Τέτοιος Μάϊος, δεν έχει γίνει ξανά.
Τι τρέξιμο...Τι εκκρεμότητες... Τι δημόσιες υπηρεσίες... Τι ιατρικές εξετάσεις... Τι γεγονότα...
Τι θεατρικές πρόβες...Τι μαθήματα... Τι εκλογές...Τι προετοιμασίες...
Ανάσα δεν προλαβαίνω να πάρω...και τσουπ, κάτι άλλο ξεφυτρώνει.
Οπότε και τα μαγειρέματα γίνονται μέσα στον ελάχιστο χρόνο που μπορώ να τους διαθέσω, μιας και πρέπει και να "επιβιώσουμε" ως μόνον βέβαιο και σίγουρο, αυτήν την τόσο περίεργη εποχή!
Τίποτε λοιπόν πιο εύκολα από ψαράκι στον φούρνο και ειδικά αν το ψαράκι συμβαίνει να είναι και φιλεταρισμένο (για να μην έχουν οι δύσκολοι κόκαλα εμπρός τους).
Υλικά για 3 άτομα.
1 μέτριο φινόκιο καλά πλυμένο, καθαρισμένο και κομμένο σε ροδέλες,
6 φιλέτα μπακαλιάρου (κατεψυγμένα ή φρέσκα αν βρείτε)
1 κονσέρβα μανιτάρια ολόκληρα ή κομμένα (αλλά ξεπλυμένα από υγρό της κονσέρβας)
1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε καρεδάκια,
αλάτι, πιπέρι και μερικά κλαράκια φρέσκιας ρίγανης.
Αφού έκανα την προετοιμασία για το φινόκιο και τα μανιτάρια και είχα ξεπαγώσει και τα φιλέτα ψαριού, έστρωσα το ταψί μου με χαρτί ψησίματος.
Επάνω σε όλη την επιφάνεια του χαρτιού έστρωσα τις ροδέλες του φινόκιο.
Τις λάδωσα ελαφρώς και τις έβαλα να ψηθούν για 8-10 λεπτά, με αέρα, στους 180 βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν.
Στη συνέχεια έβγαλα το ταψί από τον φούρνο και πάνω στο φινόκιο έβαλα τα φιλέτα μπακαλιάρου.
Μοίρασα τα κομμένα μανιτάρια και τα κομματάκια της ντομάτας, αλατo-πιπέρωσα κι΄ ανάμεσα μοίρασα τα κλαράκια της φρέσκιας ρίγανης.
Λάδωσα και πάλι ελαφρά πάνω από τα υλικά μου και έψησα για άλλα 10-12 λεπτά.
Έτοιμα για σερβίρισμα.
Καλή απόλαυση, αν αποφασίσετε να φτιάξετε τούτο το ωραίο γρήγορο και πολύ ελαφρύ πιάτο.
Τι τρέξιμο...Τι εκκρεμότητες... Τι δημόσιες υπηρεσίες... Τι ιατρικές εξετάσεις... Τι γεγονότα...
Τι θεατρικές πρόβες...Τι μαθήματα... Τι εκλογές...Τι προετοιμασίες...
Ανάσα δεν προλαβαίνω να πάρω...και τσουπ, κάτι άλλο ξεφυτρώνει.
Οπότε και τα μαγειρέματα γίνονται μέσα στον ελάχιστο χρόνο που μπορώ να τους διαθέσω, μιας και πρέπει και να "επιβιώσουμε" ως μόνον βέβαιο και σίγουρο, αυτήν την τόσο περίεργη εποχή!
Τίποτε λοιπόν πιο εύκολα από ψαράκι στον φούρνο και ειδικά αν το ψαράκι συμβαίνει να είναι και φιλεταρισμένο (για να μην έχουν οι δύσκολοι κόκαλα εμπρός τους).
Μπακαλιαράκια φιλέτο με φινόκιο και μανιτάρια
Υλικά για 3 άτομα.
1 μέτριο φινόκιο καλά πλυμένο, καθαρισμένο και κομμένο σε ροδέλες,
6 φιλέτα μπακαλιάρου (κατεψυγμένα ή φρέσκα αν βρείτε)
1 κονσέρβα μανιτάρια ολόκληρα ή κομμένα (αλλά ξεπλυμένα από υγρό της κονσέρβας)
1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε καρεδάκια,
αλάτι, πιπέρι και μερικά κλαράκια φρέσκιας ρίγανης.
Αφού έκανα την προετοιμασία για το φινόκιο και τα μανιτάρια και είχα ξεπαγώσει και τα φιλέτα ψαριού, έστρωσα το ταψί μου με χαρτί ψησίματος.
Επάνω σε όλη την επιφάνεια του χαρτιού έστρωσα τις ροδέλες του φινόκιο.
Τις λάδωσα ελαφρώς και τις έβαλα να ψηθούν για 8-10 λεπτά, με αέρα, στους 180 βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν.
Στη συνέχεια έβγαλα το ταψί από τον φούρνο και πάνω στο φινόκιο έβαλα τα φιλέτα μπακαλιάρου.
Μοίρασα τα κομμένα μανιτάρια και τα κομματάκια της ντομάτας, αλατo-πιπέρωσα κι΄ ανάμεσα μοίρασα τα κλαράκια της φρέσκιας ρίγανης.
Λάδωσα και πάλι ελαφρά πάνω από τα υλικά μου και έψησα για άλλα 10-12 λεπτά.
Έτοιμα για σερβίρισμα.
Καλή απόλαυση, αν αποφασίσετε να φτιάξετε τούτο το ωραίο γρήγορο και πολύ ελαφρύ πιάτο.
Η απόλαυση είναι σίγουρη, νονούλα μου, αν βγει αυτό το πράγμα απ' το φούρνο!!! Ε ρε και ναμουνα κοντά να πεταχτώ για ένα πιάτο φαί!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜακάρι να ήσουν πιο κοντά "βαφτιστηράκι" μου.
ΔιαγραφήΘα κάναμε καλή παρέα τα δύο μας, πάνω από το ταψί, όταν βγαίνει λαχταριστό-λαχταριστό από τον φούρνο ;-))
Φιλιά πολλά.
Μπραβο σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ πολύ, καλή μου.
ΔιαγραφήΜμμμμμ!! Πρέπει να έγινε αρωματικό!!! καλό κουράγιο στο ...τρέξιμο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!
Και το τρέξιμο συνεχίζεται...Κική μου!
ΔιαγραφήΑλλά με κρατάει σε "φόρμα" όπως φαίνεται :-))
Ωραίο φαγάκι, ακόμη και για μη ψαροφάγους θα έλεγα...
Φιλιά πολλά.
Πολύ νόστιμο. εύκολο και γρήγορο πιάτο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειο!
Φιλιά
Νεφέλη
Ακριβώς έτσι όπως τα λες, Νεφέλη μου.
ΔιαγραφήΚαι ούτε γάτα, ούτε ζημιά :-))
Χαιρετισμούς πολλούς.
Ααα εύκολο φαγητό αλλά τόσο νόστιμο και επιθυμητό!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓιατί τα "εύκολα" είναι μεγάλο "ατού" στην κουζίνα μας, καλή μου Λίλια!
ΔιαγραφήΕιδικά αν τα χρονικά περιθώρια είναι άκρως στενά :-))
Εύκολο και υγιεινό πιάτο Πηνελόπη μου, πραγματικά ότι πρέπει για όταν ο χρόνος μας πιέζει ασφυκτικά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜα πώς τα κατάφερες και έχεις τόσα πολλά τρεξίματα βρε κορίτσι;
Φιλιά!
Γεια σου Ερμιόνη μου!
ΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ πολύ.
Όσο για τα "τρεξίματα" έχω κάτι σαν "μαγνήτη" ένα πράγμα!!!
Φιλιά πολλά.
γρηγορο και νοστιμοτατο!
ΑπάντησηΔιαγραφήο,τι πρεπει με τα τρεξιματα που εχεις!
Έτσι ακριβώς Ειρήνη μου!
ΔιαγραφήΚαι με ελαφριές γεύσεις για να μην "βαραίνει" το στομάχι κατά το τρέξιμο :-)))
Πωπω εμφανιση... απλο αλλα τοσο ζουμερο και λαχταριστο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημερα!
Γεια σου Ελπινίκη.
ΔιαγραφήΚαλώς ήρθες και πάλι. Εύχομαι όλα να πιο όμορφα τώρα με το μωράκι σας!
Και τώρα που επιστρέφουμε σιγά - σιγά στους ρυθμούς μας, μπορούμε ν' απολαύσουμε τα καλούδια εκλεκτών κι αγαπημένων φίλων, Πηνελόπη, όπως καλή ώρα τις δικές σου ξεχωριστές και πανέμορφες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕύχομαι τα καλύτερα!
Από σήμερα πια...όλοι πήραν το μήνυμα, όλοι κατάλαβαν το τι τους "σφύριξε" ο σοφός κυρίαρχος λαός στο αυτί...και πάμε για άλλα (!!!) φίλε Ευάγγελε.
ΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ και ελπίζω το πιάτο μου να σας ευχαριστήσει εάν το δοκιμάσετε.
Αντεύχομαι, όπως πάντα, ΔΥΝΑΜΗ!