλάκι κοφτό βανίλιας κρυσταλλικής.
Χαρτί ψησίματος για το άνοιγμα του φύλλου, αλλά και κομμένο σε τετράγωνα καρέ για τις θήκες των muffins.
Και τέλος θήκες muffins (όχι τις πολύ μικρές) για το ψήσιμο.
Εάν το φύλλο της σφολιάτας είναι εργαστηρίου, που είναι σαφώς πιο χοντρό, το ανοίγουμε λίγο με ένα ρολλάκι και προσπαθούμε να το "τετραγωνίσουμε" ομοιόμορφα, πάνω σε ένα μεγάλο κομμάτι από χαρτί ψησίματος.
Καλύπτουμε όλη του την επιφάνεια με μαρμελάδα φράουλα.
Πασπαλίζουμε πάνω από την μαρμελάδα με τα αλεσμένα φυστίκια και ανακατεμένα με την βανίλια.
Ρολλάρουμε το φύλλο της σφολιάτας με προσοχή και με την βοήθεια του χαρτιού ψησίματος, και κόβουμε σε κομμάτια πάχους 2,5 περίπου εκατοστών.
Κάθε κομμάτι το μεταφέρουμε προσοχή με τη βοήθεια σπάτουλας ή μεγάλου λάμας, πάνω σε κομμένο καρέ χαρτί ψησίματος, με την τομή προς τα πάνω.
Τα βάζουμε στις θήκες των muffins ανά και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 190 βαθμούς για 20 περίπου λεπτά με αέρα, μέχρι να φουσκώσει η σφολιάτα και να χρυσίσει η επιφάνειά της.
Βγάζουμε από τον φούρνο, αφαιρούμε από τις θήκες με την χαρτιά μας όπως ακριβώς είναι.
Τ' αφήνουμε να κρυώσουν, αφαιρούμε με προσοχή το χαρτί ψησίματος, βάζουμε σε πιάτο και πασπαλίζουμε με λίγο ακόμη τριμμένο φυστίκι καθώς και λίγη έχτρα μαρμελάδα φράουλα.
Νομίζω πως η επιλογή με δικαίωσε, αφού και η κατανάλωση ήταν σχεδόν άμεση.
8 κομμάτια μέσα σε 24 ώρες!
Καλή σας απόλαυση εάν το αποφασίσετε.
Υ.Γ. Μην πιέσετε τα κομμάτια της σφολιάτας πολύ μέσα στις θήκες, να έχουν μια "ανάσα" γιατί θα φουσκώσουν.
Υ.Γ. Εξίσου ωραία θα είναι και με μαρμελάδα βερίκοκο ή ροδάκινο, αλλά οπωσδήποτε το φυστίκι Αιγίνης χαρίζει πολλούς πόντους σε γεύση, μην το αμελήσετε.
Τέτοιο πράγμα σκεφτόμουν κι' αισθανόμουν... μετά από επίσκεψη στην γιατρέσα του σκυλιού μας, την περιπλάνησή μας στους κάπως πιο πράσινους δρόμους βορείου προαστίου καθώς και μια καλή πεζοπορία και χάζεμα στα εμπορικά του μαγαζιά.
Πήραμε τελικά κάποια "αγοραστά", αλλά αφού φτάσαμε πια στην βάση μας.
Όμως ομολογώ πως δεν με "ικανοποίησαν" όχι ότι δεν είχαν πολύ καλή γεύση, αλλά να, δεν ήταν αυτό που ήθελα.
Να το έχω φτιάξει δηλαδή με τα χεράκια μου και να το απολαύσω με την ησυχία μου, κάνοντας σαφώς και την αυτοκριτική μου για το τι είχα κάνει ή δεν είχα κάνει σωστά στην εκτέλεση της ιδέας μου.
Έτσι, αφού είχε για τα καλά βραδιάσει... πέρασα σε μια εκτέλεση γρήγορη, με εύκολα υλικά και με τελικό αποτέλεσμα που άρεσε σε όλους μας, όλως δε ιδιαιτέρως στον μεγάλο άνδρα του σπιτιού που τα "τσάκισε" στην κυριολεξία και ζήτησε και επανέκδοση, η οποία επίσης πραγματοποιήθηκε!
Φραουλένια σφολιατοπιτάκια με φυστίκι Αιγίνης
Για 8-10 κομμάτια.
1 μεγάλο φύλλο σφολιάτας 750 γραμ. (η δική μου αγορασμένη από εργαστήριο) ή διαφορετικά 2 κλασσικού πακέτου εμπορίου.
2 φλιτζάνια (τσαγιού) μαρμελάδα φράουλα σπιτική, με προσπάθεια να έχει και λίγο κομμάτια φρούτου μέσα, για πιο "μεστό" αποτέλεσμα στη γεύση, όπως τουλάχιστον εγώ διαπίστωσα στην "επανέκδοση".
