Και επειδή είπαμε πως έπεται συνέχεια (την περίμενε και Big Mama, όπως μου έγραψε στο προηγούμενο post) και πολλές φίλες μπήκαν στο πρωϊνό μας club με την ίδια συνήθεια, να σας γράψω την χθεσιν-βράδινη τελευταία δημιουργία.
Αρωματική και μυρωδάτη, αλλά χωρίς φωτογραφία αυτήν την φορά, γιατί δεν είχα χρόνο ούτε "ωχ" να κάνω μετά και το καθάρισμα της κουζίνας.
Συγχωρήστε με.
Και δοκιμάστε και τούτην την συνταγούλα, νομίζω πως θα σας αρέσει το ίδιο, ενώ τα μπισκότα αυτά δένουν πολύ ωραία και με αρωματικό τσάϊ όχι, μόνον καφέ.
Τα υλικά:
1 και μισό φλυτζάνι ζάχαρη άσπρη (η συνταγή λέει 2, αλλά υπάρχει ένα άλλο υλικό που θα αναφέρω πιο κάτω και το οποίο προσθέτει έξτρα γλύκα)
1 φλυτζάνι λιωμένο βούτυρο (έβαλα μισό φυτικό και μισό γάλακτος για περισσότερο άρωμα)
2 μέτρια αυγά,
χυμό και ξύσμα απο ένα μεγάλο λεμόνι,
1/2 κουταλάκι κρυσταλλικής βανίλιας,
1 φλυτζάνι ζαχαρούχο γάλα (επειδή η συνταγή αναφέρει sweet milk, δεν ήξερα εάν μιλούσε για ζαχαρούχο, εγώ αυτό πάντως έβαλα)
1 κουταλάκι μπέϊκιν πάουντερ,
1 κουταλάκι σόδα
και τέλος, 2 με 3 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
Χτυπάμε καλά το βούτυρο και την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και στην συνέχεια ρίχνουμε ένα ένα τ' αυγά
Προσθέτουμε το ξύσμα, το ζαχαρούχο, το μπέϊκιν πάουντερ και ανακατεύουμε.
Τμηματικά ρίχνουμε αλεύρι και ανακατεύουμε.
Στην φάση αυτή διαλύουμε την σόδα μέσα στον χυμό του λεμονιού και το ρίχνουμε στο μείγμα των προηγούμενων υλικών. Προσθέτουμε πια αλεύρι με το μάτι (λίγο) μέχρι ο χυλός μας να μην είναι ούτε πολύ ρευστός ούτε πολύ αραιός.
Μοιράζουμε το μείγμα σε ταψιά στρωμένα με χαρτί φούρνου και με την βοήθεια ενός κουταλιού, τα πιέζουμε να πλατύνουν. Στο κέντρο στάζουμε δυό σταγόνες μαρμελάδας λεμόνι (ή πορτοκάλι εάν δεν υπάρχει διαθέσιμο λεμόνι). Αλλιώς αφήστε τα έτσι και ετοιμάστε ένα γλάσσο λεμονιού, όπου θα στολίσετε με τον δικό σας τρόπο στο τέλος.
Ψήνουμε για 10-12 λεπτά, σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 Βαθμούς με αέρα (πάντα ανάλογα με τον φούρνο).
Τα αφήνουμε να κρυώσουν ...και είναι έτοιμα για το καφεδάκι σας.
Καλή απόλαυση σας εύχομαι, καθώς και ένα ξεκούραστο και χαλαρωτικό Σαββατοκύριακο.
Αρωματική και μυρωδάτη, αλλά χωρίς φωτογραφία αυτήν την φορά, γιατί δεν είχα χρόνο ούτε "ωχ" να κάνω μετά και το καθάρισμα της κουζίνας.
Συγχωρήστε με.
Και δοκιμάστε και τούτην την συνταγούλα, νομίζω πως θα σας αρέσει το ίδιο, ενώ τα μπισκότα αυτά δένουν πολύ ωραία και με αρωματικό τσάϊ όχι, μόνον καφέ.
