Για να κάνεις τους άλλους να φάνε κάποια πράγματα, πρέπει να σκαρφίζεσαι κάθε μέρα διάφορα, ειδικά όταν μιλάμε για ορκισμένους εχθρούς κάποιων λαχανικών όπως το μπρόκολο και το κουνουπίδι (ως προς το τελευταίο συμπεριλαμβάνω και τον εαυτό μου στο εχθρικό κοινό).
Αν όμως τα κάνεις "δελεαστικά" ως προς την σύνθεση και την παρουσίαση τότε έχεις μάλλον λαμπρά αποτελέσματα στην κατανάλωσή τους!
Είχαμε ξεχάσει ένα φρέσκο κουτί με μανιτάρια και όταν τα θυμήθηκα ήταν βραδάκι πια.
Είχε αγοράσει και πάτερ φαμίλιας φρέσκο μπρόκολο με σκοπό να "ταϊσει" την φτερωτή μας οικογένεια, οπότε έπρεπε να του το βράσω... Έτσι λοιπόν, εκμεταλλεύτηκα τα δύο λαχανικά για ένα γρήγορα βραδινό φαγητό.
Καθαρίζετε τα φρέσκα μανιτάρια με τον τρόπο που εσείς συνηθίζετε (προσωπικά το έχω ξαναγράψει, τα ξεπλένω ελαφρώς μέσα σε λίγο νεράκι και τα σκουπίζω μετά). Παίρνετε μια μεγάλη τούφα μπρόκολο και της κόβετε τα μπουκετάκια μικρά. Τα ξεπλένετε επίσης καλά αφού τα αφήσετε για λίγο μέσα σε ξυδόνερο (μιας και έχουμε να κάνουμε και με φυτοφάρμακα) .
Στην συνέχεια, λαμβάνετε βαρύ τηγάνι ανά χείρας και το τροφοδοτείτε με μια καλή κουταλιά της σούπας βούτυρο και μια γενναία κουταλιά ελαιόλαδο. Το βάζετε να κάψει για να σωτάρετε τα μανιτάρια και τα μπουκετάκια του μπρόκολου. Τα αφήνετε να μαλακώσουν καλά ανακατεύοντας από καιρό σε καιρό.
Ρίχνετε μέσα λίγο μαύρο τριμμένο πιπέρι, λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο, λίγο τζίντζερ σκόνη και λίγη σκόνη σκόρδου. Ανακατεύετε να ενωθούν και τα μπαχαρικά μαζί με τα λαχανικά.
Όπως έχει πλέον διαμορφωθεί το μείγμα τώρα το εμπλουτίζετε με μισό φλιτζάνι τριμμένη φέτα (γι' αυτό και θέλει προσοχή στο αλάτισμα το φαγητό μας) ενώ σ' ένα μπολ σπάτε 4 αυγά τα οποία και χτυπάτε μαζί με λίγο γάλα φρέσκο ή εβαπορέ.
Όταν η φέτα έχει αρχίσει να λιώνει και να δένει με τα υπόλοιπα υλικά ρίχνετε και τα χτυπημένα αυγά.
Ανακατεύετε συχνά - πυκνά με ξύλινη κουτάλα μέχρι το μείγμα να ενωθεί και τα αυγά σας να έχουν ψηθεί. Αφήνετε να τραβήξουν και είστε έτοιμοι για σερβίρισμα παρέα με λίγο φρέσκο ψωμάκι.
Απλό, εύκολο, χορταστικό και το μπρόκολο τρώγεται... πάρα, μα πάρα πολύ, ευχάριστα απ' όλους.
Αν όμως τα κάνεις "δελεαστικά" ως προς την σύνθεση και την παρουσίαση τότε έχεις μάλλον λαμπρά αποτελέσματα στην κατανάλωσή τους!
Κάπως έτσι μας προέκυψε και το ακόλουθο φαγάκι.
Καγιανάς με μπρόκολο και μανιτάρια.
Είχαμε ξεχάσει ένα φρέσκο κουτί με μανιτάρια και όταν τα θυμήθηκα ήταν βραδάκι πια.
