26.5.14

Επιμένουμε Μεσογειακά ... και στα μανιτάρια

Καθώς καλοκαίριασε πια, εμείς αρχίζουμε να επιμένουμε στις πιο ανάλαφρες και σαφώς πιο μεσογειακές γεύσεις.
Μανιτάρια πορτομπέλο με μεσογειακό άρωμα και γεύση, που έγιναν ένα όμορφο ορεκτικό δίπλα σε καλοψημένα μπιφτεκάκια, αντί για σαλάτα στην ουσία.
Νομίζω πως αξίζει να τα μοιραστώ μαζί σας, καθώς ετοιμάζονται πολύ γρήγορα.


Υλικά για 3 άτομα (ανάλογα με τα άτομα που θα το σερβίρετε, προσαρμόζετε και τα υλικά σας φυσικά...)
3 μεγάλα μανιτάρια πορτομπέλο,
1 κουτί κρεμώδες τυρί με βότανα και αρωματικά (υπάρχει σε αρκετά SM)
1 ντομάτα κομμένη σε κυβάκια (χωρίς τα σπόρια της)
1 κουταλάκι αποξηραμένη ρίγανη και λίγο φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό,
ελάχιστο αλάτι και πιπέρι,
λίγο ελαιόλαδο,
και περίπου 60-70 γραμ. πικάντικη φέτα.


Καθάρισα τα μανιτάρια από το εσωτερικό τους ποδαράκι και τα ξέπλυνα ελαφρώς με νεράκι.
Σ' ένα μπολ, έβαλα το κρεμώδες τυρί με τα βότανα και το εμπλούτισα με την αποξηραμένη ρίγανη, τον βασιλικό και τα κυβάκια ντομάτας.
Ανακάτεψα το αλάτι και το πιπέρι και με το υλικό μου αυτό, παρά-γέμισα τα μανιτάρια (όπως τα βλέπετε στη φωτογραφία).


Τα έβαλα σε ταψάκι στρωμένο με χαρτί ψησίματος.
Στην επιφάνεια της γέμισης έτριψα την φέτα με τα δάχτυλα μου και ράντισα με λίγο ελαιόλαδο, ενώ πασπάλισα και λίγη έξτρα ρίγανη. Η πικάντικη φέτα δίνει πραγματικά τον γευστικό τόνο που χρειάζεται τούτο το ορεκτικό.


Έψησα στους 190 βαθμούς με αέρα, σε προθερμασμένο φούρνο, για 20 λεπτά. Μέχρι που ρόδισε η επιφάνεια των τυριών και το μανιτάρι είχε μαλακώσει αρκετά.
Έτοιμα για σερβίρισμα με λίγη ντοματούλα έτσι για ντεκόρ ή ότι τραβά η όρεξή σας.
Καλή εβδομάδα σε όλους.

18 σχόλια:

  1. Νοστιμότατο και υγιεινό συνοδευτικό για τα κρεατικά μας, με λίγη...αφαίρεση υλικών προσφέρεται και για δίαιτα που λόγω εποχής είναι επίκαιρη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ, αυτή η δίαιτα Αμαλία μου!!!
      Καλά άντε να αφαιρέσεις υλικά εσύ :-)))
      Καλή συνέχεια...

      Διαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Είναι ότι πρέπει για να ευχαριστηθείς τυράκια με μανιτάρια παρέα, Πέπη μου!

      Διαγραφή
  3. Και πολύ κάνετε και επιμένετε μεσογειακά Πηνελόπη μου!
    Υπέροχα και λαχταριστά τα μανιτάρια σου, με υλικά που αρέσουν πολύ και συνδυάζονται άψογα!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ σε πολύ Ερμιόνη μου.
      Νομίζω πως οι ελληνικές καλοκαιρινές γεύσεις είναι πραγματικά μοναδικές.
      Φιλιά πολλά κι' από εμένα.

      Διαγραφή
  4. Εγώ μπορώ να φάω μια πιατέλα ολόκληρη μόνη μου από αυτό το καταπληκτικό φαγητό! Μπράβο Πηνελόπη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα Λίλια...θα βάλουμε την πιατέλα κάτω, από την μια πλευρά εσύ κι' από την άλλη εγώ :-))
      Καλημέρα εύχομαι.

      Διαγραφή
  5. Είναι ένα πλήρες γεύμα τα μανιτάρια από μόνα τους!
    Πολύ ωραία!
    Καλοφάγωτα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σαφώς κι' έχεις απόλυτο δίκιο Σοφία μου!
      Καλημέρα να έχεις.

      Διαγραφή
  6. Τέλεια!! Τα τρώω και σκέτα ξέρεις... !
    Μπράβο για την κρεμώδη γέμιση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α, κι' εγώ βεβαίως μπορώ να τα φάω σκέτα, Χρυσαυγή μου!
      Αλλά βλέπεις υπάρχουν και κάτι άντρες στο σπίτι :-))))
      Καλημέρες...

      Διαγραφή
  7. Εννοείται μεσογειακά!

    mononai.blogspot.gr
    fetoula.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντα είναι από τις καλύτερες επιλογές η Μεσογειακή Κουζίνα, Αριάδνη.

      Διαγραφή
  8. Μοναδική λιχουδιά ετοίμασες Πηνελόπη!!! Γεια στα χέρια σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Νονάάάά, εγώ που δεν είμαι τώρα στη Μεσόγειο να μη φάω δηλαδή;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ βαφτιστηράκι μου, ακριβώς γι' αυτόν τον λόγο (που δεν είσαι δηλαδή...) επιβάλλεται να φας διπλή μερίδα :-))
      Χαιρετισμούς και φιλιά Μάρθα μου.

      Διαγραφή