14.1.10

Αγάπη για το παιδί. Κάτι που μας αγγίζει όλους.


Ένα ακόμη βραβείο μέσα σε τόσες λίγες μέρες είναι πραγματικά αξιοσημείωτο γεγονός. Δεν είμαι πολύ καλή στις επιβραβεύσεις γενικώς και δεν βρίσκω τα σωστά λόγια όταν χρειάζεται να πω κάτι, το έχω και στον επαγγελματικό μου βίο αυτό.
Έχω κατά καιρούς βραβευτεί για τις επιδόσεις μου, τους στόχους μου, την συμβολή μου σε πλάνα και άλλα. Ήταν ωραία βραβεία αυτά (κάποια αποδόθηκαν σε χρήματα, κάποια άλλα σε ταξίδία – αυτά τα ευχαριστήθηκα ιδιαίτερα). Και κάποια άλλα είχαν απλώς μια τιμητική πλακέτα. Κρατώ κάποιες…. Έχω στο τωρινό μου γραφείο, μία που παρέλαβα για λογαριασμό της εταιρίας και των προσπαθειών μου από το ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ το 2004 και έχω πει ότι όταν θα αποχωρήσω από τούτη την δουλειά θα το πάρω μαζί μου!

Έτσι το βραβείο που μου έστειλε η anikolatou  από το βιβλίο μαγειρικής, Βραβείο Αγάπης για το Παιδί, που ξεκίνησε από το χαμομηλάκι, με ξάφνιασε, αλλά ομολογώ πως με έκανε και να χαρώ. Την ευχαριστώ πολύ. Τα παιδιά ήταν προσωπική μου αδυναμία από μικρή ηλικία, ήθελα να γίνω δασκάλα, είχα και την στόφα όπως λένε αρκετοί φίλοι και συγγενείς, όμως η ζωή τα έφερε αλλιώς. Και όχι μόνον. Άργησα να κάνω δική μου οικογένεια (οπότε μάλλον είχα αποκλείσει και την πιθανότητα να κάνω δικά μου παιδιά) κοιτώντας την καριέρα μου. Όμως και πάλι η ζωή εδώ τα έφερε αλλιώς.
Παντρεύτηκα και σχεδόν άμεσα έκανα και τον κανακάρη μου. Από την στιγμή που αποκτάς παιδί, θες δεν θες η θεώρηση των πραγμάτων και της ζωής σου αλλάζει.
Αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα στην ζωή του ανθρώπου. Το να μεγαλώσει και να φέρει σε πέρας το καθήκον του σαν γονιός!

Πρέπει τώρα με την σειρά μου να επιλέξω 10 bloggers που με κάποιον τρόπο συνδέονται με τα παιδιά και την ζωή τους. Έργο δύσκολο ομολογώ, αλλά θα προσπαθήσω …και για τους λόγους που αναφέρω επιλέγω:
Το blog Να ΄μαι κι’ εγώ, γιατί το πρόσφατο post του, έχει ενδιαφέρουν για τους μικρούς μας αγαπημένους (και γι’ αυτό και το βάζω πρώτο).
Την φίλη Κατερίνα που με τρεις κόρες (της παντρειάς πια και πραγματικά ενδιαφέρουσες προσωπικότητες) ξέρει πολύ περισσότερα από μένα για τα παιδιά.
Την φίλη Artanis (γιατί και αυτή έχει δύο κούκλες) αλλά και έναν εκπαιδευτικό με στόχους στο πλευρό της.
Την Αγγελική Ν. γιατί τα post της μοιάζουν με εκπαιδευτική τηλεόραση αξιώσεων (και έχει δύο πολύ αξιόλογες κόρες, εξ’ όσων γνωρίζω).
Την Αμαλία, γιατί όταν δημιουργεί στην κουζίνα το κάνει με αγάπη για την κόρη (και με την κόρη) της.
Στο blog το ημερολόγιο ενός ΠΑΤΕΡΑ γιατί αξίζει να τον διαβάζετε.
Την Πουαντερί γιατί η αγάπη της για παιδιά φαίνεται μέσα στα όσα γράφει στο blog της, αλλά και στις δημιουργίες της που τα αφορούν.

Ξέρω που θα πρέπει να διαλέξω 2 ακόμη φίλους Bloggers, σύμφωνα με τους κανόνες που ορίζει το βραβείο, αλλά μάλλον δεν ξέρω και πολλά για εσάς εκεί έξω. Δύο που είχα κατά νου, βλέπω πως έχουν ήδη επιλεγεί, οπότε είναι σαν να τους επέλεξα εγώ.
Και τέλος, το επιστρέφω τιμής ένεκεν στο χαμομηλάκι από όπου και ξεκίνησε.