1,5 φλιτζάνι αλεσμένο ανάλατο φυστίκια Αιγίνης ανακατεμένο με 1/4 κουταλάκι κοφτό βανίλιας κρυσταλλικής.
Χαρτί ψησίματος για το άνοιγμα του φύλλου, αλλά και κομμένο σε τετράγωνα καρέ για τις θήκες των muffins.
Και τέλος θήκες muffins (όχι τις πολύ μικρές) για το ψήσιμο.
Εάν το φύλλο της σφολιάτας είναι εργαστηρίου, που είναι σαφώς πιο χοντρό, το ανοίγουμε λίγο με ένα ρολλάκι και προσπαθούμε να το "τετραγωνίσουμε" ομοιόμορφα, πάνω σε ένα μεγάλο κομμάτι από χαρτί ψησίματος.
Καλύπτουμε όλη του την επιφάνεια με μαρμελάδα φράουλα.
Πασπαλίζουμε πάνω από την μαρμελάδα με τα αλεσμένα φυστίκια και ανακατεμένα με την βανίλια.
Ρολλάρουμε το φύλλο της σφολιάτας με προσοχή και με την βοήθεια του χαρτιού ψησίματος, και κόβουμε σε κομμάτια πάχους 2,5 περίπου εκατοστών.
Κάθε κομμάτι το μεταφέρουμε προσοχή με τη βοήθεια σπάτουλας ή μεγάλου λάμας, πάνω σε κομμένο καρέ χαρτί ψησίματος, με την τομή προς τα πάνω.
Τα βάζουμε στις θήκες των muffins ανά και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 190 βαθμούς για 20 περίπου λεπτά με αέρα, μέχρι να φουσκώσει η σφολιάτα και να χρυσίσει η επιφάνειά της.
Βγάζουμε από τον φούρνο, αφαιρούμε από τις θήκες με την χαρτιά μας όπως ακριβώς είναι.
Τ' αφήνουμε να κρυώσουν, αφαιρούμε με προσοχή το χαρτί ψησίματος, βάζουμε σε πιάτο και πασπαλίζουμε με λίγο ακόμη τριμμένο φυστίκι καθώς και λίγη έχτρα μαρμελάδα φράουλα.
Νομίζω πως η επιλογή με δικαίωσε, αφού και η κατανάλωση ήταν σχεδόν άμεση.
8 κομμάτια μέσα σε 24 ώρες!
Καλή σας απόλαυση εάν το αποφασίσετε.
Υ.Γ. Μην πιέσετε τα κομμάτια της σφολιάτας πολύ μέσα στις θήκες, να έχουν μια "ανάσα" γιατί θα φουσκώσουν.
Υ.Γ. Εξίσου ωραία θα είναι και με μαρμελάδα βερίκοκο ή ροδάκινο, αλλά οπωσδήποτε το φυστίκι Αιγίνης χαρίζει πολλούς πόντους σε γεύση, μην το αμελήσετε.
Ελα βρε Πηνελόπη, αδικία! Πολύ του γούστου μου αυτό το γλυκό και θα το ήθελα άμεσα (δηλαδή ΤΩΡΑ), πού να το φτιάχνω τώρα, είμαι και στο γραφείο. Άτιμη κοινωνία!
ΑπάντησηΔιαγραφήAπό την "επανέκδοση" έχουν μείνει ακόμη 2 Αμαλία μου.
ΔιαγραφήΚόπιασε λοιπόν :-))
Καλημέρες πολλές και καλό μήνα εύχομαι.
Το τριπτυχο της επιτυχιας. Σφολιατα, φραουλα και φιστικι. Δεν χρειαζεται να μας πεισεις Πηνελοπη. Ωραιο και χορταστικο γλυκο!!! Καλημερα !
ΑπάντησηΔιαγραφήΌτι θα κατάφερνα να σας πείσω τόσο εύκολα Χρυσαυγή μου, πραγματικά δεν το περίμενα :-)))
ΔιαγραφήΦιλιά πολλά. Καλό μήνα Αύγουστο να έχετε.
Το παθαίνω κι εγώ αυτό βρε Πηνελόπη μου, να δίνω όλα μου τα υπάρχοντα για ένα γλυκάκι, να νιώθω ότι θα σωριαστώ στα πατώματα από την υπογλυκαιμία, να αγοράζω κάτι έτοιμο και μετά να το μετανιώνω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι αυτό που λες... όταν έχεις κάτι στο μυαλό σου θέλεις αυτό και μόνο.
Ωραία τα ρολάκια που σκάρωσες!
Μου αρέσει που επιμένεις και στο φιστίκι Αιγίνης, για να το λες εσύ σε εμπιστεύομαι!
Φιλιά!
Αυτά τα "παιχνίδια μυαλού" ειδικά στην γεύση είναι μεγάλο θέμα, Ερμιόνη μου!!! Θα φάμε ώρα αν κάτσουμε να τα αναλύσουμε :-)))
ΔιαγραφήΕπιμένω στο φιστίκι Αιγίνης γιατί σαφώς υπερτερεί έναντι άλλων, είναι αλήθεια. Πιο μεγάλο και πιο γευστικό, με το ελαφρύ άρωμα του "ρετσινιού" καθώς το δαγκώνεις να κάνει την διαφορά.
Φιλιά σας πολλά. Καλό Μήνα και με το καλό στις διακοπές σας εύχομαι.
Πηνελόπη μου με αυτά τα υπογλυκαιμικά μου μέ σώζει συνήθως μια σοκοφρέτα από το Σ/Μ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα ρολάκια μαφινάκια σου θα με έβγαζαν από το αδιέξοδο με μεγάλη ευχαρίστηση!
Φιλάκια σας πολλά σε μικρά και μικρότερα!
Z.
Η σοκοφρέτα είναι η αγάπη του ανδρικού πληθυσμού Ζαμπία μου.
ΔιαγραφήΠροσωπικά έχω πιο "σύνθετες" επιθυμίες και ειδικά εν' μέσω θέρους και καύσωνα.
Φιλιά πολλά και καλό μήνα από σήμερα.
Αυτά είναι!!!! Τέλειο το γλυκάκι σου Πηνελόπη μου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειο δεν ξέρω αν είναι Πέπη μου, αλλά γευστικά ήταν έτσι όπως το ήθελα και το φανταζόμουν.
ΔιαγραφήΑν βάλεις δε, και την ευκολία παρασκευής του, κερδίζει πολλούς-πολλούς πόντους!
Καλό μήνα Αύγουστο να έχεις, όπου κι' αν βρεθείς.
Φιλιά πολλά.
Μμμμμμμμμμμ!!! Νοστιμότατο πρέπει να έγινε Πηνελόπη μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜιας και κάναμε και δεύτερη δόση μέσα σε 2 μέρες, θα έλεγα πως ναι, έγινε νόστιμο Κική μου.
ΔιαγραφήΚαλό μήνα εύχομαι.
Υπέροχα ρολάκια! Γειά στα χέρια σου! Αλλο γούστο έχει το σπιτικό, τέλος! Καλό βράδυ! :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπορεί τα σπιτικά γλυκά να μην έχουν την "άψογη" εμφάνιση των γλυκών ενός ζαχαροπλαστείου Έφη μου, αλλά σίγουρα δεν είναι κατώτερα γεύσης (σύμφωνα πάντα με τα γούστο του καθενός μας).
ΔιαγραφήΚαλημέρα και καλό μήνα να έχετε.
Το φυστίκι με τη μαρμελάδα που έβαλες νομίζω είναι όλα τα λεφτά! Φοβερό το γλυκο-ρολάκι και για "τσίμπημα" σε ώρες δύσκολες αλλά και για το πρωινό μας τσάι ή καφέ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα Πηνελόπη και καλό μήνα εύχομαι!
Με "ένιωσες" πολύ καλά Σκοτεινούλα μου :-))
ΔιαγραφήΚαι στο πρωϊνό ρόφημα, τέλειο ήταν σου λέω... πέρα από την βραδινή υπογλυκαιμία που κάλυψε.
Καλό μήνα και σε σένα.
Να περάσεις όμορφα είτε σε διακοπές στο νησί σου, είτε βολτάροντας την πόλη.
Καλό μήνα, Πηνελόπη! Μακάρι να 'ναι γλυκός και τραγανός όπως τα όμορφα γλυκά που μας πρότεινες πιο πάνω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπό Αύγουστο χειμώνα, λένε, αλλά δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι, αφού περιμένω πώς και πώς να αποδράσω για μερικές μέρες από την επόμενη βδομάδα!
Άσε τον Αύγουστο στην "θέση" του Βαγγέλη μου!!
ΔιαγραφήΤο φετινό καλοκαίρι άργησε να μας έρθει θερμοκρασία, οπότε μάλλον το βλέπω να πηγαίνει και πιο πίσω.
Και ο Σεπτέμβρης μια χαρά μήνας θα είναι.
Καλές διακοπές, να περάσεις όπως επιθυμείς με την οικογένειά σου και καλή διάθεση πάνω απ' όλα.
Πρωτοτυπο και λαχταριστό!
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://beautyfollower.blogspot.gr/
Και εύκολο...στην κατασκευή του.
ΔιαγραφήΚαλημέρα Beauty Follower.