Για να γλυκάνουμε το διπλό ευτυχές γεγονός, αλλά και τους προσκεκλημένους των κουμπάρων μας, ανασκουμπώθηκα και είπα να μπω σε γραμμή παραγωγής με πάνω από 200 κομμάτια (πέρα από τα αμυγδαλένια τρουφάκια - ή στρουμφάκια, προηγούμενου post) με μελωμένη καρυδοσουσαμόπιτα.
2 κιλά καρύδι αλεσμένο,
450 γραμ. σουσάμι καβουρδισμένο και επίσης αλεσμένο,
4 κουταλιές σούπας κανέλα σκόνη,
1 κουταλιά γαρύφαλλο σκόνη,
3 φλυτζάνια φρυγανιά αλεσμένη,
5 πακέτα 250 γραμ. βούτυρο αγελάδος λιωμένο,
900 γραμμάρια βούτυρο γάλακτος επίσης λιωμένο.
Τα υπόλοιπα υλικά που ολοκλήρωσαν το γλυκό μου, ήταν:
2,5 κιλά φύλλο κρούστας για γλυκά,
4 κιλά μέλι ανθέων,
800 γραμμάρια ζάχαρη άσπρη ψιλή,
4 ποτήρια νερό.
Συνολική απόδοση: 5 ταψιά μεγάλα, με την μέθοδο τυλίγματος του σαραγλί που παρουσιάζεται στο συγκεκριμένο video καθώς και τον τρόπο βουτυρώματος.
Πραγματικά πιστεύω πως αυτός ήταν ο καλύτερος τρόπος για να βγουν τα κομμάτια ομοιόμορφα και ευπαρουσίαστα για τον κόσμο, όταν δεν είναι κάποιος επαγγελματίας ζαχαροπλάστης.
Επίσης το αλεσμένο σουσάμι, συμβουλή και tip από το παρελθόν, από την φίλη Στέλλα Σπανού, είναι σημαντικό ατού στην γεύση αυτού του γλυκού, και υπάρχει και το σχετικό video της.
Εάν αποφασίσετε να το φτιάξετε σας εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία και καλή απόλαυση, και φυσικά με τις ανάλογες προσαρμογές για τα υλικά και τα άτομα που θα τρατάρετε.
Εδώ μιλάμε για "υπερπαραγωγή" καθώς και για μένα ήταν πρώτη φόρα με τόσο μεγάλες ποσότητες.
Να μας ζήσετε : Εύα, Παναγιώτη και Ρήγα!
2 κιλά καρύδι αλεσμένο,
450 γραμ. σουσάμι καβουρδισμένο και επίσης αλεσμένο,
4 κουταλιές σούπας κανέλα σκόνη,
1 κουταλιά γαρύφαλλο σκόνη,
3 φλυτζάνια φρυγανιά αλεσμένη,
5 πακέτα 250 γραμ. βούτυρο αγελάδος λιωμένο,
900 γραμμάρια βούτυρο γάλακτος επίσης λιωμένο.
Τα υπόλοιπα υλικά που ολοκλήρωσαν το γλυκό μου, ήταν:
2,5 κιλά φύλλο κρούστας για γλυκά,
4 κιλά μέλι ανθέων,
800 γραμμάρια ζάχαρη άσπρη ψιλή,
4 ποτήρια νερό.
Συνολική απόδοση: 5 ταψιά μεγάλα, με την μέθοδο τυλίγματος του σαραγλί που παρουσιάζεται στο συγκεκριμένο video καθώς και τον τρόπο βουτυρώματος.
Πραγματικά πιστεύω πως αυτός ήταν ο καλύτερος τρόπος για να βγουν τα κομμάτια ομοιόμορφα και ευπαρουσίαστα για τον κόσμο, όταν δεν είναι κάποιος επαγγελματίας ζαχαροπλάστης.
Επίσης το αλεσμένο σουσάμι, συμβουλή και tip από το παρελθόν, από την φίλη Στέλλα Σπανού, είναι σημαντικό ατού στην γεύση αυτού του γλυκού, και υπάρχει και το σχετικό video της.
Εάν αποφασίσετε να το φτιάξετε σας εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία και καλή απόλαυση, και φυσικά με τις ανάλογες προσαρμογές για τα υλικά και τα άτομα που θα τρατάρετε.
Εδώ μιλάμε για "υπερπαραγωγή" καθώς και για μένα ήταν πρώτη φόρα με τόσο μεγάλες ποσότητες.
Να μας ζήσετε : Εύα, Παναγιώτη και Ρήγα!
Πηνελόπη μου
ΑπάντησηΔιαγραφήεύχομαι τα καλύτερα για σας και τους κουμπάρους σας!!!!Πάντα ευτυχή γεγονότα στις οικογένειες σας και πάντα με τόσο γλυκό τρόπο να τα εορτάζετε!!!!
Οφείλω να ομολογήσω ότι τρόμαξα με τα υλικά,άσχετα αν προορίζονταν για πολλά άτομα.Πώς βρήκες σειρά με τόσα κομμάτια??????????
Εν πάση περιπτώσει ,η επιτυχία είναι εμφανής!Υπέροχα τα σιροπιαστά καρυδοσουσαμοπιτάκια!!!!
Ελπίζω να βρήκαν την ανταπόκριση που τους άξιζε...!!!!!!
Πάντα τέτοια!!!!!
Στέλνω τα φιλιά μου!!!!
Καλησπέρα Φωτεινή μου.
ΔιαγραφήΧαίρομαι που σεν διαβάζω και πρέπει να σου πω ότι οι ποσότητες μοιάζουν όντως "τρομακτικές" για μια οικιακή μαγείρισσα, αλλά με καλό προγραμματισμό και προετοιμασία μέσα σε 2 μέρες άνετα ετοιμάζονται τα 200 κομμάτια ;-)) κι' από ένα μόνον άτομο (όπως έγινε στη δική μου περίπτωση).
Σ' ευχαριστούμε θερμά για τις ευχές σου.
Πολλούς χαιρετισμούς και φιλιά.
Παναγίτσα μου, Πηνελοπίτσα μου, τι μεγαθήρια σοροπιού και καρυδιού είναι τούτα αδερφάκι μου!!! Ωρε γλέντια!!! Μπράβο νονά αρχόντισσα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ σε Μάρθα μου καλή.
ΔιαγραφήΆντε και υπόσχομαι να κάνω και για σένα....(σε ότι ποσότητα θέλεις :-))
Φιλιά πολλά εκεί στην άλλη μεριά της γης...
Πάντα Άξιοι, Πηνελόπη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα θερμά μου συγχαρητήρια για την υπερπαραγωγή σου!!
Θα τρελάθηκαν όλοι φαντάζομαι {να μας φέρεις όταν μας ξανάρθετε}!
Τους χαιρετισμούς μου!
Ευχαριστούμε σε, καλή μου Στέλλα.
ΔιαγραφήΠραγματικά έτυχαν θερμότατης ανταπόκρισης.
Να έρθω να φτιάξουμε αντάμα, τι λες;
Πάντα άξια Πηνελόπη μου, υπό εροχο το γλυκάκι θα το φτιάξω σε μικρούλι σαν κουρκουμπινάκι
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ πολύ Έρη μου.
ΔιαγραφήΣε ότι μέγεθος και να γίνει, είναι σίγουρο πως είναι εξαιρετικά νόστιμο για κέρασμα.
Αμάν!!Είδα καρύδια και σουσάμια και ήρθα!!Κρατήστε μου κ εμένα ένα κομματάκι!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλά έκανες και μπήκες Νίκη μου!.
ΔιαγραφήΑλλά από αυτά δεν έχει μείνει πια κομματάκι...
Στην επόμενη υπερπαραγωγή θα σου φυλάξω σίγουρα :-))
Γεια στα χέρια σου Πηνελόπη μου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία!!!
Ευχαριστώ πολύ Πέπη μου.
ΔιαγραφήΝομίζω ότι πραγματικά είχε επιτυχία, σύμφωνα με τις μαρτυρίες όλων.
Χαιρετισμούς πολλούς.
Γεια στα χέρια σου Πηνελόπη μου!! Υπέροχα!!! Πάντα άξια!! Μήπως ντελίβερυ!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ Κική μου!
ΔιαγραφήΤελικά μπορεί και να τα στείλω με το τραίνο...με την επόμενη μεγάλη παρτίδα, καθώς πέφτουν "βροχή" τα μηνύματα για ντελίβερυ :-)))
Φιλιά πολλά.
Πηνελόπη σου εύχομαι πάντα άξια!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο γλυκάκι ήταν τέλειο!!! Μπράβο!!!
Φιλιά
Νεφέλη
Σ' ευχαριστώ πολύ και σένα Νεφέλη μου.
ΔιαγραφήΟι ευχές όλων σας, να συνοδεύουν το ζεύγος και το παιδί τους, για μια όμορφη και γλυκιά ζωή.
Χαιρετισμούς πολλούς.
Άξια πάντα Πηνελόπη ! Το ζηλεύωωωω , θα ήθελα ένα κομμάτι από το γλυκό σου τώρα σαν τρελή!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα τα...να τα...
ΔιαγραφήΞεκινάω σας λέω τις αποστολές :-)))
Ευχαριστώ σε θερμά, Λίλια μου,
Η νονα μας ειναι χρυσοχερα!!!!ολα οσα εφτιαξε ηταν υπεροχα...στο τελος εμεινε ενα ταψι κ εγινε μαχη για το ποιος θα το παρει...Σευχαριστουμε νονα...ηταν ολα τελεια!!!Με αγαπη Ρηγας...
ΑπάντησηΔιαγραφήΆμα το παιδί μας δεν κατάφερε να φάει...θα του φτιάξω εγώ άλλα!!! Για να τα φάει όλα μόνο του :-)))
ΔιαγραφήΟντως παραγωγή μεγάλη Πηνελόπη μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο σου. Να σας ζήσουν όλοι, και πάντα χαρές να έχετε.
Πολυ ωραίο γλυκάκι για κέρασμα.
Φιλιά
Marion, σ' ευχαριστώ πολύ τόσο για τις ευχές σου, όσο και για τα καλά σου λόγια για το κέρασμα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά.