Κυριακάτικο πρωϊνό ξύπνημα και μια έντονη επιθυμία για μήλο και κανέλα με κατατρέχει μέσα από τα όνειρά μου!
Πως να το ξεπεράσεις ένα τέτοιο συναίσθημα άμεσα και χωρίς τον κόπο και την προετοιμασία που απαιτεί μια αξιοπρεπής και σωστή μηλόπιτα;
Τι κάνεις;
Απλώς αυτοσχεδιάζεις με την ελπίδα... ότι η αποτυχία δεν θα είναι παταγώδης :-) για να βγάλεις κάτι σαν Τηγανιτή Πουτίγκα Μήλου.
Αντικολλητικό τηγάνι (και μάλιστα σε μορφή γκριλιέρας) ανά χείρας και...
2 μεγάλα ξυνόμηλα,
50 γραμ. βούτυρο αγελάδος,
2 κουταλιές σκούρα ζάχαρη,
1 κοφτή κουταλιά κανέλας,
1/4 κοφτό κουταλάκι βανίλια κρυσταλλική,
χυμός και ξύσμα από ένα μεγάλο πορτοκάλι,
2/3 φλιτζάνι τσαγιού, γάλα φρέσκο,
1 μέτριο αυγό,
1 φλιτζάνι τσαγιού, αλεύρι που φουσκώνει μόνο του,
1 κουταλιά στέβια (η μια και μισή κουταλιά ζάχαρη κανονική)
2-3 σταγόνες εσάνς πορτοκαλιού.
Καθάρισα τα ξυνόμηλα και τα έκοψα σε μισοφέγγαρα.
Έβαλα το τηγάνι μου πάνω στο μάτι να ζεσταίνετε και έριξα το βούτυρο.
Έστρωσα τα μήλα μου σε όλη την επιφάνεια και πασπάλισα με την σκούρα ζάχαρη μέσα στο τηγάνι ώστε να καραμελώσουν.
Σ' ένα μπολ, έφτιαξα έναν παχύρευστο χυλό, με όλα τα υπόλοιπα υλικά: κανέλα, χυμό και ξύσμα από το πορτοκάλι, βανίλια, εσάνς, γάλα, αυγό, στέβια και αλεύρι. Χτύπησα απλά με τον αυγοδάρτη να ενωθούν και έτοιμο προς χρήση.
Μετά και πάλι στο τηγάνι... Γύρισα τα μήλα μου και από την άλλη πλευρά και έριξα μέσα τον χυλό. Μόλις πήρε να ροδίζει κάπως, ανακάτεψα καλά με σπάτουλα και αναποδογύρισα ελαφρώς το μείγμα.
Σε 6-7 λεπτά ήταν έτοιμη η πουτίγκα.
Σερβίρισα με μια καλή κουταλιά γιαούρτι στραγγιστό και ήρθαν τα πράγματα και μπήκαν στην θέση τους, παρέα με τον ελληνικό καφέ μου, το πρωινό της Κυριακής!
Μιλάμε για την εκπλήρωση ενός ονείρου :-))
Καλή σας απόλαυση, αν αποφασίσετε να την δοκιμάσετε.
Υ.Γ. το γιαούρτι, μπορεί βεβαίως να αντικατασταθεί με κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγύ, αν μιλάμε ίσως για ένα επιδόρπιο άλλης στιγμής, στολισμένη με λίγη κανέλα σκόνη.
Πως να το ξεπεράσεις ένα τέτοιο συναίσθημα άμεσα και χωρίς τον κόπο και την προετοιμασία που απαιτεί μια αξιοπρεπής και σωστή μηλόπιτα;
Τι κάνεις;
Απλώς αυτοσχεδιάζεις με την ελπίδα... ότι η αποτυχία δεν θα είναι παταγώδης :-) για να βγάλεις κάτι σαν Τηγανιτή Πουτίγκα Μήλου.
2 μεγάλα ξυνόμηλα,
50 γραμ. βούτυρο αγελάδος,
2 κουταλιές σκούρα ζάχαρη,
1 κοφτή κουταλιά κανέλας,
1/4 κοφτό κουταλάκι βανίλια κρυσταλλική,
χυμός και ξύσμα από ένα μεγάλο πορτοκάλι,
2/3 φλιτζάνι τσαγιού, γάλα φρέσκο,
1 μέτριο αυγό,
1 φλιτζάνι τσαγιού, αλεύρι που φουσκώνει μόνο του,
1 κουταλιά στέβια (η μια και μισή κουταλιά ζάχαρη κανονική)
2-3 σταγόνες εσάνς πορτοκαλιού.
Καθάρισα τα ξυνόμηλα και τα έκοψα σε μισοφέγγαρα.
Έβαλα το τηγάνι μου πάνω στο μάτι να ζεσταίνετε και έριξα το βούτυρο.
Έστρωσα τα μήλα μου σε όλη την επιφάνεια και πασπάλισα με την σκούρα ζάχαρη μέσα στο τηγάνι ώστε να καραμελώσουν.
