Το μείγμα των ξηρών καρπών που ψήνεται σε συνδυασμό με το μέλι, είναι σαφώς ακαταμάχητο (για μένα τουλάχιστον)!
Εάν τώρα προσθέσετε και μια μυρωδάτη κρέμα λεμονιού, παρέα με την υπόξινη γεύση των μύρτιλλων καθώς και το συναρπαστικό χρώμα τους, νομίζω πως έχετε ένα από τα πιο ωραία ατομικά γλυκά και χωρίς πολλά λιπαρά.
Για την βάση τους χρησιμοποίησα:
1/2 κούπα βρώμης,
1 κούπα αλεσμένα ανάλατα αράπικα φιστίκια,
1/2 κούπα αλεσμένα ανάλατα αμύγδαλα,
1 κούπα ξανθές σταφίδες,
2 κουταλιές μαύρες σταφίδες,
ξύσμα από ένα πορτοκάλι,
χυμό από το μισό πορτοκάλι,
4 καλές κουταλιές μέλι,
2 κουταλάκια ελαιόλαδο,
1 κουταλιά αλεύρι.
(Τα υλικά είναι για 5 ατομικές τάρτες ή μια μεγάλη μετρίου μεγέθους).
Αρχικά άλεσα τα φιστίκια και τα αμύγδαλα στο multi. Όχι όμως να γίνουν σκόνη.
Μετά τις σταφίδες μαζί με τον χυμό του πορτοκαλιού, ώστε να βοηθήσει ο χυμός το άλεσμά τους.
Όλα τα υλικά μου κατόπιν στο μπολ μαζί με το μέλι, το ελαιόλαδο, το ξύσμα και το αλεύρι. Ανακάτεψα πολύ καλά μ' ένα κουτάλι.
Έστρωσα τις ατομικές ταρτιέρες μου, με χαρτί ψησίματος και απάνω έβαλα από 3 κουταλιές περίπου από το μείγμα μου. Πατώντας το καλά να στρωθεί ομοιόμορφα και να πιάσει όλη την επιφάνεια της ταρτιέρας με πάχος ενός εκατοστού περίπου.
Έψησα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα, για 5 λεπτά.
Στη συνέχεια έβγαλα όλες τις ταρτέριες με προσοχή (με την βοήθεια της σχάρας του φούρνου για σταθερότητα) και πρόσθεσα το μείγμα λεμονένιας κρέμας μου που έκανα με :
1/2 κουτί γάλα ζαχαρούχο.
χυμό από 2 λεμόνια,
λίγο ξύσμα λεμονιού,
λίγη βανίλια.
και μερικά μύρτιλλα ξεπαγωμένα (είχα αγοράσει κατεψυγμένα).
Όλα τα υλικά χτυπήθηκαν με τον αυγοδάρτη μέσα σε μπολ και προστέθηκαν με προσοχή στην ελαφρώς ψημένη επιφάνεια των ταρτών μου.
Στο κέντρο μπήκαν και μερικά μύρτιλλα με ελάχιστο από το ζουμάκι τους και οι τάρτες μπήκαν πάλι στο φούρνο για ψήσιμο για 8 λεπτά ακόμη. Μέχρι να ψηθεί το μείγμα.
Τις άφηνα λίγο να κρυώσουν και ήταν έτοιμες για να τις απολαύσουμε.
Η βάση γι' αυτές τις τάρτες μοιάζει με αυτήν από το παρελθόν, και συνηθίζεται πολύ από όσους τους αρέσει η υγιεινή διατροφή και προσπαθούν να αποφεύγουν τα πολλά λιπαρά.
Σας εύχομαι ολόψυχα μια όμορφη εβδομάδα, από αύριο και πάλι.
Εάν τώρα προσθέσετε και μια μυρωδάτη κρέμα λεμονιού, παρέα με την υπόξινη γεύση των μύρτιλλων καθώς και το συναρπαστικό χρώμα τους, νομίζω πως έχετε ένα από τα πιο ωραία ατομικά γλυκά και χωρίς πολλά λιπαρά.
Ατομικές Τάρτες Βρώμης, Ξηρών καρπών, Λεμονιού και Μύρτιλλων
Για την βάση τους χρησιμοποίησα:
1/2 κούπα βρώμης,
1 κούπα αλεσμένα ανάλατα αράπικα φιστίκια,
1/2 κούπα αλεσμένα ανάλατα αμύγδαλα,
1 κούπα ξανθές σταφίδες,
2 κουταλιές μαύρες σταφίδες,
ξύσμα από ένα πορτοκάλι,
χυμό από το μισό πορτοκάλι,
4 καλές κουταλιές μέλι,
2 κουταλάκια ελαιόλαδο,
1 κουταλιά αλεύρι.
(Τα υλικά είναι για 5 ατομικές τάρτες ή μια μεγάλη μετρίου μεγέθους).
Αρχικά άλεσα τα φιστίκια και τα αμύγδαλα στο multi. Όχι όμως να γίνουν σκόνη.
Μετά τις σταφίδες μαζί με τον χυμό του πορτοκαλιού, ώστε να βοηθήσει ο χυμός το άλεσμά τους.
Όλα τα υλικά μου κατόπιν στο μπολ μαζί με το μέλι, το ελαιόλαδο, το ξύσμα και το αλεύρι. Ανακάτεψα πολύ καλά μ' ένα κουτάλι.
Έστρωσα τις ατομικές ταρτιέρες μου, με χαρτί ψησίματος και απάνω έβαλα από 3 κουταλιές περίπου από το μείγμα μου. Πατώντας το καλά να στρωθεί ομοιόμορφα και να πιάσει όλη την επιφάνεια της ταρτιέρας με πάχος ενός εκατοστού περίπου.
Έψησα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα, για 5 λεπτά.
Στη συνέχεια έβγαλα όλες τις ταρτέριες με προσοχή (με την βοήθεια της σχάρας του φούρνου για σταθερότητα) και πρόσθεσα το μείγμα λεμονένιας κρέμας μου που έκανα με :
1/2 κουτί γάλα ζαχαρούχο.
χυμό από 2 λεμόνια,
λίγο ξύσμα λεμονιού,
λίγη βανίλια.
και μερικά μύρτιλλα ξεπαγωμένα (είχα αγοράσει κατεψυγμένα).
Όλα τα υλικά χτυπήθηκαν με τον αυγοδάρτη μέσα σε μπολ και προστέθηκαν με προσοχή στην ελαφρώς ψημένη επιφάνεια των ταρτών μου.
Στο κέντρο μπήκαν και μερικά μύρτιλλα με ελάχιστο από το ζουμάκι τους και οι τάρτες μπήκαν πάλι στο φούρνο για ψήσιμο για 8 λεπτά ακόμη. Μέχρι να ψηθεί το μείγμα.
Τις άφηνα λίγο να κρυώσουν και ήταν έτοιμες για να τις απολαύσουμε.
Σας εύχομαι ολόψυχα μια όμορφη εβδομάδα, από αύριο και πάλι.
Καλή εβδομάδα, εγώ ψάχνω αρμυρά να δοκιμάσω τα νέα μου ταρτο-ταψάκια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!!
Καλησπέρες Ξανθή μου...
ΔιαγραφήΘα τις περιμένω σύντομα τις αλμυρές εκδοχές σου :-)) γιατί σε μια λαχταριστή τάρτα με τυράκι ψημένο (το έχω για σίγουρο βλέπεις) όχι δεν λέω με τίποτε.
Ωωωωωωωωωω!!!!!!!!!!!!!! Πρέπει να έγιναν τέλειες οι ταρτελέτες σου Πηνελόπη!!!!!!!!!!! Και μόνον που τις σκέφτομαι τις λαχταράω!!! Να είχα έστω μία τώρα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια να ευλογήσω τα "γένια" μου καλή μου Κική θα πω ότι έγιναν όντως πολύ ωραίες.
ΔιαγραφήΑλλά τελικά άρεσαν περισσότερο στον γυναικείο πληθυσμό του οίκου μας.
τι ωραιες και πρωτοτυπες ταρτες!!! η βάση ανετα τρώγεται και σκέτη σαν μπαρες δημητριακών!!!! η κρεμα λεμονι πιστευω ειναι η ιδανικότερη για αυτη την ταρτα!!! υπεροχες!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχεις δίκιο Ντολμαδάκι, και από μόνη της η βάση μια χαρά τρώγεται ως μπάρα.
ΔιαγραφήΑλλά το σύνολο έχει σαφώς άλλη χάρη :-)
Θαυμάσια βάση,λαχταριστή λεμονάτες κρέμα και ρουμπινένιο φρουτένιο κόσμημα που διακοσμεί με τέχνη αυτά τα υπέκομψα ταρτάκια!Φαντάζομαι ότι τα τιμήσατε όπως τους έπρεπε Πηνελόπη μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα που μας έρχεται!Φιλια πολλά,πολλά!