Είχε αγοράσει και πάτερ φαμίλιας φρέσκο μπρόκολο με σκοπό να "ταϊσει" την φτερωτή μας οικογένεια, οπότε έπρεπε να του το βράσω... Έτσι λοιπόν, εκμεταλλεύτηκα τα δύο λαχανικά για ένα γρήγορα βραδινό φαγητό.
Καθαρίζετε τα φρέσκα μανιτάρια με τον τρόπο που εσείς συνηθίζετε (προσωπικά το έχω ξαναγράψει, τα ξεπλένω ελαφρώς μέσα σε λίγο νεράκι και τα σκουπίζω μετά). Παίρνετε μια μεγάλη τούφα μπρόκολο και της κόβετε τα μπουκετάκια μικρά. Τα ξεπλένετε επίσης καλά αφού τα αφήσετε για λίγο μέσα σε ξυδόνερο (μιας και έχουμε να κάνουμε και με φυτοφάρμακα) .
Στην συνέχεια, λαμβάνετε βαρύ τηγάνι ανά χείρας και το τροφοδοτείτε με μια καλή κουταλιά της σούπας βούτυρο και μια γενναία κουταλιά ελαιόλαδο. Το βάζετε να κάψει για να σωτάρετε τα μανιτάρια και τα μπουκετάκια του μπρόκολου. Τα αφήνετε να μαλακώσουν καλά ανακατεύοντας από καιρό σε καιρό.
Ρίχνετε μέσα λίγο μαύρο τριμμένο πιπέρι, λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο, λίγο τζίντζερ σκόνη και λίγη σκόνη σκόρδου. Ανακατεύετε να ενωθούν και τα μπαχαρικά μαζί με τα λαχανικά.
Όπως έχει πλέον διαμορφωθεί το μείγμα τώρα το εμπλουτίζετε με μισό φλιτζάνι τριμμένη φέτα (γι' αυτό και θέλει προσοχή στο αλάτισμα το φαγητό μας) ενώ σ' ένα μπολ σπάτε 4 αυγά τα οποία και χτυπάτε μαζί με λίγο γάλα φρέσκο ή εβαπορέ.
Όταν η φέτα έχει αρχίσει να λιώνει και να δένει με τα υπόλοιπα υλικά ρίχνετε και τα χτυπημένα αυγά.
Ανακατεύετε συχνά - πυκνά με ξύλινη κουτάλα μέχρι το μείγμα να ενωθεί και τα αυγά σας να έχουν ψηθεί. Αφήνετε να τραβήξουν και είστε έτοιμοι για σερβίρισμα παρέα με λίγο φρέσκο ψωμάκι.
Απλό, εύκολο, χορταστικό και το μπρόκολο τρώγεται... πάρα, μα πάρα πολύ, ευχάριστα απ' όλους.
Καλημέρα και καλή εβδομάδα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕ αυτό είναι πέραν φαντασίας!!! Θες να πεις ότι το έφαγαν μικροί και μεγάλοι;;;
Πολλά φιλιά.
Καλημέρα και από μένα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραιότατο μου κάνει αυτό! Να το δοκιμάσω στις κόρες μου λες;;;
Καλημέρα εμένα μου αρέσουν και τα δύο οπότε δεν θα έχω πρόβλημα με τον συνδιασμό τους.Πολλά φιλιά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα Ξανθή μου, επίσης και σε σένα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι να κάνω καρδιά μου, βάζω την φαντασία μου να τρέχει ... για να φέρω σε πέρας το καθημερινό συσσίτιο :-))
Είχε επιτυχία απόλυτη!
Καλώς την Μαρίνα μας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕμένα πάντως ο μικρός μου το έφαγε σιγοτραγουδώντας, όπως κάνει όταν κάτι του αρέσει ιδιαίτερα!
