Ένα post εξαιρετικά αφιερωμένο, στην συν-blogger Πέπη από το Pepi's Kitchen που μου ζήτησε προ ημερών, να σταματήσω τις αναρτήσεις για την Μάνη, καθώς κόντεψα να την "ξεκάνω" με τα όσα
έγραφα και παρουσίαζα.
Πατάτες φούρνου έξτρα αρωματικές ....με φρέσκο φασκόμηλο (από την Μάνη) και πορτοκάλι (από την Σπάρτη).
΄Ολες για σένα, dear Pep's :-))
Υλικά για 4-5 άτομα:
5 μεγάλες πατάτες κομμένες σε χοντρούς κύβους,
χυμός από ένα μεγάλο πορτοκάλι
καθώς και μέρη από την φλούδα καλά πλυμένη,
χυμός από ένα μεγάλο λεμόνι,
1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο,
2,5 κουταλιές μουστάρδα απαλή,
1,5 ποτήρι κρασιού νερό,
αλάτι, πιπέρι, λίγο γλυκό κάρυ,
και 5-6 κλαράκια φρέσκου φασκόμηλου.
Μέσα σ' ένα σέϊκερ χτύπησα καλά: τη μουστάρδα, το λάδι, το χυμούς από πορτοκάλι, λεμόνι και τα μπαχαρικά.
Έβαλα τους κύβους πατάτας μέσα σ' ένα πυρέξ. Τις "έλουσα" με το μείγμα από το σέϊκερ.
Πρόσθεσα το νερό. Και ανάμεσα σκόρπισα τις φλούδες του πορτοκαλιού και τα κλαράκια του φασκόμηλου.
Έψησα στους 180 βαθμούς με αέρα, σε προθερμασμένο φούρνο, για 1 ώρα και 40 λεπτά.
Έξτρα αρωματικές για να συνοδεύσετε ένα κρεατικό της αρεσκείας σας.
έγραφα και παρουσίαζα.
Πατάτες φούρνου έξτρα αρωματικές ....με φρέσκο φασκόμηλο (από την Μάνη) και πορτοκάλι (από την Σπάρτη).
΄Ολες για σένα, dear Pep's :-))
Υλικά για 4-5 άτομα:
5 μεγάλες πατάτες κομμένες σε χοντρούς κύβους,
χυμός από ένα μεγάλο πορτοκάλι
καθώς και μέρη από την φλούδα καλά πλυμένη,
χυμός από ένα μεγάλο λεμόνι,
1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο,
2,5 κουταλιές μουστάρδα απαλή,
1,5 ποτήρι κρασιού νερό,
αλάτι, πιπέρι, λίγο γλυκό κάρυ,
και 5-6 κλαράκια φρέσκου φασκόμηλου.
Μέσα σ' ένα σέϊκερ χτύπησα καλά: τη μουστάρδα, το λάδι, το χυμούς από πορτοκάλι, λεμόνι και τα μπαχαρικά.
Έβαλα τους κύβους πατάτας μέσα σ' ένα πυρέξ. Τις "έλουσα" με το μείγμα από το σέϊκερ.
Πρόσθεσα το νερό. Και ανάμεσα σκόρπισα τις φλούδες του πορτοκαλιού και τα κλαράκια του φασκόμηλου.
Έψησα στους 180 βαθμούς με αέρα, σε προθερμασμένο φούρνο, για 1 ώρα και 40 λεπτά.
Έξτρα αρωματικές για να συνοδεύσετε ένα κρεατικό της αρεσκείας σας.
Εμείς τις απολαύσαμε με το κοκορετσάκι που είχαμε ήδη έτοιμο, όταν επιστρέψαμε από το ταξίδι μας.
Καλή σας απόλαυση, εάν τις δοκιμάσετε.
Επιβεβαιωμένη η νοστιμιά του εξαιρετικού μυρωδικού!!Το φασκόμηλο το γεύτηκα τις μέρες του Πάσχα σε πατάτες φούρνου,παρόμοιες θα έλεγα με τις δικές σου Πηνελόπη μου,και γοητεύτηκε από τη λεπτή επίγευση του.Το κοκορετσάκι ,ιδανική συντροφιά στις μυρωδάτες πατατούλες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό σου βράδυ Πηνελόπη μου!
Καλώς την!
ΔιαγραφήΚαιρό είχαμε να τα πούμε Φωτεινή μου. Ελπίζω να είσαι καλά :-))
Το ιδιαίτερο άρωμα του φασκόμηλου πραγματικά με συναρπάζει.
Και τώρα τελευταία, σχεδόν κάθε απόγευμα πίνω ένα φλιτζάνι μαζί με τσάϊ του βουνού, σε χλιαρή θερμοκρασία.
Στο ψήσιμο δε, δίνει εξαιρετική γευστική νότα, όπου κι' αν μπει.
Καλό σου απόγευμα εύχομαι.
ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε πέθανες!!!!!!Άκαρδη!!!
