E! Ας το αφήσουμε να πλανάται στην ατμόσφαιρα ως μυστήριο.
Εσείς απολαύστε το ελαφρύ κερασματάκι (και το έκανα επίτηδες ελαφρύ, για να μην έχει πρόβλημα με καρδιολόγους πάλι ο φίλος Δημήτρης Τερζής).
Ένα γλυκάκι ψυγείου, ας το πούμε cheesh cake με εξωτικό άρωμα καρύδας (και όχι μόνον)!
Για μια μέτρια φόρμα, με αποσπώμενο πάτο, χρειαζόμαστε ένα πακέτο μπισκότα (όποιου είδους σας αρέσει ή έχετε διαθέσιμα) προσωπικά είχα πτι-μπερ, αλλά και μικρά με σοκολάτα. Προτίμησα τα δεύτερα γιατί... Γιατί έτσι, που λέει κι ο γιόκας μου. Και στην ουσία χρησιμοποίησα 3 μικρά σακουλάκια, τα οποία και άλεσα στο multi, τα ανακάτεψα με λίγο βούτυρο και τα άπλωσα με την βοήθεια της πίσω πλευράς ενός κουταλιού, στον πάτο της φόρμας.Έψησα για 5-6 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο το μείγμα μπισκότου και το άφησα να κρυώσει ενώ στο διάστημα αυτό έφτιαξα την κρέμα ψυγείου. Δεν μου πήρε περισσότερο από 5 - 6 λεπτά να την φτιάξω με τα ακόλουθα υλικά:
1 μεγάλο πακέτο τυρί κρέμα,
1 κεσεδάκι στραγγυστό 2%,
1 κουτί γάλα καρύδας,
3/4 ενός μεγάλου φλυτζανιού, ζάχαρη άχνη,
4 φύλλα ζελατίνας πιο το έβρεξα σε κρύο νερό και μετά τα διέλυσα σε λιγάκι ζεστό ποτό Badita (λικέρ καρύδας)
6 σταγόνες εσσάνς πικραμύδαλου.
Όλα τα πιο πάνω υλικά χτυπήθηκαν για 5 λεπτάκια με το μίξερ μέχρι να ενωθούν καλά. Με τελευταία την προσθήκη της ζελατίνας στο μείγμα μας και λίγο ακόμη χτύπημα. Η κρέμα αρκετά υγρή, στρώθηκε πάνω στο ψημένο μπισκότο και μπήκε στο ψυγείο για 5 περίπου ώρες (να σφύξει).
Στην συνέχεια διακοσμήθηκε με τριμμένη καρύδα, ανακατεμένη με αλεσμένο (στο multi) ανάλατο αμύγδαλο καθώς και λίγο ακόμη τριμμένο σοκολατένιο μπισκότο.
Cheese Cake: Καρύδας - Αμυγδάλου - Σοκολάτας
Χρόνια μας πολλά και πάντα να είμαστε γεροί και ν' αντέχουμε...Τα υπόλοιπα θα μας συναντήσουν από μόνα τους, στην πορεία της ζωής μας.
Οποια κι αν είναι η επέτειος, ό,τι κι αν αφορά εύχομαι να την απολαμβάνεις χρόνια πολλά με την ίδια όρεξη
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ καρύδα όπως και η βανίλια έχει ή φανατικούς φίλους (εμένα) ή ορκισμένους εχθρούς (τον άντρα μου)
Αν ήταν τρόπος να έχω ένα κομματάκι γιατί μόνο για μένα δύσκολο το βλέπω να μπω στον κόπο παρότι πανεύκολα μπήκα στον πειρασμό :-)
Χρόνια σας πολλά γλυκειά μου!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπέτειο γάμου έχετε; :)))))
Να πάρω και ένα κομματάκι που μου αρέσει εεε;
Σμουάτςς
Ευχές για τη γιορτή...Πολλές, γλυκές και από καρδιάς. Συμφωνώ με τη Vita για την καρύδα. Εγώ τη λατρεύω, η γυναίκα μου την αντιπαθεί!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι καρδιολόγοι στις γιορτές οφείλουν να κάνουν πέρα! Εξάλλου, όπως σου έχω αναφέρει, η ζωή πλέον έχει λίγες απολαύσεις...:)
Καλή επέτειο! Παίρνω κομματάκι και σε φιλώ
ΑπάντησηΔιαγραφήVita και Δημήτρη, αφήστε τους στην άκρη τους συντρόφους. Άντε θα τους φτιάξω κάτι άλλο, αλλά θυμήθηκα πως έκανα και γλυκό σταφύλι με αμυγδαλάκι προχθές οπότε ίσως γλυκαθούν μ' αυτό :-))
ΑπάντησηΔιαγραφήΈτσι είναι τα γούστα φίλοι μου. Δεν μπορείς πάντα να τους καλύψεις όλους.
Αστέρι μου σ' ευχαριστώ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι... αυτό!!!
Κόπιασε...
Πόπη, σ' ευχαριστώ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλπίζω εσένα να σου αρέσει η καρύδα;
Χρόνια Πολλά σε ότι κι αν γιορτάζεις!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ δεν ενθουσιάζομαι για το γάλα καρύδας μια φορά το δοκίμασα κι έκτοτε.....
Καλό απόγευμα
Penelope, ευχομαι η ζωή σου να εχει πάντα ευχάριστες επετείους σάν την σημερινη... Τό γλυκάκι ,το παίρνω ολόκληρο διότι κομάτι δεν με φτάνει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕρώτηση:οταν λές μεγάλο πακέτο τυρί,
ποσα γραμμάρια ενοεις, εγω ξέρω των 200, υπάρχειμεγαλύτερο?
Χρόνια σας πολλά penelope! Γεμάτα υγεία, τύχη και ευτυχισμένες στιγμές!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠηνελόπη μου να τα χιλιάσετε αλλά το κυριότερο να είστε υγιείς και να χαιρόσαστε το παλικαράκι σας!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτο blog μου σε περιμένει μια πρόκληση!!!
Χρόνια πολλά, να είστε πάντα καλά και να χαιρόσαστε τον κούκλο σας!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕιρήνη μου σ' ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤώρα να σου πω ότι εγώ βρίσκω 2 συσκευασίες τυριού κρέμας (μικρή και μεγάλη - που στην ουσία είναι 2 πακέτα μικρά κάτι περισσότερο από 350 γραμμάρια) Άρα μιλάμε για 2 μικρά.
Ευχαριστώ σε καλή μου My Kitchen Diary. Οι ευχές όλων είναι πάντα η δύναμή μας!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛίλα μου γλυκειά μου φίλη, σ' ευχαριστώ πολύ για τις ευχές.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠρόσκληση ε;
A! Την είδα, αλλά εγώ δεν νομίζω πως είμαι μια celebrity blogger :-)
Ξανθή μου σ' ευχαριστώ πολύ. Όσο για το γάλα καρύδας, στην συγκεκριμένη συνταγή ήταν υλικό που έδενε με το αποτέλεσμα. Από μόνο του μάλλον δεν λέει και πολλά πράγματα όντως.
ΑπάντησηΔιαγραφήBig Mama καλή μου, σ' ευχαριστώ πολύ-πολύ...
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλές γλυκιές ευχές!
ΑπάντησηΔιαγραφήKαταπληκτικό γλύκισμα,με αγαπημένα υλικά!
Φιλάκια πολλά!!
Πηνελόπη μου,
ΑπάντησηΔιαγραφήνα ζήσετε σαν τα ψηλά βουνά,μαζί κι ευτυχισμένοι...όσο για το γλυκό σου..ε..λόγω της ημέρας,πώς να πώ όχι στο κέρασμα..??
καλό σου Σ/Κ..
Eva, σε ευχαριστώ γλυκειά μου για τις ευχές. Και ελπίζω να αρέσει το κερασματάκι.
ΑπάντησηΔιαγραφήSpitokoyto μου, ευχαριστώ για τις ευχούλες. Μακάρι όλων σας οι ευχές να μας συνοδεύουν και να πιάνουν πάντα τόπο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα ζησετε πολλα πολλα χρονια ευτυχισμενοι καλή μου και να χαιροσαστε τον γυιοκα σας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγω θα παρω μια κουταλια σταφυλι γιατι με την καρυδα δεν μιλιόμαστε.
ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ Μ
Ευχαριστώ σε καλή μου Σταυρούλα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΆντε ...θα σου κρατώ ένα βάζο με σταφύλι την άλλη φορά :-)))