Το Σαββατοκυριακάτικο γλυκό μας ήταν έμπνευση της στιγμής και αξιοποϊήση υλικών που έπρεπε να καταναλωθούν άμεσα. Και μιλάω για τις μπανάνες (που μου έχουν γίνει άγχος το τελευταίο διάστημα, αφού ψωνίζω αρκετές γιατί τις τρώνε και τα δυό αγόρια μου, αλλά πάντα ωριμάζουν γρήγορα - ήταν και η ζέστη των ημερών βλέπετε).
Είχα κατά νου τις διάφορες εκδοχές για γλυκειά πατσαβουρόπιτα, πορτοκαλόπιτα, γρήγορη μπουγάτσα της Κικής και είπα να φτιάξω έναν γρήγορο συνδυασμό.
Βγήκε λοιπόν μια γρήγορη μπουγάτσα μπανάνας, άκρως αρωματική και απολαυστική σας διαβεβαιώ.
Υλικά
7-8 πολύ ώριμες μπανάνες
χυμός από ένα λεμόνι
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
2 αυγά
2 κουταλιές σιμιγδάλι ψηλό
χυμός από 3 πορτοκάλια μέτρια
1/2 κουταλάκι κοφτό κρυσταλλική βανίλια
ελάχιστο νεράκι.
Και τέλος ένα πακέτο φύλλο κρούστας και βούτυρο όσο χρειαστεί για το άλλειμά τους.
Καθαρίζουμε και λιώνουμε τις ώριμες μπανάνες σε βαθύ μπόλ, με την βοήθεια ενός πιρουνιού.
Τις ανακατεύουμε με τον χυμό λεμονιού άμεσα για να μην μας μαυρίσουν.
Στην συνέχεια μέσα σ' αυτό το μείγμα ρίχνουμε το ζαχαρούχο, τα αυγά, τον χυμό από τα πορτοκάλια, την βανίλια και το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε πολύ καλά με το πηρούνι για να ενωθούν όλα τα υλικά
Σίγουρα θα έχει ξεμείνει λίγο ζαχαρούχο στο κουτάκι, οπότε εδώ συμπληρώνουμε με το ελάχιστο νεράκι και το μείγμα το ρίχνουμε στην κρέμα μπανάνας και λοιπόν υλικών που φτιάξαμε πιο πριν.
Σε βουτυρομένο ταψί φούρνου τώρα βάζουμε ένα - ένα τα φύλλα, αφού προηγουμένως τα έχουμε καλά βουτυρώσει επίσης. Τα σουρώνουμε - τσαλακώνουμε σχηματίζοντας "πλισεδάκι". Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία με τα φύλλα, τα περιχύνουμε με την κρέμα μπανάνας-ζαχαρούχου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (στους 180 - 190 βαθμούς) για 40 περίπου λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της μπανανο-μπουγάτσας.
Αφήνετε λίγο κρυώσει, πασπαλίζετε με άχνη και κανέλλα ανακατεμένες στον αχνό-ρίχτη (εάν έχετε) αλλιώς συμβατικά με το σουρωτηράκι σας και καλή απόλαυση :-)
Έρχομαιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι ΔΕΝ πιστεύω να την φάγατε όλη;;;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα και καλή εβδομάδα! Η μπουγάτσα φαίνεται όνειρο και όνειρο θα παραμείνει για μένα λόγω δίαιτας! Πάντως τη συνταγή θα τη φτιάξω οπωσδήποτε στο μέλλον γιατί θα είναι σίγουρα νοστιμότατη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑστεράκι προλαβαίνεις... έχουν μείνει ακριβώς 3 κομματάκια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑμαλί μου με μέτρο και στην δίαιτα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕνα μικρό ταψί για να γλυκάνεις τους δικούς σου, κι' από αυτό ένα μικρό κομματάκι και για σένα. Δεν νομίζω πως είναι τόσο "θανάσιμα" αμάρτημα :-)
Ωραιότατη η μπανανοεκδοχή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚάνουμε ότι μπορούμε για να "συναγωνιστούμε" τις γρήγορες μπουγάτσες σας κυρά μου :-))
ΑπάντησηΔιαγραφήΠωπωπω ωραία φαίνεται η συνταγή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα, πω πω και τα δυο αγαπημένα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠρολαβα΄???
Ωραία, γρήγορη, πρακτική (με λίγα κουζινικά προς χρήση - σημαντικό αυτό), οικονομική από άποψη υλικών και νόστιμη για μικρούς και μεγάλους Αρτάνις μου :-))
ΑπάντησηΔιαγραφήΚάτι λίγο προλαβαίνεις και εσύ Taste Advisor. Σε βάζω υποψήφια για το δεύτερο κομμάτι που έχει μήνυμα, αφού το πρώτο πήγε δικαιωματικά στο Αστέρι μας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ μάλλον δεν πρόλαβα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜ΄αρέσουν πολύ οι αυτοσχεδιασμοί σου, είσαι εκπληκτική.
