Πάντα έρχεται κάποια στιγμή, που βλέπεις με απορία το γεγονός, ότι ορισμένα πράγματα που για άλλους μοιάζουν πολύ εύκολα, να είναι για σένα το λιγότερο "ακατόρθωτα" για να μην πω "βουνό"!
Έτσι συμβαίνει λοιπόν και σε μένα, με την κατασκευή της μαρέγκας ή για να ακριβολογώ του μπεζέ ή της ψημένης μαρέγκας!
Το οποίο και αποτελεί γλυκάκι αγαπημένο από τα παιδικά μου χρόνια, με αυτή την ανάλαφρη εμφάνισή της και όγκο αλλά και την μαστιχωτή τη γεύση όταν πια μπει στο στόμα.
Και σε αυτά τα μονοπάτια σκέψης με οδήγησε η άτιμη η μαρμελάδα φράουλα, που είπα να φτιάξω με τις πιο ώριμες φράουλες που αγόρασα....
Και μετά πήγα ένα βήμα παραπέρα (σκέτη καταστροφή δηλαδή, το μυαλό μου ώρες-ώρες...) καθώς λιμπίστηκα αέρινη μαρέγκα με άρωμα βανίλιας!
Θα με έσωζε ίσως ένας περίπατος μέχρι τον Βάρσο της Κηφισιάς...αλλά ας όψεται.. που δεν είχα χρόνο!
Και έτσι είπα να τολμήσω να σηκώσω μανίκια...και να φτιάξω λίγες, μπας και τελικά τα καταφέρω, αν και πολύ φοβόμουν εξ' αρχής την αποτυχία.
Η τύχη όμως του πρωτάρη, έγινε πραγματικότητα!!!
Έτσι συμβαίνει λοιπόν και σε μένα, με την κατασκευή της μαρέγκας ή για να ακριβολογώ του μπεζέ ή της ψημένης μαρέγκας!
Το οποίο και αποτελεί γλυκάκι αγαπημένο από τα παιδικά μου χρόνια, με αυτή την ανάλαφρη εμφάνισή της και όγκο αλλά και την μαστιχωτή τη γεύση όταν πια μπει στο στόμα.
Και σε αυτά τα μονοπάτια σκέψης με οδήγησε η άτιμη η μαρμελάδα φράουλα, που είπα να φτιάξω με τις πιο ώριμες φράουλες που αγόρασα....
Και μετά πήγα ένα βήμα παραπέρα (σκέτη καταστροφή δηλαδή, το μυαλό μου ώρες-ώρες...) καθώς λιμπίστηκα αέρινη μαρέγκα με άρωμα βανίλιας!
Θα με έσωζε ίσως ένας περίπατος μέχρι τον Βάρσο της Κηφισιάς...αλλά ας όψεται.. που δεν είχα χρόνο!
Και έτσι είπα να τολμήσω να σηκώσω μανίκια...και να φτιάξω λίγες, μπας και τελικά τα καταφέρω, αν και πολύ φοβόμουν εξ' αρχής την αποτυχία.
Η τύχη όμως του πρωτάρη, έγινε πραγματικότητα!!!
Και ω του θαύματος κατάφερα να φτιάξω 5 πετυχημένες ατομικές μαρέγκες παρακολουθώντας τουλάχιστον πέντε φορές το video του κου Παρλιάρου στο youtube πριν ξεκινήσω.
Οι αλλαγές που έκανα ως προς τα υλικά μου, ήταν: η προσθήκη 1-2 σταγόνων από χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο, για να μου βγουν ελαφρώς ροζ.
Καθώς και 1/4 κοφτό κουταλάκι βανίλιας κρυσταλλικής στο μείγμα με τα 6 ασπράδια και την 180 γραμμάρια κρυσταλλικής ζάχαρης.
Μετά πρόσθεσα και τη ζάχαρη άχνη.
Δεν έκανα βαθούλωμα με κουτάλι, καθώς τις ήθελα να μοιάζουν περισσότερο με "φούσκα".
Και μετά στο σερβίρισμα, έβαλα την μαρμελάδα φράουλας, χοντροκοπανισμένο φυστίκι Αιγίνης και 2-3 φράουλες φρέσκιες.
Είμαι άκρως ευτυχής που το πείραμα για πρώτη φορά, στέφθηκε με επιτυχία.
Καλό μήνα σας εύχομαι και ένα πολύ καλό Σαββατοκύριακο.
Ε όχι και πρωτάρα φίλη μου! Εσύ φτιάχνεις του κόσμου τα καλά. Τη μαρέγκα δεν θα έφτιαχνες;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα!
Όταν πραγματικά δεν έχεις φτιάξει άλλη φορά, κάτι που ενδεχομένως σου.φαίνεται ή ακούγεται έστω...δύσκολο, Βαγγελιώ μου, μάλλον "πρωτάρης" είσαι :-)))
ΔιαγραφήΧαιρετισμούς πολλούς σου στέλνω.
Ωραίο φαινεται και νόστιμο,εισαι γνωστη εσυ για τις αλχημειες σου ,οχι που θα σου γλυτωνε,καλο μηνα ;-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα 'σαι καλά Νέλη μου.
ΔιαγραφήΑλλά κάποια γλυκάκια, δεν "σηκώνουν" από την φύση τους και πολλές αλχημείες :-))
Υπεροχες εγιναν Πηνελοπη και θα συμφωνησω με την Βαγγελιω ...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι εγω την ειχα την μαρεγγα απο φοβο, αλλα της εχω παρει το κολλαει και σημερα πλεον απορω γιατι τις αντιμετωπιζα καποτε ετσι...
Ωραιοτατες, ειναι σαν ατομικες παβλοβες...
Μαρίνα μου, σ' ευχαριστώ πολύ.
ΔιαγραφήΑλλά είδες που κι' εσύ ένα "κράτημα" με το συγκεκριμένο γλυκό το είχες, οπότε με καταλαβαίνεις καλά :-)))
Φιλιά πολλά.
Δεν ξέρω τι λέτε αλλά εμένα μου τρέχουν τα σάλια!!! Υπέροχο το αποτέλεσμα!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι' εγώ έτσι αιστάνθηκα, Λίλια μου, όταν τις "έστηνα".
ΔιαγραφήΕυτυχώς που κάπως κρατήθηκα για να μπορέσω να τις φωτογραφίσω.
Καλή εβδομάδα σου εύχομαι.
Για ποια τυχη μιλας; Εγω ξερω οτι απολαυσατε σουπερ γλυκο και δεν το κοβω για τοσο τυχαιο κυρια μου μετριοφρων.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλια!!!!!
Είπαμε, πέντε φορές το είδα το βιντεάκι, Χρυσαυγή μου...πριν ξεκινήσω!!!
ΔιαγραφήΤυχαίο, δεν το λες...αλλά μια τύχη, σίγουρα την είχα, αφού πέτυχε με την πρώτη :-))
Φιλιά και καλό απόγευμα εύχομαι.
Φαίνεται υπέροχο Πηνελόπη μου!!! Γεια στα χέρια σου... φαντάζομαι το ευχαριστηθήκατε!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!!
Εγώ προσωπικά πολύ τις ευχαριστήθηκα Κική μου!
ΔιαγραφήΓια τους άλλους δεν ξέρω...καθώς τα άσπρα γλυκάκια δεν είναι το φόρτε τους ;-))
Καλό απόγευμα.
Έλα βρε Πηνελόπη που έχεις φτιάξει καν και καν και μας λες πως φοβόσουν τη μαρέγγα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜια χαρά φαίνεται και με τη φράουλα είναι τρέλα! Τα μαγειρικά βιντεάκια στο αγαπητό youtube πάντως είναι πολύ χρήσιμα. Έφτιαξα πετυχημένα μακαρόν με την πρώτη χάρη σε ένα τέτοιο.
Καλό βράδυ Σαββάτου!
Είδες Σκοτεινούλα μου!
ΔιαγραφήΑυτά τα "καν και καν" που λες κι' εσύ είναι που σε βγάζουν από τον κλασσικό τον δρόμο.
Κι' όταν πας στα κλασσικά, έχεις έναν φόβο για το αποτέλεσμα :-))
Βιντεάκια χρήσιμα, ειδικά για κάτι tips, που δεν σου περνούν από το μυαλό, πραγματικός θησαυρός το youtube.
Να πω κι εγώ ότι τη φοβάμαι λίγο και δεν έχω ασχπληθεί.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι δικές σου, Πηνελόπη μου, φαίνονται εξαιρετικές!
Μπράβο σου, δεν έχω λόγια!
Φιλάκια πολλά
A, τότε είμαστε στο ίδιο μήκος κύματος, καλή μου Ελένη!!
ΔιαγραφήΆντε και στα δικά σου, αφού όπως λέει και ο σοφός λαός: κάθε αρχή και δύσκολη :-))
Φιλιά πολλά και καλή εβδομάδα.
Από μακριά και από φόβο και εγώ τη μαρέγκα Πηνελόπη μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜια απόφαση και θάρρος χρειάζεται τελικά και ορίστε τι ωραία πράγματα μπορούν να γίνουν!
Είσαι εξαιρετική σε ότι κάνεις πάντως και αυτό αποδείχτηκε για ακόμα μια φορά!
Φιλιά πολλά!