11.10.10

Μεσσηνιακή Παρουσία στην Αθήνα

Για να "κανακέψουμε" και λίγο μία από τις  τέσσερεις ιδιαίτερες πατρίδες μου.
Αυτήν στην οποία έζησα και τα πρώτα μου παιδικά χρόνια....την Μεσσηνία και ιδιαίτερα την Πύλο και την Μεθώνη, θα κάνω μια μικρή αναγγελία.

Σήμερα ξεκίνησε η τριήμερη έκθεση "Παραδοσιακών Τυποποιημένων Αγροτικών Προϊόντων και Χειροτεχνίας της Μεσσηνίας" που οργανώνεται από το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, στον εκθεσιακο χώρο του Μετρό στην πλατεία Συντάγματος. Τα  επίσημα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν  κάπου το μεσημέρι και το όλο γεγονός θα κρατήσει μέχρι και τις 13 Οκτωβρίου.

Φαντάζομαι ότι κάτι καλό θα μπορέσετε να βρείτε, μιάς και οι ελιές, το λάδι, τα αποξηραμένα σύκα, τα παστέλια, αλλά και τα μεταξωτά της Καλαμάτας είναι αρκετά διάσημα.


6 σχόλια:

  1. Θα πάω αύριο μάλλον!!!
    Ευχαριστούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κοντοχωριανοί παιδί μου! Έτσι εξηγείται η σύμπνοια των γεύσεων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Α, ωραία! Η Πελοπόννησος είναι εύφορη σε όλη της την έκταση μάλλον, άρα όλο και κάτι ενδιαφέρον θα έχει εκεί να δούμε/δοκιμάσουμε.
    Κοντά είμαι, θα το τσεκάρω :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ξανθή πέρασα και είχε ορισμένα πράγματα πολύ ενδιαφέροντα. Όπως τα λουκάνικα με πορτοκάλι (κάτι που συνηθίζεται και στην Μάνη) Τα ξύδια Παπαδημητρίου. Όπου με 5 euros πήρα δύο μπουκαλάκια μπαλσάμικο (BIO) καθώς και μια κρέμα μπαλσάμικο.
    Ελιές, λάδια, παστέλια, κρασιά και το σημαντικότερο για μένα ΜΠΥΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γειά σου πατρίδα!!
    Σωστά έτσι φαίνεται πως εξηγείται το φαινόμενο της σύμπνοια Δημήτρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Dear Dark Shef, η Πελοποννησος έχει τόσο μέρη και τόσες δυνατότητες που εμείς οι "πρωτευουσιάνοι" ελάχιστα τις φαντζόμαστε.
    Νομίζω ότι κάτι ενδιαφέρον θα βρεις εκεί.

    Εγώ έμεινα ελαφρώς "άφωνη" με την μπύρα ΝΕΔΑ που ανακάληψα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή