12.10.10

ΝΕΔΑ

Την δική μου επίσκεψη στην έκθεση Μεσσηνιακών προϊόντων την πραγματοποίησα χθες το απόγευμα κατά την μεταφορά μου από το γραφείο στο σπίτι, αλλάζοντας όπως πάντα συρμούς του μετρό.
Ήταν συμπαθητικό το όλο στήσιμο, αν και θα περίμενα λίγο περισσότερους εκθέτες.

Εκείνο που προσωπικά με εντυπωσίασε γιατί δεν το γνώριζα πως υπήρχε, είναι η νέα ετικέτα μπύρας με τόπο προέλευσης και όνομα καθαρά ΜεσσηνιακόΝΕΔΑ. Νέο προϊόν και όπως φαίνεται αρκετά υποσχόμενο για την τοπική κοινωνία και όχι μόνον. Χρειάζεται όμως την υποστήριξή του στα εστιατόρια της περιοχής πρώτα από όλα.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε το link  με αναφορά στην Μεσσηνιακή μπύρα, αλλά και να την γευτείτε στην συγκεκριμένη έκθεση.

Την ονομασία της, η μπύρα την πήρε από το ποτάμι ΝΕΔΑ. Και  Η Νέδα, γιατί το όνομα είναι θηλυκό, ίσως να είναι και το μοναδικό θηλυκό ποτάμι στην Ελλάδα, με μαγευτικές διαδρομές για πεζοπορία αλλά και χωριά που αξίζει τον κόπο να τα δείτε από κοντά.

16 σχόλια:

  1. Και με σημεία με κρυστάλλινα νερά για μπάνιο αν αντέχεις το καλοκαίρι. Και έπειτα μια βόλτα στην Ανδρίτσαινα και κόκκορα κρασάτο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπάνιο ναι...αλλά σε ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΝΑ νερά μόνον για 5 με 6 λεπτά το πολύ :-)))

    Στον κόκκορα κρασάτο δεν θα πω ΌΧΙ με τίποτε και να έχει και το μακαρόνι από δίπλα με μπόλικη μυζήθρα please....

    ΕΚΛΕΙΣΕ από τώρα μια εκδρομή στην Ανδρίτσαινα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ενδιαφέρουσα πρόταση, δεν ήξερα την ύπαρξή της, θα το δοκιμάσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Taste Adivisor, συμβαίνει συχνά τοπικά προϊόντα που αξίζουν τον κόπο γιατί είναι γευστικά και με πολλές δυνατότητες να μην τα γνωρίζουμε καν.

    Η μπύρα δε, δεν είναι όπως τα κρασιά που για πολλούς και διάφορους λόγους έχουν περισσότερη προώθηση και καλύτερο Marketing σε κάποιες περιπτώσεις μέσα από τους συναιτερισμούς του κάθε τόπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βασικό συστατικό της μπύρας είναι το νερό με το οποίο φτιάχνεται. Και το νερό της Νέδας αξίζει πολλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πηνελόπη μου,
    άριστα κάνεις και προβάλλεις τοπικό συνεταιριστικό προιόν...
    τη καλησπέρα μου...-:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πήγαμε αλλά περίμενα πολύ περισσότερα !!
    Που είναι οι ελιές της περιοχής μόνο στο όνομα;;;
    Πέρσι σε ανάλογη έκθεση διπλανού νομού είχε πολύ περισσότερα πράγματα.
    Αγόρασα μπύρες!!
    Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πήγα κι εγώ σήμερα το απόγευμα!
    Και πριν από λίγο ήπια και τη μπύρα ΝΕΔΑ, την ύπαρξη της οποίας γνώριζα αλλά δεν την είχα δοκιμάσει εφόσον δεν την βρίσκει κανείς εκτός Πελοποννήσου ακόμα.
    Δεν μπορώ να πω ότι ήταν κάτι το ιδιαίτερο, στο θέμα μπύρα όμως έχω κι εγώ απαιτήσεις... Ενδιαφέρουσες ελληνικές ζυθοποιίες είναι η Septem στην Εύβοια, η Πειραϊκή, η Ρεθυμνιακή, η Βεργίνα από Θεσσαλονίκη (η δε weiss κορυφαία!) και last but not least, η Κερκυραϊκή Μικροζυθοποιία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Spirtokoyto μου, απλώς κάποιες προσπάθειες πιστεύω πως πρέπει να τις στηρίζουμε, γιατί έτσι μπορεί να γίνουν καλύτερες! Όπως άλλωστε συμβαίνει και με τους ανθρώπους... αν στηρίξεις κάποιον, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα καταφέρει να βγει πιο εύκολα από τα δύσκολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ξανθή μου, έχεις δίκιο. Άλλωστε κι' εγώ το έγραψα στο post μου, ότι περίμενα περισσότερα. Όσο για τις ονομαστές ελιές να είσαι σίγουρη πως υπάρχουν... Αλλά αυτές θα τις βρεις στην εποχή τους και μόνον στα τοπικά παζάρια που συνηθίζεται να γίνονται εκεί τα Σάββατα. Αλλιώς πρέπει να έχεις καλούς φίλους που να έχουν πρόσβαση στα ελαιόδενδρα με τις βρώσιμες ελιές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Dark Shef πολλές μικρές ζυθοποιίες είναι αλήθεια πως έχουν κάνει "δυναμική" εμφάνιση. Βέβαια η γεύση όπως έγραψε και ο Δημήτρης Τερζής επιρρεάζεται από πολλούς παράγοντες.

    Προσωπικά το γευστικό αποτελέσμα της Νέδα, μου ήταν αρεστό χθες το βράδυ με συνοδεία μιας ελαφριάς ζαμπονοτυρόπιτας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Donkey and the carrot, άμα ο καλός "ψάχνεται" με τις μπύρες είναι σίγουρο πως θα του δώσεις μια καλή πληροφορία :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αυτό είναι το καλό..να παρουσιάζονται τα τοπικά προϊόντα..που ποιοτικά συνήθως "λάμπουν"!
    Φιλάκια Πηνελόπη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καινούρια μπύρα, ε; Καθότι φανατικός, θα την δοκιμάσω. Όταν την βρω δηλαδή :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Eva και αγαπητέ KitsoMitso,είναι καινούργια για τα Αθηναϊκά δεδομένα μας. Στον νομό Μεσσηνίας κυκλοφορεί από τα μέσα του 2009 (ίσως και λίγο νωρίτερα). Πάντως αξίζει να υποστηρίξουμε και λίγο τα ελληνικά προϊόντα, μήπως και με αυτόν τον τρόπο καταφέρουμε να βελτιώσουν τις "business" τους και ελληνικές επιχειρήσεις και δημιουργηθεί και καμμιά νέα θέση εργασίας...
    Καλημέρα και καλή εβδομάδα σας εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή