Καθώς καλοκαίριασε πια, εμείς αρχίζουμε να επιμένουμε στις πιο ανάλαφρες και σαφώς πιο μεσογειακές γεύσεις.
Μανιτάρια πορτομπέλο με μεσογειακό άρωμα και γεύση, που έγιναν ένα όμορφο ορεκτικό δίπλα σε καλοψημένα μπιφτεκάκια, αντί για σαλάτα στην ουσία.
Νομίζω πως αξίζει να τα μοιραστώ μαζί σας, καθώς ετοιμάζονται πολύ γρήγορα.
Υλικά για 3 άτομα (ανάλογα με τα άτομα που θα το σερβίρετε, προσαρμόζετε και τα υλικά σας φυσικά...)
3 μεγάλα μανιτάρια πορτομπέλο,
1 κουτί κρεμώδες τυρί με βότανα και αρωματικά (υπάρχει σε αρκετά SM)
1 ντομάτα κομμένη σε κυβάκια (χωρίς τα σπόρια της)
1 κουταλάκι αποξηραμένη ρίγανη και λίγο φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό,
ελάχιστο αλάτι και πιπέρι,
λίγο ελαιόλαδο,
και περίπου 60-70 γραμ. πικάντικη φέτα.
Καθάρισα τα μανιτάρια από το εσωτερικό τους ποδαράκι και τα ξέπλυνα ελαφρώς με νεράκι.
Σ' ένα μπολ, έβαλα το κρεμώδες τυρί με τα βότανα και το εμπλούτισα με την αποξηραμένη ρίγανη, τον βασιλικό και τα κυβάκια ντομάτας.
Ανακάτεψα το αλάτι και το πιπέρι και με το υλικό μου αυτό, παρά-γέμισα τα μανιτάρια (όπως τα βλέπετε στη φωτογραφία).
Τα έβαλα σε ταψάκι στρωμένο με χαρτί ψησίματος.
Στην επιφάνεια της γέμισης έτριψα την φέτα με τα δάχτυλα μου και ράντισα με λίγο ελαιόλαδο, ενώ πασπάλισα και λίγη έξτρα ρίγανη. Η πικάντικη φέτα δίνει πραγματικά τον γευστικό τόνο που χρειάζεται τούτο το ορεκτικό.
Έψησα στους 190 βαθμούς με αέρα, σε προθερμασμένο φούρνο, για 20 λεπτά. Μέχρι που ρόδισε η επιφάνεια των τυριών και το μανιτάρι είχε μαλακώσει αρκετά.
Έτοιμα για σερβίρισμα με λίγη ντοματούλα έτσι για ντεκόρ ή ότι τραβά η όρεξή σας.
Καλή εβδομάδα σε όλους.
Μανιτάρια πορτομπέλο με μεσογειακό άρωμα και γεύση, που έγιναν ένα όμορφο ορεκτικό δίπλα σε καλοψημένα μπιφτεκάκια, αντί για σαλάτα στην ουσία.
Νομίζω πως αξίζει να τα μοιραστώ μαζί σας, καθώς ετοιμάζονται πολύ γρήγορα.
Υλικά για 3 άτομα (ανάλογα με τα άτομα που θα το σερβίρετε, προσαρμόζετε και τα υλικά σας φυσικά...)
3 μεγάλα μανιτάρια πορτομπέλο,
1 κουτί κρεμώδες τυρί με βότανα και αρωματικά (υπάρχει σε αρκετά SM)
1 ντομάτα κομμένη σε κυβάκια (χωρίς τα σπόρια της)
1 κουταλάκι αποξηραμένη ρίγανη και λίγο φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό,
ελάχιστο αλάτι και πιπέρι,
λίγο ελαιόλαδο,
και περίπου 60-70 γραμ. πικάντικη φέτα.
Καθάρισα τα μανιτάρια από το εσωτερικό τους ποδαράκι και τα ξέπλυνα ελαφρώς με νεράκι.
Σ' ένα μπολ, έβαλα το κρεμώδες τυρί με τα βότανα και το εμπλούτισα με την αποξηραμένη ρίγανη, τον βασιλικό και τα κυβάκια ντομάτας.
Ανακάτεψα το αλάτι και το πιπέρι και με το υλικό μου αυτό, παρά-γέμισα τα μανιτάρια (όπως τα βλέπετε στη φωτογραφία).
Τα έβαλα σε ταψάκι στρωμένο με χαρτί ψησίματος.
Στην επιφάνεια της γέμισης έτριψα την φέτα με τα δάχτυλα μου και ράντισα με λίγο ελαιόλαδο, ενώ πασπάλισα και λίγη έξτρα ρίγανη. Η πικάντικη φέτα δίνει πραγματικά τον γευστικό τόνο που χρειάζεται τούτο το ορεκτικό.
Έψησα στους 190 βαθμούς με αέρα, σε προθερμασμένο φούρνο, για 20 λεπτά. Μέχρι που ρόδισε η επιφάνεια των τυριών και το μανιτάρι είχε μαλακώσει αρκετά.
Έτοιμα για σερβίρισμα με λίγη ντοματούλα έτσι για ντεκόρ ή ότι τραβά η όρεξή σας.
Καλή εβδομάδα σε όλους.
Νοστιμότατο και υγιεινό συνοδευτικό για τα κρεατικά μας, με λίγη...αφαίρεση υλικών προσφέρεται και για δίαιτα που λόγω εποχής είναι επίκαιρη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχ, αυτή η δίαιτα Αμαλία μου!!!
ΔιαγραφήΚαλά άντε να αφαιρέσεις υλικά εσύ :-)))
Καλή συνέχεια...
Αυτά είναι!!!!!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι ότι πρέπει για να ευχαριστηθείς τυράκια με μανιτάρια παρέα, Πέπη μου!
ΔιαγραφήΚαι πολύ κάνετε και επιμένετε μεσογειακά Πηνελόπη μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχα και λαχταριστά τα μανιτάρια σου, με υλικά που αρέσουν πολύ και συνδυάζονται άψογα!
Φιλιά
Ευχαριστώ σε πολύ Ερμιόνη μου.
ΔιαγραφήΝομίζω πως οι ελληνικές καλοκαιρινές γεύσεις είναι πραγματικά μοναδικές.
Φιλιά πολλά κι' από εμένα.
Εγώ μπορώ να φάω μια πιατέλα ολόκληρη μόνη μου από αυτό το καταπληκτικό φαγητό! Μπράβο Πηνελόπη μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈλα Λίλια...θα βάλουμε την πιατέλα κάτω, από την μια πλευρά εσύ κι' από την άλλη εγώ :-))
ΔιαγραφήΚαλημέρα εύχομαι.
Είναι ένα πλήρες γεύμα τα μανιτάρια από μόνα τους!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία!
Καλοφάγωτα !!!
Σαφώς κι' έχεις απόλυτο δίκιο Σοφία μου!
ΔιαγραφήΚαλημέρα να έχεις.
Τέλεια!! Τα τρώω και σκέτα ξέρεις... !
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο για την κρεμώδη γέμιση!
Α, κι' εγώ βεβαίως μπορώ να τα φάω σκέτα, Χρυσαυγή μου!
ΔιαγραφήΑλλά βλέπεις υπάρχουν και κάτι άντρες στο σπίτι :-))))
Καλημέρες...
Εννοείται μεσογειακά!
ΑπάντησηΔιαγραφήmononai.blogspot.gr
fetoula.blogspot.gr
Πάντα είναι από τις καλύτερες επιλογές η Μεσογειακή Κουζίνα, Αριάδνη.
ΔιαγραφήΜοναδική λιχουδιά ετοίμασες Πηνελόπη!!! Γεια στα χέρια σου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ σε, Κική μου.
ΔιαγραφήΚαλό βράδυ εύχομαι.
Νονάάάά, εγώ που δεν είμαι τώρα στη Μεσόγειο να μη φάω δηλαδή;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΕσύ βαφτιστηράκι μου, ακριβώς γι' αυτόν τον λόγο (που δεν είσαι δηλαδή...) επιβάλλεται να φας διπλή μερίδα :-))
ΔιαγραφήΧαιρετισμούς και φιλιά Μάρθα μου.