Ένα νέο βαφτιστήρι μπαίνει σε λίγες μέρες, μέσα στην κολυμπήθρα (ωχ, το παιδάκι μας...).
Για να γιορτάσουμε το γεγονός ως καλοί νονοί, σεβόμενοι όμως και τον "ρόλο" της νονάς, ως food blogger, είπαμε να συμβάλλουμε με μερικά καλούδια σε τούτο το χαρμόσυνο γεγονός της οικογένειας της Εύας και του Παναγιώτη, που ταυτόχρονα θα τελέσουν και διπλό μυστήριο.
Όλα να πάνε κατ' ευχήν παίδες :-)))
Ευχές πολλές λοιπόν, με Τρουφάκια αμυγδάλου έξτρα αρωματικά, χάρη στο ξύσμα πορτοκαλιού, το ανθόνερο και την βανίλια (τι άρωμα βανίλιας θα ήμουν άλλωστε, αν δεν την χρησιμοποιούσα όπως της αρμόζει...) αλλά και κατάλληλα στολισμένα για την περίσταση, με χρωματισμένη ζάχαρη.
Η πρόβα τζενεράλε έγινε και μας έδωσε ως αποτέλεσμα 35-40 τρουφάκια, σε μέγεθος μικρού καρυδιού. Πάμε όμως... για μεγαλύτερες ποσότητες εντός της εβδομάδας με την δύναμη του Θεού και αφού συνέλθουμε από το πολύ "τρέξιμο" που και πάλι μας έχει "πλακώσει".
Για τα τρουφάκια, χρησιμοποίησα:
2 κούπες ξασπρισμένα και αλεσμένα (στο multi) αμύγδαλα,
1/2 κούπα ζάχαρη άχνη,
1 κούπα αλεσμένο μπισκότο (τύπου μιράντα)
1 κούπα φρυγανιά αλεσμένη επίσης,
2 κουταλάκια γλυκού ανθόνερο,
1/2 φακελάκι βανίλια αρωματισμένη με πορτοκάλι,
ξύσμα από ένα μέτριο πορτοκάλι,
καθώς και τον χυμό του,
1-2 σταγόνες εσάνς πορτοκαλιού,
1 κουταλιά λικέρ πορτοκάλι (ή μαστίχα).
Για το στόλισμα,
1,5 κούπα κρυσταλλική ζάχαρη
6-7 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής μπλε, σε μορφή ζελέ.
Αρχικά έβρασα τα αμύγδαλα (που ήταν με το φλούδι τους) για 6-8 λεπτά, ώστε να μπορέσω να τα ξεφλουδίσω πιο εύκολα. Τα στράγγισα, τα έβαλα μετά σε κρύο νερό για 5 λεπτά, για να μπορώ να τα πιάσω και μετά επί το έργον του καθαρισμού...
Στην συνέχεια στεγνώθηκαν για μια ώρα πάνω σε χαρτί κουζίνας και αλέστηκαν στο multi.
Σε μεγάλο μπολ ανακάτεψα όλα τα υλικά προσθέτοντας σταδιακά τα υγρά που αναφέρονται και πήρα μια ωραία "πάστα" αμυγδάλου που μπήκε στο ψυγείο για 3 ώρες, ώστε να σφίξει.
Στο διάστημα αυτό χρωμάτισα την ζάχαρη, φορώντας γάντι μιας χρήσης, ώστε να ανακατέψω με το χέρι το χρώμα και να βαφτεί η ζάχαρη ομοιόμορφα.
Άρχισα μετά το πλάσιμο και το ρολλάρισμα πάνω στην χρωματιστή ζάχαρη.
Μπήκαν σε σκεύος αεροστεγές και πάλι στο ψυγείο, μέχρι που ήρθε η ώρα της γενικής δοκιμής.
Έγιναν αποδεκτά απ' όσους τα δοκίμασαν με επιφωνήματα καθώς ήταν εντυπωσιακά, τόσο από εμφάνιση όσο και από γεύση.
Για να γιορτάσουμε το γεγονός ως καλοί νονοί, σεβόμενοι όμως και τον "ρόλο" της νονάς, ως food blogger, είπαμε να συμβάλλουμε με μερικά καλούδια σε τούτο το χαρμόσυνο γεγονός της οικογένειας της Εύας και του Παναγιώτη, που ταυτόχρονα θα τελέσουν και διπλό μυστήριο.