Λουκούμι οι πατατούλες σου και μ' αρέσει πολύ το φασκόμηλο!!!!
Θα τις φτιάξω, Πηνελόπη μου!!!
Σ' ευχαριστώ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Όχι, που θα σε άφηνα "ατιμώρητη"...έτσι που μου την "βγήκες" my dear Pep's :-)))
Διαγραφή.
Να τις φτιάξεις...είναι πραγματικά έξτρα αρωματικές.
Φιλιά πολλά.
Τέλειο συνοδευτικό αποτελούν οι πατάτες σου Πηνελόπη μου για κρέας αλλά και ψάρι!!!!! Απίστευτα αρωματικές με τη φλούδα πορτοκαλιού και το φασκόμηλο!!!!! Στα μέρη μου αποξηραίνουμε τις φλούδες πορτοκαλιού και βγάζουν πιο έντονο άρωμα όπου τις χρησιμοποιήσουμε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα να έχετε!!!! Φιλιά!
Γεια σου Silena μου.
ΔιαγραφήΤις αποξηραμένες φλούδες τις χρησιμοποιούν και στα νότια μέρη της Πελοποννήσου, απ' όσο ξέρω. Δεν έχει τύχει σ απλώς να μπω στην διαδικασία μέχρι σήμερα, να αποξηράνω κάποιες. Μ' έβαλες σε σκέψεις τώρα καλή μου :-)))
Φιλιά πολλά κι' από εμένα.
Με έβαλε
Χα χα χα βρε Πηνελόπη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάει η Πέπη μας, την ισοπέδωσες!
Και όλους μας εδώ που τα λέμε!
Σούπερ οι αρωματικές πατατούλες και διαφορετικές!
Πολλά φιλιά και καλό βράδυ!
Ελπίζω όμως ότι την "ισοπέδωσα" με το γάντι, Ερμιόνη μου :-)))
ΔιαγραφήΕίναι πραγματικά οι πατάτες αυτές το κάτι άλλο, αν θέλεις να έχεις κάτι αρωματικό στο πιάτο σου. Να σου πω δε, ότι τρώγονται υπέροχα και μόνες τους με λίγη καλή φέτα ως συνοδευτικό!!
Χαιρετισμούς πολλούς και φιλιά.
Κι εσύ όχι μόνο δεν σταμάτησες τις αναρτήσεις, συνέχισες για να την αποτελειώσεις και της αφιερώνεις κιόλας την ανάρτηση!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπορώ να πάρω κι εγώ ή είναι αποκλειστικά και μόνο για την Πέπη?
Κοκορέτσι που τρελαίνομαι να πάρω??? Θα αρρωστήσω νυχτιάτικα αν δεν φάω!!!!!
Κοντά τα χέρα σου!
ΔιαγραφήΓια μένα είναι!
Χαχαχα τρελοκόριτσα...
Διαγραφή:-))))
ΔιαγραφήΈκανα ότι καλύτερο μπορούσα Χρυσαυγή μου, για να την "βγάλω εκτός συναγωνισμού" για λίγο διάστημα!!!
Είδες, που δεν αφήνει κανέναν ν' απλώσει χέρι στο μεζέ!!!
Την επόμενη φορά που θα ετοιμαστεί κοκορετσάκι...θα σ' έχω κατά νου, καλή μου.
Μμμμμμ: υπέροχες πατατούλες, κάνω και δίαιτα..άστα να πάνε..φάτε μάτια ψάρια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟύτε μια; Έτσι για την γεύση, καλή μου Αχτίδα...
ΔιαγραφήΜπράβο όμως που δείχνετε χαρακτήρα...Εγώ μπα...και με τίποτε στα μονοπάτια της δίαιτας, δεν μπορώ να περπατήσω :-))
Αχχχ κι εγώ στις φωτογραφίες θα μείνω, προς το παρόν απαγορεύονται οι πατατούλες λόγω δίαιτας και ας δείχνουν τόσο λαχταριστές!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑμαλία μου, εσύ έχεις τόσο μεγάλες αντιστάσεις και αντοχές τελικά...που ότι και να σου πω, εγώ η μη "πράτουσα" καμία προσπάθεια δίαιτας, θα είναι παντελώς άστοχο :-))
ΔιαγραφήΆντε καλά "κουράγια" καλή μου.
Εγώ θα ήθελα να δοκιμάσω αυτές τις υπέροχες πατατούλες αλλά δεν τολμώ να ζητήσω..φοβάμαι τη Πέπη χιχιχι
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίδες Λέλια ..εντελώς από φόβο την έχουμε πάρει τη Πέπη μας!!!
ΔιαγραφήΆντε θα φτιάξω και δεύτερο πυρεξάκι για όλες τις υπόλοιπες :-)))
Μμμμ φαίνονται σούπερ!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια
Νεφέλη
Και πραγματικά είναι "σούπερ" ως γεύση και άρωμα, Νεφέλη.
ΔιαγραφήΑξίζει να τις δοκιμάσεις.