Μπισκότα Λεμονιού
Τα υλικά:
1 και μισό φλυτζάνι ζάχαρη άσπρη (η συνταγή λέει 2, αλλά υπάρχει ένα άλλο υλικό που θα αναφέρω πιο κάτω και το οποίο προσθέτει έξτρα γλύκα)
1 φλυτζάνι λιωμένο βούτυρο (έβαλα μισό φυτικό και μισό γάλακτος για περισσότερο άρωμα)
2 μέτρια αυγά,
χυμό και ξύσμα απο ένα μεγάλο λεμόνι,
1/2 κουταλάκι κρυσταλλικής βανίλιας,
1 φλυτζάνι ζαχαρούχο γάλα (επειδή η συνταγή αναφέρει sweet milk, δεν ήξερα εάν μιλούσε για ζαχαρούχο, εγώ αυτό πάντως έβαλα)
1 κουταλάκι μπέϊκιν πάουντερ,
1 κουταλάκι σόδα
και τέλος, 2 με 3 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
Χτυπάμε καλά το βούτυρο και την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και στην συνέχεια ρίχνουμε ένα ένα τ' αυγά
Προσθέτουμε το ξύσμα, το ζαχαρούχο, το μπέϊκιν πάουντερ και ανακατεύουμε.
Τμηματικά ρίχνουμε αλεύρι και ανακατεύουμε.
Στην φάση αυτή διαλύουμε την σόδα μέσα στον χυμό του λεμονιού και το ρίχνουμε στο μείγμα των προηγούμενων υλικών. Προσθέτουμε πια αλεύρι με το μάτι (λίγο) μέχρι ο χυλός μας να μην είναι ούτε πολύ ρευστός ούτε πολύ αραιός.
Μοιράζουμε το μείγμα σε ταψιά στρωμένα με χαρτί φούρνου και με την βοήθεια ενός κουταλιού, τα πιέζουμε να πλατύνουν. Στο κέντρο στάζουμε δυό σταγόνες μαρμελάδας λεμόνι (ή πορτοκάλι εάν δεν υπάρχει διαθέσιμο λεμόνι). Αλλιώς αφήστε τα έτσι και ετοιμάστε ένα γλάσσο λεμονιού, όπου θα στολίσετε με τον δικό σας τρόπο στο τέλος.
Ψήνουμε για 10-12 λεπτά, σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 Βαθμούς με αέρα (πάντα ανάλογα με τον φούρνο).
Τα αφήνουμε να κρυώσουν ...και είναι έτοιμα για το καφεδάκι σας.
Καλή απόλαυση σας εύχομαι, καθώς και ένα ξεκούραστο και χαλαρωτικό Σαββατοκύριακο.
μπισκότα λεμονιού... χμμμ!! δεν έχω φάει ποτέ και ούτε έχω ακούσει πάλι !!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήθα τα δοκιμάσω σίγουρα!!!
φιλιά!!
ξέρεις τι μ αρέσει στη συνταγή σου? ¨οτι αισθάνομαι ότι αν τα φτιάξω θα μοσχοβολάει το λεμόνι και μ αρέσει πάρα πολύ να μυρίζει το σπίτι έτσι όμορφα από ψημένα μπισκοτάκια!διάβασα και την προηγούμενη ανάρτησή σου(καθυστερημένα λόγω έλλειψης χρόνου τον τελευταίο καιρό...)και καλά κάνεις που αφιερώνεις αυτά τα λεπτά για σένα...κι επίσης ζηλεύω για το βιβλίο!!!γιατί όλα αυτά μ αρέσουν!!Καλό απόγευμα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΖαχούραλα το άρωμα του λεμονιού σε κεϊκς, μπισκότα και γλυκά ψυγείου για μένα είναι πολύ "σκανδαλιστικό". Οπότε μόλις βρήκα τούτην τη συνταγή διαβάζοντας το βιβλιαράκι μου, την έβαλα στα άμεσα πλάνα πειραματισμών μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά και σε σένα και καλό ΣΚ.
Αθηνά, πάντα κι' εγώ με την μυρωδιά του κάθε σπιτιού (όταν για παράδειγμα με έχουν καλέσει κάπου για φαγητό ή στο δικό μου σπίτι) έχω ένα συναίσθημα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν αυτή είναι "γαργαλιστική" ξέρω ότι θα περάσω καλά και θα απολαύσω το αποτέλεσμα. Αν πάλι όχι, κάτι αρνητικό αρχίζει να πλανάται στην ατμόσφαιρα.
Μην ζηλεύεις καλή μου για το βιβλίο. Μπορεί να σου δωθεί ευκαιρία κάποια στιγμή να αποκτήσεις κάτι παρόμοιο. Εγώ απλά τα ψώνια που έκανα σε τούτο το ταξίδι μου ήταν αποκλειστικά και μόνον βιβλία μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής!
Λατρεύω το λεμόνι!!!!!!!! για στείλε μερικά από τα cookies σου γιατί μου ήρθε μια λιγούραααα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣμουάτςςςςςςςςςςς
Καλό ΣΚ
Tα λεμονογλυκά είναι η αδυναμία μου και τα cookies τρώγονται τόσο εύκολα! Όταν θα ξανακατηφορίσετε να μου φέρεις λίγα!
ΑπάντησηΔιαγραφήχμμμ ενδιαφέρουσα συνταγή παρόλο που δεν είμαι των μπισκότων :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα και καλό βράδυ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα μπισκοτάκια σου με το λεμόνι θα πρέπει να γίνονται πολύ νόστιμα και εύκολα.
Οσο για την περιγραφή του πρωίνου ...είναι σαν να το περιγράφω εγώ!
Βλέπω γύρισες με τα κατάλληλα εφόδια από το ταξίδι!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚουλουράκια λεμονάτα!!θα δοκιμάσω κι εγώ.
Καλό Φθινόπωρο και καλή εβδομάδα.
Αστέρι μου και μένα μου αρέσει το άρωμα του λεμονιού σε όλα τα γλυκά. Είναι μια πραγματικά ευχάριστη αίσθηση για τον ουρανίσκο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΛίλα μου, θα το προσπαθήσω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕ! για να δούμε πότε θα τα καταφέρουμε να είναι αυτή η "κατηφόρα" πάλι.
Καλημέρα και καλή εβδομάδα.
Πάντως είναι πολύ γευστικά, αν τα δοκιμάσεις.
Ε λοιπόν, βρήκαμε άνθρωπο που δεν είναι υπέρ των μπισκότων!! Αυτό είναι σημαντική δήλωση καλή μου...
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάντως να κάνεις την δοκιμούλα αν θα έχεις την διάθεση.
Καλή εβδομάδα εύχομαι.
Δήμητρά μου κι' εσύ λοιπόν στο club :-))
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ διαδικασία είναι αρκετά εύκολη για την παρασκευή τους, όχι περισσότερο από μισή ώρα. Αξίζει νομίζω τον κόπο.
Καλημέρα εύχομαι.
Καλημέρα και καλή Εβδομάδα Ξανθή μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι, σε τούτο το ταξίδι τα έξοδά για τα δωράκια μου ήταν βιβλία και μερικά μικρά κρυστάλλινα αντικείμενα.
Τα βιβλιαράκια θα τα βγάλουν τα λεφτά τους σύντομα :-))
Μου αρέσει ότι έχει μέσα λεμόνι, θα τα φτιάξω σίγουρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα Πόπη, εάν τα φτιάξεις τα λεμονάτα, να μας πεις τελικά πως σου φάνηκαν :-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι ωραίο να ξέρεις πως αυτό που έφτιαξες το δοκίμασαν κι' άλλοι και το απόλαυσαν (ή όχι, ανάλογα τα γούστα πάντα).
Καλή σου μέρα και πάλι.
Αυτό το λεμονάτο, πώς το έχασα εγω;
ΑπάντησηΔιαγραφήΈλα μου ντε! Μάλλον σε "φάγανε" το πολλά καφεδάκια και οι "τσάρκες" με τις φιλενάδες καλή μου :-)))
ΑπάντησηΔιαγραφήΑντε σύντομα και στα δικά μας από κοντά.