20.9.10

Μπανανό-μπουγάτσα η εύκολη

Το Σαββατοκυριακάτικο γλυκό μας ήταν έμπνευση της στιγμής και αξιοποϊήση υλικών που έπρεπε να καταναλωθούν άμεσα. Και μιλάω για τις μπανάνες (που μου έχουν γίνει άγχος το τελευταίο διάστημα, αφού ψωνίζω αρκετές γιατί τις τρώνε και τα δυό αγόρια μου, αλλά πάντα ωριμάζουν γρήγορα - ήταν και η ζέστη των ημερών βλέπετε).
Είχα κατά  νου τις διάφορες εκδοχές για γλυκειά πατσαβουρόπιτα, πορτοκαλόπιτα, γρήγορη μπουγάτσα της Κικής  και είπα να φτιάξω έναν γρήγορο συνδυασμό.
Βγήκε λοιπόν μια γρήγορη μπουγάτσα μπανάνας, άκρως αρωματική και απολαυστική σας διαβεβαιώ.

Υλικά
7-8 πολύ ώριμες μπανάνες
χυμός από ένα λεμόνι
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
2 αυγά
2 κουταλιές σιμιγδάλι ψηλό
χυμός από 3 πορτοκάλια μέτρια
1/2 κουταλάκι κοφτό κρυσταλλική βανίλια
ελάχιστο νεράκι.
Και τέλος ένα πακέτο φύλλο κρούστας και βούτυρο όσο χρειαστεί για το άλλειμά τους.

Καθαρίζουμε και λιώνουμε τις ώριμες μπανάνες σε βαθύ μπόλ, με την βοήθεια ενός πιρουνιού.
Τις ανακατεύουμε με τον χυμό λεμονιού άμεσα για να μην μας μαυρίσουν.
Στην συνέχεια μέσα σ' αυτό το μείγμα ρίχνουμε το ζαχαρούχο, τα αυγά, τον χυμό από τα πορτοκάλια, την βανίλια και το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε πολύ καλά με το πηρούνι για να ενωθούν όλα τα υλικά
Σίγουρα θα έχει ξεμείνει λίγο ζαχαρούχο στο κουτάκι, οπότε εδώ συμπληρώνουμε με το ελάχιστο νεράκι και το μείγμα το ρίχνουμε στην κρέμα μπανάνας και λοιπόν υλικών που φτιάξαμε πιο πριν.

Σε βουτυρομένο ταψί φούρνου τώρα βάζουμε  ένα - ένα τα φύλλα, αφού προηγουμένως τα έχουμε καλά βουτυρώσει επίσης. Τα σουρώνουμε - τσαλακώνουμε σχηματίζοντας "πλισεδάκι". Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία με τα φύλλα, τα περιχύνουμε με την κρέμα μπανάνας-ζαχαρούχου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (στους 180 - 190 βαθμούς) για 40 περίπου λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της μπανανο-μπουγάτσας.
Αφήνετε λίγο κρυώσει, πασπαλίζετε με άχνη και κανέλλα ανακατεμένες στον αχνό-ρίχτη (εάν έχετε) αλλιώς συμβατικά με το σουρωτηράκι σας και καλή απόλαυση :-)

30 σχόλια:

  1. Έρχομαιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι ΔΕΝ πιστεύω να την φάγατε όλη;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα και καλή εβδομάδα! Η μπουγάτσα φαίνεται όνειρο και όνειρο θα παραμείνει για μένα λόγω δίαιτας! Πάντως τη συνταγή θα τη φτιάξω οπωσδήποτε στο μέλλον γιατί θα είναι σίγουρα νοστιμότατη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αστεράκι προλαβαίνεις... έχουν μείνει ακριβώς 3 κομματάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αμαλί μου με μέτρο και στην δίαιτα.
    Ενα μικρό ταψί για να γλυκάνεις τους δικούς σου, κι' από αυτό ένα μικρό κομματάκι και για σένα. Δεν νομίζω πως είναι τόσο "θανάσιμα" αμάρτημα :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ωραιότατη η μπανανοεκδοχή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κάνουμε ότι μπορούμε για να "συναγωνιστούμε" τις γρήγορες μπουγάτσες σας κυρά μου :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πωπωπω ωραία φαίνεται η συνταγή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλημέρα, πω πω και τα δυο αγαπημένα!
    Προλαβα΄???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ωραία, γρήγορη, πρακτική (με λίγα κουζινικά προς χρήση - σημαντικό αυτό), οικονομική από άποψη υλικών και νόστιμη για μικρούς και μεγάλους Αρτάνις μου :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κάτι λίγο προλαβαίνεις και εσύ Taste Advisor. Σε βάζω υποψήφια για το δεύτερο κομμάτι που έχει μήνυμα, αφού το πρώτο πήγε δικαιωματικά στο Αστέρι μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εγώ μάλλον δεν πρόλαβα!!
    Μ΄αρέσουν πολύ οι αυτοσχεδιασμοί σου, είσαι εκπληκτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Έχει και το τελευταίο τρίτο κομμάτι Ξανθή. Δεν υπόσχομαι βέβαια, μιας και δεν ξέρω τι γίνεται πίσω στο σπίτι (αφού εγώ λείπω)...
    Αλλά θα την ξανακάνω καλή μου και θα σου κρατήσω.

    Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το πότε επισκεπτόμαστε τον καρδιολόγο δεν μας είπες...:) Καλή εβδομάδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ax!! έτρεχα όλη μέρα, δεν πιστεύω να μην μου κράτησες ένα κομματάκι???
    Πότε θα έρθετε? Πεθύμησα το μικρό αγοράκι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Την είδε η Αχτίδα μου; δεν θα την είδε στα σίγουρα γιατί σίγουρα μιας και έχουμε μπανάνες θα το κάνει.Συγχαρητήρια , όμορφη συνταγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πολύ ωραία η παραλλαγή σου με τη μπανάνα! Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Λοιπόν χωρίς να θέλω να σε κολακεύσω είσαι μοναδική στην επινόηση συνταγών.Οι ιδέες σου είναι καταπληκτικές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ουάου! Ακούγεται πολύ νόστιμο το γλυκάκι σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πηνελόπη..δέν θέλω να την μάθω...θέλω να την φάω..!
    Welldone
    Kαλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Δημήτρη καλημέρα.
    Καρδιολόγο; Να σου πω εγώ τακτικά κάνω τις αιματολογικές (γιατί υπήρχε ένα ιστορικό "παιδικών" ασθενειών στην οικογένειά μου. Μια φορά τον χρόνο οπωσδήποτε. καθώς και ότι άλλο χρειάζομαι δεν το καθυστερώ σχεδόν ποτέ.
    Άρα προσέχουμε για να έχουμε.

    Ο καλός μου τώρα, έκανε προσφατα επέμβαση (γιατί είχε φτάσει να την χρειάζεται) και τώρα 3 μήνες μετά είναι λιγότερος κατά 48 κιλά. Βέβαια εδώ μιλάμε για άλλες καταστάσεις...

    Αλλά με έλεγχο και προσοχή φίλε μου, όλα συνδυάζονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Λίλα μου, καλημέρα.
    Θα το κανονίσουμε καλή μου. Πρέπει να κατεβούμε Κόρφο. Εχουμε 15 μέρες να ρθουμε και να κατηφορίσουμε και προς τα μέρη σας.
    Αν είναι θα σου φτιάξω ταψί...για να φέρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Κύριε Δημήτρη μου καλημέρα,
    αν την είδε η Αχτιδούλα δεν ξέρω... αλλά άμα θέλετε να της στείλω "σκονάκι" την συνταγή για να την φτιάξει οπωσδήποτε :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Big Mama, την συνιστώ ανεπιφύλακτα την παραλλαγή. Κατάλληλη για μικρά και μεγάλα παιδιά! Ξέρω τι σου λέω.
    Καλημέρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Τι να κάνω Vita μου; Αξιοποιώ υλικά...γιατί δεν πατάμε είπαμε τίποτε πια.
    Και έτσι, μένουμε όλοι ευχαριστημένοι :-))
    Σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. MyKitchenDiary είναι αρκετά νόστιμο και γευστικό νομίζω. Θα πρέπει όμως ο καθένας να κάνει τις δοκιμές του για να αποφασίσει καλή μου :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Εύα μου, για να την φας καλή μου, πρέπει να μάθει πως φτιάχνεται!
    Αλλιώς πρέπει να βγω εγώ και να κάνω μερικά ταψιάκια για να σας την μοιράσω :-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Πολύ ενδιαφέρουσα η εκδοχή σου!
    Θα δοκιμαστεί σύντομα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ενα εχω να πω : Μπράβο σου! Εγώ αυτο θεωρω ταλέντο στην μαγειρική, να επινοεί κανείς και να φαντάζετε .Και εσύ τόχεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ευχαριστώ σε καλή μου Ριρή (αν κι' εγώ προτιμώ το Ειρήνη. Όνομα γεμάτο και μεστό).
    Κάνω ότι μπορώ :-)) πάντα αυτοσχεδιάζοντας, διαβάζοντας και λέγοντας τι μου πάει εμένα στην γεύση και τι όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή