Τα πράγματα είναι απλά, όταν θέλεις κάτι γλυκό, το πιο απλό που μπορείς να φτιάξεις είναι ένα κέϊκ. Με τα muffins πια, έχουμε όμως ακόμη πιο γρήγορη διαδικασία (τουλάχιστον εγώ έτσι το βλέπω) και είναι και εύκολα στην μεταφορά αν θέλεις να τα πας κάπου.
Ανοίγεις ντουλάπια και ότι υπάρχει διαθέσιμο ως υλικό μπορεί να σου δώσει άμεσα λύση. Αρκεί τα ντουλάπια σας να μην είναι παντελώς άδεια :-) συμβουλή προς τις νέες νοικοκυρές και νοικοκύρηδες.
Φροντίζετε να έχετε πάντα ορισμένα πράγματα ως στοκ: ελαιόλαδο, ζυμαρικά, ρύζι, αλεύρι, ζάχαρη, καφές, μπαχαρικά, λίγους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας, κάποιο χυμό (συνήθως πορτοκάλι) εσσάνς, κάποιο κρασάκι. Και στο ψυγείο φυσικά παρομοίως: μαργαρίνη ή βούτυρο, φρούτα, αυγά, τυράκι και κάποια λαχανικά. Τούτα τα πράγματα θα σας βγάλουν από δύσκολη θέση αρκετές φορές (και τώρα που κάποια νέα παιδιά πάνε να μείνουν μόνα τους ως φοιτητές, δώστε τους αυτές τις συμβουλές καθώς και ένα βιβλιαράκι με εύκολες και γρήγορες συνταγές, πιστεύω πως θα τα βοηθήσετε αρκετά για να νοιώσουν αυτόνομα μακριά από την κουζίνα της οικογένειας).
Φροντίζετε να έχετε πάντα ορισμένα πράγματα ως στοκ: ελαιόλαδο, ζυμαρικά, ρύζι, αλεύρι, ζάχαρη, καφές, μπαχαρικά, λίγους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας, κάποιο χυμό (συνήθως πορτοκάλι) εσσάνς, κάποιο κρασάκι. Και στο ψυγείο φυσικά παρομοίως: μαργαρίνη ή βούτυρο, φρούτα, αυγά, τυράκι και κάποια λαχανικά. Τούτα τα πράγματα θα σας βγάλουν από δύσκολη θέση αρκετές φορές (και τώρα που κάποια νέα παιδιά πάνε να μείνουν μόνα τους ως φοιτητές, δώστε τους αυτές τις συμβουλές καθώς και ένα βιβλιαράκι με εύκολες και γρήγορες συνταγές, πιστεύω πως θα τα βοηθήσετε αρκετά για να νοιώσουν αυτόνομα μακριά από την κουζίνα της οικογένειας).
Ξέφυγα όμως, από το θέμα, που είναι η ευκολία με την οποία μπορούμε να φτιάξουμε muffins, που καταναλώνονται δε, επίσης πολύ εύκολα.
Τα muffins της φωτογραφίας έγιναν στον εξοχικό (και μάλιστα ανήμερα του Αγίου Φανουρίου) για να τα πάρουν οι ψαράδες μας μαζί τους (μιας και θα την έβγαζαν στην θάλασσα όλη νύχτα) να τους γλυκάνουν αλλά και να τους φανερώσουν ψάρια!
Δεν ήταν η αυθεντική συνταγή για Φανουρόπιτα, αλλά έμοιαζε αρκετά και μέσα στα "πλαίσια" των 9 υλικών που απαιτούνται.
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
1 κουταλιά γλυκού μπεϊκιν πάουντερ,
1 κούπα ζάχαρη,
2 κουταλάκια κανέλα σκόνη,
½ κουταλάκι βανίλια,
½ κούπας ελαιόλαδο
½ κούπας αλεσμένο ωμό αμύγδαλο
1 ποτηράκι κονιάκ
1 μικρό μπουκαλάκι πορτοκαλάδα με ανθρακικό (το ανθρακικό δρα όπως η σόδα)
Σε βαθύ μπολ βάζετε το λάδι, την ζάχαρη, την κανέλα και την βανίλια και χτυπάτε καλά μ’ ένα μιξεράκι για 3-4 λεπτά. Στην συνέχεια προσθέτετε το αλεσμένο αμύγδαλο, το κονιάκ, την πορτοκαλάδα για να ενωθούν και τελευταία μπαίνουν το αλεύρι και το μπεϊκιν.
Μοιράζετε το υλικό σε θήκες των muffins ντυμένες με χαρτάκια ή λαδόχαρτο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή ώρα περίπου.
Τα βγάζετε αφήνετε να κρυώσουν και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.
Δεν γύρισε πίσω ούτε ένα, από το ψάρεμα, αλλά ήρθαν κάπου 6 κιλά ψαράκια!
Τι ωραία ιδέα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαντάζομαι οι ψαράδες θα λάτρεψαν την επιλογή σου να τους προμηθεύσεις μια τόσο νόστιμη και πρακτική λιχουδιά.
Και επειδή τα φανουρομαφινάκια μου αρέσουν καθώς και το ψάρεμα, Πηνελόπη μου, την επόμενη φορά θα φτιάξεις διπλή δόση γιατί θα πάμε και εμείς παρέα τους, για ψάρεμα!
Φιλιά στο Θ.
* Τελικά το παιγνίδι είχε ενδιαφέρον;
Penelope καλησπέρα, πολύ ωραίας τα muffins σου... Κερνάς; Καλή εβδομάδα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή σου Μέρα, Πηνελόπη, με τα μυρωδάτα μαφινάκια σου. Ωραία υλικά και τέλεια εμφάνιση. Σιγά μην σου τα επέστρεφαν από το ψάρεμα! Καλή εβδομάδα.
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλημερα μοσχομυριστη σημερα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛατρευω το αρωμα κανελας σε γλυκα!
Ζαμπία μου και αυτά με την γεύση μπακλαβά που προσφάτως δοκίμασα ήταν υπέροχα και περιμένω την ανάρτηση, προκειμένου να περάσω στην φάση της "εκτέλεσης".
ΑπάντησηΔιαγραφήΌλη νύχτα καλή μου, εγώ μέσα σε μια βάρκα δεν νομίζω πως θα άντεχα, γιατί δεν μπορώ την στατικότητα του πράγματος! Οι άντρες είναι αλλιώς.
Το παιχνίδι είναι ενδιαφέρον και οι πρώτες εξηγήσεις έπιασαν τόπο. Πρέπει όμως να έχουμε πάντα διαθέσιμους παίχτες :-))
Πολλές καλημέρες και καλή εβδομάδα εύχομαι.
Κική μου κερνάω οποιαδήποτε στιγμή το αποφασίσεις!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα και σε σένα.
Ελένη μου, είχα μαζί τους και άλλα καλούδια, όπως τυρόπιτα με ζύμη κουρού και σουβλάκια και τα muffins ήταν για το επιδόρπιο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤίποτε δεν μου γύρισε πίσω...παλικάρια καλόφαγα όλα τους!
Αλλά έφεραν ψάρια, κι' έτσι δεν τους ταϊσα άδικα :-)))
Και μένα τα μυρωδικά μου αρέσουν πολύ Ελπινίκη μου. Η κανέλλα, το γαρύφαλλο, το μοσχοκάρυδο, η βανίλια κάνουν "θαύματα" στις γεύσεις των γλυκών.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ καλή σου εβδομάδα.
Πολύ ωραία! Θα μοσχομύρισε το εξοχικό. Και εγώ έτσι το βλέπω το μαφινάκι, γρήγορο και εύκολο γλυκάκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα:)
Καλημέρα και καλή εβδομάδααααα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑφράτα και μυρωδάτα, το αναβάλλαμε δυο φορές το τσιμπούσι, τρίτη αναβολά δεν παίρνει. Το πρώτο Σάββατο που θα κατέβετε σας περιμένουμέ!!! Φιλάκια!!!
Πολύ πολύ όμορφη - πρωτότυπη η συνταγή σου Πηνελόπη μου και εξαιρετική η εισαγωγή της ανάρτησης :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχα!!!!
Φιλιά
καλό μεσημέρι
Ακριβώς Μαρία μου, γιατί στην εξοχή τα όποια "κατασκευάσματα" πρέπει να μην μας κάνουν να είμαστε ώρες μέσα στην κουζίνα, όσο κι' αν αυτή η διαδικασία μας αρέσει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΛίλα μου,
ΑπάντησηΔιαγραφήείμαστε κάπως σαν το παλιό τραγούδι του Μηλιώκα.
Το Σάββατο μπορείς; Όχι, ΄Οχι...
Την Κυριακή μπορείς; Όχι, ΄Οχι...
Χαιρετισμούς πολλούς.
Ευχαριστώ σε Γιώργο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην αφορμή μου την έδωσαν τα πολλά νέα νοικοκυριά που θα στηθούν τούτον τον καιρό με τους νέους φοιτητές. Μακριά από τις οικογενειακές εστίες, όλο και κάτι πρέπει να μάθουν τούτα τα παιδιά, για να μην πηγαίνουν οι έρμες οι μάνες με τις "κούτες" στα πρακτορεία :-))
H συνταγή είναι προσαρμογή με τα υπάρχοντα στο εξοχικό υλικά. Τι να κάναμε για τους ψαράδες μας;
Αγαπητή φίλη.Πήρα το θάρρος και σε αποκαλώ γιατί μελετώντας την ιστοσελίδα σου σε νειώθω οικεία και πολύ γνώριμη.Την ιστοσελίδα σου μας την πρότεινε ο σύζυγος σου στο μάθημα των Η/Υ.Συγχαρητήρια, οι συνταγές είναι απίθανες.Εφτειξα τα κεκάκια του ψαρέματος σε ταψί μιας δόσης.Αρεσε τόσο πολύ που τσιμπολογούσαν συνέχεια.Το ίδιο συνέβη και με τα αλμυρά μεσογειακά μπισκότα.Σε ευχαριστώ για τις συνταγές σου.Φίλησέ μου τον Θοδωρή σου.Με αγάπη.Ελένη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλένη μου σ' ευχαριστώ θερμά για τα καλά σου λόγια! Τελικά έχω καλόν "διαφημιστή" αφού είναι βέβαια και ο πρώτος "δοκιμαστής"!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι μεγάλη χαρά να διαβάζεις ότι κάτι που έφτιαξες, άρεσε τελικά και σε άλλους ανθρώπους.
Θα χαρώ να τα πούμε κάποια στιγμή και από κοντά.
Εύχομαι ολόψυχα να είναι οι μέρες των Χριστουγέννων όμορφες για σένα και την οικογένειά σου.