Έχει και το τελευταίο τρίτο κομμάτι Ξανθή. Δεν υπόσχομαι βέβαια, μιας και δεν ξέρω τι γίνεται πίσω στο σπίτι (αφού εγώ λείπω)...
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλλά θα την ξανακάνω καλή μου και θα σου κρατήσω.
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
Το πότε επισκεπτόμαστε τον καρδιολόγο δεν μας είπες...:) Καλή εβδομάδα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήAx!! έτρεχα όλη μέρα, δεν πιστεύω να μην μου κράτησες ένα κομματάκι???
ΑπάντησηΔιαγραφήΠότε θα έρθετε? Πεθύμησα το μικρό αγοράκι!!!
Την είδε η Αχτίδα μου; δεν θα την είδε στα σίγουρα γιατί σίγουρα μιας και έχουμε μπανάνες θα το κάνει.Συγχαρητήρια , όμορφη συνταγή.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία η παραλλαγή σου με τη μπανάνα! Καλή εβδομάδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛοιπόν χωρίς να θέλω να σε κολακεύσω είσαι μοναδική στην επινόηση συνταγών.Οι ιδέες σου είναι καταπληκτικές.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟυάου! Ακούγεται πολύ νόστιμο το γλυκάκι σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠηνελόπη..δέν θέλω να την μάθω...θέλω να την φάω..!
ΑπάντησηΔιαγραφήWelldone
Kαλημέρα!
♥
Δημήτρη καλημέρα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαρδιολόγο; Να σου πω εγώ τακτικά κάνω τις αιματολογικές (γιατί υπήρχε ένα ιστορικό "παιδικών" ασθενειών στην οικογένειά μου. Μια φορά τον χρόνο οπωσδήποτε. καθώς και ότι άλλο χρειάζομαι δεν το καθυστερώ σχεδόν ποτέ.
Άρα προσέχουμε για να έχουμε.
Ο καλός μου τώρα, έκανε προσφατα επέμβαση (γιατί είχε φτάσει να την χρειάζεται) και τώρα 3 μήνες μετά είναι λιγότερος κατά 48 κιλά. Βέβαια εδώ μιλάμε για άλλες καταστάσεις...
Αλλά με έλεγχο και προσοχή φίλε μου, όλα συνδυάζονται.
Λίλα μου, καλημέρα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα το κανονίσουμε καλή μου. Πρέπει να κατεβούμε Κόρφο. Εχουμε 15 μέρες να ρθουμε και να κατηφορίσουμε και προς τα μέρη σας.
Αν είναι θα σου φτιάξω ταψί...για να φέρω.
Κύριε Δημήτρη μου καλημέρα,
ΑπάντησηΔιαγραφήαν την είδε η Αχτιδούλα δεν ξέρω... αλλά άμα θέλετε να της στείλω "σκονάκι" την συνταγή για να την φτιάξει οπωσδήποτε :-))
Big Mama, την συνιστώ ανεπιφύλακτα την παραλλαγή. Κατάλληλη για μικρά και μεγάλα παιδιά! Ξέρω τι σου λέω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρες
Τι να κάνω Vita μου; Αξιοποιώ υλικά...γιατί δεν πατάμε είπαμε τίποτε πια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι έτσι, μένουμε όλοι ευχαριστημένοι :-))
Σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
MyKitchenDiary είναι αρκετά νόστιμο και γευστικό νομίζω. Θα πρέπει όμως ο καθένας να κάνει τις δοκιμές του για να αποφασίσει καλή μου :-))
ΑπάντησηΔιαγραφήΕύα μου, για να την φας καλή μου, πρέπει να μάθει πως φτιάχνεται!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλλιώς πρέπει να βγω εγώ και να κάνω μερικά ταψιάκια για να σας την μοιράσω :-)))
Πολύ ενδιαφέρουσα η εκδοχή σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα δοκιμαστεί σύντομα!
Ενα εχω να πω : Μπράβο σου! Εγώ αυτο θεωρω ταλέντο στην μαγειρική, να επινοεί κανείς και να φαντάζετε .Και εσύ τόχεις...
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ σε καλή μου Ριρή (αν κι' εγώ προτιμώ το Ειρήνη. Όνομα γεμάτο και μεστό).
ΑπάντησηΔιαγραφήΚάνω ότι μπορώ :-)) πάντα αυτοσχεδιάζοντας, διαβάζοντας και λέγοντας τι μου πάει εμένα στην γεύση και τι όχι.
Teleio
ΑπάντησηΔιαγραφή