Καλησπέρα Φωτεινή μου.
ΔιαγραφήΟι γυναίκες της παρέας της λάτρεψαν. Οι άντρες είπαν κολακευτικά λόγια, αλλά δεν ήταν "σοκολάτα"!!
Προσωπικά πάντως θα τις επαναλάβω, γιατί πολύ μου άρεσαν.
Πολύ ωραίες οι τάρτες σου Πηνελόπη! Και η κρέμα φαίνεται υπέροχη αλλά νομίζω η βάση είναι εκπληκτική!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα να έχουμε :)
Ευχαριστώ σε πολύ Μαρία μου.
ΔιαγραφήΗ βάση πραγματικά είναι πολύ καλή και όταν την επόμενη μέρα μείνει και μαλακώσει κάπως...μοιάζει στην υφή με μαλακό παστέλι! Προσωπικά μου άρεσε και αυτό.
Καλό βράδυ εύχομαι.
Τι να πω για αυτές τις υπέροχες τάρτες!!!! Καταρχήν η βάση τους με ενθουσίασε, δεν έχω δοκιμάσει βάση με τέτοια υλικά και θα την κάνω σίγουρα, αλλά και η κρέμα είναι ένα όνειρο!!!!!! Είμαι σίγουρη πως θα έδωσαν ένα καταπληκτικό γευστικό αποτέλεσμα!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα Πηνελόπη μου!!! Φιλιά!
Καλησπέρα Silena μου. Πραγματικά αξίζει τον κόπο να δοκιμάσεις να κάνεις μια τόσο διαφορετική βάση.
ΔιαγραφήΌσο για την συνοδευτική κρέμα κι' εκεί έχεις την δυνατότητα να "παίξεις" με αρώματα και χρώματα.
Φιλιά πολλά και χαιρετισμούς.
Νονά, δώσε και μένα μερικές πριν μου τις φάνε οι άλλοι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚόπιασε βαφτιστηράκι μου!!!
ΔιαγραφήΠαίρνεις και δοκιμάζεις όσες τραβά η ψυχή σου. Εγγυημένα πράγματα σου λέω :-))
Πολύ μου άρεσε η βάση, νόστιμη και πρωτότυπη!! Αλλά και η γέμιση δεν πάει πίσω, πολύ νόστιμη!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά!
Να 'σαι καλά Μαρία μου. Την χρήση του ζαχαρούχου με το λεμόνι μέσα σε κρέμα, αν θυμάμαι σωστά, από μια δική σου ανάρτηση την είχα κρατήσει. Και κατά καιρούς την έχω συνδυάσει με διάφορα.
ΔιαγραφήΧαιρετισμούς πολλούς.
Υγιεινή η πρότασή σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌσο μπορεί να είναι :-)) Κική μου.
ΔιαγραφήΑυτό το γλυκό θα τρώγεται μετά μανίας! Μου αρέσει και η βάση και η κρέμα, άρα διπλό το...κακό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠροσωπικά με τα μανίας τις έφαγα Αμαλία μου!
ΔιαγραφήΠερίμενα πως και πως να έρθει η ώρα τους για να τις δοκιμάσω :-))
Φιλιά πολλά.
Μα πρέπει νατις δοκιμάσω χωρίς αναβολή Πηνελόπη μου. Με έβαλες σε μεγάλω πειρασμό! Φιλάκια
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα το κάνεις Ελένη μου. Και πολύ θα χαρώ να μάθω τις εντυπώσεις σου.
ΔιαγραφήΦιλιά πολλά και χαιρετισμούς σου στέλνω.
Ετσι οπως τις βλέπω απο πάνω με τρελαινουν!
ΑπάντησηΔιαγραφήDear Beauty, και από πάνω αλλά και από κάτω είναι εξίσου συναρπαστικές πρέπει να σου πω.
ΔιαγραφήΚαλό απόγευμα εύχομαι.
Υπέροχες κ υγιεινές οι ταρτούλες σου!Φαίνονται λαχταριστές!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια!
Λένια μου, φαντάζομαι πως είναι μέσα στις γευστικές συνήθειες, Καθώς έχεις φτιάξει σίγουρα παρόμοια βάση σε γλυκό.
ΔιαγραφήΦιλιά κι' από εμένα επίσης. Καλό απόγευμα.
βρε πηνελοπη μου θα τα εφιαχνα αλλα φοβαμαι μηπως και γινει οπως την προηγουμενη φορα με την συνταγη σου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήυπεροχα φαινονται.
ειρηνη