Κάνε δοκιμές Μαρινάκι μου και ότι πετύχει ;-)
Αμ, Ροδάνθη μου εσύ είσαι κορίτσι καλόφαγο! Με τα "ανάποδα" όμως παιδάκια πρέπει να κάνεις τους συνδυασμούς να μοιάζουν όπως θα τους αρέσουν ;-) και να πεις και καμμιά καλή ιστοριούλα όπως για παράδειγμα τον Λάκη τον Μπροκολάκη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπώ πολύ το μπρόκολο, θα δοκιμάσω.Καλή σου εβδομάδα φίλη μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΞέρω κάποιον "περίεργο" που τρελλαίνεται για μπρόκολο, οπότε θα λάβει μια ίδια μεριδούλα απόψε το βράδυ, που βαριέμαι να κάνω οτιδήποτε άλλο...
ΑπάντησηΔιαγραφήΜερσί για την ιδέα, με εξυπηρετεί τα μάλα!
Φιλιά σας πολλά-πολλά!
Θα περιμένω να μας πεις τις εντυπώσεις σου Αχτίδα μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μεσημέρι εύχομαι, όσο για το σπιτάκι σου, μοιάζει συναρπαστικό!
Αμ' γι' αυτό οι "Χιώτες" πάνε δυό-δυό Ζαμπία μου. Για να δίνουν οι ιδέες ο ένας στον άλλο (και να προσέχουν και οι δύο μαζί)!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟπότε και οι γείτονες Μυτιληνιοί θα επωφεληθούν από αυτές :-))))
Είναι εξαιρετικό νόστιμο, στο υπόσχομαι :-))
Ο καγιανάς στην ουσία είναι τα scrambled eggs που λένε και στ' αγγλικά, αλλά τέτοιες εκδοχές με φέτα και νόστιμα λαχανικά νομίζω δίνουν σούπερ γεύση στις βασικές συνταγές!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜικροί και μεγάλοι μια χαρά έφαγαν βλέπω! :)
Πολύ ωραίο το καμουφλάζ. Κερδίζει σίγουρα τη μάχη :-)
ΑπάντησηΔιαγραφήSimply perfect.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠεντανόστιμο πρέπει να έγινε Πηνελόπη μου, γι αυτό ο μικρός έτρωγε και το σιγοτραγουδούσε!!! Πολλά φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάντως και για μας που το τρώμε το μπρόκολο, είναι μια χαρά ιδέα! Θα το δοκιμάσουμε σίγουρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌντως τα scrambled eggs Σκοτεινούλα μου είναι τα "χτυπημένα" αυγά. Στην πατρίδα μας τα βρίσκεις συνήθως συνδυασμένα με ντομάτα, φέτα ή σκέτα με λίγο βούτυρο ανάλογα τον τόπο διαμονής και τι αυτός παράγει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟπότε εκμεταλλευόμενη την ευκολία του φαγητού...έκανα κι' εγώ τους συνδυασμούς μου!
Οι οποίοι ευτυχώς πέτυχαν :-))
Σαν "κομάντο" στην κουζίνα δρω Βαγγελιώ μου, τι να κάνω προκειμένου να "φάνε" και κάτι πιο υγιεινό!
ΑπάντησηΔιαγραφήYes it is Theorema.
ΑπάντησηΔιαγραφήTo "τραγούδισμα" του φαγητού Κική μου είναι μια συνήθεια που έχει και κάθε φορά που απολαμβάνει κάτι το "μμμμμ, μμμμ, μμμμμ" πάει σύννεφο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι ευτυχώς δικαιώθηκε και το πείραμα, μιας και η προσπάθεια να φάει τηγανιτό αυγά μάτι, πήγε χαμένη, όσο κι' αν το στόλισα και το έκανα παιχνιδιάρικο :-)
Αφού σας αρέσει Βέρα μου το μπρόκολο, δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα στο να καταναλώσετε τούτο το φαγάκι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔώσε κι' ένα φιλάκι από μένσ στην ομορφούλα σου.
Λατρεύω μπρόκολο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕ, άμα είσαι λάτρης αγαπητέ μου Kitsomitso...τότε η συνταγή θα σου κάνει!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔοκίμασέ την ανεπιφύλακτα.