Λευκή Μαρμελάδα...γιατί απλά, κανένα από τα υλικά που μπήκαν στην κατσαρόλα μας τούτη τη φορά δεν είχε χρώμα έντονο: κόκκινο, πορτοκαλί, φούξια, ροδί ή κάτι άλλο παρόμοιο.
Υλικά:
8 αχλάδια καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια,
2 μήλα φρέσκα και μυρωδάτα, το ένα ξινόμηλο και το άλλο JonaGold αν δεν κάνω λάθος το όνομα (αυτά με την υπόξινη γεύση και χρώμα κιτρινό-κόκκινο) επίσης καθαρισμένα και τριμμένα στον τρίφτη.
1 λεμόνι πλυμένο για το ξύσμα του καθώς και τον χυμό του,
1 κουταλάκι κοφτό κρυσταλλική βανίλια,
1 μεγάλη κούπα άσπρη ζάχαρη.
Όλα "μπλουμ" μέσα στην κατσαρόλα να βράσουν και να μοσχοβολήσουν μέχρι να γίνουν ωραία και κάπως "μπεζ" στο χρώμα "πούλπα" που θα κρατά λίγο την υφή του ολόκληρου φρούτου. Από καιρό σε καιρό ανακάτεμα με μια ξύλινη κουτάλα και η κατσαρόλα να είναι αντικολλητική αν γίνεται.
Προκύπτει μια πολύ αρωματική μαρμελάδα.
Ενδιαφέρουσα για συνοδεία σε βουτυρωμένο ψωμί ή φρυγανιά αλλά και σαν σάλτσα σ' ένα ωραίο κρεμώδες και λευκό τυρί (όλα λευκά είπαμε...) αλλά και για χρήση σε μια ωραία τάρτα.
Υλικά:
8 αχλάδια καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια,
2 μήλα φρέσκα και μυρωδάτα, το ένα ξινόμηλο και το άλλο JonaGold αν δεν κάνω λάθος το όνομα (αυτά με την υπόξινη γεύση και χρώμα κιτρινό-κόκκινο) επίσης καθαρισμένα και τριμμένα στον τρίφτη.
1 λεμόνι πλυμένο για το ξύσμα του καθώς και τον χυμό του,
1 κουταλάκι κοφτό κρυσταλλική βανίλια,
1 μεγάλη κούπα άσπρη ζάχαρη.
Όλα "μπλουμ" μέσα στην κατσαρόλα να βράσουν και να μοσχοβολήσουν μέχρι να γίνουν ωραία και κάπως "μπεζ" στο χρώμα "πούλπα" που θα κρατά λίγο την υφή του ολόκληρου φρούτου. Από καιρό σε καιρό ανακάτεμα με μια ξύλινη κουτάλα και η κατσαρόλα να είναι αντικολλητική αν γίνεται.
Προκύπτει μια πολύ αρωματική μαρμελάδα.
Ενδιαφέρουσα για συνοδεία σε βουτυρωμένο ψωμί ή φρυγανιά αλλά και σαν σάλτσα σ' ένα ωραίο κρεμώδες και λευκό τυρί (όλα λευκά είπαμε...) αλλά και για χρήση σε μια ωραία τάρτα.
Άμα μου φέρουν αχλάδια εκτός από τον συνδυασμό με πεπόνι θα φτιάξω κι αυτή, σιγά που δεν θα την έφτιαχνα!!αφήνω και καμμιά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Μήνα!!
Καλώς την...
ΑπάντησηΔιαγραφήΒραδιάτικα πάνω στον "υπολογιστήρα" είσαι κι' εσύ;
Να την φτιάξεις φιλενάδα είναι πολύ καλή.
Καλό μήνα...και για να δούμε, γιατί η σημερινή μέρα ήταν πολύ δύσκολη πάλι!!
Καλησπέρα!!γίναμε τρεις στον υπολογιστή!! πολύ ωραία μου φαίνεται η μαρμελάδα σου, θα προμηθευτώ τα υλικά και....ξέρεις.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Σ/Κ
Mari μου, τα υλικά είναι πολύ εύκολα. Εγώ τυχαίνει να έχω συχνά μεγάλες ποσότητες φρούτων που δεν τις "προλαβαίνουμε" για κανονική κατανάλωση οπότε μπαίνουν στις κατσαρόλες και μετά αξιολογούνται ανάλογα...
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε τον υπολογιστή προσωπικά έχω σχέσεις ανάγκης και μίσους! Είμαστε παρέα 8 συνεχής ώρες και μετά τον αποφεύγω... αλλά τώρα ήταν ανάγκη!
Καλό βράδυ και καλύτερο να είναι το ΣΚ εύχομαι.
Ουπς! Νάτην και η τέταρτη! Ωραιότατη η ξανθιά! Εγώ απόψε στο ακαζού το γύρισα :-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό και κυρίως γλυκό μήνα κυρία Πηνελόπη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ συγκεκριμένη συνταγή με γύρισε πίσω ίσα με 32-33 χρόνια..
Στη Γερμανία αυτό λέγεται apfelmus (κι ας έχει και αχλάδια μέσα).
Με λιγότερη ζάχαρη είναι καταπληκτική παιδκή τροφή, αλλά και οι μεγαλύτεροι το τρώνε σε μπωλ παγωτού από το ψυγείο ή το γαρνίρουν σε κρέπες και βάφλες.
Σημειωτέον, περνιέται κι από το μύλο για πιο λεία υφή!
Οι γερμανίδες το έφτιαχναν ακόμα και σε καιρό πολέμου από μήλα που δεν ήταν και η πρώτη επιλογή για φάγωμα. Συνεπώς, είναι μια καλή λύση για να μην πετάμε μήλα παραγινωμένα.
Αχ, να'σαι καλά, δεν ξέρεις πόσο συγκινήθηκα (ναι με κάτι τέτοια συγκινούμαι εγώ)
Μμμούρλια!!!!!!!! η κα ξανθιά φαίνεται πολύ γιάμι!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα!
Αχλάδια και μήλα, πολύ ωραία! Μαρμελάδα του φθινοπώρου με τα όλα της, μια χαρά τρώγεται και σκέτη και σε άλλα γλυκά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα! :)
Καταπληκτική μαρμελάδα!!!! Πολύ αρωματική και με ωραία γεύση!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα καλή μου Πηνελόπη!
Ναι ναι για τάρτα είναι υπέροχη το έχω δοκιμάσει ...φιλιάααα και καλό μήνα με άρωμα βανίλιας..
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέταρτη μας ήρθες Βαγγελιώ μου, αλλά έμεινες "τρίτη" μιας και εγώ είχα βγει από την μπρίζα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλούς χαιρετισμούς και θα δω το "ακαζού" σου!
Ephee έτσι που πάμε σε χρόνια "πολέμου" θα φτάσουμε!! και θα μας έχουν πάλι στο στόχαστρο οι Γερμανοί.
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχεις δίκιο κι' εγώ έχω κάνει μια παρόμοια μους ανακατεύοντας και με καλά χτυπημένη κρέμα γάλακτος.
Καλή σου μέρα και καλό μήνα επίσης.
Επίσης Αστερομαράκι μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίμαστε όλοι εδώ...για να δούμε τι θα μας φέρει και τούτος ο μήνας...
Μετριώμαστε και αφού είμαστε γεροί, πρέπει να νοιώθουμε και πιο αισιόδοξοι. Ας κάνουμε προσπάθεια και ας μην βάζουμε "κάτω" το κεφάλι.
Επίσης Σκοτεινούλα καλό και μυρωδάτο μήνα εύχομαι, γιατί και αυτός έχει τις δικές του ωραίες ευωδιές.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα 'σαι καλά Κική μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑντεύχομαι και εύχομαι να οπλιστούμε με λίγη περισσότερη αισιοδοξία όλοι μας, γιατί αλλιώς δεν βγαίνει παιδιά.... Δεν βγαίνει!
Ευχαριστώ σε mia. Είναι είναι πολύ ωραία και σε τάρτα. Εγώ την έκανα γέμιση μέσα σε κομμάτια σφολιάτας παρέα με τριμμένο αμύγδαλο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΉταν πολύ ωραίο συνοδευτικό για το απογευματινό καφεδάκι.