2.11.10

Rosti και εξαιρετικά κρεατικά σ' ένα πολύ όμορφο περιβάλλον. Το Base Grill

To Rösti είναι ένα απλό, μα πιο απλό δεν γίνεται που λένε, φαγητό στην παρασκευή του και αποτελεί ένα από τα "εθνικά" πιάτα της Ελβετίας (και έχει και φυσικά κάποιες παραλλαγές).
Αν δε, σκεφτείτε ως "πιάτο" και τις χιλιάδες απίθανες γεύσεις σοκολάτας, ε, αυτό μάλλον θα σας φανεί κάτι σαν ανέκδοτο :-)) μιας και μιλάμε στην ουσία για πατάτες τηγανιτές με αυγά.
Toυ ωφείλω όμως τούτην την αναφορά, μιας και την Κυριακή το μεσημέρι που μας πέρασε, το παιδάκι μου έγλυψε στην κυριολεξία το πιάτο του στο εστιατόριο που πήγαμε. Πρέπει τώρα λοιπόν να το προσπαθήσω και κατ΄ οίκον  εκτέλεση αν και ο απαιτούμενος εξοπλισμός δεν μου βρίσκεται διαθέσιμος... Θα δούμε πως θα τα καταφέρουμε με τα κλασσικά εργαλεία.

Όμως η αναφορά στο Rosti, έχει συνδυαστεί όπως πολύ καλά καταλάβατε με το εστιατόρια που το γευτήκαμε.
Μιλάμε για το Base Grill στο Περιστέρι (ή Μπουρνάζι για όσους το ξέρουν έτσι).
Καιρό θέλαμε να πάμε, είμαστε κάτοικοι της περιοχής, έχουμε αρκετά καλά μαγαζιά που αξίζουν να τα τιμήσουμε μιας και αυτά είναι επίσης τίμια μαζί μας.
Φίλοι μας είχαν αναφέρει τα καλύτερα.
Προσωπικά είχα διαβάσει και πολύ καλές κριτικές πρόσφατα, αλλά όταν κάτι αρχίζει να γίνεται μόδα...το φοβάσαι! Εγώ τουλάχιστον (δεν ξέρω για σας) το φοβάμαι.
Από την άλλη τελευταίως οι τρεις μας, τρώμε για ενάμιση άτομο, οπότε αν δεν έχουμε παρέα, δυσκολευόμαστε να έχουμε ως επιλογή στην έξοδό μας να πούμε πως θα πάμε κάπου για φαγητό.
Όμως το τολμήσαμε, κλείσαμε έγκαιρα τραπέζι, είχαμε και καλή παρέα μαζί μας και όλα πήγαν κατ' ευχήν.

Αν το ψάξετε θα βρείτε πολλές αναφορές, όπως αυτή στο Pandespani (στην παρουσίαση των εστιατορίων),  στο estiatoria.gr και αλλού.

Το περιβάλλον εξαιρετικά διαμορφωμένο, τα παιδιά του service πολύ ευγενικά και τους ευχαριστούμε πολύ, μιας και είχαν κι' ένα πιτσιρίκι να μπλέκει συνέχεια στα πόδια τους. Οι ιδιοκτήτες (τα αδέλφια Σπύρος και Βαγγέλης Λιάκος) έδειξαν ότι ξέρουν βρε παιδί μου πως μπορούν να μας πουν πως τρώγεται σωστά ένα καλό κομμάτι κρέας (μιας και εγώ δεν είμαι ιδιαίτερα φίλος του). Η σαλάτα με τα ψητά λαχανικά και το χαλούμι ήταν πολύ καλή στην γεύση, μ' εξαίρεση λίγο την μελιτζάνα.
Τα τυροπιτάκια πολύ καλά, ειδικά για μια "πιττού" σαν και του λόγου μου. Το φιλέτο του χασάπη, όπως ακριβώς μας το ανέφερε ο Σπύρος, ήταν άπαιχτο μοσχαρίσιο φιλέτο, γευστικό και καλοψημένο. Καθώς και το εξαιρετικό μπιφτέκι. Οι πατατούλες με τ' αυγά, ή αλλιώς Rosti (ελληνικής κατασκευής) ήταν τελικά ένα πιάτο που το φάγαμε όλοι (μικροί - μεγάλοι) με πολύ λαχτάρα!

Το γεύμα έκλεισε με εξαιρετικά επιδόρπια.
Μους σοκολάτας με παγωμένο λικέρ μαστίχας, κερασμένα από το μαγαζί. Αλλά εγώ και η φίλη μου φάγαμε από ένα ακόμη. Μια ανάλαφρη ατομική Πάβλοβα εγώ και μια πολύ γευστική σοκολατίνα εκείνη.

Σύνολο λογαριασμού, μιας και αυτό είναι σημαντικό στους καιρούς που ζούμε. 78 Euros
Για : 2 μπολάκια με ωραίες μεγάλες πράσινες ελιές (το δεύτερο ήρθε χάρισμα στον Θ.), ψωμάκι ζυμωτό, σαλάτα ψητών λαχανικών με χαλούμι, τζατζίκι, τυροπιτάκια, πατάτες τηγανιτές, πατάτες τηγανιτές με αυγά, μπιφτέκι μερίδα, φιλέτο μοσχαρίσιο μερίδα, 2 επιδόρπια, κρασί χύμα και 2 εμφιαλωμένα νερά καθώς και το κέρασμα του καταστήματος.

11 σχόλια:

  1. Ε λοιπόν γι' αυτό το μαγαζί έχω ακούσει πολύ καλά λόγια από μια φίλη μου. Και μαθαίνω ότι χρειάζεται να κλείσεις μέρες πριν τραπέζι. Τώρα που το επιβεβαιώνεις και συ, θα το επισκεφτώ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαχαχαχαχα δεν θα το πιστέψεις!!χτες βράδυ τα απόλαυσαμε όλα αυτά που λες, κι μείναμε πολύ ευχαριστημένοι, περιττό να σου πω ότι δεν μπορέσαμε να τα φάμε όλα κοντέψαμε να σκάσουμε.
    Θα ξαναπάω αλλά και θα προσπαθήσω να φτιάξω αυτό με τις πατάτες και τα αυγά.
    Φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οπως είπε και η Ξανθή είμασταν χθές εκεί και περάσαμε πολύ ωραία!
    Το καλύτερό μου το rosti!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πολυ ωραια ιδεα θα την εχω στα υπ οψιν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χαίρομαι να βλέπω σε μαγειρικά blogs προτάσεις για εστιατόρια και γαστρονομικές κριτικές, η ικανότητα στη δημιουργία καλών γεύσεων δεν μπορεί παρά να πηγαίνει παρέα με την ικανότητα του να ξεχωρίζεις και άλλες καλές γεύσεις!
    Θα το έχω στα υπ' όψιν αυτό το μαγαζί, το είχα μόνο ακούσει σαν όνομα, τώρα όμως πείστηκα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημέρα Δημήτρη,
    προσωπικά περνάω συχνά απ' έξω, και το εξωτερικό περιβάλλον δεν με είχε προετοιμάσει για το εσωτερικό!
    Μέρες πριν δεν ξέρω...εμείς κλείσαμε Παρασκευή απογευμα για Κυριακή, μιας και είχαμε τις σχετικές ενδειξεις. Καθημερινές ίσως να είναι πιο απλά τα πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ε! Αυτό είναι που λένε απίστευτη χρονική συγκυρία, έτσι Ξανθή μου;
    Την επόμενη φορά, να μας το πείτε πως θα έρθετε προς τα μέρη μας :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Παρεούλα είσασταν δηλαδή Πόπη;
    Ε, αυτά είναι από τα πολύ ωραία του blogging. Χαίρομαι για σας.
    Όσο για το Rosti, το αγάπησαν τελικά πολλοί :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Pansofix & Dark Shef όταν θα έχετε την ευκαιρία να το επισκευθείτε, κάντε το. Αξίζει σίγουρα τον κόπο, και αφήστε τους ανθρώπους να σας καθοδηγήσουν με την επιλογή του κρέατος, σύμφωνα με τα γούστα και την παρέα σας πάντα.
    Καλημέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ελπίζω να το ευχαριστηθήκατε αρκετά μιας και δε βγαίνετε πλέον συχνά έξω για φαγητό!! Εμείς πάντως από τη Δευτέρα παλεύουμε με τη ζυγαριά και τη υποσυνείδητο που μας λέει "πήγαινε πάλι...πήγαινε πάλι..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Arti, ναι σίγουρα το ευχαριστηθήκαμε. Όσο για την ζυγαριά, εγώ τώρα έχω μερικούς παρα πάνω λόγους για να μην την πλησιάσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή