31.5.14

Πολύχρωμο κοτόπουλο φιλέτο

Φαγητό με χρώμα, και μάλιστα αρκετό, είναι σίγουρα μεγάλος "πειρασμός" στα παιδικά μάτια!
Τι σκαρφίζεται το μυαλό της μαγείρισσας προκειμένου να κάνει μικρούς και μεγάλους να φάνε, χωρίς παραξενιές...και να "ελευθερωθεί" γρήγορα κι' αυτή από την κουζίνα, προκειμένου να κάνει και καμιά βόλτα στην αγορά :-)))
Πολύχρωμο κοτόπουλο φιλέτο (στον φούρνο)


Υλικά για 5 άτομα:
3 μεγάλα φιλέτα κοτόπουλου, κομμένα σε κομμάτια κατά πλάτος,
3 μεγάλες πατάτες καθαρισμένες, κομμένες σε ροδέλες και ελαφρώς βρασμένες,
4 μεγάλα καρότα, επίσης κομμένα σε λεπτές ροδέλες (λεπτές για να ψηθούν πιο γρήγορα)
2 πιπεριές κέρατο, μεγάλες, μια κόκκινη και μια πράσινη, επίσης σε ροδέλες.
10 κορόμηλα κίτρινα ή μούσμουλα, καθαρισμένα από φλούδες και κουκούτσια.
Αλάτι, πιπέρι, κάρυ, μαϊντανό ψιλοκομμένο, ρίγανη αποξηραμένη.
1/2 φλιτζάνι νερό,
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο,
1/4 φλιτζανιού λευκό κρασί,
χυμό από ένα μέτριο λεμόνι.


Αφού έκανα όλη την προετοιμασία των λαχανικών μου και των φιλέτων, πήρα ένα μεγάλο πυρέξ, το οποίο και λάδωσα καλά.
Έστρωσα αρχικά, τις ελαφρώς βρασμένες πατάτες και σκόρπισα ανάμεσά τους μερικές ροδέλες καρότου. Αλάτισα ελαφρά και έριξα και λίγο πιπέρι με κάρυ επίσης.


Από πάνω έστρωσα τα κομμένα κομμάτια από το κοτόπουλο φιλέτο.
Αλάτισα και πάλι ελαφρώς το κρέας μου.
Έριξα τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και την ρίγανη.


Κατόπιν μπήκαν τα υπόλοιπα καρότα, οι ροδέλες από τις δύο πιπεριές και σκόρπισα ανάμεσα και τα ψιλοκομμένα κορόμηλα.
Στο σημείο αυτό να σημειώσω, πως τα συγκεκριμένα φρούτα χάρη στην ελαφρώς όψινη γεύση τους αλλά και τα υγρά τους, δίνουν μια πολύ ωραία επίγευση στην σάλτσα του φαγητού καθώς λιώνουν εντελώς κατά το ψήσιμο. Μην τα φοβηθείτε λοιπόν.


Στη συνέχεια έριξα στο φαγητό τα υγρά μου: λάδι, νερό, κρασί και λεμόνι και πασπάλισα και πάλι την επιφάνεια με αλάτι, πιπέρι και κάρυ.
Σκέπασα το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και έψησα σε προθερμασμένο φούρνο, για 45 λεπτά με αέρα στους 180 βαθμούς.
Μετά, αφαίρεσα το αλουμινόχαρτο, έφερα τις πατάτες προς τα πάνω με την βοήθεια ενός κουταλιού και έστειλα το φιλέτο προς τον πάτο για να πάει στην σάλτσα και να μην στεγνώσει και έψησα για ακόμη 5-6 λεπτά ώστε να αποκτήσουν χρώμα οι πατάτες μου.


Έτοιμο προς κατανάλωση με μπόλικα λαχανικά και φρούτα (που κανείς ομολογουμένως δεν κατάλαβε). Καλή σας απόλαυση και καλό υπόλοιπο στο Σαββατοκύριακό σας.

18 σχόλια:

  1. Τι τελειο φαγητο! Και το φρουτο πολυ καλη ιδεα. Οχι μονο δεν το φοβαμαι, αλλα μου αρεσει οταν το συναντω στα φαγητα! Λουκουμι φαινεται.
    Καλη Κυριακη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς την κοπέλα!
      Χαίρομαι που είσαι Χρυσαυγή μου, από αυτούς που δεν φοβούνται τα φρούτα μέσα στο φαγητό. Κι' εμένα μου αρέσουν πολύ, αλλά με τους άντρες έχω ένα μικρό θέμα...
      Εδώ όμως κανείς δεν κατάλαβε τίποτε :-))

      Διαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Έτσι ακριβώς Μάρθα μου.
      Χαιρετισμούς πολλούς.

      Διαγραφή
  3. Πολυ ωραίο φαγητό και ιδιαίτερα έξυπνο.....πράγματι εύκολα κρύβεις υγιεινά συστατικά,αυτά που συνήθως τα παιδιά σπρώχνουν στην άκρη του πάτου τους.
    Δεν είχα σκεφτεί να το κάνω στον φούρνο!Και φυσικά δεν τολμούσαν να σκεφτώ την προσθήκη των συμπαθών κορόμηλων....η επίγευση τους πρέπει να είναι εκπληκτική!
    Πάντως η εμφάνιση του είναι τόσο ελκυστική που δύσκολα κάποιος αντιστέκεται....ακόμα και αν είναι ο πιο δύσκολος μπόμπιρας!
    Καλή Κυριακή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να 'σαι καλά Φωτεινή μου.

      Έγινε πραγματικά ένα "πολύχρωμο" και πολύ γευστικό φαγητό, χωρίς ιδιαίτερο κόπο.

      Χαιρετισμούς πολλούς,

      Διαγραφή
  4. Εννοείται πως δεν τα το φοβηθούμε το κορόμηλο ή το μούσμουλο, νομίζω πως δεν έχω ξαναδεί άλλη αλμυρή συνταγή με τα συγκεκριμένα φρούτα της εποχής. Υπέροχη και εξυπνότατη ιδέα, μπράβο!
    Την καλημέρα μου και καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η γλυκιά οξύτητα που προσφέρουν στην σάλτσα είναι πραγματικά πολύ όμορφη Σκοτεινούλα μου, κι' έχουν την ιδιότητα (χάρη στην φυσική πηκτίνη τους να "δένουν" άμεσα με τα υπόλοιπα υγρά υλικά.

      Σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.

      Καλό μήνα και σ' εσένα εύχομαι.

      Διαγραφή
  5. Πολύ ωραία ιδέα!!! Μου άρεσε πολύ που πρόσθεσες το κορόμηλο ή μούσμουλο!!! Φαντάζομαι θα είναι τέλειο και σαν εμφάνιση και σαν γεύση!!!
    Καλό μήνα
    Φιλάκια
    Νεφέλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν έχεις στο "κοινό" σου "δύσκολους" καταναλωτές όπως κι'εγώ Νεφέλη μου, προτείνω σίγουρα μια δοκιμή με τούτο το φαγητό.

      Καλό μήνα και σ' εσένα και με το καλό στο καλοκαίρι...που σήμερα μοιάζει με φθινόπωρο.

      Διαγραφή
  6. Καλημέρα Πηνελόπη μου και καλό μήνα!!!
    Μήπως μαγείρεψες για μένα σήμερα!!!! Νοστιμότατο πρέπει να έγινε!!!!!
    Φιλιά και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό μήνα και σ' εσένα Κική μου.
      Αμέ, έλα άμα θες να σου κάνω το τραπέζι :-))

      Πραγματικά πολύ νόστιμο μας βγήκε τούτο το φαγάκι και με τα λαχανικά να κάνουν θραύση...

      Χαιρετισμούς πολλούς.

      Διαγραφή
  7. Φαγάκι, εύκολο, πολύχρωμο και σίγουρα πεντανόστιμο!
    Με εντυπωσίασες πάλι με τα κορόμηλα που πρόσθεσες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το μικρό και θαυματουργό κορόμηλο που έκανε την μεγάλη διαφορά μέσα στην σάλτσα, Ερμιόνη μου.

      Φιλιά πολλά και καλό μήνα.

      Διαγραφή
  8. Το κοτόπουλο είναι τόσο αγαπημένο υλικό. Πάει με τα πάντα και εσύ το συνδύασες υπέροχα και χρωματιστά!! Καλό καλοκαίρι Πηνελόπη μου^^

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλοκαίρι;... Μπα για φθινόπωρο το έχουμε σήμερα Λίλια μου.

      Ευχαριστώ πολύ. Η ανάγκη πάντα "κατεβάζει" ιδέες, προκειμένου να κάνεις κάποιους να φάνε όπως πρέπει ;-))

      Χαιρετισμούς πολλούς και καλό καλοκαίρι και σ' εσένα.

      Διαγραφή
  9. Πολύ ωραίο φαγητό Πηνελόπη μου και με εύκολα και αγαπημένα υλικά.
    Φιλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ σε, Ροδάνθη μου.

      Να σου ζήσει κι' από εδώ ο νεοφώτιστος. Γερός και δυνατός και να το καμαρώσετε όπως ο ίδιος θα θελήσει στην ζωή του.

      Διαγραφή