Όλα να πάνε κατ' ευχήν παίδες :-)))
Ευχές πολλές λοιπόν, με Τρουφάκια αμυγδάλου έξτρα αρωματικά, χάρη στο ξύσμα πορτοκαλιού, το ανθόνερο και την βανίλια (τι άρωμα βανίλιας θα ήμουν άλλωστε, αν δεν την χρησιμοποιούσα όπως της αρμόζει...) αλλά και κατάλληλα στολισμένα για την περίσταση, με χρωματισμένη ζάχαρη.
Η πρόβα τζενεράλε έγινε και μας έδωσε ως αποτέλεσμα 35-40 τρουφάκια, σε μέγεθος μικρού καρυδιού. Πάμε όμως... για μεγαλύτερες ποσότητες εντός της εβδομάδας με την δύναμη του Θεού και αφού συνέλθουμε από το πολύ "τρέξιμο" που και πάλι μας έχει "πλακώσει".
Για τα τρουφάκια, χρησιμοποίησα:
2 κούπες ξασπρισμένα και αλεσμένα (στο multi) αμύγδαλα,
1/2 κούπα ζάχαρη άχνη,
1 κούπα αλεσμένο μπισκότο (τύπου μιράντα)
1 κούπα φρυγανιά αλεσμένη επίσης,
2 κουταλάκια γλυκού ανθόνερο,
1/2 φακελάκι βανίλια αρωματισμένη με πορτοκάλι,
ξύσμα από ένα μέτριο πορτοκάλι,
καθώς και τον χυμό του,
1-2 σταγόνες εσάνς πορτοκαλιού,
1 κουταλιά λικέρ πορτοκάλι (ή μαστίχα).
Για το στόλισμα,
1,5 κούπα κρυσταλλική ζάχαρη
6-7 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής μπλε, σε μορφή ζελέ.
Αρχικά έβρασα τα αμύγδαλα (που ήταν με το φλούδι τους) για 6-8 λεπτά, ώστε να μπορέσω να τα ξεφλουδίσω πιο εύκολα. Τα στράγγισα, τα έβαλα μετά σε κρύο νερό για 5 λεπτά, για να μπορώ να τα πιάσω και μετά επί το έργον του καθαρισμού...
Στην συνέχεια στεγνώθηκαν για μια ώρα πάνω σε χαρτί κουζίνας και αλέστηκαν στο multi.
Σε μεγάλο μπολ ανακάτεψα όλα τα υλικά προσθέτοντας σταδιακά τα υγρά που αναφέρονται και πήρα μια ωραία "πάστα" αμυγδάλου που μπήκε στο ψυγείο για 3 ώρες, ώστε να σφίξει.
Στο διάστημα αυτό χρωμάτισα την ζάχαρη, φορώντας γάντι μιας χρήσης, ώστε να ανακατέψω με το χέρι το χρώμα και να βαφτεί η ζάχαρη ομοιόμορφα.
Άρχισα μετά το πλάσιμο και το ρολλάρισμα πάνω στην χρωματιστή ζάχαρη.
Μπήκαν σε σκεύος αεροστεγές και πάλι στο ψυγείο, μέχρι που ήρθε η ώρα της γενικής δοκιμής.
Έγιναν αποδεκτά απ' όσους τα δοκίμασαν με επιφωνήματα καθώς ήταν εντυπωσιακά, τόσο από εμφάνιση όσο και από γεύση.
Όμορφα τρεξίματα έχετε Πηνελόπη μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε το καλό και η βάφτιση!
Από την πρόβα τα τρουφάκια δείχνουν εξαιρετικά! Είμαι σίγουρη ότι θα αρέσουν πολύ σε όλους!
Και σε εμφάνιση σκίζουν, μπράβο!
Φιλιά
A! τα τρεξίματα είναι ποικίλου περιεχομένου Ερμιόνη μου...
ΔιαγραφήΣ' ευχαριστούμε πολύ και ελπίζω να καταφέρουμε να δώσουμε καλή εντύπωση και στους καλεσμένους των παιδιών.
Συγχαρητήρια Πηνελόπη! πολύ όμορφα τα τρουφάκια σου! Να σας ζήσει το βαφτιστήρι σας και να είστε πάντα άξιοι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια σου Μαρία.
ΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ πάρα πολύ για τις ευχές και τα καλά σου λόγια.
Καλό μεσημέρι εύχομαι.
Χαρούμενες στιγμές Πηνελόπη μου!!! Τα τρουφάκια σου είναι υπέροχα και σίγουρα θα ξετρελλαθούν όλοι!!! Να σας ζήσει και το βαφτιστήρι σας και να είστε πάντα καλά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ σε καλή μου Κική.
ΔιαγραφήΣτείλε μου ένα καλό κομμάτι μυτζηθρόπιτα και θα στου στείλω μπλε τρουφάκια (ή στρουμφάκια όπως λέει και μια ψυχή...)
Πολύ όμορφα! Σίγουρα θα αρέσουν! Καλά τρεξίματα και πάντα άξιοι :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ Μαρία μου!
ΔιαγραφήΔοκίμασέ τα...
Πολύ ωραία ιδέα η προσθήκη μπισκότου σ' αυτά τα χαρμόσυνα αμυγδαλωτά-τρουφάκια. Να σας ζήσουν οι αίτιοι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα μπισκότα προσδίδουν γεύση Βαγγελιώ μου, και βέβαια μειώνεις την περιεκτικότητα σε ζάχαρη, καθώς το αλεσμένο μπισκότα και τραβά υγρά, αλλά και δίνει γλύκα.
ΔιαγραφήΣ' ευχαριστούμε πολύ.
Καλό απόγευμα.
Τα τρουφάκια σου είμαι σίγουρη ότι θα κάψουν καρδιές!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα σας ζήσει το βαφτιστήρι και πάντα άξιοι!!!
Φιλιά
Νεφέλη
Ελπίζω πραγματικά να αρέσουν και στους προσκεκλημένους Νεφέλη μου.
ΔιαγραφήΣ΄ ευχαριστούμε θερμά για τις ευχές σου κι' εμείς οι νονοί, αλλά και οι γονείς του.
Μ΄ αρέσουν τα τρουφάκια, έτσι χρωματιστά έχουν άλλον αέρα, παιγνιδιάρικο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα σας ζήσει το βαφτιστήρι!
Φιλιά σας Πηνελόπη μου
Z.
Ευχαριστούμε,. Ζαμπία μου.
ΔιαγραφήΠραγματικά είναι παιχνιδιάρικα πολύ με την χρωματιστή ζαχαρίτσα και "σηκώνουν" και πολλούς χρωματισμούς.
Φιλιά πολλά κι' από εμάς.
Στρουμφάκια, πολύ καλύτερο και ταιριαστό! Πάντα άξιοι, να σας ζήσει και να πάνε όλα όπως τα σχεδιάζετε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαθώς έγιναν μπλε...σαν τα Στρουμφάκια, Αμαλία μου, η "ονοματοδοσία" τους ήρθε γάντι!
ΔιαγραφήΕυχαριστούμε πολύ.
Α, πα, πα, πα, πα, πα !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι μόνο που έχουν αμύγδαλο τα λάτρεψα!
Γενικώς μου αρέσουν τα τρουφάκια αλλά τα αμυγδαλωτά τρουφάκια είναι στην κορυφή της προτίμισής μου!
Η χρωματιστή ζάχαρη ομολογώ ότι είναι η πιο εύκολη και απλή λύση που μπορεί να κάνει κάποιος και να εντυπωσιάσει.
Εγραψες πάλι Πηνελόπη.
Εύχομαι να τα χαρούν όλοι οι καλεσμένοι όπως και η οικογένειά σου που τα δοκίμασε.
Σε φιλώ πολύ. Καλή επιτυχία!
Να 'σαι καλά Χρυσαυγή μου!!!
ΔιαγραφήΗ αλήθεια είναι ότι μπήκα σε πειρασμό να τα κάνω πολύχρωμα, αλλά καθώς το θέμα της βάφτισης ήταν γαλάζιο και άσπρο...τα κάναμε γαλάζια!
Φιλιά πολλά και καλό απόγευμα εύχομαι.
καλημερα!! φοβερα τα τρουφακια και πολυ ευκολα!! μπραβο σου παντα αξια! σιγουρα θα τα ευχαριστηθηκαν ολοι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα 'σαι καλά Ντολμαδάκι μου.
ΔιαγραφήΕυχαριστώ σε πάρα πολύ.