Σ' ένα μπολ, έφτιαξα έναν παχύρευστο χυλό, με όλα τα υπόλοιπα υλικά: κανέλα, χυμό και ξύσμα από το πορτοκάλι, βανίλια, εσάνς, γάλα, αυγό, στέβια και αλεύρι. Χτύπησα απλά με τον αυγοδάρτη να ενωθούν και έτοιμο προς χρήση.
Μετά και πάλι στο τηγάνι... Γύρισα τα μήλα μου και από την άλλη πλευρά και έριξα μέσα τον χυλό. Μόλις πήρε να ροδίζει κάπως, ανακάτεψα καλά με σπάτουλα και αναποδογύρισα ελαφρώς το μείγμα.
Σε 6-7 λεπτά ήταν έτοιμη η πουτίγκα.
Σερβίρισα με μια καλή κουταλιά γιαούρτι στραγγιστό και ήρθαν τα πράγματα και μπήκαν στην θέση τους, παρέα με τον ελληνικό καφέ μου, το πρωινό της Κυριακής!
Μιλάμε για την εκπλήρωση ενός ονείρου :-))
Καλή σας απόλαυση, αν αποφασίσετε να την δοκιμάσετε.
Υ.Γ. το γιαούρτι, μπορεί βεβαίως να αντικατασταθεί με κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγύ, αν μιλάμε ίσως για ένα επιδόρπιο άλλης στιγμής, στολισμένη με λίγη κανέλα σκόνη.
Μήλο και κανέλα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπημένος συνδυασμός και αρώματα!
Ωραία και γρήγορη ιδέα για πρωινό και σε συνδυασμό με το γιαούρτι ιδιαιτέρως θρεπτική!
Φιλιά
Αγαπημένος, κλασσικός και ακαταμάχητος (ακόμη και στον ύπνο...) Ερμιόνη μου!
ΔιαγραφήΦιλιά πολλά κι' από εμένα.
Ναι, ναι!!! Με κρέμα γάλακτος για μενα καθώς το ξινό γιαουρτι δεν μου αρέσει!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜη λες άλλα. Με έχεις πείσει!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Και μόνο που φαντάζομαι άρρωμα λιώνω!!!!!
Καλό βράδυ Πηνελοπάρα μου!
Το στραγγιστό γιαουρτάκι δεν είναι ξινό Χρυσαυγή μου... αλλά εγώ ως γνωστόν χατίρια δεν χαλάω...
ΔιαγραφήΟπότε για σένα με πλούσια σαντιγύ αρωματισμένη με έξτρα κανελίτσα!!
Καλό βράδυ και πολλά φιλιά.
Μήλο??? Μέσα είμαι, με γιαουρτάκι που μου αρέσει! Ωραίο, νόστιμο και μυρωδάτο πρωινό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈτσι ακριβώς Αμαλία μου.
ΔιαγραφήΚαι γλυκαίνεσαι και κρατάς και "χαρακτήρα" :-))
Τέλειο!!!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυμφωνώ μαζί σου Πέπη μου (γι' αυτό έπαιξε και επανάληψη σε απογευματινή ώρα...).
ΔιαγραφήΦιλιά πολλά.
τι ωραια ιδεα και αυτη!!!!!!τοσο απλα τοσο γρηγορα και τοσο μυρωδατα!!!!!!!τελειο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάντα τα "απλά" έχουν λαμπρό αποτέλεσμα Κική μου, αν το καλο-σκεφτείς!
ΔιαγραφήΑυτό το μήλο μόλις μελώσει γίνεται άλλο πράγμα βρε παιδί μου!Ένα πιάτο και μένα Πηνελοπίτσα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜα τι υπέροχη πρωινή έμπνευση Πηνελόπη! Τέλειο χειμωνιάτικο πρωινό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤης στιγμής Χρύσα μου... για να καλύψω το άτιμο το συναίσθημα της λιγούρας!!!
ΔιαγραφήΜε γιαουρτάκι είναι ότι πρέπει για μένα!!!! μια μεριδούλα παρακαλώ!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια πολλά πολλά Πηνελόπη μου!
Έφτασεεεεεεε
ΔιαγραφήΚαι σε μπολάκι... έτοιμο για φάγωμα, συντέκνισσα.
Τα φιλιά μου, επίσης και καλό βράδυ.
Όταν έχεις τέτοια όνειρα, μόνο ονειρεμένες συνταγές μπορείς να φτιάξεις! Την πουτίγκα σου την φλερτάρω από χτες βράδυ και κάτι μου λέει ότι σήμερα θα "έρθουμε πιο κοντά"... χαχαχα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια, Πηνελοπάκι!
Ήθελα να ήξερα...αν τελικά ευοδώθηκε το "φλερτ" Αναστασία μου :-))
ΔιαγραφήΚαι μακάρι τελικά να σε "κάλυψε" συναισθηματικά.
Φιλιά πολλά κι' από εμένα.
Πολύ ωραία η πουτίγκα Πηνελόπη μου!!! Και το γιαουρτάκι πρέπει να του πήγε τέλεια!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!
Για ένα άκρως γαργαλιστικό πρωϊνό Κίκη μου!
ΔιαγραφήΚαι το γιαουρτάκι "δένει" όντως εξαιρετικά.