Καλημέρα σε όλους σας.

10 σχόλια:

  1. ειδες!!!κι εγω που ελεγα πως δε θα ασχοληθω στη ζωη μου με παιδια,ουτε θα κανω δικα μου,τώρα..και λογω εργασιας και λόγω οικογενειας...ολη τη μερα μαζι τους ειμαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ω σας ευχαριστώ αγαπητή μου! Δεν θα καταλάβετε και εσείς ελπίζω, πότε θα φτάσει ο μικρός σας κανακάρης να γίνει της..παντρειάς!
    (άκου της παντρειάς..πολύ μου κακοφαίνεται..δηλαδή εγώ, θα γίνω ΓΙΑΓΙΑ;;;) :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρόνια πολλά Πηνελόπη μου!
    Ευτυχισμένο το 2010! Να χαίρεσαι τον παίδαρο!
    Συγχαρητήρια για το βραβείο! Σε ευχαριστώ πολύ για την τιμή που μου κάνατε! Πραγματικά τα θέματα των παιδιών αγγίζουν όλους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Dear Cook, όσο μεγαλώνω ένα πράγμα πλέον πιστεύω ακράδαντα, ότι ποτέ κανείς μας δεν ξέρει τι του επιφυλάσσει η ζωή! Απλώς χρειάζεται να έχεις πίστη στον εαυτό του. Και να αντλεί δύναμη από κάθε θετικό γύρω του, για να προχωρά.

    Τυχερή, είσαι με τόσες φατσούλες γύρω σου :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αχ, Κατερίνα μου... ελπίζω να είμαι γερή και να βρίσκομαι εκεί (!) την ώρα της παντρειάς του... μιας και με μένα δεν συνέβει αυτό.

    Αλλά μπορώ να τον καμαρώσω και παρανυφάκι, αν το θελήσουν κάποιες ψυχές ... Έτσι να τους πεις!

    Φιλιά.

    Οσο για το γιαγιά... είναι και αυτό νομίζω πολύ όμορφο. Δεν είναι απαραίτητο να σε λένε γιαγιά, τα εγγόνια σου αν δεν το θες εσύ :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλό και ευτυχισμένα να είναι και για σας το 2010 Αγγελική μου.

    Παρακαλώ, και νομίζω πως υπάρχουν και άλλοι λόγοι που το αξίζεις, απλώς εγώ δεν τους ανέφερα στην συγκεκριμένη περίπτωση (μιας και δεν ήξερα αν έχω την άδειά σου).

    Καλημέρα εύχομαι και καλό ΣΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημέρα και καλή εβδομάδα! Άργησα να μπω γιατί αυτές τις μέρες είχα κάποια τρεχάματα. Τέλειο βραβείο! Κι εγώ άργησα να την κάνω την κόρη μου και τελικά το μετάνιωσα! Λέω τώρα πως αν ξανάρχιζα από την αρχή, θα έκανα παιδιά πολύ μικρή και φυσικά δεν θα έμενα στο ένα. Στερνή μου γνώση να σ'είχα πρώτα όμως! Ας είναι καλά τα παιδιά όλου του κόσμου και εμείς ας προσπαθούμε λίγο να φροντίζουμε και για αυτά που δεν είναι τόσο τυχερά όσο τα δικά μας, όσο μπορεί ο καθένας μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. E, allora, πιστεύω ότι έχει να κάνει με τα παιδιά την ζωή και την διαμόρφωση χαρακτήρων τους είναι απο τα πιο όμορφα πράγματα που μπορεί να κάνει κάποιος.
    Η κακοποίηση που δυστυχώς τόσο συχνά διαβάζουμε και ακούμε...πρέπει να μας κάνει όλους "δυστυχείς" και οι διάφορες περιπέτειες παιδιών και εφήβων δεν πρέπει να περνάνε απαρατήρητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αμαλία μάλλον έτσι σκέφτομαι κι' εγώ (και σαν και μας κι' άλλες γυναίκες με τα δικά μας δεδομένα), απλώς έχουν αλλάξει τόσο πολύ οι καιροί και οι ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην κάθεμια απο μας για οικογένεια ίσως δεν είναι αυτό που έχουμε στο μυαλό ή πιστεύουμε πως έχουμε ανάγκη.

    Γερά να είναι τα παιδιά μας και τα παιδιά όλου του κόσμου και απο κει περά προσπαθούμε γι' αυτά ότι μπορούμε και ότι περνά από το χέρι μας, με πρώτο και πάνω από όλα την στοργή και την αγάπη μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή