26.9.11

Επετειακά Τρουφάκια

Ο χειμώνας δεν μας ήρθε ακόμη αλλά οι σοκολατένιες γεύσεις που συνήθως τον συνοδεύουν, είναι εδώ!  Είχαμε και μια επέτειο να γιορτάσουμε, οπότε οι σοκολατένιες τρούφες παρέα με ένα ωραίο γλυκό κρασάκι ήταν ότι έπρεπε να γιορτάσουμε κι' εμείς μέσα στην τόσο στενάχωρη ατμόσφαιρα που επικρατεί γύρω μας, και να γλυκαθούμε κάπως.

Την αφορμή για την συνταγή την πήρα από την καλή φίλη Ζαμπία, του Kitchen Stori.es.
"Μαστόρισα" του είδους και η οποία είχε  την καλοσύνη να μας τρατάρει κιόλας πριν λίγο καιρό, αλλά δεν πρόλαβα που λένε να τις δω..."φύγανε" ως δια μαγείας από τους άντρες της οικογένειας, οπότε κάτι έπρεπε να κάνω κι΄ εγώ!

Ανασκουμπώθηκα λοιπόν, μάζεψα τα υλικά μου και επί το έργον.
Το αποτέλεσμα πολύ γευστικό και το μικρό τους μέγεθος σε κάνει να μην σταματάς εύκολα.
Αυτό είναι μια μικρή παγίδα οπότε θα σας έλεγα με προσοχή και με μέτρο!


Υλικά:
300 γραμμάρια σκούρα σοκολάτα, κομμένη σε μικρά κομματάκια.
100 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος  (είχα και λίγη άσπρη και την έβαλα κι' αυτή) επίσης σε μικρά κομμάτια,
1 μικρό κουτί κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά,
100 γραμμάρια μπισκότα OREO αλεσμένα στο multi,
2 κουταλιές βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου,
2 κουταλιές μέλι θυμαρίσιο (ή ότι σας βρίσκεται),
1/4 κοφτό κουταλάκι τζίντζερ σκόνη,
1/4 κοφτό κουταλάκι μείγμα μπαχαρικών Σμυρνιό,
1/4 κουταλάκι αλάτι,
2 κουταλιές αλεσμένο αμύγδαλο,
4-5 κουταλιές κακάο σκόνη.

Σε κατσαρολάκι βάζετε την κρέμα γάλακτος μαζί με το μέλι να ζεσταθούν καλά. Σε βαθύ μπολ (κατά προτίμηση μεταλλικό) που έχετε κόψει όλες τις σοκολάτες σε μικρά κομματάκια. Ρίχνετε μέσα την ζεστή σοκολάτα και ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει ενώ σχεδόν ταυτόχρονα ρίχνετε και το βούτυρο. Ανακατεύετε καλά και αμέσως μετά ρίχνετε μέσα στο μείγμα σοκολάτας-κρέμας- βουτύρου, το αλεσμένο μπισκότο, τα μπαχαρικά, το αλάτι και το αμύγδαλο. Ανακατεύετε καλά ώστε τα υλικά σας να ενωθούν πλήρως.  Τα αφήνετε να κρυώσουν τελείως και τοποθετείτε το μπολ στο ψυγείο, σκεπασμένο με μεμβράνη.

Μετά από 4-5 ώρες, ίσως και κάτι παραπάνω για μένα, αφού το μείγμα το έφτιαξα το πρωϊ, και το πλάσιμο το έκανα απόγευμα, στρώνετε ένα ταψί με λαδόχαρτο και με την βοήθεια μικρού κουταλιού παίρνετε ποσότητα από το σοκολατένιο μείγμα και κάνετε μικρά μπαλάκια, θα είναι ελαφρώς "ανώμαλα" στο σχήμα, αλλά μην σας στεναχωρεί αυτό καθόλου, διορθώνεται λίγο αργότερα στην επόμενη φάση.

Βάζετε το κακάο σε σουρωτηράκι ή κουτάκι αχνορίχτη και πασπαλίζετε επαρκώς τα τρουφάκια. Ξανά-βάζετε τα τρουφάκια στο ψυγείο για καμμια ώρα και μετά όπως είναι πάνω στο λαδόχαρτο προσθέτετε λίγη ακόμη σκόνη κακάο και τα ρολλάρετε μέσα  για να στρογγυλέψουν.
Τα βάζετε σε γυάλινο ή πλαστικό αεροστεγές σκεύος και είστε πια έτοιμοι να τα απολαύσετε.
Λίγα-λίγα σας παρακαλώ πολύ.

31 σχόλια:

  1. teleio...trlenomai to kalo tou xeimwna einai to krio o romANTISMOS K I SOKOLOATA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΕΛΕΙΕΣ ΟΙ ΤΡΟΥΦΕΣ.... ΤΡΕΛΛΑΘΗΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΟ ΣΜΥΡΝΙΟ ΠΟΥ ΤΟ ΛΑΤΡΕΥΩ!!! ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ... ΓΕΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΑΚΙΑ ΣΟΥ ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΜΟΥ!!! ΚΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ...ΑΣΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ...ΜΑΣ ΒΛΕΠΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ...ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΘΟΥΜΕ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ. ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ, ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. E, andrik...αυτές οι τρούφες τότε θα σου "ταιριάζουν" πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κική μου είμαι σίγουρη ότι θα τις απολαύσεις, άμα τις κάνεις. Άλλωστε για σένα που είσαι άφθαστη σε γλυκιές κατασκευές, κάτι τέτοιο θα είναι απλώς παιχνιδάκι!
    Πολλές - πολλές καλημέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λίγες-λίγες εεε;;;; Μπαααα δε το νομίζω χεχε
    Καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χρόνια Πολλά σε ότι κι αν γιορτάζατε!!
    Πολλά φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αχ, θα σε μαλώσω! Ντε και καλά θέλει OREO; Mε γεμιστά Παπαδοπούλου δε γίνεται; Εγώ στην Αμερική, δε στέλνω λεφτά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έτσι όπως τα λες Αστερομαράκι μου...Δύο δόσεις των 30 τεμαχίων, έγιναν άφαντες μέσα σε 2-3 μέρες!
    Πανικός!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ευχαριστούμε Ξανθή μου, να είμαστε γεροί για ν' αντέχουμε τα "καθήκοντα" του έγγαμου βίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεκτό το μάλωμα Έφη μου!
    Αλλά πρόχειρα αυτά είχαμε, μιας και μας έχει "φιλέψει" μπόλικα η νονά μας.
    Φυσικά τα γεμιστά Παπαδοπούλου κάνουν ακριβώς την ίδια δουλειά (ίσως και καλύτερα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Να ευχηθώ τα καλύτερα για την επέτειό σας και να κεραστώ σοκολατένια κόλαση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Να έχετε ευτυχισμένες επετείους, Πηνελόπη μου! Να είσαστε γεροί και χαρούμενοι!
    Τα τρουφάκια τέλεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κόλαση τα τρουφάκια!

    Τρελοτουρίστρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ότι κι αν γιορτάζεται... στέλνω τις ευχές τρατάρομαι τρουφίτσες βάζω και μερικές στην τσέπη και τα ξαναλέμε....καλό βράδυ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Nα είσαστε καλά να γιορτάζετε κάθε χρόνο

    Τα τρουφάκια τρώγονται μαζεμένα..γιατί πολύ απλά δεν μπορείς να φας μόνο ένα !!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αυτά τα αμαρτωλά σου τρουφάκια γίνανε εξαιρετικότατη και πρακτικότατη λιχουδιά!
    Ανοίγεις ψυγείο, παίρνεις / κλείνεις ψυγείο, φεύγεις...
    Και δεν το παίρνει κανείς είδηση. :)))
    Πάντα χαρούμενες επετείους, Πηνελόπη μου γλυκιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Χρόνια πολλά κι ευτυχισμένα να έχετε και γλυκά σαν τα τρουφάκια σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Χαίρομαι που ειδα την συνταγή!!!Φαίνεται απο τα συστατικά τους , πόσο νόστιμα τρουφάκια ειναι!!!Φυσικά , αντέγραψα την συνταγή, θα δοκιμαστούν αμεσα!!!
    Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πάντα χαρούμενες επετείους να γιορτάζεις, Πηνελόπη μου, με υγεία και ευτυχία, γλυκά και ζεστά πάντα.
    Τα σοκολατάκια-μπουκίτσες άπαιχτα!
    Θα φτιαχθούν προσεχώς μόλις συγκεντρώσω τα υλικά.
    Πολλά φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ευχαριστώ πολύ Λίλα μου...να κεραστείς πια από την τρίτη δόση που φτιάξαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αγγελική μου γλυκειά σ' ευχαριστώ πολύ.
    Είναι όντως τέλεια και φτάσαμε αισίως στην τρίτη δόση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Όπως τα λες Τρελλοτουρίστρια ...και δεν τα προλαβαίνω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Να σαι καλά αγαπητή μου Mia.
    Με βλέπω να φτιάχνω σακκουλάκια και να κάνω αποστολές με courier σε λίγο καιρό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ευχαριστούμε πολύ καλή μου Marion.
    Αυτή είναι όντως η παγίδα...δεν μπορείς να σταματήσεις εύκολα στο ένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Το ότι δεν το παίρνει κανείς είδηση καλή μου Ζαμπία, δεν νομίζω πως είναι αληθές!
    Εγώ το παίρνω, ακόμη και μέσα στο σκοτάδι, που φωτίζει το φως του ψυγείου...και την άλλη μέρα η στάθμη του τάπερ είναι κάτω από την μέση!!!
    Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ευχαριστούμε πολύ Mari μου.
    Ολοι μας να είμαστε γεροί και ν' αντέχουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ειρήνη μου, εάν τα φτιάξεις να μας πεις και εντυπώσεις.
    Τότε θα ξέρουμε ότι πραγματικά είναι επιτυχημένα, αν και μεταξύ μας, δεν έχω πια καμμία αμφιβολία γι' αυτό μετά την τρίτη δόση εκτέλεσης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ελένη μου καλή σ' ευχαριστώ πολύ.
    Το θέμα είναι να είμαστε γεροί για ν' αντέξουμε και τις επόμενες επετείους.
    Να τα φτιάξεις (επιμένω) και θα σας αρέσουν, αλλιώς θα σκίσω το πτυχίο μου ως ζαχαροπλάστη :-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή